İzmir Mavi Tren Hakkında Her Şey

İzmir Mavi Tren Hakkında Her Şey

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 29 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 08 Şubat 2024
İzmir Mavi Tren Hakkında Her Şey

Ülkemizde Doğu Ekspresi ile başlayan tren maceraları gün geçtikçe daha da popüler olmaya devam ediyor. Özellikle gençleri tren yolculuklarına karşı teşvik eden ve tren biletlerinin satışa açıldığı gün tükenmesine neden olan Doğu Ekspresi ve Güney Kurtalan Ekspresi gibi trenler, sosyal medyanın da etkisiyle Türkiye’de en çok kullanılan ulaşım araçları arasında yer alıyor. Bu trenlerin bir üçüncüsü olan Mavi Tren ise, diğerlerine göre daha kısa sürede son durağa ulaşsa da, nostaljik trende seyahat etmenin keyfini sonuna kadar yaşatıyor. Peki Mavi Tren nereden nereye gidiyor, özellikleri neler? Hadi gelin, bu güzel deneyim hakkında bilgi edinelim!

{ad:0}

Mavi Tren Güzergahı

İzmir Mavi Tren Hakkında Her Şey

Mavi Tren Ankara ve İzmir arasında yolculuk yapıyor. Mavi Tren haftanın her günü düzenli olarak Ankara-İzmir ve İzmir-Ankara arasında yol alıyor. Mavi Tren ile yolculuk yaklaşık 13 saat 40 dakika sürüyor. Ankara’dan her akşam saat 20.30’da hareket tren, ertesi gün sabah 09.50 gibi İzmir’e varış yapıyor. İzmir’den ise her akşam 18.55 gibi hareket eden tren, Ankara’ya ertesi sabah 08.21’de varış yapıyor. Ankara, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir ve Manisa’dan geçerek İzmir’e ulaşam Mavi Tren, eski trende yavaş yavaş yolculuk yapmak ve anı yaşamak isteyen herkesi bu deneyime davet ediyor. {product:5138}

Mavi Tren Vagonları

İzmir Mavi Tren Hakkında Her Şey

Doğu Ekspresi ve Güney Kurtalan Ekpresi’nin aksine, Mavi Tren’de yemekli vagon hariç sadece iki tür vagon bulunuyor.

  • Pulman: Diğer trenlerdeki gibi otobüs koltuklarından oluşan pulman vagonu, yatak olarak açılma özelliği bulunmayan ve en ekonomik bilet fiyatına sahip olan bir vagon olarak karşımıza çıkıyor. Mavi Tren’de yolculuk nispeten daha kısa sürdüğü için, bu vagonu tercih edebilirsiniz. Ancak bu vagonda tek başınıza olma ihtimaliniz pek yok, onu baştan söyleyelim.
  • Yataklı Vagon: Mavi Tren’de bulunan bir diğer vagon türü de yataklı vagon. Buzdolabı, masa, lavabo, elektrik prizi ve iki yataktan oluşan vagonda, yatarak yolculuk edebilirsiniz. TCDD görevlileri bu vagon için ücretsiz olarak temiz nevresim takımı veriyor ve siz de sadece size ait olan bu vagonda harika bir tren yolculuğu macerası yaşıyorsunuz. İster çiçeklerle ister rengarenk ışıklarla süsleyebileceğiniz bu vagonda doya doya keyif yapabilirsiniz.
  • Yemekli Vagon: Diğer trenlerde olduğu gibi Mavi Tren’de de yemekli vagon bulunuyor. Sıcak yemek ve içeceklerin servis edildiği bu vagonda, yolculuk boyunca her saat hizmet alabilirsiniz. Yalnız bu vagonda alkol satışı yok, ama yiyecek ve içeceklerinizi, alkol dahil, kendiniz trene getirebilir, vagonunuzda rahat rahat yiyip içebilirsiniz.

{product:27800}

Mavi Tren Bilet Fiyatları

İzmir Mavi Tren Hakkında Her Şey

Mavi Tren (henüz) Doğu Ekspresi ve Güney Kurtalan Ekspresi kadar popüler olmadığı için, bu güzergahta bilet bulmak çok daha kolay oluyor. Ancak TCDD bu sefer için de biletleri en geç bir ay sonrası için satışa sunuyor. Bu durumda da en geç bir ay sonrası için bilet alabiliyorsunuz. Biletleri tren istasyonlarındaki gişelerden alabileceğiniz gibi TCDD web sitesinden de almak mümkün. Fakat bu trende örtülü kuşetli vagon olmadığı için, daha izole ve rahat bir yolculuk yapmak isteyenlerin tek seçeneği yataklı vagon oluyor. Hal böyle olunca da, bu güzergahta yataklı vagonların biletleri hemen tükeniyor. Bu sebeple bu tren için eğer yataklı vagon tercih edecekseniz elinizi çabuk tutmanızda fayda var.

İzmir Mavi Treni, İzmir - Ankara arası 2+1 Pulman 1. mevki tam tren bileti fiyatı 425,00 TL iken 2 yataklı 1. mevki tren bileti 1300 TL.  İzmir - Ankara arası indirimli tren bileti fiyatlarını Eybis'den online bilet satın alırken tarife seçimi yaparak görebilirsiniz.

2024 yılı için belirlenen Mavi Tren fiyatları ise aşağıdaki gibidir;

  • Tam bilet fiyatı: 425 TL
  • 60-64 yaş yüzde yüzde 30 indirimli 
  • 65 yaş ve üzeri: yüzde 50 indirimli 

İzmir Mavi Tren Hakkında Her Şey

Önemli olan yolculukta ulaşılan nokta mı, yoksa yolculuğun kendisi mi? Özellikle Türkiye’de eski trenlerle seyahat eden çoğu insan kendine bu soruyu soruyor. Çünkü uzun tren yolculukları o kadar keyifli geçiyor ki, insan ulaşacağı noktadan çok, yapmakta olduğu yolculuğu, yolda olduğu anı daha çok seviyor. Bu güzel tren yolculuklarından geriye eğlence dolu anlar, birikmiş güzel anılar kalıyor. Öyleyse ne duruyorsunuz? Hadi atlayın bir trene ve yola çıkın! İzmir Otelleri veya Ankara Otelleri arasından ise zevkinize ve bütçenize göre aradığınız tesisi Neredekal.com üzerinden bulabilir ve mavi tren yolculuğu sonrası otelinizde dilediğinizce dinlenebilirsiniz.

{product:1569}{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}

Benzer Yazılar