Örnek Harita Görseli
Haritayı Görüntüle
Filtreler

Kategori

Tarihi Yerler
Turistik Yerler
Müzeler
Resmi Daireler

Bebek Gezilecek Yerler

Bebek civarında görülmesi gereken 4 yer.
En Çok Tavsiye Ettiklerimiz
Bebek Sahili

Bebek Sahili

Ücretsiz
Turistik Yerler
Çalışma saatleri bilinmiyor
Neredekal DeğerlendirmeHenüz Puanlanmamış
İstanbul
Hıdiva Sarayı
Tarihi Yerler
Çalışma saatleri bilinmiyor
Neredekal DeğerlendirmeHenüz Puanlanmamış
İstanbul
Aşiyan Müzesi
Müzeler
Çalışma saatleri bilinmiyor
Neredekal DeğerlendirmeHenüz Puanlanmamış
İstanbul
Aşiyan Mezarlığı
Resmi Daireler
Çalışma saatleri bilinmiyor
Neredekal DeğerlendirmeHenüz Puanlanmamış
İstanbul

4 mekandan 4 tanesi gösteriliyor

Bebek Gezilecek Yerler ve Turistlik Yerler

İstanbul Avrupa yakasının en Avrupai semtlerinden olan Bebek, Beşiktaş ilçesine bağlı. Arnavutköy ile Rumelihisarı arasındaki semt tıpkı sahil kıyısındaki diğer semtler gibi çok eskilerin balıkçı Rum köylerinden. Şimdi ise balık tutandan çok balık restoranlarıyla karşılaşıyorsunuz ki, bu restoranlar bildiklerinizin en ünlülerinden.

Şehrin en elit, en yeşil, en pahalı, en havalı ve daha birçok en’le anlatılası yerlerinden olan Bebek’i biraz da bizden dinlemek ister misiniz? Hatta dinlemekle kalmayıp bir hafta sonu kalkıp gitmeye ne dersiniz?.

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettiği yıllara kadar uzanırsak, Bebek o zaman başta da belirttiğimiz gibi balıkçı bir Rum köyüymüş. Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde verdiği bilgilere istinaden Osmanlılar döneminde bölgeye Rumeli Hisarı’nı koruyup gözetmesi için Bebek Çelebi adında bir bölükbaşı atanmış.

Gel zaman git zaman halkın hoşuna giden ve köyü zenginleştiren icraatlarıyla takdir toplayan bölükbaşı ölünce de semt onun ismiyle anılmaya başlamış.

Bebek’in sahildeki konumu başta gayrimüslimler olmak üzere hali vakti yerinde birçok insanı 19. Yüzyıl ortalarında buraya toplamış ve kıyıyı oya gibi süsleyen yalılarla, yamaçlara yayılan köşkler de işte bu devirlerde yapılmış. Gittikçe kalabalıklaşınca da ulaşım ağı artırılarak vapurların uğrayıp, tramvayların geçtiği bir semte dönüşmüş.

Semtin şimdisine gelince; Artık bir tramvay yok ama sahilden giden İETT otobüsleri ve vapurlarla Bebek’e ulaşım mümkün. Marinası lüks tekne ve yatlarla dolu semtte yaşam standartları da ülke normalinin biraz üstünde. Üst seviye gelir grubuna hitap eden konutların yanında sosyal ortama karışayım bari dedirten kafeler, restoranlar da oldukça pahalı.

Gezmek için bir gününüzü ayırıyorsanız, Bebek rotasına Ortaköy ve Arnavutköy’ü de eklemenizi öneririz. Birbirine oldukça yakın bu üç semt arasındaki en keyifli ulaşım ise mis gibi boğaz havası soluyacağınız sahil yürüyüşü!.

Bebek’te bulunan ve aynı ismi taşıyan Bebek Camii, bölgenin gezilecek tarihi mekanlarından biridir. Bebek Vapur İskelesi yanında bulunan cami, Damat İbrahim Paşa tarafından M-1726 yılında yaptırılmıştır. İstanbul Boğazı’nı süsleyen Bebek Camii, ilk yapıldığı dönem Hümayun-u Abad ismini taşımıştır.

Şimdiki cami ise 1912 yılında yıkılan o caminin yerine Mimar Kemalettin tarafından inşa edilmiş. Yapımı sırasında bitkisel motiflerle süslenmiştir. Mükemmel bir taş işçiliğine sahip olan bu ibadet mekanı, Bebek’in tarihine tanıklık eden yapıların başında gelir. Bebek gezi listenizin ilk sıralarında bu tarihi mekan mutlaka olmalı.

Tertemiz bir mavi ve bu mavilikten geçen gemilere paralel yürüyüş yapmak sahil yolunun olmazsa olmazı. Bu yürüyüş esnasında karşılaşma ihtimaliniz olan ünlü simalar burayı biraz da magazinsel yapıyor ki bazen omzunda kamerayla dolaşan haber ekipleriyle bile karşılaşabiliyorsunuz.

Semtin ünlü waffle ve dondurmacıları da sahil şeridinde olup bazen almak için kuyruk beklemek zorunda kalabiliyorsunuz.

