İstanbul'a Yakın Günübirlik Deniz Tatili: Çatalca Ormanlı Köyü’nü Keşfedin!

İstanbul'a Yakın Günübirlik Deniz Tatili: Çatalca Ormanlı Köyü’nü Keşfedin!

Paylaş
Burak Delibacak  
Eklenme: 10 Haziran 2021
 • Son Güncellenme: 02 Şubat 2024
İstanbul'a Yakın Günübirlik Deniz Tatili: Çatalca Ormanlı Köyü’nü Keşfedin!

İstanbul'da yaşayan çoğu kişinin en önemli sorunlarından biri, şehirden çok da uzaklaşmadan kaçabilecekleri huzurlu bir yer bulmak. Şehirden çok uzaklaşmadan temiz hava ve doğal ortam sunan birçok seçeneği İstanbul çevresinde bulabilirsiniz. Özellikle doğa ile baş başa olmak isteyenler İstanbul'da yer alan park ve ormanlara yöneliyor. Yaz aylarında ziyaretçilerle dolup taşan Ormanlı Köyü de İstanbulluların en çok keşfe çıktığı yerler arasında. Çatalca Ormanlı Köyü'nü henüz duymayanlar için Neredekal.com Keşif Rehberi editörleri harika bir içerik hazırladı.

{ad:0}

Çatalca Ormanlı Köyü Nerede?

Edirne’ye de oldukça yakın bir mesafede yer alan Ormanlı Köyü, Çatalca’ya bağlı. Çatalca’ya sadece 35km uzaklıkta ziyaretçilerini karşılıyor.

Çatalca Ormanlı Köyü Nasıl Bir Yer?

"İstanbul'dan uzaklaşmayayım ama tatil de yapayım" diyenlerdenseniz ve Çatalca’nın en güzel köyü hangisi diye de merak ediyorsanız, Ormanlı köyü tam da size göre bir yer. Zira Durusu (Terkos) Gölü'nün batısındaki yerleşim bölgesi hem İstanbul’a yakın hem de ülkemizdeki en güzel doğa alanlarından.

Çatalca piknik alanları içerisinde en çok tercih edilen Ormanlı Köyü’nün konuklarına sunduğu seçenekler, sadece doğal güzelliklerle sınırlı değil. Ormanlı'yı ilkbahar ya da sonbahar aylarında ziyaret etmeyi düşünürseniz, fotoğraf makinenizi yanınızdan eksik etmemenizi öneririm. Zira köye yakın konumdaki Durusu Gölü kıyısına gittiğiniz takdirde, biraz da şanslıysanız, harika manzaralar ile karşılaşabilirsiniz. Birbirinden güzel fotoğraflar çektikten sonra ise Arnavut kaldırımıyla kaplı sokaklarında yürüyüşe çıkabilirsiniz. Yerleşimin girişinde küçük sayılabilecek bir yokuş var. Lakin yolun bu kısımdan sonrası epey rahat. Eğer köyün içinde dolaşırken dinlenme ihtiyacı hissederseniz, yokuşun alt kısmındaki kahvehanelerde mola verebilirsiniz. Çatalca'da gezilecek yerler arasında en popüler noktalardan biri olan Ormanlı Köyü'nü mutlaka rotanıza dahil etmenizi tavsiye ederiz.

Ormanlı Köyü'nde Neler Yapılır? Çatalca Ormanlı Köyü’nde Yapılacak Aktiviteler

İstanbul'a Yakın Günübirlik Deniz Tatili: Çatalca Ormanlı Köyü’nü Keşfedin!

Konuklarına dört mevsim farklı aktiviteler yapabilme özgürlüğü sunması, Ormanlı köyünün popüler bir günübirlik gezi rotası olmasındaki ana nedeni oluşturuyor. İstanbul'da hem piknik yapabilecek hem de denize girilebilecek yerlerin başında gelen Ormanlı köyüne ait Çatalca Ormanlı plajında güneşlenirken, üstünüzden geçen yamaç paraşütçülerini görebilirsiniz. Köy, bu aktiviteyi yapabileceğiniz İstanbul'a en yakın yer. Atlayışlar köyün arka kısmındaki, sahil ile yolu birbirinden ayıran tepenin yamacından yapılıyor.

Bahsettiğimiz bu aktiviteleri detaylı olarak gelin, beraber inceleyelim;

1- Ormanlı Köyü Piknik Yapmak

Ormanlı Köyü’nde, piknik alanları oldukça geniş bir yer kaplıyor. Restoranlar bir hayli alternatif sunsa da bahçelerinin piknik alanlarıyla bir oluşu ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Çatalca'da piknik yerleri içerisinde yer alan Ormanlı Köyü, arkadaş grubu veya ailece gidilen seyahatlerde, insanları dönüş yoluna ikna etme konusunda zorluk yaşayabileceğiniz kadar güzel bir ormanlık alan eşliğinde sizi bekliyor.

