Kamp Severlere Alternatif Bir Rota: Erzurum Kamp Alanları

Kamp Severlere Alternatif Bir Rota: Erzurum Kamp Alanları

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 08 Aralık 2023
 • Son Güncellenme: 25 Aralık 2023
Kamp Severlere Alternatif Bir Rota: Erzurum Kamp Alanları

Doğu Anadolu’nun yüzölçümü açısından en büyük şehirlerinden olan Erzurum, Karadeniz Bölgesi sınırında olması nedeniyle iklim çeşitliliği sunan bir yer. Ama yılın neredeyse 9 ayı soğuk geçtiğinden beyaz örtülü kış şehri olarak da anılıp biliniyor. Palandöken Dağları ile kış turizminin en gözde merkezlerinden olan Erzurum’un yaylalarının ve göllerinin güzelliği ise doğanın sanatçı hüneriyle yaptığı portreler gibi görüp keşfedeni büyülüyor. Erzurum’da renkli tabiatla baş başa kalabileceğiniz alanlar arıyor ve çadırınız için uygun bir yer seçmeye çalışıyorsanız, farklı rotaları kapsayan Erzurum kamp alanlarını anlatacağımız bu yazımız tam da size göre. Siz şimdiden kamp çantanızı hazırlayın! 

{ad:0}

Küçük bir hatırlatma: Erzurum’da kamp yapmaya hele de soğuk aylarda kamp yapmaya hazırlıksız gitmemeniz gerekiyor. Şehrin kış aylarında ısı değeri -10’larda seyredebiliyor. Dolayısıyla Erzurum'da kamp yapmadan kış kampı için gerekli malzemeler hakkında bilgi edinmeniz de yarar var. 

Ayrıca önereceğimiz Erzurum kamp yerlerinin çoğu bakir yaban alanlarından oluştuğu için gideceğiniz konumu yakınlarınıza haber vermeniz de güvenliğiniz açısından çok önemli. Çadırınızı nereye kurduğunuzdan mutlaka birilerinin haberi olsun! 

İşte çadır kurabileceğiniz, karavan park edebileceğiniz ücretsiz Erzurum kamp alanları; 

Narman Peribacaları Kamp Alanı

Erzurum kamp alanları

Doğu Karadeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi’nin birleştiği nokta olan Narman ilçesinin deniz seviyesinden yüksekliği de 1.650 metre. Batısında Tortum, doğusunda Sarıkamış olan bu Erzurum ilçesinin kamp alanları da gerçekten keşfe değer. Narman Peribacaları belediye tarafından korunan bir alan olduğundan kamp yapmak için diğer rotalardan daha konforlu bir tercih. Bölgeyi tıpkı Kapadokya gibi turistik bir alana dönüştürmek adına at binme turları da başlatılmış. İsterseniz çadırınızı kurduktan sonra atla çevre keşfi yapabiliyor ya da bisikletinizi götürdüyseniz pedal çevirebiliyorsunuz. Narman Peribacaları bölge halkı tarafından piknik için de tercih ediliyor ve karavanlar da buraya sıklıkla uğruyor. Bu kamp alanında ateş yakılmasına ise izin verilmiyor. 

Narman Peribacaları Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

  • Yürüyüş parkurları
  • Temiz su
  • Tuvalet
  • Elektrik
  • Kafe - restoran
  • Ücretsiz otopark
  • Operatörüne bağlı olarak İnternet ve telefon çekiyor.

Narman Peribacaları Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Narman Erzurum’un merkezine ortalama 90 kilometre uzaklıkta. Narman Peribacaları da Narman ilçesinin Yoldere Köyü’nde, Erzurum – Ardahan yolu üzerinde konumlanıyor. ‘Kırmızı Periler Diyarı’ da denilen bu kaya oluşumlarına Erzurum Merkez Şükrüpaşa Mahallesi Batı Semt Garajı’ndan kalkan toplu taşıma araçlarıyla da gidilebiliyor. Tabii söz konusu, kamp malzemeleriyle dolu ağır bir yük ve çadır için uygun bir yere karar vermek olunca özel araçla gitmek avantajlı. 

Konum

Narman Adalı Göl Kamp Alanı 

Narman Adalı Göl

Narman ilçesinde, Koyunören ile Otlutepe köyleri sınırında yer alan Narman Adalı Göl, şimdiye kadar nasıl olmuş da keşfedilmemiş diye şaşıracağınız muhteşem bir rota. Özellikle de yazın görün diyeceğimiz Adalı Göl, tam da adı gibi ortasında yüzen adası ve yanındaki küçük gölleriyle bir doğa harikası. Bir yanı çam ağaçlarıyla çevrili göl kıyısına çadırınızı kurduğunuzda hayatın kaosunu, stresini ve koşturmacanın çilesini unutturacak kadar da güzel. Narman Adalı Göl’ün 2 kilometre yukarısındaki yaylada da kamp yapabilirsiniz. Yaban hayatının sadeliğini ve huzurunu yaşamak için burası çadırlı bir keşfe değer! 

