Türkiye'de Evlilik Teklifi Edilecek Yerler

Türkiye'de Evlilik Teklifi Edilecek Yerler

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 11 Haziran 2021
 • Son Güncellenme: 18 Ocak 2024
Türkiye'de Evlilik Teklifi Edilecek Yerler

Evlilik tekflinin rutinin dışında bir planla edilmesi çiftler için büyük önem taşıyor. Bunun yanı sıra evlilik teklifi edilecek yerler de ambiyansı belirlediği için planın en önemli parçaları arasında. İstanbul'dan Kapadokya'ya, Salda Gölü'nden Antalya'ya kadar evlilik teklifi edilecek yerler listemizi keşfedebilir, sevgilinize unutulmayacak bir gün yaşatabilirsiniz!

{ad:0}

Galata Kulesi, İstanbul

galata kulesi

Galata Kulesi’nin Kız Kulesi’ne aşık olduğu ve martılarla haber gönderdiği söylenir hep. Hatta Hezarfen Ahmed Çelebi’nin uçarken aşk mektubu taşıdığı ama denizin ortasında bir yere düşürdüğü de rivayet edilir. Şehrin oya gibi siluetinde sağlam bir yere sahip bu platonik aşk kulesinin aşıklara da çok iyi geleceği bir gerçek. İçi de dışı da çok taze restore edilen 67 metrelik kulenin teras katında gökyüzüne yakınlaşabiliyor, İstanbul’un çoğunu görebiliyorsunuz. 9. kattaki restoranın menüsüne bir de bu manzara eklenince romantik bir akşam yemeği teklif için en uygun zaman. Sevdiceğinize aşkınızı kulenin duvarlarına mı yansıtırsınız, yemekten yüzük mü çıkar yoksa önünde mi eğilirsiniz sizin bileceğiniz mesele… Ama 1500 yıldır çok görmüş çok geçirmiş kulenin birçok aşığı evlendirip nice torun gördüğü de biline…

{search:beyoglu-otelleri,Beyoğlu Otelleri} 

Kız Kulesi, İstanbul

kız kulesi

Sevdiceğiyle asırlardır bakışıp kavuşamayan Kız Kulesi de söz konusu bir izdivaç olunca es geçilmeyecek özel yerlerden. Zaten evlilik teklifini şehrin ortasındaki bir adada almak da başlı başına bir anı! Zira her şehrin ortasında bir ada, her adada da tarihi bir kule bulunmuyor. Salacak’tan kalkan küçük motorlarla kuleye ulaşabiliyor, içindeki restoranda romantik bir akşam yemeği yiyebiliyorsunuz. Dünyanın en güzel coğrafyalarından olan İstanbul Boğazı’nda boğazı düğüm düğüm eden o muhteşem anları torunlarınıza anlatırken martıları da şahit gösterebilirsiniz.

{search:uskudar-otelleri,Üsküdar Otelleri} 

Lavanta Tarlaları, Isparta - Kuyucak

lavanta bahçeleri

Sonsuzluk gibi uzanan, mis gibi kokan mor çiçekli bir cennet düşünün. Isparta’ya 50 km mesafedeki Kuyucak Köyü’nün haziran sonu – temmuz başındaki görüntüsü de tam olarak bu. Evlilik teklif etmek için bir yaz gününü bekliyorsanız ve sonsuz aşkınızı sonsuzluk gibi bir çiçek tarlasında haykırmak istiyorsanız yüzüğünüzü kapın ve buyurun Kuyucak’a! Bu arada unutmadan söylemiş olalım; tarlaların çiçekli halini görebileceğiniz zaman dilimi çok kısıtlı, geç ya da erken giderseniz yeşermiş ottan başka bir şey göremiyorsunuz. Gitmeden hasat zamanı hakkında bilgi almanızda fayda var.

{search:isparta-otelleri,Isparta Otelleri} 

Salda Gölü, Burdur

salda gölü

Mars’a giden uzay aracının NASA’ya verdiği bilgiye göre oradaki krater gölleri de bizim Salda Gölü’nün aynısıymış. Bu da demek oluyor ki evlilik teklifini Salda’da yapmak Mars’ta yapmakla eşdeğer! Zaten bizim uzaya gitmemize de daha var. Tabii bu işin şakası! Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü bembeyaz kumu ve masmavi sularıyla Maldivler’e benzetilen muhteşem bir evlilik teklifi noktası. Türkiye’nin en derin gölü olan bu turkuaz cennetin gün batımları da ayrı güzel. Bir piknik atmosferi ya da güneşin batmasına yakın yapılacak bir yürüyüş ya da sizin en uygun bulduğunuz zaman… Orası da size kalmış…

{search:burdur-otelleri,Burdur Otelleri}

Kapadokya, Nevşehir

Kapadokya

Güzel atlar ülkesi Kapadokya’nın mistik atmosferi âşık olmak için de "benimle evlenir misin" demek için de çok uygun. Göklerde süzülen bir sıcak hava balonunun içinde ya da Derinkuyu gibi in in bitmeyen bir yeraltı şehrinde sorabilirsiniz o önemli soruyu. Bahar aylarında çiçeğe duran peribacası dolu vadilerde yürürken ya da otantik otellerinin terasında Güvercinlik Vadisi’ni el ele izlerken de sorabilirsiniz. Ruhunda romantizm olan, doğası buram buram aşk kokan Kapadokya’da sizin için özel olmaya aday çok yer var.

