3 Günlük Tatil Önerisi: Kapadokya

3 Günlük Tatil Önerisi: Kapadokya

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 28 Nisan 2015
 • Son Güncellenme: 03 Ocak 2024
3 Günlük Tatil Önerisi: Kapadokya

Kendinizi bir masalın başkahramanı gibi hissedebileceğinizi düşünün. Gizemli bir coğrafyada, geçmişin aşındırdığı bozkır topraklar üzerinde bir keşif yolculuğuna çıktığınızı hayal edin. Her bir karışa anlam katan peribacalarının yükseldiği, gökte balonların süzüldüğü, güneşin nazlı bir genç kız edasıyla tepelerin ardına gömüldüğü bir diyarda yeniden bulun benliğinizi. Öyle bir diyar ki burası, Persler ‘güzel atlar ülkesi’ demişler, bizler ise Kapadokya olarak adlandırmaya devam ediyoruz.

{ad:0}

Genelde iki günlük hafta sonu rotalarıyla hayatınıza bir şeyler katmak için çabalayıp duruyoruz. Ancak Kapadokya için iki günün yeterli olmayacağı kanaatindeyiz. Bu nedenle, patronlarınızdan küçük bir ricayla, Cuma gününü size bahşetmelerini isteyin. İşte 3 günlük tatil önerisi: Kapadokya.

Kendi Tatil Planını Kendin Yap

1) Perşembe günü iş çıkışı atlayın bir Nevşehir uçağına. Dilerseniz Nevşehir Havalimanı’na, dilerseniz de Kayseri Erkilet Havalimanı’na uçabilirsiniz. Nevşehir Havalimanı – Kapadokya arası 30 km, Kayseri Havalimanı – Kapadokya arası ise 100 km. Rahat bir gezi planlaması için her iki havalimanından da araç kiralayabilirsiniz. Dilerseniz kişi başı 25 – 30 TL’ye her iki havalimanından da kalkan servisleri kullanabilirsiniz. Eğer motor ehliyetiniz varsa, Kapadokya’da bir motosiklet de kiralamanız mümkün.

kapadokyaya nasıl gidilir

2) Gelelim nerede konaklayacağınıza. Bölgede konaklama yapabileceğiniz o kadar çok alternatif var ki… Siz işe önce Kapadokya otel fiyatlarını araştırmakla başlayın bizce. Sonrasında ise Kapadokya otelleri arasında bütçenize en uygun olanında rezervasyon yaptırın.

{product:28525}

3) Akşam otelinize yerleştikten sonra dilerseniz biraz civarı turlayın. Tesis yetkilisinden çevre hakkında birkaç bilgi edinin. Ve hafızalarınızdan silinmeyecek bu harika rota için biraz enerji toplamak adına güzel bir uyku çekin.

kapadokya otelleri

4) Sabah erkenden kalkın ve otelinizde güzel bir kahvaltı yapın. Kahvaltının ardından ilk durağınız, gördüğünüzde sizi hayrete düşürecek güzellikteki Göreme Açık Hava Müzesi. Burası oldukça büyük bir yer ve neredeyse yarım gününüzü alacağı kanaatindeyiz. İçeride ilk Hristiyanlık dönemine ait birçok kilise bulunuyor. Gezmenizi tavsiye ettiğimiz kiliseler ise şu şekilde; Karanlık Kilise, Çarıklı Kilise, Elmalı Kilise, Yılanlı Kilise ve Aziz Basel Şapeli. Göreme Açık Hava Müzesi’nde Müze Kart geçiyor. Ancak Karanlık Kilise için ekstra 8 TL vermeniz gerecek. Kiliseye 5’erli gruplar halinde giriliyor ve içeride en fazla 20 dakika kalabiliyorsunuz. Hiçbir kilisede fotoğraf çekilmesine izin verilmiyor maalesef.

goreme açık hava müzesi

5) Göreme Açık Hava Müzesi’nden sonra, kompleksin hemen karşısında bulunan Tokalı Kilise’ye geçin. Maalesef bu kilisede de Müze Kart geçmiyor, giriş ücreti ise 8 TL. 10’arlı gruplar halinde gezebiliyorsunuz kiliseyi.