Narman Adalı Göl Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

Narman Adalı Göl’de, yeme – içme ya da tuvalet - duş gibi imkanlar sunan bir tesis bulunmuyor. Giderken yiyeceklerinizi ve ihtiyacınız olacak diğer malzemeleri de yanınızda götürmenizi öneriyoruz. Kamp alanında temiz su kaynağı var ama çoğu kişi bu kaynağı bulmakta zorlanıyor. Bu sebeple yanınıza su almayı da unutmayın. 

Narman Adalı Göl Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Narman Adalı Göl Erzurum şehir merkezine 115, Narman’a 14 kilometre mesafede. Kamp alanına gitmek için herhangi bir toplu taşıma imkanı bulunmuyor. Narman’dan Koyunören Köyü’ne gelip buradan da göle gidebiliyorsunuz. Ama şunu da belirtelim ki navigasyonla yola çıkıp bulamayan kampçılar da olmuş, bu yüzden köy sakinlerinden yardım almak işinizi kolaylaştırıyor. Kamp alanına kadar araçla gidilmiyor, en az 1 kilometre yürümeniz gerekiyor. 

Konum

Tortum Gölü ve Şelalesi Kamp Alanı

Tortum Gölü ve Şelalesi

Erzurum gezilecek yerler arasında adını ‘görmeden dönme’ listesine yazdıran Tortum Gölü ve Şelalesi aynı zamanda kıyısında çadır kurabileceğiniz bir kamp alanı. Tortum Gölü 18. yüzyılda oluşmuş bir heyelan set gölü. Mayıs ve haziran aylarında daha bir gürleyerek akan Tortum Şelalesi ise ülkemizin en büyük şelalelerinden biri olup tam 48 metreden dökülüyor ve döküldüğü yerde de dev bir kazan oluşturuyor. Her sabah çağlayarak akan bir su sesiyle uyanmak istiyor ve uyandığınızda da hiç şehre inmemiş, hiç koşturmamış, hiç yorulmamış gibi hissetmek istiyorsanız, Erzurum’un ve ülkemizin en güzel manzarasına nazır bir kamp için hazırlanın. Burada şelale kıyısında çadır kurabiliyor, piknik yapabiliyor hatta karavanınızla bile gelebiliyorsunuz. 

Tortum Gölü ve Şelalesi Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

  • Yürüyüş parkurları
  • Tuvalet
  • Temiz su
  • Elektrik
  • Market 
  • Ücretsiz otopark
  • Operatörüne bağlı olarak internet ve telefon çekiyor.

Göl çevresindeki küçük tesislerden sağlayacağınız bu imkanlar dışında kampa tedarikli gelmekte de fayda var. 

Tortum Gölü ve Şelalesi Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Tortum Gölü ve Tortum Şelalesi Erzurum’un merkezine 100 kilometre mesafede. Ulaşım ise Uzundere güzergahından ve sadece özel araçla sağlanıyor. Yollar çok virajlı olduğundan kamp yerine ulaşmanız da yaklaşık 1,5 – 2 saat sürüyor. İsterseniz bir noktaya kadar Uzundere servislerini de kullanabiliyorsunuz. 

Konum

Yedigöller Kamp Alanı

Yedigöller Erzurum

Yedigöller kamp alanı denildiğinde aklınıza Bolu geliyor olabilir, ama Erzurum’daki Yedigöller de en az Bolu kadar güzel bir manzaraya sahip. Göllerin mest eden güzelliği ve suya yansıyan gökyüzünün albenisiyle Yedigöller’deki kamp hayatınızın bitmesini hiç istemeyeceksiniz. Şehir bu denli soğuk olunca buzul göllerden oluşan Yedigöller’de üşüyeceğinizi ve donanımlı gelmeniz gerektiğini de unutmayın. Yedigöller kamp alanı dağ – kaya tırmanışları ve olta balıkçılığı için çok uygun bir bölge. Göl kenarında kuracağınız çadırda her sabah nefis bir gökyüzüne bakarak ve bol oksijen soluyarak uyanacaksınız. 

Yedigöller Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

Çok sarp bir konumda bulunan Yedigöller kamp alanı bakir bir bölge. Kampa gelirken konumunuzu yakınlarınıza bildirmeniz bizce güvenliğiniz açısından alınacak ilk önlem. Ayrıca bölgede hiçbir tesis bulunmadığından ihtiyaç duyacağınız her şeyi önceden alıp gitmenizde de fayda var. 

