Atatürk Parkı: Çam ve çitlenbik ağaçları ile kaplı olan Atatürk Parkı, oldukça geniş bir alana yayılmıştır. İçerisinde çocuk bahçeleri, gazinolar ve iki büyük havuz bulunan parkın içerisinde Atatürk Anıtı’nı da ziyaret edebilirsiniz.
Karesi Türbesi: Karesi Beyliği’nin kurucusu olan Karesi Bey için yaptırılmış olan türbe, Balıkesir Merkez’de görülecek yerler arasındadır.
Kuvayi Milliye Anıtı: Balıkesir’in Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği kahramanlığı simgelemek için yaptırılmış olan Kuvayi Milliye Anıtı’nı da görülecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.
Kuvayi Milliye Müzesi: Müze olmadan önce belediye binası olarak kullanılan Balıkesir Kuvayi Milliye Müzesi içerisinde, o dönem alınan yazılı kararlar, Atatürk’ün Balıkesir’de çekilmiş fotoğrafları, arkeolojik ve etnografik eserler yer alıyor.
Paşa Konağı: 126 yıllık bir tarihe sahip olan Tarihi Paşa Konağı, şimdilerde basın müzesi olarak kullanılıyor.
Saat Kulesi: 1829 yılında Giritli Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Balıkesir Saat Kulesi, İstanbul Galata Kulesi’nin bir benzeri olarak inşa edilmiş. Kare prizma şeklinde olan Saat Kulesi’nin en üst katı kubbe ile örtülmüş ve büyük bir çan eklenmiştir.
Zağnos Paşa Camii: 100 kişilik kapasitesiyle Balıkesir’in en büyük camisi olan Zağnos Paşa Camii, 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet’in vezirlerinden Zağnos Paşa tarafından yaptırılmıştır. Atatürk’ün hutbesini okuduğu ilk ve tek cami olma özelliği taşıyan caminin mimarisinden tüm Balıkesir izlenebilmektedir.
Şadırvan: 1908 yılında Ömer Ali Bey zamanında yapıldığı sanılan Şadırvan, Saat Kulesi’nin yakınında yer alıyor.