Çiftlerin Gidebileceği 10 Romantik Dağ Evi

Çiftlerin Gidebileceği 10 Romantik Dağ Evi

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 01 Kasım 2022
 • Son Güncellenme: 13 Nisan 2024
Çiftlerin Gidebileceği 10 Romantik Dağ Evi

Şehrin karmaşasından uzaklaşmak, size yetmeyen o ’’yaz tatili’’ anılarınızı kısa kaçamaklarla gidermek ya da sevdiğinizle baş başa birkaç gece geçirmek istediğinizi duyar gibiyiz. Hazır sonbahar mevsimi gelmişken tam da bu aylarda sevdiğinizle romantik bir ’’dağ evi’’ tatili yapmaya ne dersiniz?

{ad:0}

İster evlilik yıldönümü için, isterseniz sürpriz bir evlilik teklifi için, isterseniz sevginizi baş başa romantik ve doğa içerisinde yaşamak için birbirinden farklı ve harika atmosferde olan, Türkiye’nin dört bir yanından çiftlere özel romantik dağ evlerini bu yazımızda derledik.

1- Seaview Faralya, Muğla

Çiftlerin Gidebileceği 10 Romantik Dağ Evi

Manzaralı dağ evleri arasında belki de ilk sıraya alacağımız bir dağ evi ile önerilerimize başlamak istedik. Muğla’nın Faralya koylarına bakan yamaçlarında kurulu, yetişkinlere hizmet eden ve ’’romantik balayı’’ konseptinde olan odaları ile romantik bir dağ evi tatili geçirmek isteyenler için Seaview Faralya önerebileceğimiz harika tesisler arasında. 16 adet konsept odası ile, her odanın önünde yer alan havuz ve jakuzi sistemi yanında, masmavi Akdeniz manzarası eşliğinde lüks bir deneyim yaşamak isterseniz, Seaview Faralya’yı mutlaka seyahat planlarınıza dahil etmelisiniz. Çiftlere uygun dağ evleri arasında olan ve havuz başında manzaraya karşı yapacağınız kahvaltı keyfi bile Seaview Faralya’daki rüya tatilinizi oldukça özel kılacaktır.

Adres: Fethiye, Muğla

2- 3 Oda Kaş, Antalya

Çiftlerin Gidebileceği 10 Romantik Dağ Evi

Kaş bölgesinde romantik bir dağ evi arayışınız varsa, 3 Oda Kaş tüm ihtiyacınıza cevap verebilecek türden bir tesis. Kalabalıklardan uzak, sevdiğinizle baş başa özel bir tatil geçirmek, doğa içerisinde sessiz bir deneyim yaşamak için bu tesis oldukça ideal. 8 odalı olan işletmede odalar bohem tarzda, iki kişinin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek türde dizayn edilmiş. Taş odalardan oluşan bu butik otelin manzarası ise Kaş semalarına doğru uzanıyor. Restoran ve özel kahvaltı seçeneklerinin de yer aldığı tesiste şimdiden yerinizi ayırmanızı tavsiye ediyoruz.

Adres: Çukurbağ Mahallesi, Kaş, Antalya.

3- Piramitevim, Sakarya

Çiftlerin Gidebileceği 10 Romantik Dağ Evi

İstanbul’a yakın dağ evleri arasında tercihiniz olabilecek, piramit yapısı ile tam çiftler için ideal olabilecek bir dağ evi, Piramitevim. Yemyeşil Sakarya ormanları içerisinde, sessizliğin ve sukünetin ortasında, önünde yer alan havuzu ile çok özel anlar yaşayabileceğiniz bu dağ evi, 630 rakımda bulunuyor. Sonbahar ve kış mevsiminde de mükemmel manzaralara ev sahipliği yapan Piramitevim içerisinde çiftler için konforlu yatak, buzdolabı, soğuk günler için ısıtıcı, banyo malzemeleri gibi bir çiftin ihtiyacı olan her şeyi düşünülmüş. Maksimum üç kişinin kalabileceği bu dağ evi, Karadeniz yaylalarını anımsatan atmosferi ile bir hafta sonu da olsa mutlaka yolunuzu düşüreceğiniz bir dağ evi.

