Otel Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Otel Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 27 Temmuz 2018
 • Son Güncellenme: 06 Şubat 2024
Otel Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tatil planlarınızı yaparken, belki de üzerinde en fazla durduğunuz noktalardan biri 'nerede konaklayacağım?' sorusu oluyor. Kimi zaman lüks ve konfor arayışı, kimi zaman bütçe dostu ama aynı zamanda temiz ve güvenilir bir mekan bulma çabası; seyahat planlarımızın kritik bir parçasını oluşturuyor. Oteller, çoğumuz için keşfedeceğimiz yerlerdeki evimiz anlamına geliyor. Dolayısıyla da otel seçimi seyahatimizin genel deneyimini büyük ölçüde etkiliyor. Otel seçimi; konfor, güvenlik, hizmet kalitesi, konum ve elbette maliyet olmak üzere pek çok faktörü beraberinde değerlendirmeyi gerektiriyor. Bu yazıda, siz değerli okurlarımız için, otel seçerken dikkate almanız gereken önemli noktaları, pratik bilgilerle ve önerilerle ele alıyoruz. 

{ad:0}

Otel Seçiminde İzlenecek Adımlar

Doğru otel seçimi demek aynı zamanda iyi bir tatil anlamına geliyor dolayısıyla konaklayacağınız alandan ne beklediğinizi, nasıl bir deneyim elde etmek istediğinizi belirlemeniz gerekir. Daha sonrasında yapılacakları sizler için sıraladık. Peki doğru otel nasıl seçilir? Gelin beraber bakalım.

Tatil Bölgesini Belirleyin

İlk aşama aslında burada başlıyor. Soracağınız ilk soru “bir tatilden beklentim nedir?” olabilir. Bu soru tatil destinasyonu belirleme konusunda size yardımcı olacaktır. Kendinize ve Doğada kamp mı, kültür turu mu, otelden hiç çıkma bir tatil mi? Buna karar verdikten sonra işiniz bir nebze daha kolay. Deniz tatili ise Akdeniz ve Ege en gözde destinasyonlar. Yayla tatili ise istikamet tabi ki de Karadeniz. Kültür turu istiyorsanız da tavsiyemiz kesinlikle; Kapadokya. Tüm bunları belirledikten sonra konu otel seçimine geliyor, işte otel seçiminde izlenecek adımları sizler için paylaştık.

{search:kapadokya-otelleri,Kapadokya Otelleri}

Bütçenizi Planlayın

Otel seçimindeki en önemli nokta genellikle bütçe oluyor. Herkes öncelikle bütçesine göre konaklama tesisi tercih ediyor. Bu noktada da tesiste dinlenmek istiyor, dışarıya çıkmayı düşünmüyorsanız her şey dahil otellerde konaklamanın keyfini çıkarabilirsiniz. Ancak biz gezip dolaşacağız etrafı keşfedeceğiz diyorsanız da tercihinizi oda kahvaltı konseptinde hizmet veren ekonomik otellerden yana kullanmanız bütçesel olarak faydalı olacaktır. Bütçenizi belirledikten sonra otel seçmeye başlayabilirsiniz.

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

Tesis Fotoğraflarına Bakın

Oteli seçerken genellikle ilk eleme otelin fotoğraflarına göre gerçekleştirir. Bu noktada otellerin fotoğraflarına göz atarken dikkatle incelemenizi öneririz.. Odanın büyüklüğü, havuzun büyüklüğü , kahvaltı seçenekleri gibi imkanlar sizin için önemli ise bu imkanları? fotoğraflarda görmeye çalışın. Sonuçta tatilinizin büyük kısmını otelde geçireceksiniz ve kusursuz bir tatil için her özelliğin de sizin istediğiniz formata uygun olması gerekiyor.

Otel Yorumlarını Dikkate Alın

Otel yorumları tesiste konaklamış ziyaretçilerin geri bildirimlerinden oluşuyor. Dolayısıyla bu yorumlara bakmak otel hakkında size fikir sağlayacaktır. Neredekal.com'da son kullanıcılardan gelen objektif yorumları bulabilir ve tesisin hizmeti hakkında gerçekçi bilgiler edinebilirsiniz. Olumlu ve olumsuz yorumları incelemek, yorumları incelerken yorumun yapılma tarihini de dikkate almak oldukça önemli. Özellikle tatile gideceğiniz tarih aralığındaki yorumları okursanız, siz de kendi tatilinizin nasıl geçeceği hakkında önemli bilgiler edinmiş olursunuz. Böylece otele gittiğinizde kötü bir sürprizle karşılaşma olasılığınızı epey azaltmış olursunuz.

