23 Nisan'da Çocuklarla Yapılacak Aktiviteler

23 Nisan'da Çocuklarla Yapılacak Aktiviteler

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 11 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 09 Nisan 2024
23 Nisan'da Çocuklarla Yapılacak Aktiviteler

Her yıl coşkuyla kutladığımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün nesillerimize armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2024 yılında da tüm Türkiye’de yine coşkulu bir şekilde kutlanacak. Türkiye’nin her yerinde gerçekleşecek etkinliklerle çocuklar tam bir bayram havası yaşayacak. Peki bu özel günde çocuklarımızla birlikte vakit geçirmek, onları seveceği ve zevk alacağı eğitici ve eğlenceli aktivitelerle buluşturmaya ne dersiniz? 23 Nisan’da çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz aktiviteleri bir araya getirdik.

{ad:0}

Festivallere Gidin

Örneğin İstanbul’da bu sene üçüncü kez düzenlenecek olan Çocuk Sanat, Bilim ve Eğlence Festivali, MEB, Kültür Turizm Bakanlığı, İBB, Kültür A.Ş. ve bir ok kuruluş tarafından desteklenen çok kapsamlı bir çocuk festivali. Çocukların ebeveynleri ile birlikte keyifli zaman geçirebilmelerine olanak sunacak olan festivalde, sanattan, bilime, kültürden, eğlenceye kadar birçok alanda her çocuğun zevkine göre uygun bir etkinlik olması planlanmış. Eğitici ve öğretici atölyeler, resim atölyeleri, müzik dinletileri, karikatür çizimi, dans, sihirbazlık gösterileri gibi çok geniş kategoride etkinlikler sunan Çocukların Festivali, çocuklarınızla dolu dolu üç gün geçirebileceğiniz güzel bir organizasyon. Ayrıca İzmir Çikolata Festivali, 23 Nisan'a özel bu sene çikolata, tatlı ve çocuk temalı. Daha fazla bilgi almak isterseniz Keşif Rehberi'nden İzmir Çikolata Festivali yazımıza bakabilirsiniz.

{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}

Dans Edin

Çocuğunuzun yeteneklerini keşfetmek için tam da doğru bir gün. Salsadan, baleye, folklörden, serbest dansa kadar bir ok dans atölyesi düzenleyen kursların etkinliklerine katılabilir, çocuğunuzun kendi yaş grubundaki kişilerle sosyalleşmesine yardımcı olabilir aynı zamanda etkinlikten keyif almasını sağlayabilirsiniz.

Tiyatro İzleyin

Türkiye’nin hemen hemen her yerinde gerek ilçe belediyeleri, gerekse şehir belediyeleri tarafından farklı yaş kategorilerindeki çocuklar için düzenlenen tiyatro oyunları ve çocuk müzikalleri mevcut. Yaşadığınız İl/İlçe Belediyelerinden bilgi alarak düzenlenen tiyatro etkinliklerine katılabilir, çocuğunuzla birlikte keyifli ve öğretici bir zaman dilimi yaşayabilirsiniz. Unutmayın ki çocuklar müzikli şeylere bayılır! 

Macera Parklarında Zaman Geçirin

Çocuklarınızın eğlenebileceği, kendi sınırlarını zorlayacağı, hiç tatmadığı duyguları keşfedeceği ve bol bol güleceği macera parklarına götürmeye ne dersiniz? Özellikle İstanbul’da birbirinden farklı Macera parklar mevcut. İsterseniz ata binebilir, isterseniz fiziksel aktivitelerin yoğun olduğu ip atlama, ufak ve risksiz kaya tırmanışları, paintball oyunu, trambolinde zıplama, zipline gibi risksiz ama eğlenceli aktivitelerle çocuklarınızı tanıştırabilir, Lunapark gibi alanlarda yapabileceği aktiviteleri beraber yapabilirsiniz. Türkiye’nin En Eğlenceli Lunaparklarını ya da İstanbul’daki Macera Parklarını listelediğimiz yazılarımıza göz atarak, ilham alabilirsiniz.