Adres:D650 Karayolu, Sakarya.

4- Noble Bungalow, Sapanca

Çiftlerin Gidebileceği 10 Romantik Dağ Evi

Harika bir manzaraya karşı kim uyanmak istemez? Sapanca Gölüne yakınlığı ve eşsiz doğa manzarası ile çiftlere için özel olan Noble Bungalow, Sapanca’da konumlanıyor. Şömineli, dağ evleri kategorisinde de değerlendirebileceğimiz bu dağ evinde, kış mevsiminde şömine eşliğinde romantik dakikalar geçirebilirsiniz. Bungalow’da manzaralı bir jakuzi, yemeklerinizi yiyebileceğiniz ve kahvenizi manzaraya karşı yudumlayabileceğiniz bir veranda, buzdolabı, ısıtıcı ve daha fazlası bu dağ evinde mevcut. Bungalow evinin önündeki havuz sayesinde de isterseniz güzel bir hafta sonunu çok uzaklara gitmeden sessiz bir atmosferde geçirebilirsiniz.

Adres: Memnuniye Köyü, Sapanca

5- Hancıoğlu Çamburnu Orman Evleri, Trabzon

Çiftlerin Gidebileceği 10 Romantik Dağ Evi

Muhteşem bir yamaçta, ahşap dağ evlerinin lüks ve konforla buluştuğu noktada hizmet veren Hancıoğlu Çamburnu Orman Evleri, Trabzon’un Sürmene ilçesinde konumlanıyor. Hem aileler için hem de çiftlere uygun dağ evleri arasında olan bu tesis, 5 yıldızlı otel konforunu size muhteşem Karadeniz doğasında sunuyor. Deniz ve Orman manzaralı olan dağ evleri bölgenin tarihinden esinlenilerek inşa edilmiş. Gizli bir koya da ev sahipliği yapan otelde denize girebilir, doğa içerisinde yürüyüş yapabilir, fotoğraf çekebilir ve ayrıca meraklılar kuş gözlemi de yapabilir. Lezzetli yemeklerin yapıldığı restoranını mutlaka denemeli, sevdiğinizle güzel bir Karadeniz molası için bu tesisi tercih edebilirsiniz.

Adres: Sürmene, Trabzon

6- Montanitas Dağ Evi, Rize

Çiftlerin Gidebileceği 10 Romantik Dağ Evi

Kaçkar Dağları’nın yamacında, orman içerisinde ıssız bir bölgede konumlanan Montanitas, macera seven çiftler için ideal bir konumda. Dilerseniz yaz aylarında yemyeşil vadi görüntüsü ile, dilerseniz sonbaharın rengarenk cümbüşü eşliğinde, dilerseniz bembeyaza bürünmüş kış mevsimindeki görüntüsü ile Montanitas Dağ Evinde konaklayarak, ıssız bir vadide sevdiğinizle harika vakit geçirebilirsiniz. Sakin ve huzurlu bir tatil arayışında iseniz, bu ahşap bungalov tam çiftlere uygun bir yapıda. Özellikle kışın gitmek istiyorsanız 4X4 araçla gitmenizi tavisye ederiz. Şömineli dağ evleri kategorisinde mutlaka değerlendirebileceğiniz Rize dağ evleri kategorisinde belki de en güzeli, Montanitas...