2- Ormanlı Köyü Yamaç Paraşütü

İstanbul'a Yakın Günübirlik Deniz Tatili: Çatalca Ormanlı Köyü’nü Keşfedin!

Ormanlı Köyü’nün en büyük avantajlarından biri ise, tam iki kilometre uzunluğunda bir plaja sahip olması. Bu plaj rüzgarlı havalarda tahmin edebileceğiniz üzere yamaç paraşütü yapmaya olanak tanıyor. Özellikle yaz mevsiminde gidiyorsanız harika bir paraşüt deneyimi yaşayabilirsiniz.

3- Ormanlı Köyü’nde Kamp Yapmak ve Çadır Kurmak

Yazı boyunca sık sık vurguladığımız gibi gezgin ruhlu kişilerin önemli bir bölümü, Ormanlı'yı İstanbul yakınındaki en güzel günübirlik gezi rotalarından biri olarak kabul ediyor. Fakat Ormanlı Köyü, doğanın içinde olmak ve İstanbul yakınlarında kamp yapmak isteyenlerin ortak adresi. Şehrin gürültüsünü arkanızda bırakmak istiyorsanız temmuz ve ağustos zamanları Ormanlı Köyü'ne kamp için gelebilirsiniz.

 

İstanbul'a Yakın Günübirlik Deniz Tatili: Çatalca Ormanlı Köyü’nü Keşfedin!

Birçok avantajı bir arada sunan Ormanlı Köyü'nde denize ya da göle karşı kamp yapabilmeniz mümkün. Bu alanda, özellikle yoğun zamanlarda, kalabalıktan kaynaklı sezon içerisinde kirlilik had safhaya çıkabiliyor. Eğer alternatif Ormanlı kamp alanı arayışına yönelirseniz, göl kıyısındaki alanda konaklayabilirsiniz. Tabii yazın bu aktiviteyi yapmaya karar verdiyseniz, çantanızda sinek kovucu sprey bulundurmayı ihmal etmeyin. Ailecek kamp yapmak istiyorsanız da şehirden uzaklaşmadan rotanızı Ormanlı Köyü'ne çevirebilirsiniz. Kamp yapmadan önce nelere dikkat edilmeli, nasıl malzemelerle yola çıkılmalı diye merak ederseniz, Kamp Malzemeleri Listesi hakkında yazdığımız rehberimizi okuyarak kamp malzemeleri eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz.

4- ATV ile Safari Turları

Dört teker üzerindeki bu aktivitenin adrenalini, tatil kaçamağınızın tuzu biberi olabilir. Gölün etrafında ve açık alanlarda düzenlenen turlar bir o kadar da keyifli. Eğer daha önce hiç yapmadıysanız veya endişeleriniz varsa yine de deneyin deriz. Sonuçta hayata bir kere geliyoruz, yapmadığımız şeyleri yapmaktan daha iyi ne olabilir ki? Özel işletmeler tarafından düzenlendiğinden güvenliğiniz için tüm malzemelere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ormanlı Köyünde Gezilecek Yerler

İstanbul'a Yakın Günübirlik Deniz Tatili: Çatalca Ormanlı Köyü’nü Keşfedin!

Ormanlı Köyü gidilecek yerlerden ziyade aslında aktivite fırsatları sayesinde dolu dolu bir hafta sonu geçirebileceğiniz bir köy. Ormanlı Köyü’ne yakın konumda olan Terkos Gölü’nü ziyaret edebilir, göçmen kuşları izleyebilirsiniz, göldeki balık çeşitliliğini gözlemleyebilirsiniz. Çatalca mesire alanı ve Çatalca’da piknik alanlarının bazılarını kapsayan Ormanlı Köyü, kamp ve doğa severler için ideal bir seçenek. Yarım saatlik bir sürüş mesafesindeki Çatalca subaşı piknik alanı da kamp severler tarafından tercih edilen Ormanlı Köyü kamp yerleri arasında.

Ormanlı Köyü’nde Denize Girilir Mi? Çatalca Denize Girilecek Yerler

Çatalca’nın sayılı denize girilecek mekanlarından biri olan Ormanlı Plajı, Çatalca’da gezilecek yerler arasında da yer alıyor. Köye yaz aylarında giderseniz Ormanlı Plajı'nda doyasıya deniz keyfi yapabilirsiniz. Yalnız Çatalca deniz olarak çoğu zaman akıntılı oluyor. Dolayısıyla yüzerken dikkatli olmakta fayda var. Çatalca Plajları arasında mutlaka gitmeniz gereken bir plaj, Çatalca Ormanlı Köyü Plajı.

