İstanbul'un İncisi Adalar'da Denize Girilecek Yerler

İstanbul'un İncisi Adalar'da Denize Girilecek Yerler

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 05 Eylül 2022
 • Son Güncellenme: 08 Şubat 2024
İstanbul'un İncisi Adalar'da Denize Girilecek Yerler

Bunaltıcı sıcakların bastırdığı şu günlerde şehir hayatında yaşamını İstanbul’da geçirmek zorunda olan çalışanlardan biriyseniz, iş yoğunluğundan ve zamansızlıktan da tatile gidemediyseniz ya da gittiğiniz tatil size yeterli gelmediyse İstanbul’un yanı başında yer alan Prens Adaları’nda yaz bitmeden denize girmeye davet ediyoruz sizi.

{ad:0}

Yenilenen plajlarlar yanında yeni açılan tertemiz plajlara sahip olan ''Adalar’da denize nerede girilir?'', ''En temiz deniz hangi Adalar’da?'',''Adalar’da denize girilir mi?'',''Adalar plajlarına giriş ücretleri nelerdir?'' Merak etmeyin! Tüm sorularınızın yanıtlarını bu yazımızda bulacaksanız. Hazırsanız Adalar’da Denize Girilecek Plajlar rehberine başlıyoruz!

Büyükada’da Denize Girilecek Yerler

İstanbul'un İncisi Adalar'da Denize Girilecek Yerler

Büyükada İstanbul’a yakınlığı ve herkese hitap edecek imkanları sayesinde birkaç günlük deniz tatili yapmak isteyenler için harika fırsatlar sunuyor. Büyükada Gezilecek yerler bakımından plajları nedeniyle de İstanbullular tarafından oldukça rağbet gören bir yer. ''Büyükada’da nerede yüzülür?'' diye merak ediyorsanız en çok tercih edilen Büyükada plajlarına yakından bakalım;

1- Büyükada Naki Bey Plajı: Adanın en eski plajı olan Naki Bey Plajı 1984’ten beri adada hizmet vermektedir. Denizinin sığ olması ile bilinen Naki Bey Plajı’na Büyükada’ya ulaştıktan sonra iskelede bulunan teknelerle ücretsiz olarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Özellikle çocuklu aileler için ideal olan Büyükada Naki Bey plaj giriş ücreti 140 TL olarak uygulanmaktadır. Plaj oldukça temiz, kumluk ve donanımlı, ihtiyacınız olan tüm hizmet işletme tarafından sağlanmaktadır. Plaj hafta sonları oldukça kalabalık olduğu için hafta içi plaja gitmeyi tercih ettiğinizde daha sakin bir gün geçirebilirsiniz.

2- Büyükada Beltur Plajı (Maden Plajı): Bu yaz Beltur tarafından hizmete açılan Büyükada Maden Plajı’na Bostancı ve Kartal üzerinden direk kalkan tekne seferleri ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Sabah 09.30 saatlerinde başlayan seferler sayesinde plaja direk olarak gidebilir, Akşam 17.00’de son seferini yapan teknelerle de dönüşünüzü sağlayabilirsiniz.Plaja dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesi yasak olup, plaj 09.00-19.00 saatleri arası açıktır.

3- Aya Nikola Halk Plajı: Büyükada’nın en dalgasız plajı olarak bilinen, aileler için güvenli ve sığ bir plaj olan fakat işletme olmasına rağmen günümüzde çok bakımlı bir halde olmayan Aya Nikola Plajı girişi ücretsiz, plajda bulunan şezlong ve şemsiyeleri kiralamak ise ücretlidir. Plaja gitmeden önce yosun ve kayalık olduğunu bilmenizi isteriz. Aya Nikola Halk plajı giriş ücreti yok fakat, aynı plajda bulunan işletmenin alanına girmek isterseniz giriş ücreti var. Büyükada merkezden buraya yarım saatlik bir yürüyüş ile ulaşabilir veya iskelede bulunan Aya Nikola deniz motorlarını ücretli olarak kullanabilirsiniz.

