İlkbaharda Gezilecek Yerler: İçinizi Huzurla Dolduracak 10 İlkbahar Rotası

İlkbaharda Gezilecek Yerler: İçinizi Huzurla Dolduracak 10 İlkbahar Rotası

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 23 Mart 2015
 • Son Güncellenme: 26 Ekim 2023
İlkbaharda Gezilecek Yerler: İçinizi Huzurla Dolduracak 10 İlkbahar Rotası

Güneş'in, açan çiçeklerin, kuş cıvıltılarının sembolü ilkbaharda gezip görebileceğiniz onlarca yere var. Türkiye'nin dört bir yanında keşfedebileceğiniz bu yerlere, ister mini bir mola ve tatil olarak gidin ister şehrinizdeki müthiş yerleri ziyaret edin... Koyu ve kara tonları geride bıraktığımız ilkbahar ayında gezilecek yerler saymakla bitmez. Yine de nereden başlasam, derseniz size on harika yer önerdik. Okumaya devam edin!

{ad:0}

Bergama
bergama

Ege’nin o tertemiz havasını en güzel hissedebileceğiniz yerlerden Bergama. İlkbaharda keşfetmenin verdiği tat ise gerçekten de bambaşka. İzmir’in en nadide incilerinden biri olan Bergama, geçmişten günümüze miras kalan tarihi eserleri, antik kentleri ve sımsıcak insanıyla, bu mevsim gidilebilecek yegane rotalardan biri.

{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}

Filyos
filyos

Filyos, mavi ile yeşilin iç içe geçtiği güzide yerlerden biri. Bu renk cümbüşünü siz bir de ilkbaharda görün. Zonguldak’ın keşfedilmemiş güzelliklerinden biri olan Filyos’a, hisardan bakmak ise şimdiye kadar göreceğiniz en büyüleyici manzarayı sunar sizlere. Karadeniz bile hırçınlığını bir kenara bırakır, uysal uysal vurur Filyos kıyılarına ilkbaharda.

{search:zonguldak-otelleri,Zonguldak Otelleri}

Köyceğiz
koycegiz

Ege desen Ege değil, Akdeniz desen Akdeniz değil. Öyle bir yer ki Köyceğiz, sanki hep masallarda anlatılan diyarlara benzer. Bu iki şahane bölgenin tüm güzelliklerini toplamış bünyesinde Köyceğiz. Muğla’ya 60 km mesafede bulunan Köyceğiz, ilkbaharda adeta bir renk cümbüşü yaşatıyor ziyaretçilerine. Bizden söylemesi.

{search:mugla-otelleri,Muğla Otelleri}

Kapadokya
kapadokya

İlkbaharda keşfetmenin ayrı bir heyecan verdiği en güzide rotalardan biri de burası. Gökyüzüne baktığımızda rengarenk balonlar selamlar bizi Kapadokya’da. Nevşehir’in bu en otantik bölgesi, kendimizi bir masalın başrol kahramanı gibi hissettirir. O yüzden de her zaman güzel ve hep özeldir Kapadokya.

{search:kapadokya-otelleri,Kapadokya Otelleri}

Büyükada
buyukada

Marmara Denizi’nin çiçek bahçesi gibi bir yer Büyükada. İlkbahar dendi mi, İstanbullunun aklına düşen ilk rotalardan biri aynı zamanda. Büyükada’nın sokaklarını bisikletle turlamak, İstanbul’un karmaşık yaşantısından bunalan bizlerin en büyük zevklerinden biri.

{search:buyukada-otelleri,Büyükada Otelleri}

Mürefte
murefte

Ve işte maviyle yeşilin uyumunu gözler önüne seren bir başka rota; Mürefte. Tekirdağ’ın şirin bir sahil kasabası olan Mürefte, daha çok bağbozumu ve şaraplarıyla biliniyor. Yazın kalabalıktan geçilmeyen Mürefte’yi keşfetmek için ilkbahar kesinlikle doğru zaman.

{search:murefte-otelleri,Mürefte Otelleri}

Amasra
amasra

Tarihin ve doğanın o eşsiz uyumunu gözler önüne seren güzide yerlerden biri Amasra. Bartın’ın biz insanlara emanet ettiği yegane güzelliklerden biri burası. İlkbaharın yaydığı huzuru, bir de Amasra’dan yakalayın deriz.

{search:amasra-otelleri,Amasra Otelleri}

Cide
cide

Misafirperver insanları, doğal güzellikleri ve Anadolu kültürü ile Cide, ilkbaharda görmenizi tavsiye ettiğimiz rotalardan biri. Kastamonu’nun bu şirin bölgesi, Karadeniz’in bakir kalmayı başarabilmiş sahilleri ile karşılıyor bizleri.

{search:kastamonu-otelleri,Kastamonu Otelleri}

Halfeti

halfeti

Fırat Nehri’nin acımasız suları altında kalmış, belki de en hüzünlü rotalardan biri Halfeti. Tüm yaşanmışlıklarını sular altına gömmüş olsa da, etkileyici güzelliğinden hiçbir şey kaybetmemiş. Şanlıurfa’nın bu hüzünlü güzelliğini keşfetmenin en uygun zamanı ise hiç şüphesiz ilkbahar mevsimi. Güneş ve rüzgar tam kıvamında. Hava ise bunaltmıyor.

{search:sanliurfa-otelleri,Şanlıurfa Otelleri}

Maşukiye
masukiye

İstanbul’a yakınlığı nedeniyle, hafta sonlarının en sık uğranılan rotalarından biri Maşukiye. Doğayla iç içe olup, huzuru koklayacağınız yegane adreslerden biri. Kocaeli’nin en güzel köşelerinden biri olan Maşukiye’yi keşfetmek için en uygun zaman ise kesinlikle ilkbahar. Bu mevsim yeşilin tonları bile göze daha bir canlı gözüküyor çünkü.

{search:kocaeli-otelleri,Kocaeli Otelleri}

Yorumlar

Mehmet Fatih YILMAZ 
25.03.2015
Hepsi de birbirinden muhteşem yerler. Ülkemizin her yerinin ayrı güzelliği var.
tokay ceritoğlu 
24.03.2015
Amasra ile Cide’yi aynı gezide tamamlamak daha akılcı olur, bir taşla iki kuş vurulur. Diğer yerler farklı rotalarla birleştirilebilir. Yaz aylarının kalabalığı artık bizleri rahatsız eder oldu, fiyat, kalite ve beklentiler birbirini tutmuyor. Fırsatları ilkbaharda değerlendirmek daha huzur verici olabilir.
Özlem Borhan 
24.03.2015
Oh be! Soğuk havalar bitiyor. Gelsin bahar, yaz... Gezelim, yeni yerler keşfedelim.
Editor 
24.03.2015
Üstelik hava yollarının kampanya yaptığı şu günlerde bu rotalar kaçmaz. :)