Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
İstanbulluların Yeni Hafta sonu Kaçamağı: Kemerburgaz Kent Ormanı

İstanbulluların Yeni Hafta sonu Kaçamağı: Kemerburgaz Kent Ormanı

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 23 Ekim 2022
 • Son Güncellenme: 08 Şubat 2024
İstanbulluların Yeni Hafta sonu Kaçamağı: Kemerburgaz Kent Ormanı

5.500 metrekarelik alana kurulu Kemerburgaz Kent Ormanı son zamanlarda İstanbulluların yeni hafta sonu kaçamağı haline geldi. Özellikle İstanbul’a yakın günübirlik gezilecek yerler arasında da yer alan Kemerburgaz kent alanı hakkında tüm merak ettiklerinizi bu yazımızda sizlere aktaracağız. Bu doğal ortamı yeniden keşfetmek için bizlerle harika bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Hadi başlayalım!

{ad:0}

Kemerburgaz Kent Ormanı Nerede?

İstanbul’un en doğal yerlerinden biri olan Kemerburgaz Kent Ormanı nerede diye soranlar için, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde Göktürk semtinde yer almakta.

Kemerburgaz Kent Ormanı’na Nasıl Gidilir?

Birçok yoldan aslında buraya gelmek mümkün. Hasdal üzerinden otobandan ormana ulaşım sağlayabilir, İstanbul Havaalanı tabelalarını takip ederek, Kemerburgaz tabelalarını gördüğünüzde U dönüşü yaparak ormana ulaşabilirsiniz. Şayet otobüsle ulaşım sağlayacaksanız, Kemerburgaz Kent Ormanı’na direkt giden toplu taşıma bulunmuyor. 48 Numaralı Göktürk’ e giden belediye otobüsleri ile bir noktaya kadar gelebilir, daha sonrasında ise yürümeniz gerekecektir.

Kemerburgaz Kent Ormanı Ne Zaman Açıldı?

İstanbulluların Yeni Hafta sonu Kaçamağı: Kemerburgaz Kent Ormanı

Türkiye’nin en büyük kent ormanı olma özelliğine sahip İstanbul Kent Ormanı 26 Ekim 2019 tarihinde İstanbulluların hizmetine İBB tarafından açıldı.

Kemerburgaz Kent Ormanı Nasıl Bir Yer?

Alibeyköy Baraj Gölü’nün kuzeyinde yer alan bu büyük ormanlık alan eşsiz bir manzaraya sahip. Kemerburgaz piknik alanı, spor alanları, yürüyüş parkurları ile aile ve çocuklara yönelik harika yerlerden birisi.

Kemerburgaz Kent Ormanı Gezilecek Yerler

5500 metre karelik alana ev sahipliği yapan kent ormanında yürüyüşler yapabilir, kafelerde oturabilir, Kemerburgaz Kent Ormanı Macera Park’ında eğlenebilirsiniz. Çocuklu aileler için özellikle yapılan eğlence ve çocuk alanlarında da vakit geçirebilirsiniz.

Kemerburgaz Kent Ormanı Yapılacak Aktiviteler

İstanbulluların Yeni Hafta sonu Kaçamağı: Kemerburgaz Kent Ormanı

İstanbul’un en büyük kent ormanı olma özelliğine sahip olan Kemerburgaz’da ilk olarak çeşitli spor etkinliklerinin yapıldığı alanlara gidebilirsiniz. Bu alanlar;

  • Power Teniz Akademi’de bulunan 4 adet tenis kortunda yaz kış ayırt etmeden tenis oynayabilir, dilerseniz özel ders alabilirsiniz.
  • X Training Factory adlı alanda güç ve dayanıklılık, kondisyon ve atletik performans geliştirmeye yönelik alanda spor yapabilir, uzman spor hocalarından birebir ders alabilirsiniz.
  • WoodBox’da açık ya da kapalı alanda ister bireysel ister grup olarak yoga, boxing ya da functional dersler alabilirsiniz.
  • SS100 Akademi Enduro MotoKros’da tecrübeli ya da tecrübesiz kişilere Şakir Şenkalaycı eşliğinde enduro sporunu sevdirmeye yönelik dersler veriliyor.
  • SPX Park’ta ise haftanın belirli günlerinde, koşu, çadır kampı, tenis, kaykay, kano-kürek, trekking ve dağ bisikleti gibi branşlarda uzman hocalar ile eğitim etkinlikleri gerçekleşmektedir.
  • Ayrıca açık hava fitness alanı, uzun ve kısa bisiklet parkuru, uzun ve kısa yürüyüş parkuru ve göl yolu yürüyüş parkuru bulunmaktadır.