Adres: Ayder Yaylası Yolu, Kaçkar Vadisi, Rize

7- Pentalow Jakuzili Lux Cabin, Kartepe

Çiftlerin Gidebileceği 10 Romantik Dağ Evi

Jakuzili dağ evleri arasında lüks ve konforlu bir deneyim sunan Pentalow Lüks Kabin dağ evi, 500 m2’lik bir alanda yer alıyor. Orman manzaralı bir jakuziye sahip olan bu dağ evinin, muhteşem bir doğa manzarası bulunuyor. Bahçesinde şömine, barbekü imkanı olan bu ahşap dağ evi içerisinde özel ve donanımlı bir mutfakta yer alıyor. Fiyatlara kahvaltı dahil olan bu bungalow Kartepe’de yer alıyor. Maksimum 4 kişinin konaklayabileceği bu dağ evi, 2 odadan oluşuyor. İstanbul’a yakın dağ evi arayışınız varsa burayı mutlaka incelemenizi tavsiye ederiz.

Adres: Uzuntarla, Kartepe, Kocaeli.

8- Bi’badem, Datça

Çiftlerin Gidebileceği 10 Romantik Dağ Evi

Datça’da dağ evi konaklama türü oldukça popüler olmaya devam ediyor. Bi’badem adlı tesiste Datça’da , doğanın kalbindeki konumu ile özellikle romantik bir tesis arayan çiftleri mest ediyor. Özel plajı olan ve tiny house tarzındaki konaklama alanları ile lüks ve konforu badem ağaçları altında ziyaretçilerine yaşatıyor. Her bir tiny house farklı özelliklerde ve farklı gruplara yönelik dizayn edilmiş. Çiftlere uygun dağ evleri olduğu gibi kalabalık gruplar için de üretilmiş ve hizmete sunulmuş tiny house türünde konaklama seçenekleri mevcut. Havuz da bulunan tesiste, yaz tatilinizde romantik ve unutulmaz bir tatil deneyimlemek istiyorsanız, Bi’badem tesisini tavsiye ederiz.

Adres: Marmaris-Datça Karayolu,Sarı Liman Mevkii, Datça

9- Çiftlik Evi, Tekirdağ

Çiftlerin Gidebileceği 10 Romantik Dağ Evi

Yine İstanbul’dan çok uzaklaşmadan özel bir dağ evi deneyimini yaşamak ister misiniz? 8 dönümlük bir arazide, bir çiftlik evini andıran, her şey düşünülerek inşa edilmiş bu özel evde sevgilinizle baş başa romantik ve anda kalabileceğiniz bir tatil yaşayabilirsiniz. Stresten uzaklaşmak, iş yoğunluğundan kaçmak ve doğa içerisinde baş başa bir tatil için ideal olan bu çiftlik evi bahçesinde meyve toplayabilir, İğneada Longoz Ormanları’nı ziyaret edebilir, çevrede doğa yürüyüşü yapabilir ve bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

Adres: Bahçeköy, Tekirdağ.

10-La Casa Verde Bungalows, İzmir

Çiftlerin Gidebileceği 10 Romantik Dağ Evi

2020 yılı itibariyle hayallerini gerçekleştirmek isteyen bir çift tarafından rengarenk bungalov evler inşa edilerek butik otel ve restoran olarak işletilen tesis Netflix’in ’’La Casa De Papel’’ adlı ünlü dizisinden esinlenerek isimlendirilmiş. Berlin, İstanbul, Tokyo, Nairobi adında 4 farklı tipte ahşap, rustik, sade mimari özellikleri ile kendine özgü bungalovlardan oluşan tesise ister sevdiğinizle, isterseniz arkadaşlarınızla gelebilir, muhteşem doğa içerisindeki bu rengarenk dağ evlerinin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca tesis içerisinde hizmet verdikleri restoranda bir akşam yemeği yemeden dönmeyin

Adres: Eski Foça Asfaltı Cad, İzmir.

Benzer Yazılar
Yedigöller'de İlkbahar Kampı
Yedigöller'de İlkbahar Kampı
Seyhan Ahen 
04.03.2022
Bir İlkbahar Geleneği: Hıdırellez Bayramı
Bir İlkbahar Geleneği: Hıdırellez Bayramı
Tuğçe Gülçiçek 
19.04.2022
İstanbul'un 12 Ünlü Semt Pazarı
İstanbul'un 12 Ünlü Semt Pazarı
Habibe Tokgöz 
24.10.2013