Yedigöller Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Yedigöller Erzurum’un merkezine biraz uzak. Rize sınırındaki İspir ilçesinde konumlanan bu kamp alanına gitmek için yaklaşık 200 kilometre araç sürmeniz gerekiyor. Bir noktadan sonra aracınızı park edip yürüyerek devam ediyorsunuz. Araç yolunun bir yerde bitmesinin sebebi doğanın kirlenmesini önlemek için yol yapımının istenmemesi. Buraya toplu taşıma imkanı bulunmuyor. 

Konum 

Ilıca-Karasu Kamp Alanı

Ilıca Karasu kamp alanı

Doğası bozulmamış ama giderken de kolay ulaşılabilen Erzurum kamp yerlerinden olan Ilıca – Karasu kamp alanı karayolu kenarında konumlanıyor. Dağlardan inen Karasu Nehri’nin kıyısına çadırınızı kurabilir, sadece akan suya ve tatlı sesine odaklanarak dünyadan uzak bir huzur makamına çekilebilirsiniz. Buradan izleyebileceğiniz dağların manzarasını ise biz anlatmayalım, sizin görmeniz lazım. Sırt çantalı trekkingcilerin ve motosikletli doğa tutkunlarının rağbet ettiği kamp alanında yaz günlerinde piknikçilerle de karşılaşıyorsunuz. 

Ilıca – Karasu Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

Bu kamp alanı yerleşim yerlerine uzak olduğu için kısa mesafede bir tesis de yok. Ayrıca elektrik, tuvalet ve çeşme gibi imkanlar da yok. Kampa gelirken her türlü ihtiyacınızı temin ederek gelmeniz doğadan başka hiçbir şeye ihtiyaç duymayacağınız muhteşem bir kamp geçirmenizi sağlayacak. 

Ilıca - Karasu Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Aşkale ilçesinin sınırlarında konumlanan Ilıca – Karasu kamp alanı Erzurum merkeze 80 kilometre mesafede. Amasya – Erzurum güzergahından ilerleyip gittiğinizde bu mesafeyi ortalama 1,5 saatte alıyorsunuz. Karayolu kenarında olmasına rağmen bölgede toplu taşıma imkanı bulunmuyor ancak özel aracınızla gelebiliyorsunuz. 

Bozdağ-Uzundere Kamp Alanı

Bozdağ uzundere

Aramızda kalsın, öyle çok kişiye söylemeyin ki henüz herkesin bilmediği Bozdağ – Uzundere kamp alanı hep böyle güzel kalsın. Bu kamp alanı Erzurum’un Karadeniz sınırında, Karadeniz Bölgesi’ne en yakın ilçe olan Uzundere’de konumlanıyor. Karadeniz’in yemyeşil doğası ve mis oksijeni, Erzurum’un dondurucu soğuğuyla birleşince bu kampı bir kültür harmanı olarak değerlendirebilirsiniz de! Yüksek bir rakımda ve engebeli bir arazide yer alan Bozdağ – Uzundere kamp alanı karavanla girmek için uygun değil, ama çadır kurmak için göl kıyısından çam gölgesine birçok yer alternatifi mevcut. Burada yeşille beyazın harmanlandığı kış mevsiminde de çadır kuruluyor. Tabii gelirken sizi üşütmeyen bir donanımla gelirseniz! 

Bozdağ – Uzundere Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

Doğası ve havası çok güzel, fakat Bozdağ Uzundere kamp alanında herhangi bir tesis ya da tuvalet, çeşme gibi ‘olsa ne güzel olur’ diyeceğiniz imkanlar bulunmuyor. Gelirken ihtiyaç duyacağınız her şeyin alışverişini yapıp gelmeniz gerekiyor. 

Bozdağ - Uzundere Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Bozdağ Uzundere kamp alanı Erzurum’un merkezine ortalama 90 kilometre uzaklıkta ve toplu taşımayla da ulaşılamıyor. Aracınızı park ettiğiniz yerde kamp yapabiliyorsunuz ama daha yeşiline daha derinine ineyim derseniz orman içinde uzun uzun yürümeniz gerekiyor. Yürüdükçe de karşınıza küçük küçük göletler çıkıyor. 

Kuzgun Barajı Kamp Alanı

Erzurum Kuzgun Barajı

Kamp alanı bir baraj bölgesi olunca balık sever kampçılar da buraya! Evet, çadır kurulan bölgelerde bir balık lokantası yok ama Kuzgun Barajı kamp alanına oltanızı götürürseniz kendi balığınızı kendiniz avlayabiliyorsunuz. Ama isterseniz bölgeden biraz uzak kalsa da balığı güzel bir sunumla önünüze koyan alabalık tesisleri de var.  Erzurum’un Aziziye ilçesinde konumlanan kamp alanı bölge sakinlerinin piknik ve yürüyüş için de geldikleri yerlerden. Çadırınızı baraj gölü manzarasına karşın uzun ağaçların gölgelediği bir orman içine kurabilirsiniz. 

