2024'e Geri Sayım: Türkiye’nin En Gözde Yılbaşı Pazarları

2024'e Geri Sayım: Türkiye’nin En Gözde Yılbaşı Pazarları

Paylaş
Tuğçe Gülçiçek  
Eklenme: 06 Aralık 2022
 • Son Güncellenme: 12 Aralık 2023
2024'e Geri Sayım: Türkiye’nin En Gözde Yılbaşı Pazarları

Caddeleri süsleyen ışıklar, vitrinlerdeki parıltılar ve her köşede hissedilen yeni yıl coşkusu… Aralık ayının gelmesi ile birlikte “yılbaşı” temalı etkinlikler de bir hayli arttı. Noel Pazarları da bunlardan yalnızca biri. Avrupa’nın büyülü Noel Pazarları, artık İstanbul gibi büyük şehirlerde de yılbaşı sevincini yaşatıyor. Belirli etkinlik alanlarında çeşitli gösteri ve konserler düzenlenmeye ve yılbaşı pazarı stantlar çoktan kurulmaya başladı bile. Siz de Yılbaşı Pazarlarına uğrayarak sevdikleriniz için ufak tefek hediyeler alabilir, sokak lezzetlerinin tadına bakabilir, workshop ve konserlere katılarak keyifli bir gün geçirebilirsiniz.  

{ad:0}

Bu yazımızda Türkiye’de keşfetmeye değer Yılbaşı Pazarlarının en gözde duraklarını sizler için bir araya getirdik. 2024’e “merhaba” demeden Yılbaşı Pazarı etkinlik alanlarına uğramanızı tavsiye ederiz. 

Yılbaşı Pazarı Nedir?

Christmas Market (Noel Pazarı) veya Türkçe adıyla Yılbaşı Pazarı, ilk olarak 1400’lü yıllarda Almanya’da ve sonrasında tüm Hristiyan inancına sahip ülkelerde kurulmaya başlanan geleneksel açık hava sokak pazarlarıdır. Genellikle Kasım ayının son haftaları ile Aralık ayının ortasına kadar yaklaşık 4 hafta boyunca kurulan stantlarda, el emeği hediyelik eşyalardan yeme-içme stantlarına kadar farklı ürünler satılıyor ve çeşitli aktiviteler düzenleniyor. Yılbaşı pazarları geleneğinin başladığı Avrupa'daki popüler yılbaşı pazarlarını görmek için Avrupa'daki Işıl Işıl 9 Noel Pazarı içeriğimize bakabilirsiniz. Türkiye’de “Noel” kutlanmıyor olsa da genellikle Aralık ayı itibariyle “Yılbaşı Pazarı” konseptinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

2024 Yılbaşı Pazarları

Christmas Market İstanbul

Türkiye’de ilk kez 2019 yılında hayata geçirilen ve her yıl büyük ilgi gören Christmas Market İstanbul, 8 – 25 Aralık tarihleri arasında Six Senses Kocataş Mansions otelde gerçekleşiyor.

Etkinlik alanında yılbaşı ruhunu yansıtan hediyelik eşyalar, ünlü markaların dikkat çekici alışveriş stantları, el yapımı ürünlerin sergilendiği “kendin yap” atölyeleri ve buz pateni, atlı karınca gibi çeşitli aktiviteler yer alıyor. Ayrıca müzik severler için DJ performansları ve gün boyu sürpriz isimlerin katılacağı konserler de etkinlikler arasında yer alıyor. Christmas pazarındayken Hot Dog’dan Fransız kruvasanı ve ginger breadman kurabiyelerine uzanan dünya lezzetlerini tadabilir, sevdiklerinize yeni yıl için küçük sürprizler alabilirsiniz. 

Etkinliklere katılmak için önceden bilet almak gerekiyor. Bilet fiyatları ve konserlerle ilgili tüm detaylara etkinliğin web sitesinden ulaşabilirsiniz.  

Yer: Six Senses Koçataş Mansions

Tarih: 16-25 Aralık 2023

Hafta içi Seans Saatleri: 15:00 – 23:00

Hafta Sonu Seans Saatleri: 1. Seans: 11:00 – 17:00 | 2. Seans: 18:00 – 23:00 

İstanbul Christmas Market Etkinlik Programı

  •  11 Aralık Pazartesi: Fatih Erkoç
  • 12 Aralık Salı: Yalın
  • 13 Aralık Çarşamba Cem Adrian
  • 14 Aralık Perşembe: Zeynep Bastık
  • 15 Aralık Cuma: Gaye Su Akyol
  • 16 Aralık Cumartesi: Pandami Music, Dr. Alban
  • 17 Aralık Pazar: CM4KIDS, Levent Yüksel
  • 20 Aralık Çarşamba: Fatma Turgut
  • 21 Aralık Perşembe: Köfn
  • 22 Aralık Cuma: Yaşar
  • 23 Aralık Cumartesi: Mavi Gri, Madrigal
  • 24 Aralık Pazar: CM4KIDS, Feridun Düzağaç
  • 25 Aralık Pazartesi: Yalın

Wonder Village, KüçükÇiftlik Park İstanbul

Yeni yıl ruhuna uygun tasarlanan konsepti ve eğlenceli detayları ile çok sevilen Wonder Village, 1 Aralık- 30 Aralık tarihleri arasında KüçükÇiftlik Park’ta pazartesi hariç her gün misafirlerini ağırlıyor. Pazarda hediye stantları, atlıkarınca, buz pateni pisti ve geleneksel tatlarla dünya lezzetlerinin buluştuğu yeme-içme alanları yer alıyor.

