Kocaeli Piknik Alanları

Kocaeli Piknik Alanları

Paylaş
Mert Bekçi  
Eklenme: 21 Kasım 2023
 • Son Güncellenme: 07 Şubat 2024
Kocaeli Piknik Alanları

Türkiye’nin önemli sanayi ve ticaret kentlerinden biri olan Kocaeli, temiz havası, ormanları ve piknik alanları ile de çok seviliyor. Yaşam parkları, tabiat parkları, müzeleri de içine alan doğal alanlar ve benzeri pek çok noktası ile Kocaeli piknik alanları geniş bir alana yayılıyor. Siz de şehirdeki birbirinden güzel noktalarda keyifli bir piknik deneyimi için içeriğimizdeki rotaları keşfedin!

{ad:0}

Ormanya Doğal Yaşam Parkı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan Ormanya, yemyeşil ağaçların gölgesinde harika bir piknik alanı sunuyor. Şehrin gürültüsünden kaçıp temiz oksijeni içinize çekebileceğiniz Ormanya’da göletler ve sulak alanlar da dikkat çekiyor. Ayrıca birçok bitki ve hayvan türü de Ormanya Parkı’nın doğal zenginlikleri arasında. Yürüyüş ve bisiklet parkurları ile farklı aktivitelere izin veren park aynı zamanda aileler ve arkadaş grupları için de mükemmel bir piknik alanıdır. Piknik masalarında oturabilir, parkın doğal zenginliği içerisinde sevdiklerinizle harika bir zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca burada 100 çadır ve 25 karavan kapasitesi bulunan kamp alanı da var. 2 bin dönümlük alana sahip olan Ormanya, Çocuk Hayvanat Bahçesi, Yaban Yaşam Alanı, Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları, Kamp Alanı, Kuş Gözlem Alanı, Kuş Gözlem Alanı, Doğa Okulu ve Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi’ne de ev sahipliği yapıyor. Alandaki kafeterya ve restoran gibi işletmeler sayesinde de tüm yiyecek – içecek ihtiyaçlarınızı yanınızda taşımadan karşılayabilirsiniz. Park sınırları içerisinde mangal yapmak ise yasak.

Konum: https://maps.app.goo.gl/jtBrbgo2vDSe46tv7

Ziyaret Saatleri: Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında 09.00 – 20.00; Ekim-Kasım-Mart-Nisan tarihlerinde 09.00 – 18.00; Aralık-Ocak-Şubat tarihlerinde 09.00 – 17.00 ve Eylül-Mayıs tarihlerinde 09.00 – 19.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

{search:kocaeli-kayak-otelleri,Kocaeli Kayak Otelleri}

Seka Park

Kocaeli’nin merkezinde, sahile sıfır alanda bulunan Seka Park, dünyanın en büyük kent parklarından biridir. Eski Seka Kağıt Fabrikası’na da ev sahipliği yapan Seka Park, toplam 580 dönümlük bir alan kaplıyor. Bu alanda marina iskelesi, normal iskele, kağıt müzesi, kent müzesi, oturma alanları, deniz kıyısında büfe, plaj, dinlenme sahaları, denize inen merdivenler, ışık kuleleri, balıkçı restoranları, su oyun alanları, su ışık gösterileri, denize inen kızak alanları, iskeleler, deniz gözetleme kulesi, koşu, jogging, yürüme bantları, rıhtım ışıklandırması, dinlenme parkları, kongre salonları, ağaçlık alanda oturma alanları, zemin altında otopark alanı, gösteri ve görsel sanat atölyeleri, sergi salonları, kapalı spor salonları, açık spor sahaları, festival yapımı için mekanlar, gölet, çocuklar için su oyun merkezleri bulunuyor. Ayrıca basketbol, tenis, futbol sahaları da var. Son olarak Seka’da çocuk oyun alanlarından gül bahçesine, uçurtma tepesinden kafelere kadar yararlanabileceğiniz pek çok nokta da bulunuyor.