Kuzgun Barajı Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

Baraj alanı Erzurumlu doğaseverler tarafından çok ziyaret edilmesine rağmen çevrede tuvalet, çeşme, yiyecek - içecek alışveriş imkanı sunan bir tesis yok. Buraya gelirken de her şeyinizi alıp gelmeniz gerekiyor. 

Kuzgun Barajı Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Kuzgun Barajı kamp alanı Erzurum şehir merkezine 65 kilometre uzaklıkta ve toplu taşımayla gidilemiyor. Özel araçla Pazaryolu ya da Çamlıca yolu üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Konum

Hınıs Kanyonu Kamp Alanı

Hınıs Kanyonu

Ülkemizin en güzel kanyonlarından olan Hınıs Kanyonu 7 kilometre uzunluğunda olup, ortasından da mevsime göre değişen debisiyle Hınıs Çayı akıyor. Burası göçmen kuşların çok sevdiği duraklardan biri olduğu için kuş gözlemciliği yapmak için de iyi bir seçim. Tıpkı diğer Erzurum kamp alanları gibi dondurucu soğuk nedeniyle kış kampı için pek de uygun olmayan Hınıs Kanyonu kamp alanı, bahar aylarında çadır kurmak için şahane noktalar arasında bir alternatif oluşturuyor. Toprak rengindeki değişik tonlar, duvar gibi düz kayalar ve akustiğiyle trekkingcilerin, doğa fotoğrafçılarının ve tırmanışla - raftingle uğraşan sporcuların uğrak yerlerinden olan kanyon rotası macera severlere gelsin. 

Hınıs Kanyonu Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

Kanyon civarında yeme – içme imkanı, tuvalet ve çeşme bulabileceğiniz tesisler yok. İhtiyaç duyacağınız her şeyi gelirken getirmelisiniz. 

Hınıs Kanyonu Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Kanyon adını sınırlarında bulunduğu Hınıs ilçesinden alıyor ve Erzurum şehir merkezine de 150 kilometre mesafede konumlanıyor. Bölgeye sadece özel araçlarla ulaşılabiliyor. 

Zökün Gölü Kamp Alanı

Erzurum Zökün Gölü

Erzurum şehir merkezine en yakın kamp alanlarından olan Zökün Gölü kamp alanı gölün üzerinde yüzen küçük adalarıyla farklı bir kamp deneyimi sunuyor. Yüzen adacıkların üzerinde batmadan durup gölde gezinebileceğiniz kaç göl biliyorsunuz? Gölün kıyısına çadırınızı kurduğunuzda bu muhteşem manzaraya nazır kuş sesleriyle uyanabiliyor, isterseniz adacıklarla gölde yürümek yerine, gölü çevreleyen ormanın yemyeşil patikalarında da yürüyebiliyorsunuz. Burada balık avlayabiliyor, ateş yakabiliyor, isterseniz karavanınızı park edip uzun süre de kalabiliyorsunuz. 

Zökün Gölü Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

Göl çevresinde ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz, alışveriş yapabileceğiniz bir tesis bulunmuyor. Ama Tortum ilçesine sadece 3 kilometre mesafede olması işinizi kolaylaştırıyor. İsterseniz alışverişinizi Tortum’dan yapıp gidebiliyorsunuz ya da ihtiyaç anında Tortum’a birkaç dakikada inebiliyorsunuz. 

Zökün Gölü Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Zökün Gölü kamp alanı Erzurum’un merkezine 55 kilometre mesafede konumlanıyor. Tortum ilçesine geldiğinizde sizi kamp alanına götürecek dolmuşlar ve taksiler bulabiliyorsunuz. 

Konum 

Aksu Gölleri Kamp Alanı

Erzurum kamp alanları

Aksu Gölleri Rize – Erzurum sınırında. Rize’nin İkizdere ilçesi Başköy Köyü’nde bulunmasına rağmen burası Erzurum’dan gelen kamçılar için de güzel bir rota. Bölgede dağlarının eteklerinde göl kıyısında bir çadır kurmak için seçeneğiniz çok. Aksu Gölleri kamp alanı da bol gölü olan bu kamp alternatiflerinden biri. Erzurum’un birçok kamp alanı için geçerli olan el değmemişlik Aksu Gölleri kamp alanı için de geçerli. Düzlük alanlarıyla çadır kurmanızı kolaylaştıran kamp alanında kamp ateşi romantik, gökyüzü de yıldızları sayabileceğiniz kadar fotojenik. 

