Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Malay Diyarı: Kuala Lumpur

Malay Diyarı: Kuala Lumpur

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 05 Kasım 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Malay Diyarı: Kuala Lumpur

Kuala Lumpur; Malezya’nın Federal Başkenti ve ülkenin ticaret, siyaset, eğlence ve uluslararası etkinlikler merkezidir.

Gombak ve Klang nehirlerinin kesişme noktasında 1800’lerin başında kalay madenlerinin keşfedilmesiyle küçük bir madenci köyü olarak kurulan Kuala Lumpur, ’Çamurlu Kavşak’ anlamına gelir. Kısaca ’KL’ denilen Kuala Lumpur bugün hareketli bir metropol, Malezya’nın Federal Başkenti ve ülkenin ticaret, siyaset, eğlence ve uluslararası etkinlikler merkezidir.

Sultan Abdul Samad Binasive, 31 Ağustos 1957’de İngiliz bayrağının son kez indirilerek yerine Malezya bayrağının çekildiği Merdeka Meydanı başta olmak üzere, şehrin ilginç yerleşimlerine turistler akın eder…

{ad:0}

Kuala Lumpur’da; ağaçlarla ve göz alıcı bitkilerle bezenmiş sokaklar ve binalar geceleri renkli ışıklarla aydınlatıldığında eşsiz bir görüntü çıkarır ve ziyaretçileri büyüler. Amber çiçeği ve Orkide bahçelerini içinde bulunduran Göl Bahçeleri, Kuş, Geyik ve Kelebek Parkları Kuala Lumpur’un onlarca hazlarından sadece birkaçıdır. Antik çağlara uzanmak istiyorsanız, Milli Müzeyi kaçırmamalısınız. Şehrin diğer müzelerinde de ilginç konular işlenir.

Kuala Lumpur alışveriş çılgınlarının mükemmel fırsatlar yakaladığı bir şehirdir. Jalan Bukit Bintang, Jalan Tuanku Abdul Rahman ve Jalan Ampang boyunca sıralanan alışveriş merkezleri ile The Mall, Central Market ve Çin Mahallesi sayısız çeşitte ürünleri ve baştan çıkartıcı fiyatlarıyla ziyaretçileri mıknatıs gibi kendine çeker. Bu bölgelerde aynı zamanda gece hayatı ve gece etkinlikleri de oldukça renklidir. Yerel ve Batı müzikleri dinlemek ya da kültürel gösterileri izlemek için Milli Tiyatrosu veya Dewan Filharmonik Petronas’ı denemelisiniz.

Haberin tamamı için: Ray Gurme / Kasım