{search:kapadokya-otelleri,Kapadokya Otelleri} 

Kaş, Antalya

Kaş

Eskilerde kendi halinde sakin bir kasabayken, şimdilerde müptelalık yapan tatil sevdasına dönüşen Kaş’ı da romantik yerler listenize alın. Yaz veya kış, her mevsim ayrı güzel olan bu şirin beldede evlilik teklifi için biçilmiş kaftan çok köşe var. Tekneyle Kaleköy’e gidip aşağıdaki güzelliği seyrederken, Caretta Caretta’ların denize kavuşmasını izlerken, Meis Adası’nda ayaklarınızın suya değdiği bir masada uzo içerken mesela… Ya da dünyanın en güzel ve en eski yollarından Likya Yolu’nda yürürken sorun ki zaten evlilik de tam bu yol gibi uzun, manzaralı bir macera değil mi? Hatta oralara kadar gitmişken denizin tadını çıkaracağınız Antalya plajlarını da önceden keşfedin.

{search:kas-otelleri,Kaş Otelleri} 

Yedigöller, Bolu

Yedigöller

Sonbahardan kışa geçerken yaprakların ve göllerin renk değiştirip ruhu okşadığı Yedigöller’de sevdiceğin elini tutup ormanda yürümek gibi huzur veren kaç şey vardır ki? Doğayı seven ve dinginliğinden haz alan bir çiftseniz kuş sesleri arasında ağaçlık bir platoda yürürken, göl kıyısında durup taş sektirirken, mevsim çiçeklerinden duvaksız bir taç yapıp sorabilirsiniz o kutsal soruyu. Mükellef sofralı bir akşam yemeği için fazla seçeneğiniz olmasa da tercihiniz sadelikse Yedigöller sonbaharın en romantik yerlerinden.

{search:bolu-otelleri,Bolu Otelleri}

Bozcaada, Çanakkale

bozcaada

Yaz ve bahar aylarında romantizmin doruklarına ulaşan Bozcaada’nın simgesi durmadan dönen rüzgâr gülleri. Adanın renkli sokakları, lezzetli sofraları ve kekik kokan tepelerden keyifle izlenen gün batımları öyle kolay unutulacak şeyler değil. Denize nazır küçük bir lokantada, sahilde yakılan bir ateşin başında ya da bir gitarın seranatı eşliğinde yapacağınız evlilik teklifi rüzgâr gülleri diyarından kalan en güzel anı olacak.

{search:bozcaada-otelleri,Bozcaada Otelleri} 

Faralya, Muğla

faralya

Sırtını Babadağ’a yaslamış Faralya’nın hem cıvıl cıvıl bir neşesi hem de aşk dolu bir büyüsü var. Kabak Koyu’ndaki denizin güzelliği, Kelebekler Vadisi’nin bakir halleri, Babadağ yamaçlarından süzülen paraşütlerin özgürlüğü, Likya – Roma tarihinin zenginliği ve size sevdiceğinizi daha bir sevdiren romantizmi derken "benimle evlenir misin" sorusunu soracağınız en cennet yerlerden biri Faralya. Kır çiçeklerinden bir demet de yollara serdiğiniz güller de bu manzarada bir evet cevabı almak için yeterli bizce…

{search:faralya-otelleri,Faralya Otelleri} 

Kars

kars

Bembeyaz bir şehir ya da karlar ülkesi diyebiliriz Kars için. Adı Doğu Ekspresi olan bir trenle kışın yapacağınız uzun bir yolculuk da karlar ülkesi masalının bir parçası. Bozkır manzaraları izleyerek varacağınız son istasyonda dünyanın en kristal karları bekliyor olacak sizi. Donmuş Çıldır Gölü üzerinde, geceyi aydınlatan meşalelerin ışığında ya da Ani Harabeleri’nin surlarından birinde haykırın aşkınızı. Karlı bir evlilik teklifi için gitmeye değer diyeceğimiz Kars uzun ve mutlu bir yolcuğunda ilk istasyonu olsun.

Evlilik teklifi için Kars'a gidiş yolunu da romantik bir hale getirebilirsiniz. Bunun için Doğu Ekspresi'ni A'dan Z'ye keşfedin!

{search:kars-otelleri,Kars Otelleri}