23 Nisan'da Çocukları Götürebileceğiniz Müzeler

23 Nisan'da Çocukları Götürebileceğiniz Müzeler

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 11 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 09 Nisan 2024
23 Nisan'da Çocukları Götürebileceğiniz Müzeler

Her yıl coşkuyla kutladığımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün nesillerimize armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2024 yılında da tüm Türkiye’de yine coşkulu bir şekilde kutlanacak ve Türkiye’nin her yerinde gerçekleşecek etkinliklerle çocuklar t adeta bir bayram havası tadında bu günü yaşayacak. Peki bu özel günde çocuklarımızla birlikte vakit geçirmek, onları seveceği ve zevk alacağı aktivitelerle buluşturmaya ne dersiniz?

{ad:0}

Çocuklarınızla birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz, çocuklarda gözlem ve yaratıcılık olgularını geliştirecek en güzel etkinliklerden biri Müze gezmek olmalı. İster eğlenceli müzeler isterseniz eğitici müzeler gezilerinizi 23 Nisan’da çocuklarınızla birlikte gerçekleştirebilirsiniz. 23 Nisan’da çocuklarınızın ilgisini çekebilecek hem eğitici müzeleri hem de eğlenceli müzeleri bu yazımızda sizler için derledik.

Rahmi Koç Müzesi / Beyoğlu

23 Nisan'da Çocukları Götürebileceğiniz Müzeler

Rahmi Koç Müzesi, Rahmi Koç Vakfı tarafından geçmişten günümüze kadar tüm dönemlere ait farklı alanlarda oluşturduğu koleksiyonlarla 1994 yılından itibaren faaliyette olan bir müze. Her yaştan çocuğun ve yetişkinin ilgisini çekecek müzede oyuncak koleksiyonu, klasik araba koleksiyonu, tren koleksiyonu, iletişim araçları koleksiyonu gibi oldukça farklı kategorilerde bulunan koleksiyonlar mevcut. Müzede her zaman çocuklar için düzenlenen atölyeler, eğitici ve öğretici etkinlikler de bulunmakta. Daha detaylı bilgi için müzenin web sitesinden bilgi alabilir, çocuğunuzu mutlaka götürmeniz gereken bir müzeyi daha görebilirsiniz. Hasköy’de bulunan Rahmi Koç Müzesi giriş ücretleri 2024 itibarıyla yetişkinler için 190 TL, öğrenciler için 95 TL'dir.

İstanbul Oyuncak Müzesi / Kadıköy

23 Nisan'da Çocukları Götürebileceğiniz Müzeler

Sunay Akın’ın kendi koleksiyonunu sergilediği, birbirinden farklı dönemlere ait olan bebekleri, arabaları, figürleri, animasyon karakterlerini görebileceğiniz İstanbul Oyuncak Müzesi, yine her yaştan çocuğa ve yetişkine hitap eden bir müze. 1800’lerin başından itibaren günümüze kadar gelmiş birçok oyuncağı görebileceğiniz müze Göztepe’de bulunuyor. İstanbul Oyuncak Müzesi giriş ücreti tam 160 TL, indirimli (3 yaş ve üzeri çocuklar, öğrenciler, öğretmenler, öğretim görevlileri, 65 yaş ve üstü) 90 TL'dir. Engelliler, 3 yaş altı çocuklar, ICOM kart sahipleri, MMKD üyeleri, kokartlı rehber ve basın mensupları

için ise ücretsizdir.

Madam Tussauds İstanbul Müzesi / Beyoğlu

23 Nisan'da Çocukları Götürebileceğiniz Müzeler

Beyoğlu’nda Grand Pera Alışveriş Merkezi içerisinde bulunan, Dünyanın birçok şehrinde yer alan Madam Tussauds, İstanbul’da 2016 yılından beri faaliyett olan eğlenceli bir müze. Dünyaca ünlü yıldızların yanı sıra, Türkiye’nin ünlü sanatçılarının Bal mumu heykelleri müzede sergilenmekte. Eğlenceli ve interaktif bir müze olan Madam Tussauds İstanbul’un giriş ücretleri 2024 itibarıyla gişe alımlarında 485 TL, online alımlarda ise 388 TL'ye kadar çıkıyor.

Arsay Klasik Otomobil Müzesi / Küçükçekmece

23 Nisan'da Çocukları Götürebileceğiniz Müzeler

Çocuğunuz bir araba tutkunu ise bu müze tam size göre! Birbirinden farklı dönemlere ait yüzlerce araba koleksiyonu olan Klasik Otomobil Müzesi Halkalı’da yer alıyor. Mehmet Arsay’ın koleksiyonunu müzeye dönüştürmesi ile ortaya çıkan projede dönem otomobillerini severler için tam bir cennet. Arsay Klasik Otomobil Müzesi’ni ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Balat Oyuncak Müzesi / Fatih