{product:26817} tokalı kilise

6) Öğle yemeğinizi civarda bulunan kafelerden birinde yedikten sonra, yürüyerek 30 dakikalık bir mesafede olan Uçhisar’a doğru yola koyulun. Elbette araç kiraladığınızı varsayarak, daha kısa bir sürede kasabaya varmış olacağınızı tahmin ediyoruz. Göreme’den de görülebilen Uçhisar Kalesi’ne çıkın. Manzaraya karşı güzel bir hatıra fotoğrafı çektirin.

{product:21111}

7) Akşam yemeği için otelinize dönün. Gece çok fazla vakit kaybetmemenizde ve hemencecik uykuya dalmanızda yarar var. Zira ertesi gün, gün doğumundan önce uyanmanız gerekecek.

kapadokya gece manzarası

8) Evet, tahmin ettiğiniz üzere balon turundan söz ediyorduk. :) Kapadokya Balon Turu dediğimiz şey biraz pahalı. En son yaklaşık 160 Euro civarlarındaydı. Eğer otel yetkilisiyle ahbaplık kurmayı başarabilirseniz, bir ihtimal biraz daha uyguna uçma şansına erişebilirsiniz. Ancak emin olun ki, yaşayacağınız deneyim bu fiyata değer. Balon turu yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Gün doğumunun o enfes manzarası, havada uçuşan diğer balonlarla birleşince seyrine doyulmaz bir cümbüş oluyor. Peşin peşin söyleyelim, eğer Kapadokya’ya gidip de balon turu yapmazsınız, çok şey kaybetmiş olursunuz!

kapadokya balon turu

9) Adrenalin dolu bir şekilde güne merhaba dedikten sonra dilerseniz civarda, dilerseniz de otelinize dönüp kahvaltı yapabilirsiniz. Sonrasında ise Kapadokya Paşabağ Rahipler Vadisi’ne doğru yol almanız gerekecek. O meşhur Kapadokya Peri Bacaları burada göğe yükseliyor. Peribacalarını gördükten sonra, hediyelik eşya alışverişi yapıp, civardaki kafelerde soluklanabilirsiniz.

{product:20080}

10) Öğle yemeği için bizim tavsiyemiz Avanos’a gidip, lezzetli bir testi kebabı yemeniz yönünde olacak. Ayrıca burada çömlek yapımlarını seyredebilir, hatta bir tane de kendiniz ya da sevdiğiniz biri için yapabilirsiniz.

avanos

11) Sabahın ilk ışıklarında uyandığınızı varsayarsak, vücudunuz uykusuzluktan kırılıyordur muhtemelen ancak elinize Kapadokya şarabı alıp, Panoramik Tepe’de günbatımını seyretmeden buradan dönmenize içimiz el vermez. Hayatınızın en keyifli dakikalarını yaşayacaksınız burada, hiç şüpheniz olmasın. Sonrasında ise otelinize dönüp, bir güzel dinlenebilirsiniz.

kapadokya günbatımı

12) Gezinizin son gününde, erken kalkıp kahvaltınızı yapın. Otelden çıkışınızı yapın ve valizlerinizi aracınızın bagajına yerleştirin. Sonra da doğruca Derinkuyu Yeraltı Şehri’ne gidin. Bir rastlantı sonucu bulunan bu yeraltı şehri, 8 katlı ve oldukça büyük. Eğer karanlık ve dar yerlerden korkuyorsanız, bu rotayı es geçebilirsiniz. Zira iki kişinin yan yana yürüyemeyeceği tünellerden geçeceğiniz gizemli bir yolculuk sizi bekliyor olacak burada.