Valide Emine Paşa tarafından 1910 yılında zamanın ünlü mimarlarından İtalyan Raimondo D’Aronco’ya yaptırılan yalı şimdi Mısır Konsolosluğu olarak kullanılıyor. Bebek Parkı’nın yanı başındaki binanın Art Nouveau tarzı mimarisi oldukça dikkat çekiyor. Yalının ismini aldığı ve Mısır hidivinin annesi olan Emine Hanım Osmanlıda ilk kez ‘paşa’ unvanını alan kadın.

Osmanlı sultanına çok yakın olan Emine Valide Paşa’dan tarih sayfalarında zarif, otoriter ve çok güzel olarak bahsediliyor. Aslında oldukça yaşlı olan ve birçok kez el değiştiren yalıyı yıktırarak şimdiki yalıyı yaptırmasının sebebi de tarih araştırmacılarına göre estetiğe düşkün olmasından kaynaklanıyor.

48 odalı bu saray yavrusunu cumhuriyetin kurulmasıyla önce Türkiye Cumhuriyeti’ne bağışlamayı düşünen Valide Paşa, isminden paşa unvanının alınmasına ve ‘Bebekli Emine Hanım’ denmesine kızarak kararından vazgeçer ve Mısır’a bağışlar. Binanın diğer özelliklerine gelince; burası zamanının ilk kaloriferli binası ve rıhtımı tam 75 metre.

Çatısının tam ortasında nazar ve yangından korunması için Allah’ın isimlerinden ikisi yazıyor.

Bebek Parkı ise 1908 yılından bu yana açık olup, 2008 yılında Sabancı Vakfı tarafından yenilenip Türkan Sabancı – Bebek Parkı adını almış. Toplamda 16. 000 metrekare alana yayılan parkta spor ve yürüyüş yapabiliyor, köpeğinizi gezdirebiliyorsunuz. Eğer çocukluysanız burası çocuklar için de küçük bir cennet.

Oyun parkı ve salıncaklar çocukları eğlendirmek için birebir. Bu arada park her sene Haziran ayında semt şenliğinin adresine dönüşüyor ve konser, kermes gibi birçok aktiviteye de sahne oluyor. Dilerseniz yaz ajandanıza not edin!.

Türk Edebiyatının unutulmaz isimlerinden Tevfik Fikret’i hatırlayacağınız Aşiyan Müzesi yazarın 9 yıl (1906-1915) boyunca yaşadığı ev. Farsçada ‘yuva’ anlamına gelen bu evin planını, yazar bizzat kendisi çizmiş. 1945 yılında müzeye çevrilen bina da kişisel eşyaları, tabloları ve kitaplarıyla onu biraz olsun hissetmek için uğrayın diyeceğimiz bir yer.

Ayrıca son halife Sultan Abdülmecid’in yaptığı birkaç tabloyu da bu müzede görebiliyorsunuz. Ayrıca Aşiyan Müzesi’nde Tevkif Fikret’in Abdülhak Hamit Tarhan’a ait eşyalar ve şair Nigar Hanım’a ait eşyalar da sergilenmektedir. Henüz 48 yaşındayken vefat eden yazarın kabri de müzenin bahçesinde.

Biraz yokuşlu bir yolda olmasına rağmen, odalardan göreceğiniz Boğaz manzarası bizce bu eve her gün inip çıkmaya değer.

Hem salaş hem de sosyetik tanımına uygun mekan nasıl olur merak ediyorsanız Bebek Kahve işte tam da orası. Bildiğiniz kahve mantığında hizmet veren fakat menüsü sosyetik fiyatlar içeren mekan buna rağmen Bebek’in en ekonomik yerlerinden.

Semti sembolize eden kahve ilk kez 1945’lerde koyda balık tutan balıkçılara çay kahve temin etmek için kurulmuş. Olgun yaş ortalamasına hitap eden havası ise sonraları oldukça gençleşmiş. Bazen paparazzilerin objektifine takılan ünlü kaçamakları ile de tanınıp bilinen kahvede oturduğunuzda manzaranız kıyıya bağlı teknelerle kombinlenmiş bir boğaz manzarası oluyor.

Baştan belirtelim ki yazının bu bölümünde fiyat çıtası biraz yükseliyor. Zaten mekanların önündeki araçlardan daha kapısından girmeden önce bir tahminde bulunmanız da mümkün.

Bebek Gezilecek Yerler ve Turistlik Yerler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bebek için gezilecek en popüler tarihi yerler nelerdir?
Bebek için gezilecek en popüler tarihi yerler : Hıdiva Sarayı, Bebek konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.
Bebek için gezilecek ailelere uygun turistik yerler nelerdir?
Bebek için gezilecek ailelere uygun turistik yerler : Bebek Sahili, Bebek konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.
Bebek için gezilecek ücretsiz yerler nelerdir?
Bebek için gezilecek ücretsiz yerler : Aşiyan Müzesi, Hıdiva Sarayı, Bebek Sahili, Bebek konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.
Bebek için gezilecek kalabalık gruplara yerler nelerdir?
Bebek için gezilecek kalabalık gruplara yerler : Aşiyan Müzesi, Bebek Sahili, Bebek konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.
Bebek için gezilecek yerler nelerdir?
Bebek için gezilecek yerler : Aşiyan Müzesi, Hıdiva Sarayı, Bebek Sahili, Bebek konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.