Yani spor anlamında burada birçok alternatifiniz mevcut. Kültür ve Sanat anlamında ise;

  • YBY adı verilen Yeni Bir Yaşam Etkinlik Alanı İstanbul’un ilk açık hava kültür, sanat ve etkinlik alanı olarak Kemerburgaz Kent Ormanı’nda birçok etkinlik, festival ve konserler burada yapılıyor.
  • Üçüncü Mekan adıyla Kemerburgaz 3. kapıda faaliyet gösteren bu yer, kafe pazar alanı olarak kullanılmakta olup kendine has lezzetleri ziyaretçilerine sunuyor.
  • İBB Sahne, birinci kapı bölgesinde yer almakta olup konser ve tiyatro gibi çeşitli sanat dallarına ev sahipliği yapmaktadır.
  • Mağlova Su Kemeri’nde yürüyüş yapabilir tarihi dokuyu izleyip Mimar Sinan’ın başyapıtına şahit olabilirsiniz.

Kemerburgaz Kent Ormanı Yeme - İçme Mekanları

İstanbulluların Yeni Hafta sonu Kaçamağı: Kemerburgaz Kent Ormanı

Kemerburgaz kent ormanı kahvaltı, akşam yemeği ve atıştırmalık açısından bulabileceğiniz gastronomi açısından da oldukça fazla seçeneğe sahip kafelere ev sahipliği yapıyor. İşte Kemerburgaz Kent Ormanı kafelerini sizlere listeledik;

  • Beltur

    İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin işletmesi olan Beltur, dünya mutfağı lezzetleri ve çeşitli atıştırmalıklarını deneyebileceğiniz en iyi işletmelerden birisi. Ayrıca civardaki birçok kafe ve restorana göre de fiyatlar oldukça ekonomik.
  • Üçüncü Mekan

    Kemerburgaz Kent Ormanı üçüncü kapıda bulunan bu işletme bir açık hava sineması barındırıyor. Çeşitli etkinliklerin yanı sıra, işletmede lezzetli atıştırmalıklar ve içecekler bulunuyor. Bir insan daha ne isteyebilir ki? Hem lezzetli yemekler, hem de eğlenceli aktiviteler. Haftasonunuz bu şekilde harika geçecek.
  • Good Mood Coffee 

    Yeşilliklerin içerisine dizayn edilmiş soft tasarıma sahip bir kafe olan bu işletmede çeşitli organizasyonlar düzenlenebiliyor. Aynı zamanda kahve ve tatlı olarak çok lezzetli atıştırmalıklara da sahip bir mekan. Siz de ruh haliniz daha iyi olsun istiyorsanız Good Mood Coffee’de sevdiklerinizle vakit geçirebilirsiniz.
  • Big Bite Burger 

    Cafe & Restoran olarak faaliyet gösteren bu işletmede her türden lezzeti tadabilirsiniz. Özellikle hamburger anlamında çok lezzetli seçeneklere sahip olmasıyla ziyaretçilerin ilgisini oldukça çekiyor.

Kemerburgaz Konaklama Önerileri

İstanbulluların Yeni Hafta sonu Kaçamağı: Kemerburgaz Kent Ormanı

Partnerinizle Kemerburgaz Kent Ormanı’na gittikten sonra romantik bir hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenler için harika oteller derledik. Doğanın tadına varıp huzuru iliklerinize kadar hissettikten sonra çeşitli konaklama seçeneklerine de göz atabilirsiniz. İşte tam da burada…

  • Kemer Country Hotel İstanbul 

    Size Kemerburgaz Kent Ormanı’nın güzelliklerini devam ettirecek olan Kemer Country Hotel İstanbul, doğa içinde konumlanmış olmasıyla eşsiz bir konaklama deneyimi yaşatacak. Club, Outdoor Club gibi etkinlikleriyle konaklamadan fazlasını sunuyor.

    {product:21964}
  • Selini Hotel 

    Fütüristik tarzda dizayn edilmiş sade şık odaları ile insanın içini açan konforlu yapısı sayesinde hafta sonu kaçamaklarına ev sahipliği yapan Selini Hotel’de eşsiz bir konaklama deneyimi yaşayacaksınız.

  • İstanbul Holiday Home & Suites 

    Adeta bir sarayı andıran dış görünümü ferah ve konforlu odaları ile Kemerburgaz’a çok yakın bir mesafede kalan İstanbul Holiday Home & Suites ziyaretçilerini ağırlıyor. Romantik hafta sonu kaçamaklarını değerlendirmek isteyenler için oldukça doğru bir seçenek olacağına inanıyoruz.

    {product:21172}
  • Elysium Residence Taksim

    İstanbul’un en kozmopolit semtlerinden birinde faaliyet gösteren işletme şehir merkezinde tura çıkmış ziyaretçiler için harika bir seçenek olacaktır. Modern mimariyle bütünleşmiş odaları, soft renkleri ve ferah dizaynıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

    {product:27340}
Benzer Yazılar