4- Prenses Koyu Plajı: Büyükada plajları içerisinde ücretli olan Prenses Koyu plajına yine ücret karşılığında Mavi Marmara iskelesinin yanındaki teknelerle ulaşabilirsiniz. Yosunlu bir plaja sahip olan Prenses Koyu’nda bir otel işletmesi mevcut ve bu nedenle plaja giriş ücretli. Otel müşterisi olduğunuzda bir ücret ödemeniz gerekmemektedir.

5- Yörükali Plajı: Büyükada’nın aile plajı olarak bilinen, 1980’lerden itibaren hizmette olan Yörükali Plajı geniş kumluk plajı nedeniyle aileler tarafından oldukça tercih edilmektedir. Plajda hizmet veren Yörükali Tesisleri’nde yer alan hizmetler plajda tüm gün geçirmeniz açısından ideal. Büyükada İskelesi’nden ücretsiz olarak plaja tekneler kalkıyor.

6- Eskibağ Plajı: Büyükada’nın en arkasında, en eski plajları arasında yer alan Eskibağ plajı, Halik koyu’nda yer almakta ve geniş imkanlara sahip Eskibağ Hotel nedeniyle özellikle özel gün ve davetlerde oldukça rağbet gören bir plaj. Taşlık ve biraz yosunlu bir denize sahip olan plajın giriş ücreti var. Büyükada İskelesi’nde yer alan ücretsiz teknelerle Eskibağ Plajı’na ulaşım sağlayabilirsiniz.

7- Kumsal Aile Plajı: Aile plajları kategorisinde yer alan Büyükada Kumsal Aile Plajına giriş ücreti mevcut. Plaja Büyükada İskelesi’nden kalkan tekne seferleri ile ulaşabilirsiniz.

8- Büyükada Loc’ada: Büyükada’nın en kaliteli hizmetini veren tesis ve plajları arasında yer alan Büyükada Locada, restoran ve temel plaj gereksinimleri en üst düzeyde hizmeti ile sağlamaktadır. Tüm gününüzü keyifli bir şekilde denizde geçirip, akşam güzel bir yemekle gününüzü noktalayabilirsiniz. Otel ve restoran olarak hizmet veren Büyükada Loc’ada özel gün ve davetleriniz için gönül rahatlığı ile tercih edeceğiniz bir yer.

{search:buyukada-otelleri,Büyükada Otelleri}

Heybeliada’da Denize Girilecek Yerler

İstanbul'un İncisi Adalar'da Denize Girilecek Yerler

Yaz mevsiminde deniz girilebilecek plajlara sahip olan Heybeliada’da denize girilir mi? sorusunun yanıtını önerilerimizde bulabilirsiniz. Heybeliada Gezilecek Yerler bakımından da oldukça keyifli bir ada. İşte Heybeliada’nın birbirinden güzel ve popüler plajları:

1- Ada Beach Club: Çamlık plajı’nda yer alan Ada Beach Club giriş ücreti 2022 yılı için hafta sonu 150 TL. Aileler, çiftler için uygun olan Ada beach club özel işletme tarafından işletildiği için yeme&içme fiyatları biraz yüksek. Tuvalet ve duş imkanlarının da sınırlı olduğu Ada Beach Club, hafta sonu düzenlediği eğlenceli etkinlikler nedeniyle ziyaretçiler tarafından tercih edilmektedir.

2- Heybeliada Aqua Green Beach Club: Heybeliada iskelesinden düzenlenen tekne seferleri sayesinde ulaşabildiğiniz Heybeliada Aqua Green Beach Club giriş ücreti 2022 yılı için 200 TL olarak belirlenmiştir. Beach club severlerin, müzik ve eğlence dolu bir gün geçirmek isteyenlerin adresi olacak Aqua Green Beach Club’ta tüm gününüzü geçirebilirsiniz.