Etkinlik alanında hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik düzenlenen atölyelerde, her yaştan katılımcı için dopdolu ve eğlenceli aktiviteler sunuluyor. Çocuklar için düzenlenen, “Kandinsky'nin Sulu Boya Çemberleri”, “Paul Klee ile Geometrik Kaleler”, “Ellsworth Kelly’nin Renkli Şekilleri”, “Van Gogh ve Ayçiçekleri” gibi sanat atölyeleri bunlardan yalnızca bazıları. Ayrıca Wonder Village’da Mirkelam, maNga, Kalben, Deniz Sipahi, Evdeki Saat, Can Gox, Adamlar, Jabbar, Yüksek Sadakat ve Son Feci Bisiklet gibi sevilen isimlerin konserleri de gerçekleşiyor.

Yer: KüçükÇiftlik Park İstanbul

Tarih: 12- 14 Aralık 2023 Tüm Gün

Kapı Açılış: 16:00

Fransız Kültür Merkezi İstanbul Noel Pazarı, İstanbul

İnstitut Français İstanbul, 16-17 Aralık 2023 tarihlerinde Noel Pazarı’na ev sahipliği yapıyor. Dekoratif ürünlerden, el yapımı takılara, oyuncaklardan, tatlı-tuzlu lezzetlerin sunulduğu stantlara ve sevdiklerinizi mutlu edecek birbirinden özel hediyelere kadar pek çok sürprizi keşfetmek için yalnızca 2 gününüz var. Çocuklar için düzenlenen atölyeler, kukla ve film gösterimlerine katılarak keyifli vakit geçirebilir, canlı müzik ve dans gösterileriyle de yeni yıl coşkusunu hissedebilirsiniz. Noel çekilişi ve daha birçok sürpriz etkinlik de Fransız Kültür Merkezi’nde sizleri bekliyor. Elbette sıcak çikolata, çeşitli atıştırmalıklar ve Fransızca kitaplar eşliğinde…

Girişler ücretsiz ancak etkinliğe katılmak için önceden online rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Yer: Fransız Kültür Merkezi İstanbul

Tarih: 16 – 17 Aralık 2023

Giriş: Ücretsiz

Eats and Beats Christmas Bazaar, İzmir

2023’e İzmir’in en büyük yeni yıl pazarlarından “Feel Real Presents: Eats and Beats Christmas Bazaar” ile veda etmeye hazır mısınız? 20 – 24 Aralık 2023 tarihleri arasında Hilltown Karşıyaka’da gerçekleşecek olan etkinlik, yeni yıl ruhunu en derinden hissetmeniz ve tüm yılın yorgunluğunu atmanız için sizleri bekliyor. 

Yer: Hilltown Karşıyaka İzmir

Etkinlik tarihi: 20 – 24 Aralık 2023

Eats and Beats Christmas Bazaar Etkinlik programı

  • 20 Aralık Çarşamba: Melike Şahin
  • 21 Aralık Perşembe: Manga
  • 22 Aralık Cuma: Jabbar, Köfn
  • 23 Aralık Cumartesi: Oceans Orientalis
  • 24 Aralık Pazar: Gaye Su Akyol, Mavi Gri 

Fransız Kültür Merkezi İzmir Yılbaşı Pazarı

14 – 16 Aralık 2023 tarihleri arasında, IF İzmir’in yeşillikler içindeki bahçesinde eşsiz bir yılbaşı deneyimi sizleri bekliyor! 50’den fazla standın kurulduğu pazarda yiyecek stantlarında damak zevkinize hitap eden ikramları tadarken, el işi takılar, oyuncaklar ve yılbaşı temalı hediyeliklerin yer aldığı stantlar arasında gezebilir, alışveriş yapabilirsiniz. 

Yer: Institut Français Bahçesi, İzmir

Tarih: 14 – 16 Aralık 2023

Etkinlik Saati: 13.00 – 20.00Giriş: Ücretsiz. 

Cermodern Yılbaşı Pazarı, Ankara

Ankara'nın sanat ve tasarım dünyasının kalbi bu Aralık'ta Cermodern Yılbaşı Pazarı'nda atıyor! 22, 23 ve 24 Aralık 2023 tarihlerinde CerModern Ana Galeri'de gerçekleşecek bu özel etkinlik, profesyonel ve genç tasarımcıları bir araya getiriyor. "Düşün, Yarat, Paylaş" mottosuyla yola çıkan Yılbaşı Tasarım Pazarı, genç girişimcilerin tasarımlarına destek olmayı ve tasarım severlerin bu yaratıcı dünyayla buluşmasını hedefliyor. 

Bu etkinlikte, birbirinden farklı ve ilginç tasarım ürünlerini keşfederken, tasarımcılarla tanışma ve onların yaratıcı süreçlerini öğrenme fırsatı bulacaksınız. Ücretsiz katılım sağlayabileceğiniz bu etkinlik, Cuma günü 12.00'den Pazar günü 20.00'ye kadar sizlere açık olacak. 24 Aralık günü çocuklar ve yetişinler için iki ayrı seansta gerçekleşecek biletli girişi olan bir konser etkinliği de organize ediliyor. Yılbaşı alışverişinizi sanat ve tasarımın ilham verici atmosferinde yapmak için Cermodern Yılbaşı Pazarı'nı ziyaret etmeyi unutmayın!

Yer: Cermodern Ana Galeri

Tarih: 22 – 24 Aralık 2023 Giriş: ÜcretsizJazzy Christmas Konser Etkinliği: 24 Aralık 2023 Çocuk seası 13:30 ve yetişkin seansı 15:30Jazzy Christmas Konser Bileti: 250TL'den başlayan fiyatlarla