Hafta Sonu Tatil Önerisi: Beyşehir

Hafta Sonu Tatil Önerisi: Beyşehir

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 18 Mart 2015
 • Son Güncellenme: 01 Şubat 2024
Hafta Sonu Tatil Önerisi: Beyşehir

Anadolu’nun Göller Bölgesi’nde bulunan sürpriz bir coğrafya burası. Akdeniz’e yakışır doğal güzellikleri ile Anadolu’nun tarihi dokusunun en iyi harmanlandığı yerlerden. Ülkemizin her köşesi yeryüzünün cenneti niteliğinde olmasına rağmen, nedense bazı güzellikler bir türlü keşfedilmeye değer görülmüyor. Beyşehir de onlardan biri ne yazık ki. Halbuki henüz vakit varken, elimize geçen her fırsatı ülkemiz topraklarını keşfetmek için değerlendirmeliyiz diye düşünüyoruz. İşte hafta sonu tatil önerisi: Beyşehir.

{ad:0}

Kendi Tatil Planını Kendin Yap

1) Cuma günü iş çıkışı İstanbul Pendik’ten kalkan Konya Yüksek Hızlı Treni’ne atlayın. Yaklaşık 3 saat 15 dakika gibi bir sürede Konya’ya varmış olacaksınız. Konya Merkez’den Beyşehir yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Merkezden kiralayacağınız bir araba ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Konya Merkez’den anayola çıktığınızda Kızılören yönüne doğru devam edin. Yenidoğan sapağından sola dönün ve Doğanbey’i geçin. Birkaç kilometre sonra Beyşehir’desiniz. Ankara’dan da yine Yüksek Hızlı Treni kullanarak yaklaşık 2 saatte Konya’ya ulaşabilirsiniz.

beysehire nasıl gidilir

2) Beyşehir’de konaklama yapabileceğiniz pek çok alternatifiniz bulunuyor. Beyşehir otelleri arasından size en uygun olanında rezervasyon yaptırabilirsiniz. Elbette önceden Beyşehir otel fiyatlarını araştırmakta fayda var.  

beysehirde nerede kalinir

3) Akşam otelinize yerleştikten sonra biraz civarı turlayın. Tesis yetkilisinden çevre hakkında birkaç bilgi edinin. Sabah erkenden kalkın ve otelinizde güzel bir kahvaltı yapın. Kahvaltının ardından tarihi bir geziye çıkın. 

beysehirde gezilecek yerler

4) İlk olarak Anadolu’nun en büyük camisi olan ve bir benzeri sadece Semerkant’ta bulunan Eşrefoğlu Camii'yi ziyaret edin. Hemen ardından Eşrefoğlu Köprüsü’nü görün. Camiyi ve  

köprüyü gördükten sonra Tarihi Hamam ve Külliye’yi görün.

esrefoglu camii

5) Tarihi geziyi tamamladıktan sonra Beyşehir Gölü'ne doğru yola çıkın. Göl çevresinde kısa bir yürüyüş yapın ve bol bol fotoğraf çekin.

beysehir golu

6) Öğle yemeği için göl kenarındaki restoranlardan birini tercih edebilirsiniz. Bizim önerimiz şöyle taptaze bir alabalık yemeniz olacak. Öğle yemeğinin ardından Beyşehir Gölü’nde 1 – 1,5 saatlik bir tekne turuna katılın. Tekne gezintiniz sırasında Yılanlı Ada’ya mutlaka çıkın. Bol bol fotoğraf çekin.

beysehir golunde tekne turu

7) Tekne gezintinizi tamamladıktan sonra otelinize dönün. Akşam yemeğinizi yedikten sonra dinlenmeye çekilin. Sabah erkenden kalkın ve otelinizde güzel bir Pazar kahvaltısı keyfi  yapın.

beysehir golu manzarasi

8) Kahvaltının ardından dünyanın en büyük kaya anıtlarından biri olarak kabul edilen Fasılllar Anıtı'nı görün. Bu anıt Fasıllar Köyü’nde bulunuyor. Anıtı önemli kılan özellik ise orijinal olması. Ankara’daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde Fasıllar Anıtı’nın bir kopyası mevcut.

 beysehir fasillar aniti

9) Fasıllar Anıtı’nı gördükten sonra Beyşehir’e 22 km uzaklıkta bulunan Eflatun Pınarı’na doğru yola koyulun. Eflatun Pınarı, Hititler döneminde yapılmış bir su anıtı olma özelliği taşıyor.

beysehir eflatun pinari

10) Gezinizin son durağı olan Yakamanastır’a geldi sıra. Burası Beyşehir’in en güzel seyir noktalarından biri. Çayınızı yudumlarken manzaranın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Bol bol 

fotoğraf da çektikten sonra artık geri dönüş yolculuğuna çıkabilirsiniz. :) 

beysehir yakamanastir

11) Beyşehir, hem tarihin hem de doğal güzelliklerin harmanlandığı bir yer. 3-4 kişilik bir arkadaş grubunuzla oldukça keyifli zamanlar geçirebilirsiniz Beyşehir’de.

beysehir gunbatimi manzarasi

12) Önemli hatırlatmalar; yola çıkmadan önce Beyşehir hava durumunu mutlaka kontrol edin. Rahat ayakkabılar tercih edin. Fotoğraf makinenizi almayı sakın ama sakın unutmayın. Şimdiden keyifli bir hafta sonu tatili geçirmenizi dileriz.

Yorumlar

René Visser 
20.03.2015
Lovely place to be I suppose.
YAHYA GÜL 
19.03.2015
Beyşehir\'e 3 sene önce Belediye Başkanı’nın daveti üzerine gitmiştik. Belediyenin yeni aldığı tekneyle ilk geziyi biz yaptık ve tekneyi de biz çalıştırıp kullandık. Otuza yakın adanın olduğu gölü, bizim kadar gezen olmamıştır. Yine civar köylerdeki mağaralar da müthiş. Belediye Başkanı’na burası turizm cenneti olur diye rapor vermiştik ama fazla ilgilenilmedi. İki sene önce tekrar ve ailemi de alarak gittim. Gerçekten çok güzel bir yer.
mustafa yörükoğlu 
19.03.2015
Yıllar önce Beyşehir’e gidip görmüştüm. Şimdi daha güzel olmuş. Ne kısmet ki 23 Nisan bayram tatilinde bizim meşhur (Club Mutlu Tatil) grubumuzla Beyşehir-Eğirdir gezisine katılarak yine görme imkanı sağlayacağız. Beyşehir’i tavsiye edin. Baharda çok da güzel.
Nihan Yazıcı 
19.03.2015
Türkiye’miz gerçek bir cennet ama böylesine anlatıldığında daha da farkında oluyoruz. Resimler ve bilgiler çok güzel, paylaşım için teşekkürler.
EMRE EREN 
19.03.2015
Gerçekten görülmesi gereken bir yer, özellikle Eşrefoğlu Camii muazzam güzel. Sahilde bir yemek veya çay içmek, daha iyisi tekne gezisi yapmak iyi olur. İnsanın tekrar tekrar gitmek isteyeceği çok güzel bir yurt köşesi. Kalınacak yerler arasında Öğretmen Evi, fiyatı ve konumu ile tavsiye edilir.
Daha fazla yorum gör
Benzer Yazılar