3- Heybeliada Alman Koyu: Taşlık ve yosunlu bir denize sahip olan Alman Koyu giriş ücreti 2022 yılı içi 50 TL olarak belirlenmiştir. Bakir bir koy olması ve kayalık bir yolu yürüyerek gelmeniz gerektiği için çok fazla kalabalık olmayan, sınırlı kapasitesi nedeniyle de sakin bir yer olan Alman Koyu’nu huzurku bir gün geçirmek, güneşlenmek isteyenler için öneririz.

4- Asaf Aile Plajı: Heyebeliada iskelesinden kalkan ücretsiz tekne seferleri ile ulaşabileceğiniz Asaf Aile Plajı giriş ücreti 2022 yılı için hafta içi 80 TL, hafta sonu ise 100 TL olarak belirlenmiştir. Özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen plaj, sığ denizi, kumluk plajı nedeniyle tercih edilmektedir. Dışarıdan yiyecek ve içecek getirebileceğiniz plajın üst tarafında bulunan piknik alanlarında vakit geçirebilir hem deniz hem de yeşiilin keyfine doyasıya varabilirsiniz.

5- Değirmenburnu Plajı: Heybeliada İskelesine yürüyerek 15 dakikalık bir mesafede bulunan Değirmenburnu plajı, aileler, çocuklar ve arkadaş grupları için oldukça uygun bir plaj. Heybeliada Değirmenburnu plajı giriş ücreti 2022 yılı için 80 TL ve şezlong şemsiye bu fiyata dahil.

{search:heybeliada-otelleri,Heybeliada Otelleri}

Burgazada’da Denize Girilecek Yerler

İstanbul'un İncisi Adalar'da Denize Girilecek Yerler

Burgazada sakin ve sükuneti ile bilinen, bakir koyları nedeniyle özellikle sakin bir gün geçirmek isteyenler tarafından tercih edilen bir ada. Çok fazla işletme bulunmayan Burgazda’nın en güzel plajlarını ve koylarına gelin yakından bakalım:

1- Kalpazankaya Plajı: Ada’nın en çok bilinen ve tercih edilen Kalpazankaya koyu özellikle Kalpazankaya restoranı ile bilinmektedir. Kalpazankaya plajı giriş ücretsiz fakat şezlong ve şemsiye kullanımı ücretlidir. Kalpazankaya plajına ulaşım için iskeleden yarım saate yakın bir yürüyüş yapmalı veya elektrikli araçlar ile gelmelisiniz.

2- Madam Martha Koyu: Geçtiğimiz senelerde özellikle gençler tarafından kamp alanı olarak kullanılması nedeniyle bir hayli popüler olan Madam Martha koyu, bakir bir Burgazada koyu olarak biliniyor. Çevresinde bir işletme, market vs bulunmayan koyda vakit geçirmeden önce tedarikli gelmekte fayda var. Son yıllarda özel bir işletme tarafından konan şezlonglar ve şemsiyelerden ücret karşılığında yararlanabilirsiniz.

3- Mimi Koy: Özel bir işletme tarafından işletilen Burgazda Mimi koy sakin bir gün geçirmek isteyenler için ideal bir plaj. Taşlık ve biraz da yosunlu olan denizinde vakit geçirebilir, plajda bulunan ufak kafeden ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Mimi koy giriş ücreti uygulanmıyor fakat Mimi koy şezlong ücreti 2022 yılı için kişi başı 60 TL olarak uygulanmaktadır.

4- Burgazada Halk Plajı: Limana yakın olması nedeniyle teknelerin fazla olduğu Burgazada Halk plajı girişi 2022 yılı için ücretlidir. 2 şezlong 1 şemsiye için 130 TL vereceğiniz plajda tüm gün denize girebilir, güneşlenebilir, keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

5- Çamakya Aile Plajı: Taşlık bir plaja sahip olan Çamakya Plajı özellikle aileler tarafından tercih edilen Burgazada sakin plajlar arasında. Çamakya Aile plajı giriş ücreti 2022 için 70 TL olarak belirlenmiştir.

