Çocuklu Aileler Villa Kiralarken Nelere Dikkat Etmeli?

Çocuklu Aileler Villa Kiralarken Nelere Dikkat Etmeli?

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 01 Haziran 2022
 • Son Güncellenme: 23 Şubat 2024
Çocuklu Aileler Villa Kiralarken Nelere Dikkat Etmeli?

Ailecek bir tatil için gün sayıyor ve tatil tercihinizi de villa kiralamaktan yana kullanıyorsanız, seçimlerinizi kolaylaştırıp isabet atışı yaptıracak önerilerle geldik bu kez! Amaç sadece sizin için değil, çocuklarınız için de en güvenli ve doğru villayı seçmek. O sayılı günde çocuklarınızın peşinden endişe etmek yerine, özgürce koşup oynamalarını izlemek denizi ve yeşili izlemek kadar huzur verici. Ve doğru villayı seçmek de bu özgürlüğü sağlaması açısından çok önemli!

{ad:0}

Villa Tatili Nedir?

Avrupa’da çok uzun yıllardır yaygın olan, ülkemizde ise pandemi döneminde tavan yapan bir tatil alternatifi villa kiralamak. Kıyı kasabalarında, köylerinde ve merkeze yakın lokasyonlarda konumlanan villa konaklamalarını özellikle de aileler tercih ediyor. Çünkü villaların otellerdeki gibi belirli yemek saatleri ve restoran kuyrukları yok. Denize yakın şezlong kapma, asansör ya da restoranda masa sırası bekleme gibi kayıp zamanları da yok. Bir villa kiraladığınızda evi kendi eviniz gibi kullanabiliyor, havuzunda sadece siz yüzebiliyor, mutfağında canınız ne istiyorsa hazırlayıp sofranızı da istediğiniz saatte kurabiliyorsunuz. Kısıtlamaların olmadığı, sevdiklerinizle baş başa kalmanın huzuruyla dolu bu tatil sadece size özel ve tüm tatil türlerinden daha özgür!

Çocuklu Aileler İçin Villa Tatilinin Avantajları Neler?

Çocuklu Aileler Villa Kiralarken Nelere Dikkat Etmeli?

Otel konaklamalarının da elbette ki artı yönleri var ama çocuklu bir aileyseniz ve sessiz sakin bir ortamda dinlenip sadece kuş sesi, su sesi ve çocuklarınızın sesini duymak istiyorsanız, tercihinizi villa konaklamasından yana kullanabilirsiniz. Üstelik çocuklu aileler için tatil villalarının birçok avantajı da var.

İşte, çocuklu aileler için villa tatili yapmanın artıları:

  • Tatil sadece sizin tatiliniz, her gününü siz planlayabilirsiniz.
  • Oda konforunda değil ev konforunda olacaksınız, çocuklarınızı ayrı odalarda yatırabilirsiniz.
  • Villa mutfağında çocuklarınızın sevdiği yiyecekleri kendiniz hazırlayabilir, menüleri siz belirleyebilirsiniz.
  • Herkesin kullandığı ortak havuzda yüzmek yerine evin özel havuzunda ailecek yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Akşamları mangal yapıp, çocuklarınıza da bu vazgeçilmez Türk geleneğini öğretebilirsiniz.
  • Bahçeli bir ev seçerseniz çocuklarınız için oyun alanı da yaratabilirsiniz.
  • Villa seçimlerinizde istediğiniz kriterleri listeleyip, gerek duymayacaklarınızı eleyerek tatilinizi daha ekonomik hale getirebilirsiniz. Dilerseniz iki aile olarak da tatil yapabilir, kirayı bölüşebilirsiniz.
  • Günübirlik gezilerle çevrenin güzellikleriyle tanışabilir, istediğiniz koyda yüzebilir ya da bölgedeki popüler aktiviteleri deneyebilirsiniz.

Çocuklu Aileler Nasıl Villa Kiralamalı?

Çocuklu Aileler Villa Kiralarken Nelere Dikkat Etmeli?

Çocuklarınızla ya da bebeğinizle tatil planı yapmak, sadece tatil planı yapmakla aynı şey değil! Bavula konulacaklar listesi, yolun uzunluğu ve gidilecek araç seçiminin yanında konaklama da bu planlamanın en hassas noktası. Tercihinizi villa kiralamaktan yana kullandıysanız ve bu villanın çocuklarınız için uygunluğu da en önemli kriterinizse, gelelim seçim yaparken dikkat etmeniz gerekenlere!

