İlkbahar Şenlikleri: 5. İzmir Çikolata ve Tatlı Festivali

İlkbahar Şenlikleri: 5. İzmir Çikolata ve Tatlı Festivali

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 07 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
İlkbahar Şenlikleri: 5. İzmir Çikolata ve Tatlı Festivali

Dünyanın en eğlenceli ve en lezzetli festivali çikolata festivali olabilir mi? İnsan adını duyunca bile mutlu oluyor, öyle değil mi? İzmir’in en sevilen festivallerinden olan İzmir Çikolata ve Tatlı Festivali, bu sene de içimizi neşeyle doldurmaya ve ilkbahar sevincini çikolata ile taçlandırmaya hazırlanıyor. İzmir’in masmavi denizi, mis gibi havası ve ilkbaharda iyice canlanan doğasıyla baş başa olabileceğiniz bu festivale bir de lezzet eklenince mutluluk oranı daha da katlanıyor.

{ad:0}

İzmir Çikolata ve Tatlı Festivali Ne Zaman?

İlkbahar Şenlikleri: 4. İzmir Çikolata ve Tatlı Festivali

Bu sene 3 Mayıs 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan festival, çikolata severlerle İzmir Arena’da buluşacak. Her yaştan kişiye hitap eden çikolata festivalinde özellikle çocuklar için ayrı etkinlikler de olacak. Bu sene 23 Nisan'a denk gelen İzmir Çikolata ve Tatlı Festivali Çocuk Bayramı'na özel etkinlikler düzenliyor.

İzmir Çikolata ve Tatlı Festivali Nerede?

2023 İzmir Çikolata ve Tatlı Festivali İzmir Arena'da düzenleniyor. Açıldığı günden itibaren yerli ve yabancı gruplara ev sahipliği yapan İzmir Arena'nın açık adresi: Turan, 1649. Sk. No: 107, 35540 Bayraklı/İzmir

Telefon numarası: 0 (232) 382 2382

Festival Programı Hakkında Detaylar

İlkbahar Şenlikleri: 4. İzmir Çikolata ve Tatlı Festivali

Festival kapsamında pek çok atölye çalışması ve etkinlikler sizleri bekliyor:

  • Yapım Atölyeleri: Kız bebek figür yapımı, pasta yapımı, 3D boyama çalışmaları, doku ve boyama teknikleri gibi birbirinden eğlenceli ve öğretici atölye çalışmaları hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap ediyor.
  • Gösteri Şovları: Festivalde ayrıca kukla ve tiyatro gösterileri, festivalde bir de bando takımı da kulaklarımızı şenlendirecek, bizleri eğlenceye boğacak.
  • Etkinlik Parkurları: Şişme parklar, maskotlar, yarışmalar ve Survivor parkuru da olacak.
  • Enfes Lezzetler: Pek çok şefin ve alanında uzman kişilerin de yer alacağı festivalde, çikolata ile ilgili bilgiler ve tarifler paylaşılacak, pastalar ve tatlılar ikram edilecek. Kısacası bu festivalde çikolatayla ilgili her türlü bilgiyi edinecek, leziz tatlılar deneyecek ve lezzet şöleni yaşayacaksınız.

İzmir'e Gelmişken Bu Yerleri de Görün

İzmir’in İncisi: Foça

İlkbahar Şenlikleri: 4. İzmir Çikolata ve Tatlı Festivali

Festival için İzmir’e gelmişken festival alanına yaklaşık bir saatlik mesafede bulunan şirin sahil kasabası Foça’yı da listenize ekleyebilirsiniz. Yeni ve Eski Foça olarak ikiye ayrılan bu kent, eşsiz gün batımları, sahildeki leziz Ege yemekleri yapan mekanları ve berrak deniziyle meşhur. Özellikle taş evleri ve denize açılan sokaklarıyla herkesi büyüleyen Eski Foça’da sakin bir tatil geçirebilir, kendinizi Ege’nin dingin sularına bırakabilirsiniz. Daha detaylı Foça keşifleri için Foça Gezi Rehberimize göz atabilirsiniz.

{search:eski-foca-otelleri,Eski Foça Otelleri}

İzmir’in Renkli Köyü: Sığacık

İlkbahar Şenlikleri: 4. İzmir Çikolata ve Tatlı Festivali

Festival sonrası Cittaslow Seferihisar’ın en güzel köylerinden olan Sığacık’ı da keşfedebilirsiniz. İzmir Arena’dan yaklaşık bir saatte ulaşabileceğiniz Sığacık, çiçekli sokakları, rengarenk taş evleri, masmavi denizi ve hareketli plajlarıyla bambaşka bir İzmir keşfi sunuyor. İlkbaharın güneşli havasında taş evlerin arasında dolaşmak, semt pazarından alışveriş yapmak ve anı yaşamak için Sığacık sizleri bekliyor. Daha detaylı Sığacık keşifleri için Sığacık Gezi Rehberimizden ilham alabilirsiniz.

{search:sigacik-otelleri,Sığacık Otelleri}

Çeşme’nin Göz Bebeği Alaçatı

İlkbahar Şenlikleri: 4. İzmir Çikolata ve Tatlı Festivali

Festival sonrası yine bir saat içinde ulaşabileceğiniz Alaçatı da İzmir’de keşfedilmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Yazın dolup taşan Alaçatı ilkbaharda çok daha sakin oluyor. Alaçatı’nın taş konakları arasında dolaşmak, birbirinden güzel mekanlarda kahve molası vermek ve leziz bir kumru yemek, Alaçatı’yı daha da sevmenizi sağlıyor.Alaçatı Gezilecek Yerler için Alaçatı Gezi Rehberimizi inceleyebilirsiniz.

{search:alacati-otelleri,Alaçatı Otelleri}

Hem çikolata ve tatlıya doymak hem de İzmir’e gelmişken renkli keşifler yapmak isterseniz İzmir Çikolata ve Tatlı Festivali harika bir seçenek. Ne dersiniz?