Aksu Gölleri Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

Kamp alanının yakınlarında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden giderken tüm ihtiyaçlarınızı yanınızda götürmelisiniz. Geçiş iklimi etkisi altındaki bölge mevsim fark etmeksizin geceleri çok soğuk olabiliyor. Termal giysilerinizi sakın ola ki unutmayın. 

Aksu Gölleri Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Aksu Gölleri Erzurum merkeze yaklaşık 200 kilometre mesafede. Erzurum – İkizdere yolunu takip ederek bir noktaya kadar özel araçla gelebiliyorsunuz. Fakat çadır kuracağınız yere kadar da biraz yürümeniz gerekiyor. Bu kamp alanı Yedigöller Buzul Gölleri’ne de yakın konumda. 

Konum 

Erzurum'a gelmişken yapmadan dönme diyeceğimiz şeyler de var. Şehri hissettirip bir yanınızı Erzurumlu kılacak  Erzurum'da yapılacaklar listemize de bir göz atmaya ne dersiniz?

Narman Peribacaları Kamp Alanı

Erzurum kamp alanları

Doğu Karadeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi’nin birleştiği nokta olan Narman ilçesinin deniz seviyesinden yüksekliği de 1.650 metre. Batısında Tortum, doğusunda Sarıkamış olan bu Erzurum ilçesinin kamp alanları da gerçekten keşfe değer. Narman Peribacaları belediye tarafından korunan bir alan olduğundan kamp yapmak için diğer rotalardan daha konforlu bir tercih. Bölgeyi tıpkı Kapadokya gibi turistik bir alana dönüştürmek adına at binme turları da başlatılmış. İsterseniz çadırınızı kurduktan sonra atla çevre keşfi yapabiliyor ya da bisikletinizi götürdüyseniz pedal çevirebiliyorsunuz. Narman Peribacaları bölge halkı tarafından piknik için de tercih ediliyor ve karavanlar da buraya sıklıkla uğruyor. Bu kamp alanında ateş yakılmasına ise izin verilmiyor. 

Narman Peribacaları Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

  • Yürüyüş parkurları
  • Temiz su
  • Tuvalet
  • Elektrik
  • Kafe - restoran
  • Ücretsiz otopark
  • Operatörüne bağlı olarak İnternet ve telefon çekiyor.

Narman Peribacaları Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Narman Erzurum’un merkezine ortalama 90 kilometre uzaklıkta. Narman Peribacaları da Narman ilçesinin Yoldere Köyü’nde, Erzurum – Ardahan yolu üzerinde konumlanıyor. ‘Kırmızı Periler Diyarı’ da denilen bu kaya oluşumlarına Erzurum Merkez Şükrüpaşa Mahallesi Batı Semt Garajı’ndan kalkan toplu taşıma araçlarıyla da gidilebiliyor. Tabii söz konusu, kamp malzemeleriyle dolu ağır bir yük ve çadır için uygun bir yere karar vermek olunca özel araçla gitmek avantajlı. 

Konum

Narman Adalı Göl Kamp Alanı

Narman Adalı Göl

Narman ilçesinde, Koyunören ile Otlutepe köyleri sınırında yer alan Narman Adalı Göl, şimdiye kadar nasıl olmuş da keşfedilmemiş diye şaşıracağınız muhteşem bir rota. Özellikle de yazın görün diyeceğimiz Adalı Göl, tam da adı gibi ortasında yüzen adası ve yanındaki küçük gölleriyle bir doğa harikası. Bir yanı çam ağaçlarıyla çevrili göl kıyısına çadırınızı kurduğunuzda hayatın kaosunu, stresini ve koşturmacanın çilesini unutturacak kadar da güzel. Narman Adalı Göl’ün 2 kilometre yukarısındaki yaylada da kamp yapabilirsiniz. Yaban hayatının sadeliğini ve huzurunu yaşamak için burası çadırlı bir keşfe değer! 

Narman Adalı Göl Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

Narman Adalı Göl’de, yeme – içme ya da tuvalet - duş gibi imkanlar sunan bir tesis bulunmuyor. Giderken yiyeceklerinizi ve ihtiyacınız olacak diğer malzemeleri de yanınızda götürmenizi öneriyoruz. Kamp alanında temiz su kaynağı var ama çoğu kişi bu kaynağı bulmakta zorlanıyor. Bu sebeple yanınıza su almayı da unutmayın. 