{product:19239} derinkuyu yeraltı şehri

13) Derinkuyu Yeraltı Şehri’ni gezdikten sonra, son durağınız Ihlara Vadisi. Güzel haber, burada Müze Kart geçiyor. Yüzlerce kilise ve enfes doğal güzelliklerle dolu bir vadi olan Ihlara’da, Yılanlı Kilise, Ağaçaltı Kilisesi, Sümbüllü Kilise ve Kırkdamaltı Kilisesi gezmenizi tavsiye ettiğimiz kiliselerden. Artık vakit bolluğunuza göre seçim yapabilirsiniz.

ıhlara vadisi

14) Bu muhteşem geziyi Melendiz Çayı üzerinde kurulu kulübelerde bol köpüklü bir kahve içerek sonlandırabilirsiniz. Evet, maalesef artık geri dönüş vakti geldi.

{product:28033}

15) Bahar aylarında Kapadokya’da adeta bir cümbüş yaşanıyor desek yeridir. Japon turistlerin de bunda büyük payı var. :) Böyle bir geziyi 4 ya da 5 kişilik yakın arkadaş grubunuzla oldukça eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

kapadokya balon turuna hazırlık

16) Önemli hatırlatmalar; yola çıkmadan önce Kapadokya hava durumunu mutlaka kontrol edin. Rahat ayakkabılar tercih edin. Hediyelikler ve şarap alışverişi için valinizde fazladan yer bırakmaya çalışın. Son olarak, fotoğraf makinenizi ve yedek pillerini yanınıza almayı sakın unutmayın. Şimdiden keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz.

{product:27573}{search:kapadokya-otelleri,Kapadokya Otelleri}

Yorumlar

Hakan Çopur 
17.02.2020
Gerçekten gezilmesi ve görülmesi gereken tarihi ve coğrafik bir yer. Hele ki gittiğiniz otelde aynı havayı yaşatıyorsa size tatilin hakkını veriyorsunuz. Tüm tur ve aktivitelerinden sonra dinlenmek de önemli. Şahsen tur şirketim Honorable Travel ve otel olarak Holiday Cave'i seçtiğim için çok memnun kaldım. Eğer bir gün yolunuz düşerse Kapadokya bölgesine kesinlikle gezmenizi öneririm.
Sani yarar 
30.04.2015
Merhaba tesadüf konuyu inceliyordum, bu anlattığınız bölgeyi günlük 15-16 saat olmak üzere 3 gün ailemle elimde harita gezdik, bölgeye doyamadık. Hala gezemediğimiz yerleri var. Elinize sağlık.
tokay ceritoğlu 
30.04.2015
Eşim ve çocuklar döneli iki gün oldu, üç gün bile yeterli değil, keşke 5-6 günlük iznimiz olsaydı dediler ama yıllık izin süreleri belli, akşam 18:00 gibi balona binmeyi başarmışlar, meteoroloji raporu önemli, Milas'ta çıkan özel taştan yapılan renkleri değişebilen yüzükler ve el emeği göz nuru ile işlenmiş vazo ve tabaklar evimizi süslüyor, taktik bilgileri tur şirketleri rehberleri sağlıyor, bireysel gezilerde kişisel araştırmalar vakit kaybettirebilir, butik turlar rakamsal olarak yüksek ama daha ayrıcalıklı, anlatım güzel, bir de yöreye Türkçe isim bulsak ve öyle tanıtıma devam etsek daha akıllıca olacak, iyi ki ben de zamanında gitmişim diyorum.
Ali Sinan Varlık 
30.04.2015
Kapadokya'yı yaklaşık 30 yıldır görmedim. O zamanlar 3-4 kere gitmiştim. Yine gidip görmeyi düşünüyorum. Fakat balona bineceğimi sanmıyorum, zira çok pahalı. 2 kişi 1000 lira! O paraya çok daha fazla şey yapılır. Balona bineceğim diye o kadar para vermek bana abes geliyor. 200-300 lira gibi bir rakam olsa daha mantıklı.
Sibel Sezen 
30.04.2015
Harika bir paylaşım olmuş, gitmiş kadar da olduk. Tam ihtiyacım olan bilgilerdi, teşekkürler....
Daha fazla yorum gör
Benzer Yazılar