Her Geçen Gün Daha Popüler: Sarıgerme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Her Geçen Gün Daha Popüler: Sarıgerme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 15 Ağustos 2022
 • Son Güncellenme: 23 Şubat 2024
Her Geçen Gün Daha Popüler: Sarıgerme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bu tatilde kalbiniz Ege için çarpıyor fakat kalabalığından da çekiniyorsanız, işte size doğayı denizi cömertçe sunan, sakin mi sakin bir Ege sayfiyesi, Sarıgerme! Ruhunuzu dinlendiren bu sakinlik sonrası biraz da eğlence isterseniz Göcek, Fethiye gibi mest eden rotalar da Sarıgerme’ye oldukça yakın. Henüz bir Bodrum, Marmaris kadar popüler olmasa da tatil planlamasını profesyonelce yapan tatilcilerin vazgeçemediği Sarıgerme hakkında söylenecek çok şey var. Biz de hemen lafa girelim ve mavi yeşil bu cenneti size biraz tanıtalım istedik. İstikamet Sarıgerme, haydi biraz yüzüp güneşlenmeye!

{ad:0}

Sarıgerme Nasıl Bir Yer?

Yazın tadına doyulmayan Sarıgerme’de kışın da hiç üşümüyorsunuz. Deniz suyu erken ısınıp geç soğuduğu için denizin tadını uzun süre çıkarabiliyorsunuz. Bahar aylarında sokakları portakal kokan bu şirin köyün mottosu ‘sakinlik’. Küçük çarşısını 10 dakikada turlayıp bitirebiliyor, dilerseniz pansiyon, apart ve Sarıgerme Otellerinden birinde konaklayabiliyorsunuz. Sarıgerme’nin yerli halkı kıyıdan yaklaşık 1 km içeride olan Osmaniye Köyü’nde oturuyor. Akşam eğlenmek istiyorsanız komşu beldelere kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Sarıgerme Nerede?

Her Geçen Gün Daha Popüler: Sarıgerme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güney Ege’de, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı bir köy olan Sarıgerme, Dalaman Havalimanı’na araçla 20 dakika uzaklıkta. Fethiye, Göcek, Ortaca ve Dalaman’ı içine alan tatil rotalarına Sarıgerme’yi de ekleyebilir, ya da Sarıgerme Otellerinde birinde konaklayıp günübirlik çevre gezileri düzenleyebilirsiniz.

Sarıgerme’ye Nasıl Gidilir?

Eğer özel aracınızla geliyorsanız Muğla – Fethiye karayolundan Ortaca’ya, oradan da güney istikametini takip ederek Sarıgerme’ye ulaşabilirsiniz. Otobüsle ulaşım sağlayacaksanız hemen hemen her şehirden Ortaca’ya direkt seferler var. Otogara indikten sonra Sarıgerme dolmuşlarına binerek kısa sürede merkeze gelebilirsiniz.

Sarıgerme Gezilecek Yerler

Sarıgerme (Sarçed) Plajı

Her Geçen Gün Daha Popüler: Sarıgerme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ülkemizin istisnasız en güzel plajlarından biri olan Mavi Bayraklı Sarıgerme sahil şeridinde birçok otel var. Sahilin oteller dışındaki bölümü de Sarıgerme Çevre Derneği tarafından halk plajı olarak işletiliyor. 7 kilometrelik plajın hem kıyı hem de deniz zemini kumluk ve bu kum da güneşlenirken tene yapışmıyor. Sığ olması ve hemen derinleşmemesi açısından çocuklu aileler için çok uygun olan Sarıgerme Plajı’nda nesli tükenmekte olan kum zambakları da yetişiyor. Araçla girişlerde ücret ödüyor, şezlong ve şemsiye de isterseniz kiralayabiliyorsunuz. Fiyatlar, sezondan sezona değişebiliyor. Sarıgerme Plajı Dalaman ile Ortaca arasından konumlandığı için Dalaman Plajları arasında da baş sıralarda.

Baba Adası

Sarıgerme plajlarının yaklaşık 1 mil açığındaki Baba Adası plajın da doğal dalgakıranı. Bu adaya Marmaris’ten veya Göcek’ten kalkan tekneler de uğruyorlar. Baba Adası kayalık kısmında tüplü dalış yapılabilen aynı zamanda Sarıgerme’yi görebilen bir seyir tepesi. Roma döneminden kalan birkaç mezar da adanın misafirlerine sunduğu tarih nimetlerinden.