Narman Adalı Göl Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Narman Adalı Göl Erzurum şehir merkezine 115, Narman’a 14 kilometre mesafede. Kamp alanına gitmek için herhangi bir toplu taşıma imkanı bulunmuyor. Narman’dan Koyunören Köyü’ne gelip buradan da göle gidebiliyorsunuz. Ama şunu da belirtelim ki navigasyonla yola çıkıp bulamayan kampçılar da olmuş, bu yüzden köy sakinlerinden yardım almak işinizi kolaylaştırıyor. Kamp alanına kadar araçla gidilmiyor, en az 1 kilometre yürümeniz gerekiyor. 

Konum

Tortum Gölü ve Şelalesi Kamp Alanı

Tortum Gölü ve Şelalesi

Erzurum gezilecek yerler arasında adını ‘görmeden dönme’ listesine yazdıran Tortum Gölü ve Şelalesi aynı zamanda kıyısında çadır kurabileceğiniz bir kamp alanı. Tortum Gölü 18. yüzyılda oluşmuş bir heyelan set gölü. Mayıs ve haziran aylarında daha bir gürleyerek akan Tortum Şelalesi ise ülkemizin en büyük şelalelerinden biri olup tam 48 metreden dökülüyor ve döküldüğü yerde de dev bir kazan oluşturuyor. Her sabah çağlayarak akan bir su sesiyle uyanmak istiyor ve uyandığınızda da hiç şehre inmemiş, hiç koşturmamış, hiç yorulmamış gibi hissetmek istiyorsanız, Erzurum’un ve ülkemizin en güzel manzarasına nazır bir kamp için hazırlanın. Burada şelale kıyısında çadır kurabiliyor, piknik yapabiliyor hatta karavanınızla bile gelebiliyorsunuz. 

Tortum Gölü ve Şelalesi Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

  • Yürüyüş parkurları
  • Tuvalet
  • Temiz su
  • Elektrik
  • Market 
  • Ücretsiz otopark
  • Operatörüne bağlı olarak internet ve telefon çekiyor.

Göl çevresindeki küçük tesislerden sağlayacağınız bu imkanlar dışında kampa tedarikli gelmekte de fayda var. 

Tortum Gölü ve Şelalesi Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Tortum Gölü ve Tortum Şelalesi Erzurum’un merkezine 100 kilometre mesafede. Ulaşım ise Uzundere güzergahından ve sadece özel araçla sağlanıyor. Yollar çok virajlı olduğundan kamp yerine ulaşmanız da yaklaşık 1,5 – 2 saat sürüyor. İsterseniz bir noktaya kadar Uzundere servislerini de kullanabiliyorsunuz. 

Konum

Yedigöller Kamp Alanı

Yedigöller Erzurum

Yedigöller kamp alanı denildiğinde aklınıza Bolu geliyor olabilir, ama Erzurum’daki Yedigöller de en az Bolu kadar güzel bir manzaraya sahip. Göllerin mest eden güzelliği ve suya yansıyan gökyüzünün albenisiyle Yedigöller’deki kamp hayatınızın bitmesini hiç istemeyeceksiniz. Şehir bu denli soğuk olunca buzul göllerden oluşan Yedigöller’de üşüyeceğinizi ve donanımlı gelmeniz gerektiğini de unutmayın. Yedigöller kamp alanı dağ – kaya tırmanışları ve olta balıkçılığı için çok uygun bir bölge. Göl kenarında kuracağınız çadırda her sabah nefis bir gökyüzüne bakarak ve bol oksijen soluyarak uyanacaksınız. 

Yedigöller Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

Çok sarp bir konumda bulunan Yedigöller kamp alanı bakir bir bölge. Kampa gelirken konumunuzu yakınlarınıza bildirmeniz bizce güvenliğiniz açısından alınacak ilk önlem. Ayrıca bölgede hiçbir tesis bulunmadığından ihtiyaç duyacağınız her şeyi önceden alıp gitmenizde de fayda var. 

Yedigöller Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Yedigöller Erzurum’un merkezine biraz uzak. Rize sınırındaki İspir ilçesinde konumlanan bu kamp alanına gitmek için yaklaşık 200 kilometre araç sürmeniz gerekiyor. Bir noktadan sonra aracınızı park edip yürüyerek devam ediyorsunuz. Araç yolunun bir yerde bitmesinin sebebi doğanın kirlenmesini önlemek için yol yapımının istenmemesi. Buraya toplu taşıma imkanı bulunmuyor. 

Konum 

Ilıca-Karasu Kamp Alanı

Ilıca Karasu kamp alanı

Doğası bozulmamış ama giderken de kolay ulaşılabilen Erzurum kamp yerlerinden olan Ilıca – Karasu kamp alanı karayolu kenarında konumlanıyor. Dağlardan inen Karasu Nehri’nin kıyısına çadırınızı kurabilir, sadece akan suya ve tatlı sesine odaklanarak dünyadan uzak bir huzur makamına çekilebilirsiniz. Buradan izleyebileceğiniz dağların manzarasını ise biz anlatmayalım, sizin görmeniz lazım. Sırt çantalı trekkingcilerin ve motosikletli doğa tutkunlarının rağbet ettiği kamp alanında yaz günlerinde piknikçilerle de karşılaşıyorsunuz. 