Konum: https://maps.app.goo.gl/D4xkocWXfgRjedbh7

Ziyaret Saatleri: 24 saat açık

Ballıkayalar Tabiat Parkı

Tabii ki Kocaeli piknik alanları denildiğinde en popüler noktalardan biri Ballıkayalar Tabiat Parkı’dır. Farklı şehirlerden de Ballıkayalar Tabiat Parkı’na piknik yapmak amacıyla gelenler vardır. 1603 hektarlık bir alanda 416 bitki türü, su samuru ve yaban kedisi gibi nesli tükenmekte olan hayvan türleri başta olmak üzere 100’den fazla kuş ve 50’den fazla kelebek türünü bünyesinde barındırması da burayı son derece nadide bir piknik alanı yapıyor. Ayrıca kanyon, dere gibi birbirinden harika doğal noktaları ile de bir dinlenme alanıdır. Parkın farklı pek çok noktasında piknik masaları bulunuyor. Bununla beraber kendi kamp sandalyeniz, masanız ile beraber de parkın sınırları içerisinde piknik yapabilirsiniz. Burası aynı zamanda Türkiye’de kaya tırmanışının başladığı yerdir. Park içerisinde tırmanışlar da sıklıkla yapılıyor. Son olarak Ballıkayalar Tabiat Parkı’nda kanyon içerisinden geçen 2 km’lik yürüyüş parkuru da harika bir piknik deneyimi sunuyor. Buraya hem yiyecek – içecek hem de kıyafetler açısından hazırlık gitmenizi öneririz. Park sınırları içerisinde mangal yapabilirsiniz. Bunun için kendi malzemelerinizi getirmenizde yarar var.

Konum: https://maps.app.goo.gl/EcVGgEk7QcGpqode9

{search:kocaeli-apartlari,Kocaeli Apartları}

Maşukiye

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yer alan Maşukiye, şehirdeki en meşhur doğal alanlardan biridir. Şelaleler arası alabalık restoranları, kahvaltı mekanları, ATV safari gibi aktivite olanakları ile Maşukiye son derece zengin bir piknik deneyimi sunuyor. Dört mevsim yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Maşukiye, kamp alanları ve bungalov ev gibi konaklama imkanlarına da sahip. Ücretsiz piknik alanları da sunduğu için Maşukiye’de ister işletmelerde ister doğal piknik alanlarında vakit geçirebilirsiniz. Buradaki mesire alanlarında mangal yapabilirsiniz.

Konum: https://maps.app.goo.gl/kxS517SBtfniegGZ6

Beşkayalar Tabiat Parkı

Beşkayalar Tabiat Parkı, zengin çeşitliliğe sahip bitki örtüsü ile harika bir piknik alanı sunuyor. Eşsiz manzaralarıyla da görenleri kendisine hayran bırakan park, yaylaları, mağaraları, çadırlı kamp alanları ve trekking güzergahları ile doğanın içerisinde harika deneyim olanakları sunuyor. Ayrıca buradaki vadi Ankara, İstanbul, Bursa ve Kocaeli’nin orta yerinde yer alıyor. Bölgeye hafta sonları çadır kampı yapmak için gelenler de bir hayli fazla. Bölgede çeşitli kafe ve restoranlar da bulunuyor. Böylelikle çeşitli eksiklerinizi karşılamak için buradaki işletmelerden yararlanabilirsiniz.

Konum: https://maps.app.goo.gl/twr8svMXVCER8AAS7

Kocaeli Aktiviteleri içeriğimizi de keşfedebilir, kentteki pek çok aktivite için önceden plan yapabilirsiniz.

{search:kocaeli-pansiyonlari,Kocaeli Pansiyonları}

Eriklitepe Tabiat Parkı

Eriklitepe Tabiat Parkı, Samanlı Dağları’nda, kayın ağaçları arasında yer alan harika bir doğal cennet. Burada hem günlük hem de uzun süreli tatil olanakları sunuluyor. Doğal yapıya uygun olarak tasarlanmış bungalov tipi evleri, restoran, kafe, yürüyüş parkurları, seyir terası, oyun ve macera parkları ile geniş bir kesime hitap etmeyi başarıyor. Ayrıca parkın sınırları içerisinde çadır kampı yapmak da mümkün. 2011 yılında tabiat parkı ilan edilen Eriklitepe, zengin florası, piknik alanı ve kızak alanı ile de son derece keyifli bir pikniğe imkan tanıyor.

Konum: https://maps.app.goo.gl/KhLh8x4fMEUphAxc6

Ziyaret Saatleri: 09.00 – 22.00 / 09.00 – 23.00

Kuzuyayla Tabiat Parkı

Eşsiz Sapanca Gölü manzarası sunan Kuzuyayla Tabiat Parkı, koruma altında bir alandır. Kayın, orman gülü, kestane, gürgen ve meşe gibi zengin bitki örtüsüyle harika bir piknik alanı ve doğal ortamdır. Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Kuzuyayla, günübirlik doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık, yaban hayat gözlemciliği ve bisiklet sürüşü için çok idealdir. Ayrıca bölgede kır lokantaları ve piknik alanları da var. Böylelikle pikniğinizi sunulan olanaklar ölçüsünde zenginleştirebilirsiniz. Kartepe’de yer alan Kuzuyayla Tabiat Parkı, 109,7 hektarlık alana sahiptir. Dilerseniz park sınırları içerisinde kamp da yapabilirsiniz.