Pisilis Antik Kenti

Her Geçen Gün Daha Popüler: Sarıgerme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Pisilis Antik Kenti’nden bahsederken yürek burkan bir durum var ki o da milattan sonra 2. Yüzyıldan kalmış bu kentin ortasında artık bir otelin yükseliyor olması! Pisilis’in enteresan adı nereden geliyor diyorsanız bu isim Farsçada Ilıca anlamına geliyor ve bu da suyunun eskilerde de aynı güzellikte olduğuna dair bir izlenim veriyor. Peki madem ‘artık Pisilis Antik Kenti otel olmuş, gidince ne göreceğiz’ diye soruyorsanız surlarını, birkaç yapı kalıntısını ve nekropolünü görmeniz mümkün. Diğer yapıların temelleri ise otel arazisinde kaldığı için gezip göremiyorsunuz. Kent üzerindeki otelden dolayı şimdiye kadar kazılmamış ve arkeolojik verileri de yok. Ama biliyoruz ki burada eskiden bambaşka bir hayat varmış ve tarih onlardan birkaç iz bırakmış.

Tabii Sarıgerme bu kadarla sınırlı değil. Hemen komşusu Dalyan’da sizi bekleyen bir İztuzu Plajı ve birlikte yüzebileceğiniz Caretta Caretta’lar var. Kaunos Antik Kenti ve kaya mezarları da rotanıza alabileceğiniz tarih abidelerinden.

{search:sarigerme-otelleri,Sarıgerme Otelleri}

Sarıgerme’de Ne Yapılır?

Her Geçen Gün Daha Popüler: Sarıgerme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yüzmenin ve güneşlenmenin keyfini çıkarın

Sarıgerme’nin denizi nasıl diye soranlara cevabımız Sarıgerme plajları mavinin en güzel hallerini görebileceğiniz kadar güzel. Sarıgerme Plajı sığ mı derin mi merak ediyorsanız içinde uzun süre yürüseniz bile suyun dizinize kadar geldiğini, bu yönüyle çocuklar için de uygun olduğunu bir kez daha hatırlatalım.

Tekne turlarına çıkın

İçinde Aşı Koyu’ndan Baba Adası’na kadar birçok cennet koyun olduğu tur rotaları sizi keyifli bir maceraya sürükleyecek. Kim bilir, belki de böylesine bir maviyle hiç karşılaşmamış, hiç yüzmemiş de olabilirsiniz.

Denizin derinlerini keşfedin

Baba Adası’nın bir yanı dalış için gelenlerin gözdesi. Tabii deneyim ve tedbir de bu işin olmazsa olmazlarından.

Sarıgerme’de Ne Yenir?

Her Geçen Gün Daha Popüler: Sarıgerme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Söz konusu Ege’de bir yer olunca sofraların da lezzeti ve ambiyansı birden değişiveriyor. Sarıgerme de diğer Egeli beldeler gibi tam bir deniz ürünleri üssü. Kalamardan ahtapota birçok deniz ürününü farklı soslar ve sunumlarla yiyebileceğiniz Sarıgerme, ‘dülger balığı mantısı’ ile özdeşleşmiş. Dalyan’ın meşhuru mavi yengeci de burada tadabilirsiniz. Meze olarak balığın yanına en iyi giden Sarıgermeli lezzetler ise turp otu salatası ve silcan kavurması gibi içinde ot olan ve tadına doyulmayan zeytinyağlılar.

Sarıgerme’de Nerede Kalınır?

Her Geçen Gün Daha Popüler: Sarıgerme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

TUI BLUE Sarıgerme Park

Küçük çocuklar ve gençler için birçok eğlendirici olanak sunan TUI BLUE Sarıgerme Park’ın Mavi Bayraklı denizi de pırıl pırıl ve kolay ayrılamayacağınız kadar çekici. {product:1372}

Han Boutique Hotel Sarıgerme

Ailedenmiş gibi karşılanacağınız ve ev yapımı yemeklerle ağırlanacağınız Han Boutique Hotel Sarıgerme sakinliğin ve huzurun cenneti. {product:18516}

Dolphin Apart Hotel

Oda kahvaltı ya da sadece oda konseptiyle hizmet veren Dolphin Apart Hotel’de kendinizi evinizdeymiş gibi hissedeceksiniz. {product:22021}