Ara Tatilde Çocuklarla Gidilebilecek Yerler

Ara Tatilde Çocuklarla Gidilebilecek Yerler

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 03 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 19 Ocak 2024
Ara Tatilde Çocuklarla Gidilebilecek Yerler

Sınavlardan, derslerden ve pek tabii ki tatlı uykularını bölüp okula gitmekten yorulan çocuklarımız için artık kısa bir mola zamanı! Sömestr tatili neredeyse geldi çattı ve çocuklarla birlikte gidilecek rotalar da yavaştan oluşturulmaya başlandı. Kış sömestrlerinde tercih edilen kayak merkezleri, yerini cıvıl cıvıl bahar rotalarına bırakırken, sadece yağmurluk ve hırkalarla tatil yapabilmenin dayanılmaz hafifliği de bu rotaların en büyük motivasyonu! Ara tatilde çocuklarla gidilebilecek yerlere yakından bakıyoruz.

{ad:0}

Unutmadan çocukla tatile gittiğinizde bavulunuza koymanız gerekenleri derlediğimiz Çocukla Tatile Giderken Alınması Gerekenler adlı yazımızı okumadan tatil bavulunuzu hazırlamayın!

2023-2024 Yarı Yıl Tatili Ne Zaman?

Yarıyıl tatili ise 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma günü sona erecek. 

Tatillerde Çocuklarla Nereye Gidilebilir?

Tatillerde çocuklarla geçirilen vakit, aile bağlarını kuvvetlendirdiği gibi çocukların fiziksel ve sosyal gelişimine katkıda bulunuyor. Çocuklarla gidilebilecek tatil destinasyonları ve aktiviteleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Gölcük Tabit Parkı ve Abant Gölü
  • Kapadokya
  • Bursa
  • Yedigöller
  • Eskişehir
  • Ankara
  • Safranbolu

Gölcük Tabiat Parkı ve Abant Gölü

Çocuklu Ailelerin Nisan Ara Tatilinde Gidebileceği Yerler

Sadece baharda değil, her mevsim güzel bu manzara. Doğanın en güzel, oksijenin ise en saf halini bulabileceğiniz Gölcük Tabiat Parkı ve Abant Gölü, çocuklarınızın koşup oynayabileceği tenha patikalarıyla da bir keşif alanı. Burası ormanlar, dağlar, dupduru bir göl, gölde yüzen nilüferlerin huzuruyla çocuk çoluk herkesi büyülerken, bir yandan da doğanın incelikleriyle tanıştırıyor. Kalabalıktan uzak, çekirdek aileyle yapılan bir Abant tatili inanın çocuklara çok iyi geliyor. {product:117009}{search:abant-otelleri,Abant Otelleri}

Kapadokya

Çocuklu Ailelerin Nisan Ara Tatilinde Gidebileceği Yerler

Öylesine güzel topraklarda yaşıyoruz ki her köşesi ayrı bir hikaye. Kapadokya ise doğayla insanın el ele verip yazdığı hikayeden öte farklı bir destan diyelim. Kapadokya’da rüzgarlar ve seller peribacalarını yontup şekillendirirken, insanlar da vadileri ve yeraltı şehirlerini oyup gizemli eserlere dönüştürmüş. Hem baharın renklerini hem de bu esrarengiz gizemi hissedeceğiniz Kapadokya, 4-5 günlük bir rotayla bu sömestr gidilecek en gözde yerlerden. Çocuklarınızla birlikte vadi safarilerine çıkabilir, at binebilir hatta çocuğunuz 6 yaş üstündeyse bir balon sefası bile yapabilirsiniz. 

{search:kapadokya-otelleri,Kapadokya Otelleri}

Bursa

Çocuklu Ailelerin Nisan Ara Tatilinde Gidebileceği Yerler

Bursa’da ‘gidin’ diyeceğimiz o kadar çok yer var ki, zamanınız varsa hepsini değerlendirebilirsiniz. Mesela Gölyazı'da sazlıklar arasında bir sandal turuna çıkabilir, Cumalıkızık Köyü’nde çocuklarınıza nostaljinin nasıl bir şey olduğunu bizzat yerinde gösterebilirsiniz. Mudanya, Trilye, Bursa’nın içindeki çarşılar ve olmazsa olmaz ziyafet bol tereyağlı bir İskender… Hatta hava müsaitse kış aylarının kraliçe dağı Uludağ’a bile çıkabilirsiniz. Keşif Rehberi’mizde bulunan Bursa Gezi Rehberi’mizi incelemenizi tavsiye ederiz.