23 Nisan'da Çocukları Götürebileceğiniz Müzeler

Tatlı mı tatlı eski bir İstanbul semti olan rengarenk Balat sokaklarında son zamanlarda açılan Balat Oyuncak Müzesi, 50 yıllık 17.000 parça geniş bir koleksiyona sahip olan, çocuklarınızla harika vakit geçireceğiniz bir yer. Oldukça büyük bir alanda hizmet veren Oyuncak müzesi, geçmişten günümüze kadar gelmiş her yaştan çocuğa hitap edecek türde oyuncak koleksiyonuna sahip bir müze. Legolardan, bebeklere, animasyon karakterlerinden, gemi/uçak maketlerine kadar müzede herkesin ilgisini çekecek bir koleksiyon mevcut. Balat Oyuncak Müzesi girişi, tam 160 TL, indirimli 90 TL, 0-3 yaş arasına ise ücretsiz olarak belirlenmiştir. Müze sonrası çocuğunuzla Balat’ın renkli sokaklarında yürüyebilir, beraber unutulmaz fotoğraflar çektirerek gününüzü ölümsüzleştirebilirsiniz. Balat Gezilecek Yerler yazımızı buradan okuyup, Balat geziniz için ilham alabilirsiniz.

Miniatürk / Beyoğlu

23 Nisan'da Çocukları Götürebileceğiniz Müzeler

7’den 70’e herkesin ilgisini çeken, yıllardır yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Miniatürk, 23 Nisan etkinliği için güzel bir tercih olacaktır. Türkiye’nin ve Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli eserlerinin gerçeği ile birebir aynı olan maketleri Miniatürk’te sergilenmekte. Yurtiçi eserlerin yanı sıra Osmanlı Döneminde yapılan yurtdışında bulunan eserlerin de sergilendiği Miniatürk, çocuklar için tam bir "Oyun Dünyası". 23 Nisan için doğru bir tercih olacak Miniatürk’ün giriş ücretleri 2024'te yetişkinler için 80 TL, öğrenci bileti ise 30 TL'dir. Okul gezi grupları da saat 11.00'e kadar Miniatürk'ü ücretsiz ziyaret edebilmektedir.

Hope Alkazar / Beyoğlu

23 Nisan'da Çocukları Götürebileceğiniz Müzeler

''Hareketin sahnesine hoş geldiniz!'' sloganı ile son zamanlarda adından sıkça söz ettiren ünlü sanatçı Refik Anadol’un dijital sanat projesi, İstiklal Caddesi üzerinde, Nike’ın sponsorluğunda yeniden hayat bulan eski Alkazar Sineması’nda gösterilmekte. Refik Anadol’un, mimari ve medya sanatlarını dijital olarak işleyerek, fiziksel olarak akış şeklinde sunduğu eserleri esasında çocukların ilgisini çekebilecek türden. Yerinde durmayan sembollerin, akışkan renklerin, yanıp sönen ışıkların, simgelerin hiç durmayan hareketleri çocuklarınızın merak duygusunu uyandırarak, onları heyecanlı bir yolculuğa çıkaracak. Önceden rezervasyon yaparak bu etkinliğe ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

Masal Müzesi / Kartal

23 Nisan'da Çocukları Götürebileceğiniz Müzeler

2017 yılı itibariyle İstanbul, Kartal’da ziyarete açılan Masal Müzesi Sunay Akın’ın danışmanlığında kurulan, çocuklara yönelik bir müze olma özelliği ile ön plana çıkıyor. Çocuklara okuma alışkanlığını kazandırmak amacı ile tasarlanan müzede, Türk ve Dünya Masallarına ait kitaplar, oyuncaklar yer almakta. Masal Müzesi’nin içi kadar bahçesi de oldukça hareketli. Masallara konu olan karakterlerin heykellerine yer verilen bahçede, çocuklarınız için oldukça eğlenceli bir ziyaret olacağına hiç şüphemiz yok. Masal Müzesi’ne giriş ücretsiz, ayrıca yine ücretsiz olarak çocuk atölyeleri müzede düzenlenmektedir.

İllüzyon Müzesi, Beyoğlu

23 Nisan'da Çocukları Götürebileceğiniz Müzeler

Beyoğlu’nda restore edilip, yeni kimliği ile hizmet veren Narmanlı Han’da açılan İllüzyon Müzesi, her yaştan insana hitap eden ve oldukça ilginç bir konseptle ziyaretçilerine merhaba diyen bir müze. İllüzyona karşı merak duyan herkes için tasarlanmış müzede, sizi al aşağı eden odalar, tepetaklak olmanızı sağlayan oda dizaynları, illüzyonlarda kullanılan eşyalar, farklı bir deneyim sunan illüzyon tünelleri, çocuklarınız için akıl oyun odaları ve daha niceleri sizleri ve çocuklarınızı İllüzyon Müzesi’nde bekliyor. Çocuklarınızın oldukça heyecan duyacağı, ilginç deneyimler yaşayacağı İllüzyon Müzesi’ne giriş ücretleri yetişkinler için 18-64 yaş arası, 340 TL, öğrenciler için 220 TL, 65 yaş üstü için 300 TL ve 0-4 yaş arası için ise ücretsiz olarak belirlenmiştir. Biletler websiteleri üzerinden online satın alınıyor ve böylelikle önceden gideceğiniz tarihi ve saati seçerek, müzeye zorunlu olan rezervasyon adımını da tamamlamış oluyorsunuz.