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

Sanat Atölyelerini Gezin

Çocuğunuz sanata karşı ilgili ise müzik, resim, tiyatro, şiir, okuma alanında faaliyet gösteren atölye etkinliklerine beraber katılabilirsiniz. Çocuğunuzun kendi yeteneklerini keşfedeceği, yeni ufuklara yelken açacağı etkinliklere yönlendirerek, içlerindeki potansiyeli keşfetmelerini sağlayabilirsiniz. Bu konuda belediyelerin ücretiz çalışmaları olduğu gibi, modern müzelerin, özel galerilerin çocuklar için ücretli/ücretsiz etkinlikleri de bulunmakta. 

Film İzleyin

Yapacak bir aktivite bulamazsanız merak etmeyin. İster sinemaya gidin, isterseniz sinemayı eve getirin. Çocuklarınızın zevkine göre ya eğlenebileceği komedi filmlerine gidebilir ya da öğretici olacağını düşündüğünüz animasyon veya bilimkurgu filmlerini beraber izleyebilirsiniz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda birçok kurumun ücretli veya ücretsiz çocuklara yönelik film gösterimleri oluyor. Etkinlikleri takip ettiğinizde mutlaka çocuğunuzun zevkine göre bir film gösterimi bulabilirsiniz.

Yemek Yapın

Çocukların en zevk aldığı aktivitelerden biri yemek yemek kadar yemek yapmak, bir şeyleri karıştırmak olmalı! Bu konuda birçok kurumun düzenlediği ‘’minikler için özel’’ atölyelerin yanı sıra, aslında kendi evinizde güzel bir etkinlik konsepti ile de çocuğunuzla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Mutfağınız müsaitse kendi yaş grubunda olan arkadaşlarını da davet ederek minik bir yemek yapma, kek pişirme, şekilli kurabiyeler hazırlama, renkli gıda boyaları ile kurabiyeler pişirme etkinliği yapabilir, çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Doğayı Gezin

Bazı tur firmalarının düzenlediği çocuklara özel destinasyonlarda doğa gezileri, kamplı etkinlikler, çok yorucu olmayan doğa yürüyüşleri mevcut. İster profesyonel bir tur firması ile isterseniz ailecek kendi imkanlarınızla çıkacağınız bir doğa gezisinde çocuğunuzu doğadaki canlılarla tanıştırabilir, hayatımızın bir parçası olan bitkileri, ağaçları çocuklarınıza anlatabilirsiniz. Oldukça eğitici ve öğretici olabilecek bu gezide çocuğunuzun yaşadığı dünyayı yakından tanımasını sağlayabilir, içindeki keşfetme duygusunu açığa çıkarabilirsiniz.

{search:sakarya-otelleri,Sakarya Otelleri}

Balık Tutun

En güzel aktivitelerden biri Balık tutmak. İster Boğaz’da isterseniz evinize yakın bir gölde çocuğunuza da bir olta takımı alarak balık tutmanın inceliklerini gösterebilir, balıklar hakkında da öğretici bilgiler verebilirsiniz. 

Yaratıcı 23 Nisan etkinlikleri sayesinde çocuklarınızla birlikte hem güzel ve eğlenceli zaman geçirebilir, hem de onlara bir şeyler katabileceğiniz bir gün geçirebilirsiniz. Öncelikle çocuğunuzun zevkine göre, sevebileceği etkinlikleri düşünmeli ve uzun zamandır istediği bir şeyi ona bu etkinliklerde hediye edebilirsiniz. 23 Nisan’da Çocuklarla Gezilebilecek Müzeler de bu etkinliklerden biri olabilir. Ek olarak çocuklarla yapacak etkinlik bulmakta zorlanan anne babalar için Sömestr Tatilinin Tadını Çıkarın: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla İstanbul'da Yapılabilecek 10 Aktivite  başlıklı blog yazısı da faydalı olabilir.

Benzer Yazılar