Havuz Detayları

Villa kiralarken çocuk havuzlu villalar arasından seçim yapabilirsiniz. Villanın çocuk havuzu olsa da olmasa da yüzme havuzunun derinliğini bilmenizde ayrıca fayda var. Eğer havuz çocuğunuz için tehlike arz edecek bir derinlikteyse daha dikkatli ve daha takipçi olmanız gerekebilir. Çocuk havuzlu villalarda çocuklar için ayrı bir havuz ya da ana havuzun içinde bariyerle bölünerek ayrılmış bir çocuk alanıyla karşılaşabiliyorsunuz. Yetişkinlerin yüzebileceği standart bir havuzun derinliği insan boyu hizasında değişkenlik gösterirken, miniklerin yüzebileceği bir çocuk havuzu derinliği de ortalama yarım metre. Aynı zamanda suyun yoğunluğunun düşük olması da çocuk havuzlarında uygulanması gereken bir diğer standart. Villa rezervasyonu yaparken havuzun temizlik sistemini ve temizlenme düzenini de sormanızı ayrıca öneriyoruz.

Villanın Konumu

Ormanla iç içe ya da kıyıya çok yakın bir villa kiralayacaksanız çocuğunuz için güvenli olup olmayacağı konusunda mutlaka bilgi edinin. Güvenlikli villa demek, evin bahçesi de dahil çevresinin korunaklı olması demek. Ayrıca denize uzak olması da yolculuğun uzaması açısından dezavantajlı olabilir. En iyisi bahçeli ve denize de yürüme mesafesinde olması. Dileriz ki muhteşem bir tatil geçirirsiniz, fakat sağlık sorunları gibi beklenmeyen durumları da hesaba katmak gerekli. Böyle olasılıklar için sağlık kurumlarına, eczanelere, marketlere kolay ulaşabileceğiniz lokasyon seçimleri yapmaya özen gösterin.

Merdiven ve Balkon Gibi Detaylar

Bebekli ya da çocuklu bir aileyseniz tek katlı villa seçmeniz doğru bir tercih olabilir. Eğer çok katlı bir villada konaklayacaksanız çocuk korumalı merdiveni olan villalar arasında değerlendirme yapabilirsiniz. Teras ve balkon kapılarının kilitlenebilir olması da dikkat etmeniz gereken hususlardan.

Bebek Yataklı Seçenekler

Evin bebekler için mama sandalyesi ve beşiğinin olması hem onların hem de sizin için konforlu olması demek. Amaç sadece birlikte vakit geçirmek değil, aynı zamanda birlikte dinlenebilmek.

Oyun Alanları

Bazı villaların geniş bahçelerinin bir köşesi, minik misafirler için park oyuncakları ve salıncakla onları mutlu edecek şekilde düzenlenmiş olabiliyor. Onlar mutluysa her şey yolunda demek!

Tatil Villası Belirlemede Diğer Önemli Faktörler

İç Tasarım

Merkeze yakınlığı, çevre güvenliği derken villanın dekorasyonu da seçim kriterlerinizi etkileyen faktörlerden. Balayı için dizayn edilen villalar ile çocuklu aile villalarının dekorasyonlarında farklılıklar olabiliyor.

Klima ve Soğutucu

Villayı yaz sezonunda ve çok sıcak bir bölgede kiralayacaksanız her odasında klima olması önemli.

İnternet

İnterneti de göz ardı etmemek gerek. Villanın interneti olup olmadığını, varsa internetin çekim gücünü de villa kiralarken sorabilirsiniz. Çünkü bazı kırsal beldelerde internet kesilebiliyor.

Oda Sayısı

Çocuklu aileler ya da kalabalık arkadaş tatillerinde de oda sayısı ve odaların banyolu olup olmadığı dikkat etmeniz gereken diğer bir özellik.

Yemek

Eğer dışarıdan yemek yerine kendi yemeğimi kendim yaparım diyorsanız evin mutfağının beyaz eşya ve araç gereç donanımının yeterliliği de değerlendirmeniz gerekiyor. Ayrıca restoranlara, sağlık merkezine ve pazar yerlerine yakınlık da tercihleri etkileyen en önemli sebeplerden.

Son olarak çocukla tatile gittiğinizde bavulunuza koymanız gerekenleri derlediğimiz Çocukla Tatile Giderken Alınması Gerekenler adlı yazımızı okumadan tatil bavulunuzu hazırlamayın! Ek olarak villa tatiliyle alakalı detaylı bilgiye ulaşmak için Villa Rezervasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler başlıklı blog yazısına da göz atabilirsiniz.

Benzer Yazılar