Konum: https://maps.app.goo.gl/zgWNZzkGyMnpLn327

Suadiye Tabiat Parkı

Kocaeli piknik alanları içerisinde bir hayli sevilen noktalardan biri de Suadiye Tabiat Parkı’dır. Hem hafta sonu hem hafta içi yoğun olan Suadiye Tabiat Parkı, zengin bitki örtüsü ile doğanın içerisinde harika bir piknik deneyimi vadediyor. Çadır ve karavan kampına da izin veren Suadiye Tabiat Parkı içerisinde ayrıca bungalov ev, dağ evi gibi konaklama imkanları da var. Buradaki barbekü ve mangal imkanlarından yararlanabilir, hamak keyfi yapabilir ve pikniğinizin tadını çıkarabilirsiniz. Park içerisinde tuvalet, mescit, çocuk oyun alanları, kamelya, seyir terası gibi pek çok yer de bulunuyor. Günübirlik pikniklerden yürüyüş ve bisiklet gibi aktivitelere kadar Suadiye Tabiat Parkı’na ziyaret edebilirsiniz.

Konum: https://maps.app.goo.gl/2qMeZEZrQ6DqHWPJ6

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı

140 bin metrekarelik alana yayılan park, nesli tükenme tehlikesi altında 62 hayvan türü başta olmak üzere 250’den fazla türden 3000’in üzerinde hayvana; 400’ü aşkın bitki türüne ve 8.000’in üzerinde bitki nüfusuna ev sahipliği yapıyor. Bu açıdan Türkiye’nin en çok türe sahip olan modern hayvanat bahçesi de burada yer alıyor. Çeşitli hayvan besleme etkinliklerinin yanı sıra park içerisinde doğum günü etkinlikleri, piknik, yaban hayatı keşfetme gibi farklı pek çok aktivite olanağı var.

Konum: https://maps.app.goo.gl/HVyp9HU8kqeMDkGL7

Ziyaret Saatleri: Her gün 10.00 – 18.00

Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı

Hobbit evleri ve masal evleri ile ünlü Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı, 3325 metre uzunluğundaki sahili, yürüyüş yolu, kafeteryasına, bisiklet yollarından, futbol, basketbol, tenis, voleybol sahaları ile zengin aktivitelere izin veriyor. Ayrıca çocuklar için de macera parkuru, akülü araç parkuru gibi olanaklar var. Ayrıca parkın iki adet kumsalı da var. Buradaki mesire alanları ve kamelyaları kullanarak da güzel bir piknik yapabilirsiniz. Halka açık bir şekilde düzenlendiği için girişi ücretsizdir.

Konum: https://maps.app.goo.gl/WZMGS17iUtdmfrkK8

Ziyaret Saatleri: Her gün 05.00 – 22.00

Kocaeli Kent Ormanı

İzmit ilçesi sınırlarında olan orman, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’ne yakındır. Kocaeli Kent Ormanı içerisinde piknik alanları, yürüyüş parkurları, spor sahaları ve seyir kulesi var. Ayrıca kent ormanında uluslararası dağ bisikleti yarışı gibi etkinlikler de yapılıyor. Tertemiz havası, eşsiz yeşili ile harika bir tabiat alanı olan Kocaeli Kent Ormanı, karaçam, maritima ve radiata çamlarıyla beraber doğal olarak yetişmiş meşe ve kayın türlerine de ev sahipliği yapıyor. 300 dönümlük araziye yayılan ormanda 150 m2’lik göletin yanı sıra, orman evi, spor tesisleri, gezinti yolları var.

Konum: https://maps.app.goo.gl/FgNeLsmkrWGxpdx18

Türkiye'de Mutlaka Görülmesi Gereken Ormanlar içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.

Çınarlıdere Mesire Alanı

Elma, armut, kiraz, dut gibi binlerce meyve ağacına sahip olan vadi; çocuk oyun grupları, büfeler, piknik alanları ile yılın her mevsimi tercih ediliyor. 4 kilometre uzunluğa sahip olan mesire alanı 350 bin metrekare alandan meydana geliyor. 25 barbeküsü, 12 adet çardağı, bir adet büfesi, 3 çocuk oyun grubu, 16 büyük salıncağı ile de piknik için pek çok olanağa sahip. Mesire alanının tam ortasından geçen Çınarlıdere'nin üzerine yapılan ve iki yakayı birbirine bağlayan 3 adet ahşap köprü ise güzel bir görsel alan oluşturuyor.

Konum: https://maps.app.goo.gl/fbpUhB2NcQXWQWQt7

Piknik yaparken yanınıza almanız gerekenler için Piknik Malzemeleri Listesi içeriğimizi keşfedin.

{search:kocaeli-otelleri,Kocaeli Otelleri}