Ormanlı Köyü Ne Kadar Sürede Gezilir?

Çatalca gezip görebileceğiniz pek çok güzelliği bir arada sunuyor. Çatalca gezilecek yerler içerisinde başta İnceğiz Mağaraları olmak üzere birçok doğal yapıyı keşfedebilirsiniz. Çatalca’da en çok ziyaretçi çeken doğal yerlerin başında Ormanlı Köyü yer alıyor. Kamp yapmayı düşünmüyorsanız Ormanlı Köyü’ne bir gününüzü ayırmanız yeterli.

Ormanlı Köyü Doğal Yaşam Seyri Nasıl?

İstanbul'a Yakın Günübirlik Deniz Tatili: Çatalca Ormanlı Köyü’nü Keşfedin!

OOrmanlı Gölü'nün sınırları içinde yer alan Terkos Gölü, balık çeşitliliği sayesinde balıkçılar için favori noktalardan birisi halinde. Bunun yanı sıra aynı göl, göçmen kuş popülasyonunu da barındırıyor. Dolayısıyla hem balıkseverler hem de kuş meraklıları için Ormanlı Köyü oldukça dikkat çeken bir yer. Ormanlı Köyü'nde kuş gözlemciliği için yapılan kuleleri de kullanabilirsiniz.

Ormanlı Köyü'nde Ne Yenir?

Yeme-içme açısından konuklarına sağladığı çeşitlilik sayesinde Ormanlı restoranları oldukça popüler. Yerleşimin kalbinde, lezzetli etleri ile ün kazanmış bir kasap var. Dilerseniz buradan bir şeyler alıp doğrudan piknik alanlarının yolunu tutabilirsiniz. Bir an önce açılığınız bastırmak isterseniz de harika restoranları arasından damak zevkinize hitap eden bir tercih edebilirsiniz.

Daha hafif bir öğünle gün boyunca harcadığınız enerjiyi geri kazanmak isterseniz, rotanızı Durusu Gölü kıyısına çevirebilirsiniz. Göl kıyısında, menülerinde uygun fiyatlı seçeneklere yer vermiş çok sayıda balık lokantası bulunuyor. Mekanlar, genel itibariyle biraz salaşlar fakat servis ettikleri balıkların lezzetleri size bunu unutturabilecek türden. Köyde faaliyet gösteren balık lokantalarından Son Fasıl, aynı zamanda müşterilerine masa kiralama hizmeti de sunuyor. Bu hizmetten yararlanarak temiz bir ortamda piknik yapma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Ormanlı Köyü’ne Nasıl Gidilir?

İstanbul'un Edirne'ye en yakın, en güzel tatil yerlerinden Ormanlı Köyü’ne gitmek için üç farklı alternatiften yararlanabilirsiniz;

  • Otobüs ile ulaşım: Dumanlı'ya otobüs ile ulaşımı tercih edenler, öncelikle Beylikdüzü'ndeki metrobüs son durağından kalkan 401 numaralı otobüse binmeleri gerekiyor. Çatalca'da bu araçtan indikten sonra 404 numaralı Yalıköy otobüsü ile aşağı yukarı 40 dakikada Dumanlı'ya ulaşabilirsiniz.
  • Kendi aracınızla ulaşım: Çatalca'dan çıktıktan sonra Subaşı yolunu takip etmeniz yeterli olacaktır. Subaşı'na ulaşmanızın ardından takip edeceğiniz Kestanelik-Dağyenice-Çanakça rotası sizi kolayca Ormanlı'ya ulaştıracaktır.
  • Bisiklet ile ulaşım: Daha farklı bir yolculuk deneyimi yaşamak isterseniz, Çakmak Hattı boyunca pedal çevirmeyi düşünebilirsiniz. Diğerleri ile karşılaştırıldığında, bu yöntem epey zahmetli. Ama yol boyunca karşılaşacağınız manzaralar bu zahmete fazlasıyla değiyor.

İstanbul'a Yakın Günübirlik Deniz Tatili: Çatalca Ormanlı Köyü’nü Keşfedin!

Harika bir doğaya, göle, plaja ve lezzetli seçeneklere sahip olan Ormanlı Köyü’nde günübirlik ya da hafta sonu gezisine çıkabilir, balık restoranlarının geniş yer kapladığı bu bölgedeki mekanlarda leziz balıkların tadına bakabilirsiniz. Bölgeye yakın uygun fiyatlı konaklama önerileri için Çatalca Otelleri sayfasına göz atabilir, farklı kategorilerde karşılaştırma yapabilirsiniz.

{search:catalca-otelleri,Çatalca Otelleri}