{search:burgazada-otelleri,Burgazada Otelleri}

Kınalıada’da Denize Girilecek Yerler

İstanbul'un İncisi Adalar'da Denize Girilecek Yerler

Prens Adaları’nın en küçüğü ve en sakini sayılabilecek Kınalıada’da denize girilebilecek ücretli plajları yanında Kınalıada ücretsiz halk plajları da mevcuttur.

1- Kınalıada Kumluk Plajı:Adanın en eski ve popüler olan plajına Kınalıada iskeleden kalkan teknelerle veya ada içerisinden yürüyerek ulaşabilirsiniz. Kınalıada Kumluk plajı giriş ücreti 2022 yılı için hafta içi 80 TL, hafta sonu ise 100 TL’dir. Taşlık plaja sahip olan Kınalıada denizi oldukça temiz ve berraktır. İşletmelerin yiyecek ve içecek fiyatlarının biraz yüksek olduğunu belirtmemizde fayda var bu nedenle Kınalıada Kumluk plajına tedarikli gelmeyi tercih edebilirsiniz.

2- Kınalıada İskele Plajı: Kınalıada’ya ulaştığınızda hemen karşınıza çıkacak olan Kınalıada İskele Plajı giriş ücretsiz fakat şezlong ve şemsiye kiralamak ücretli. Ülker Halk plajı olarak da bilinen İskele Plajı’nda 2022 yılı için şezlong ve şemsiye kiralama hizmetleri ortalama 45-50 TL olarak değişmektedir. Dışarıdan yiyecek ve içecek getirebileceğiniz gibi, iskelenin yakınında bulunan tesislerden de ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

3- Ülker Restaurant Plajı: İskele plajının hemen yanında yer alan Ülker Restaurant plajına giriş ücretsiz fakat restoranın şezlong hizmetini kullanmak isterseniz kiralama bedelleri 80 ile 100 TL arasında 2022 yılı için değişmektedir.

4- Ayazma Kamo’s Beach Club: Tam teşekküllü hizmet almak isteyen, arkadaş veya kalabalık aileler için uygun olan Kınalıada Ayazma Kamo’s Beach Club giriş ücreti 2022 yılı hafta sonu için 250 TL olarak uygulanmaktadır. Diğer plajlara göre sakin ve imkanları fazla olan bu tesiste havuz, zaman zaman düzenlenen konser gibi eğlence etkinlikleri de düzenlenmektedir. After party gibi etkinlikler için ise ekstra ücret alınmaktadır. Kınalıada Ayazma Kamo’s Beach Club’a ulaşım için Kınalıada iskeleden kalkan tekneleri kullanabilir veya ada içerisinden koya yürüyerek ulaşabilirsiniz.

5- Teos Beach: Kınalıada’nın bir diğer güzel plajları arasında yer alan Teos Beach, restoran imkanları ve tertemiz plajı ile günübirlik deniz keyfini yaşamak isteyenler için ideal bir konumda. Denizi sakin ve berrak, gündüz tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak imkanları da bulunmaktadır. Gündüz deniz keyfi akşam ise güzel bir akşam yemeği veya düzenledikleri eğlence etkinlikleri sayesinde akşamınızı Kınalıada’da güzel bir şekilde noktalayabilirsiniz. Kınalıada Teos Beach giriş ücreti 2022 için hafta içi 90 TL, hafta sonu 160 TL’dir. Teos Beach’e Kınalıada İskelesinden yürüyerek ulaşabilirsiniz.

{search:kinaliada-otelleri,Kınalıada Otelleri}

Yaz mevsiminin uzadığı şu günlerde keyifli bir gün geçirmek, sakin koyları keşfetmek ya da eğlence dolu Adalar plajlarının keyfine varmak için İstanbul’da denize girilecek yerler arasında bulunan Prens Adaları’nı tercih edebilirsiniz.