Otelin Konumunu Değerlendirin

Otel konumu seçim yaparken oldukça önem teşkil ediyor. Otelin denize ve plaja yakınlığı, şehir merkezine olan mesafesi, ulaşım araçlarına ve duraklara konumu, havaalanı ve otogara uzaklığı hatta bankalara ve marketlere bile uzaklığı oldukça önemli.

Tesis Konseptine Göz Atın

Tesisin konsepti otel seçiminde oldukça etkili. Eğer ki otelden hiç çıkmadan bir tatil yapmak istiyorsanız seçiminizi her şey dahil otellerden yana kullanabilirsiniz. Bu tür bir seçim yaptıktan sonra, otel olanakları nelerdir, bunlara bakın. Rezervasyonunuzu yaptırmadan önce mutlaka yiyecek ve içecek şartlarını okuyup bilgi alın, Zira bunu yapmak olası ek masraflardan sizi kurtaracaktır.

Aile Bireylerini Göz Önünde Bulundurun

Çocuklu aileler tesislerin çocuk kulübü, onlar için özel oyun alanı, yemek menüsü... vs. özellikleri olup olmadığına dikkat edebilirler. Bir de eğer çocuğunuzun havuz yerine denize girmesini istiyorsanız tesise en yakın plajın kumluk mu, çakıl mı, denizi sığ mı derin mi… gibi soruların cevabını öğrenmeniz ve işinizi şansa bırakmamanız yararınıza olacaktır. Çocuklu ailelerin tatile çıkmadan önce dikkat etmesi gereken hususları derlediğimiz yazımıza Keşif Rehberi’mizden ulaşabilirsiniz.

Ekstraları Öğrenin

Tesisin ekstralarının ücretleri de tatil bütçenizi oluşturmada önemli bir yere sahip. Ayrıca otelin sunduğu SPA, sauna ve Türk hamamı gibi hizmetlerin ekstra ücrete tabi olup olmadığını, yemek esnasında hangi içeceklerin konaklama fiyatına dahil edilip edilmediği gibi bilgileri mutlaka araştırın.

{search:kayseri-otelleri,Kayseri Otelleri}

Otopark Araştırması Yapın

Tatile özel aracınızla çıkıyorsanız konaklama yapacağınız tesisin ücretsiz bir otoparkının olup olmadığını mutlaka araştırın. Tesisin ücretsiz otopark alanının olmaması aracınızın güvenliği açısından önemli. Güvenli olması için aracınızı özel otoparklara bırakmak durumunda kalabilirsiniz. Bu da tatil bütçenize ekstra bir yük demek.

Evcil Hayvanınız Varsa Hayvan Dostu İşletmelere Yönelin

Hayvan kabul eden oteller, hayvan dostu oteller küçük dostlarımızı yanımızda götürürken önemli bir seçim olacaktır. Dolayısıyla mutlaka konaklayacağınız otelin hayvan kabul edip etmediğine bakın. Aksi halde tatilinizde önemli bir problem yaşayabilirsiniz.

Kusursuz bir tatilin yolu iyi bir otelden geçer, zira rahat ve güvende hissetmediğiniz bir alanda uyumak çok da kolay olmayacaktır. Dolayısıyla aklınıza gelebilecek bütün ihtimalleri araştırabilir, sonrasında huzurlu bir tatilin başlangıcını yapabilirsiniz.

Seyahatiniz boyunca rahat ve huzurlu bir konaklama deneyimi yaşamanız için dikkate almanız gereken başlıca noktalar. Unutmayın, doğru otel seçimi tatilinizin ya da iş gezinizin kalitesini doğrudan etkiler. Sunduğumuz önerilerin, sizi her yönüyle memnun eden, ihtiyaçlarınıza uygun ve bütçenize dost bir otel seçiminde yol gösterici olmasını umuyoruz. Her şehir, her otel, ve elbette, her seyahat deneyimi biriciktir. Belki de sonraki geziniz, keşfettiğiniz yeni yerler ve konaklama deneyimlerinizle kendi öneri ve tüyolarınızı oluşturmanıza ilham kaynağı olacaktır. Seyahatler, kimi zaman beklenmedik sürprizlerle doludur ve umuyoruz ki sizin için tüm sürprizler olumlu olur. Bir sonraki seyahatinizde görüşmek dileğiyle, sağlıkla ve güvenle kalın!

Hangisini seçeceğiniz konusunda kararsız kalıyorsanız Tatil İçin Hangisini Tercih Etmeli? Otel Tatili mi Villa Tatili mi? başlıklı blog yazımıza göz gezdirebilirsiniz. 

Benzer Yazılar