Ilıca – Karasu Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

Bu kamp alanı yerleşim yerlerine uzak olduğu için kısa mesafede bir tesis de yok. Ayrıca elektrik, tuvalet ve çeşme gibi imkanlar da yok. Kampa gelirken her türlü ihtiyacınızı temin ederek gelmeniz doğadan başka hiçbir şeye ihtiyaç duymayacağınız muhteşem bir kamp geçirmenizi sağlayacak. 

Ilıca - Karasu Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Aşkale ilçesinin sınırlarında konumlanan Ilıca – Karasu kamp alanı Erzurum merkeze 80 kilometre mesafede. Amasya – Erzurum güzergahından ilerleyip gittiğinizde bu mesafeyi ortalama 1,5 saatte alıyorsunuz. Karayolu kenarında olmasına rağmen bölgede toplu taşıma imkanı bulunmuyor ancak özel aracınızla gelebiliyorsunuz. 

Bozdağ-Uzundere Kamp Alanı

Bozdağ uzundere

Aramızda kalsın, öyle çok kişiye söylemeyin ki henüz herkesin bilmediği Bozdağ – Uzundere kamp alanı hep böyle güzel kalsın. Bu kamp alanı Erzurum’un Karadeniz sınırında, Karadeniz Bölgesi’ne en yakın ilçe olan Uzundere’de konumlanıyor. Karadeniz’in yemyeşil doğası ve mis oksijeni, Erzurum’un dondurucu soğuğuyla birleşince bu kampı bir kültür harmanı olarak değerlendirebilirsiniz de! Yüksek bir rakımda ve engebeli bir arazide yer alan Bozdağ – Uzundere kamp alanı karavanla girmek için uygun değil, ama çadır kurmak için göl kıyısından çam gölgesine birçok yer alternatifi mevcut. Burada yeşille beyazın harmanlandığı kış mevsiminde de çadır kuruluyor. Tabii gelirken sizi üşütmeyen bir donanımla gelirseniz! 

Bozdağ – Uzundere Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

Doğası ve havası çok güzel, fakat Bozdağ Uzundere kamp alanında herhangi bir tesis ya da tuvalet, çeşme gibi ‘olsa ne güzel olur’ diyeceğiniz imkanlar bulunmuyor. Gelirken ihtiyaç duyacağınız her şeyin alışverişini yapıp gelmeniz gerekiyor. 

Bozdağ - Uzundere Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Bozdağ Uzundere kamp alanı Erzurum’un merkezine ortalama 90 kilometre uzaklıkta ve toplu taşımayla da ulaşılamıyor. Aracınızı park ettiğiniz yerde kamp yapabiliyorsunuz ama daha yeşiline daha derinine ineyim derseniz orman içinde uzun uzun yürümeniz gerekiyor. Yürüdükçe de karşınıza küçük küçük göletler çıkıyor. 

Kuzgun Barajı Kamp Alanı

Erzurum Kuzgun Barajı

Kamp alanı bir baraj bölgesi olunca balık sever kampçılar da buraya! Evet, çadır kurulan bölgelerde bir balık lokantası yok ama Kuzgun Barajı kamp alanına oltanızı götürürseniz kendi balığınızı kendiniz avlayabiliyorsunuz. Ama isterseniz bölgeden biraz uzak kalsa da balığı güzel bir sunumla önünüze koyan alabalık tesisleri de var.  Erzurum’un Aziziye ilçesinde konumlanan kamp alanı bölge sakinlerinin piknik ve yürüyüş için de geldikleri yerlerden. Çadırınızı baraj gölü manzarasına karşın uzun ağaçların gölgelediği bir orman içine kurabilirsiniz. 

Kuzgun Barajı Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

Baraj alanı Erzurumlu doğaseverler tarafından çok ziyaret edilmesine rağmen çevrede tuvalet, çeşme, yiyecek - içecek alışveriş imkanı sunan bir tesis yok. Buraya gelirken de her şeyinizi alıp gelmeniz gerekiyor. 