{search:bursa-otelleri,Bursa Otelleri}

Yedigöller

Çocuklu Ailelerin Nisan Ara Tatilinde Gidebileceği Yerler

Doğanın düğün dernek alanı bir coğrafya Yedigöller. Hem eğitip hem öğreten; üstelik bunu yaparken kara tahta kullanmayan, kitap defter açtırmayan bu doğa güzeli göllerin çocuğunuza en iyi gelecek yanı verdiği huzur. Ormanda kamp yapabilir, yürüyüşlere çıkabilir, yaprak toplayabilir, kuş gözlemleyebilir ve hatta çadır kurup ateşte çorba bile kaynatabilirsiniz. Çocuğunuz özgür ruhlu ve her coğrafyanın insanı olsun istiyorsanız, ona bu gücü verecek en ulvi öğretmenin de doğa olacağına emin olabilirsiniz. Yedigöller hakkında daha fazla bilgiye Yedigöller‘de İlkbahar Kampı adlı yazımızdan ulaşabilirsiniz. {product:37538}

{search:bolu-otelleri,Bolu Otelleri}

Eskişehir

Çocuklu Ailelerin Nisan Ara Tatilinde Gidebileceği Yerler

Büyük şehirlere yakın oluşu ve trenle birkaç saatte ulaşım kolaylığı Eskişehir’i bir güncük de olsa gidip görmek için kuvvetli bir sebep. Ama biz diyoruz ki gitmişken her şeyi bir güne sığdırmaya çalışmayın. Çünkü daha Odunpazarı’nı gezecek, Porsuk Çayı kıyılarında yürüyecek, Balmumu Heykel - Lületaşı müzelerini keşfedecek, gondollarla seyr-ü sefer edeceksiniz. Masal parkını gezecek, korsan gemisine binecek, kafelerinde oturup caddelerini izleyeceksiniz. Üstelik çibörek, kebap gibi lezzetler de uzun masa sohbetlerinde sizi bekler. E Eskişehir Gezilecek Yerler adlı yazımızı inceleyerek, Eskişehir tatilinizi kolaylıkla planlayabilirsiniz.

{search:eskisehir-otelleri,Eskişehir Otelleri}

Ankara

Çocuklu Ailelerin Nisan Ara Tatilinde Gidebileceği Yerler

Biz çocuklarımıza karne hediyelerinin en güzelini vermek için gezme tozma planları yaparken onlara en güzel hediyeyi aslında Atamız vermiş. En zor elde edileninden, en kıymet bilinesinden ve en şahanesinden bir vatan! Bu değerleri ömür boyu korumak ve Atamızı sonsuza dek yaşatmak adına bu sömestrde bir Anıtkabir ziyareti yapabilirsiniz. Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi gibi tarih kokan yerleri çocuklarınıza tanıtırken, Kuğulu Park Atatürk Orman Çiftliği’nde de keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Ankara’nın Doğal Güzelliklerini anlattığımız yazımıza göz atabilir, Ankara seyahatinizi çocuklarınız ile birlikte doya doya geçirebilirsiniz.

{search:ankara-otelleri,Ankara Otelleri}

Safranbolu

Çocuklu Ailelerin Nisan Ara Tatilinde Gidebileceği Yerler

Rotanızı Karadeniz’e çevirdiğinizde bahar sömestri tatili için en kucak açan yerlerin başında Safranbolu geliyor. Bir kültür turu olarak değerlendirebileceğiniz bu rotada Eski Osmanlı ruhunu taşıyan Arnavut kaldırımlı sokaklar ve cumbalı ahşap evler UNESCO Dünya Mirasları arasına girmiş değerler. Osmanlı eserlerinin yanı sıra Bulak Mencilis Mağarası gibi doğa harikası rotaları da bulunan Safranbolu’yu çocuklarınız yemekleriyle de hep anacak. Keşif Rehberi’mizde bulunan Safranbolu Gezi Rehberi’mizin size ilham olması dileğiyle...

{search:safranbolu-otelleri,Safranbolu Otelleri}

İstanbul'da yaşayanlar ve şehir dışına çıkmayacak durumda olanlar için geçtiğimiz dönemlerde hazırlamış olduğumuz harika bir rehber daha var: Sömestirin Tadını Çıkarın: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla İstanbul'da Yapılabilecek 10 Aktivite