Kuzgun Barajı Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Kuzgun Barajı kamp alanı Erzurum şehir merkezine 65 kilometre uzaklıkta ve toplu taşımayla gidilemiyor. Özel araçla Pazaryolu ya da Çamlıca yolu üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Konum

Hınıs Kanyonu Kamp Alanı

Hınıs Kanyonu

Ülkemizin en güzel kanyonlarından olan Hınıs Kanyonu 7 kilometre uzunluğunda olup, ortasından da mevsime göre değişen debisiyle Hınıs Çayı akıyor. Burası göçmen kuşların çok sevdiği duraklardan biri olduğu için kuş gözlemciliği yapmak için de iyi bir seçim. Tıpkı diğer Erzurum kamp alanları gibi dondurucu soğuk nedeniyle kış kampı için pek de uygun olmayan Hınıs Kanyonu kamp alanı, bahar aylarında çadır kurmak için şahane noktalar arasında bir alternatif oluşturuyor. Toprak rengindeki değişik tonlar, duvar gibi düz kayalar ve akustiğiyle trekkingcilerin, doğa fotoğrafçılarının ve tırmanışla - raftingle uğraşan sporcuların uğrak yerlerinden olan kanyon rotası macera severlere gelsin. 

Hınıs Kanyonu Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

Kanyon civarında yeme – içme imkanı, tuvalet ve çeşme bulabileceğiniz tesisler yok. İhtiyaç duyacağınız her şeyi gelirken getirmelisiniz. 

Hınıs Kanyonu Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Kanyon adını sınırlarında bulunduğu Hınıs ilçesinden alıyor ve Erzurum şehir merkezine de 150 kilometre mesafede konumlanıyor. Bölgeye sadece özel araçlarla ulaşılabiliyor. 

Zökün Gölü Kamp Alanı

Erzurum Zökün Gölü

Erzurum şehir merkezine en yakın kamp alanlarından olan Zökün Gölü kamp alanı gölün üzerinde yüzen küçük adalarıyla farklı bir kamp deneyimi sunuyor. Yüzen adacıkların üzerinde batmadan durup gölde gezinebileceğiniz kaç göl biliyorsunuz? Gölün kıyısına çadırınızı kurduğunuzda bu muhteşem manzaraya nazır kuş sesleriyle uyanabiliyor, isterseniz adacıklarla gölde yürümek yerine, gölü çevreleyen ormanın yemyeşil patikalarında da yürüyebiliyorsunuz. Burada balık avlayabiliyor, ateş yakabiliyor, isterseniz karavanınızı park edip uzun süre de kalabiliyorsunuz. 

Zökün Gölü Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

Göl çevresinde ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz, alışveriş yapabileceğiniz bir tesis bulunmuyor. Ama Tortum ilçesine sadece 3 kilometre mesafede olması işinizi kolaylaştırıyor. İsterseniz alışverişinizi Tortum’dan yapıp gidebiliyorsunuz ya da ihtiyaç anında Tortum’a birkaç dakikada inebiliyorsunuz. 

Zökün Gölü Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Zökün Gölü kamp alanı Erzurum’un merkezine 55 kilometre mesafede konumlanıyor. Tortum ilçesine geldiğinizde sizi kamp alanına götürecek dolmuşlar ve taksiler bulabiliyorsunuz. 

Konum 

Aksu Gölleri Kamp Alanı

Erzurum kamp alanları

Aksu Gölleri Rize – Erzurum sınırında. Rize’nin İkizdere ilçesi Başköy Köyü’nde bulunmasına rağmen burası Erzurum’dan gelen kamçılar için de güzel bir rota. Bölgede dağlarının eteklerinde göl kıyısında bir çadır kurmak için seçeneğiniz çok. Aksu Gölleri kamp alanı da bol gölü olan bu kamp alternatiflerinden biri. Erzurum’un birçok kamp alanı için geçerli olan el değmemişlik Aksu Gölleri kamp alanı için de geçerli. Düzlük alanlarıyla çadır kurmanızı kolaylaştıran kamp alanında kamp ateşi romantik, gökyüzü de yıldızları sayabileceğiniz kadar fotojenik. 

Aksu Gölleri Kamp Alanında Hangi İmkanlar Var?

Kamp alanının yakınlarında herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden giderken tüm ihtiyaçlarınızı yanınızda götürmelisiniz. Geçiş iklimi etkisi altındaki bölge mevsim fark etmeksizin geceleri çok soğuk olabiliyor. Termal giysilerinizi sakın ola ki unutmayın. 

Aksu Gölleri Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Aksu Gölleri Erzurum merkeze yaklaşık 200 kilometre mesafede. Erzurum – İkizdere yolunu takip ederek bir noktaya kadar özel araçla gelebiliyorsunuz. Fakat çadır kuracağınız yere kadar da biraz yürümeniz gerekiyor. Bu kamp alanı Yedigöller Buzul Gölleri’ne de yakın konumda. 

Konum 

Erzurum'a gelmişken yapmadan dönme diyeceğimiz şeyler de var. Şehri hissettirip bir yanınızı Erzurumlu kılacak  Erzurum'da yapılacaklar listemize de bir göz atmaya ne dersiniz?