Tuz Gölü Konaklama Rehberi

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 23 Kasım 2021
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Tuz Gölü Konaklama Rehberi
Kıyıları tuz dalgalarıyla beyaza durmuş, ufku ise bu beyaz derinlikte kaybolmuş şiir gibi bir göl Tuz Gölü. Üzerinde kilometrelerce yürüyebiliyor, fonu koca bir boşlukmuş gibi duran sanatsal fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Ya da bilek hizası suyuna bir masa kurup bir sandalye atıp güneşin göl üzerindeki dansına tanık olabiliyor, hayatınızdaki romantik anlar lugatına buradaki gün batımlarını da ekleyebiliyorsunuz.

Tuz Gölü, Kapadokya yolu üzerinde ve Şereflikoçhisar sınırına oldukça yakın. Eğer ona kolay ulaşmak ve hem gecesini hem sabahını görmek istiyorsanız Şereflikoçhisar veya Kırşehir’deki otellerden birinde konaklamayı tercih edebilirsiniz. İşte size beklentinize göre değerlendirebileceğiniz birkaç otel önerisi! Dileriz hatırlarken gülümseyeceğiniz anılarla dönersiniz.

{ad:0}

Yıldırım Hotel – Şereflikoçhisar

yıldırım hotel

Tuz Gölü’ne çok yakın olayım diyorsanız doğru yerdesiniz. Otelin restoran ve kafesinin bulunduğu üst katta göl manzarasına hakim bir kahve içmenin keyfini tarif edemesek de, birçok gezginin bu manzaradan çok etkilendiği kesin!

Gölün kıyısına sadece 18,6 km, Şereflikoçhisar’ın merkezine ise 400 metre yürüme mesafesindeki otel evcil hayvan dostu. Temiz, düzenli ve ferah odalarında, rezervasyon yaparken haber vermek şartıyla dilerseniz patili yol arkadaşınızla kalabiliyorsunuz. Otelin kahvaltısı açık büfe ve restoranları da yöresel yemeklerin yer aldığı alakart tarzda sunuluyor. Yıldırım Hotel’de döviz bozdurma, çamaşırhane, fitness ve ücretsiz otopark gibi hizmetler de mevcut. Otelden Kapadokya yönüne devam edecekseniz Göreme Açık Hava Müzesi’ne mesafesi 160, Ankara yönüne gidecekseniz Esenboğa Havalimanı’na uzaklığı 185 km. Tesiste ayrıca engelli misafirlere uygun odalar da bulunuyor.

{product:21501}

Armas Termal Resort - Kırşehir

armas

Kırşehir’in merkezindeki otelin Tuz Gölü’ne uzaklığı yaklaşık 62 km. Nasıl ki göl, çamuru ve tuzuyla şifa dağıtıyor, Armas Termal Resort’un termomineralli suyu da birçok hastalığa iyi geliyor. Tesisten çıkan su yaz kış ortalama 41 derece ve açık – kapalı havuzları da her daim tertemiz. Masaj, Türk hamamı, refleks havuzu, çamur banyoları ve tuz odası gibi arındırıcı hizmetler sunan SPA ise bütün yorgunluğunuzu silip size yeni bir enerji yüklüyor. Toplamda 35.000 metrekare alana yayılan tesiste her biri klimalı toplam 198 oda ve ücretsiz bir otopark bulunuyor. Otelin mutfağı Türk ve uluslararası yemekler konusunda profesyonel, personel ise işine oldukça hakim. Çocuklu aileler ve kafa dinlemek isteyenler için oldukça uygun bir konaklama seçeneği olan otel Kırşehir’in en önemli tarih duraklarından olan Ahi Evran Külliyesi’ne de yürüme mesafesinde. {product:18641}

Grand Terme Hotel - Kırşehir

Tuz Gölü Konaklama Rehberi

Kırşehir otogarına 4 km mesafede olan otelden Cacabey Medresesi, Ahi Evran Külliyesi gibi tarih noktalarına ve merkezi yerlere yürüyerek gidebiliyorsunuz. Sabah gün doğumunu Tuz Gölü’nden izlerim diyorsanız gölün otele mesafesi 64 km ve araçla bir saatte kıyısına ulaşabiliyorsunuz. Ferah, modern ve konforlu bir tarzı olan Grand Terme Hotel’in kapalı ve yarı olimpik açık yüzme havuzu, saunası, fitness, Türk Hamamı ve spor salonları kaliteli bir SPA hizmeti sunuyor. Her biri klimalı 132 odanın hepsi balkonlu ve muhteşem bir dağ manzarasına bakıyor. Kahvaltı ve yemek konusunda da özenli menüler sunan Grand Terme’de alakart ve açık büfe restoranların yanında kebaba doyacağınız bir ocakbaşı seçeneğiniz de var. Tesisin otoparkı ücretsiz ve isterseniz havalimanına transfer de sağlıyorlar. {product:15728}

Coşkuntuna Otel – Kırşehir

Tuz Gölü Konaklama Rehberi

Tuz Gölü veya Kapadokya, rotanız hangisi olursa olsun Kırşehir’deki Coşkuntuna Otel bu noktalar da dahil yaklaşık 20 kentin ulaşım güzergahında konumlanıyor. Otelin 42 odası bulunuyor. Açık büfe kahvaltısının çeşitliliği ve yemeklerinin lezzetleri ise gidenlerce çok beğeniliyor. Temizliği, sade konforu ve güler yüzlü personeliyle misafir memnuniyetini maksimumda tutmayı amaçlayan otelden 66 km mesafedeki Tuz Gölü’ne araçla 1 saatte gidebiliyorsunuz. Otelin şehir merkezine uzaklığı 500 metre, Cacabey Medresesi ise 15 dakika yürüme mesafesinde. {product:28005}

Grand Kırşehir Otel – Kırşehir

Tuz Gölü Konaklama Rehberi

Kırşehir’in merkezine 800 metre uzaklıktaki otelin 44 odası var. Hem şehir içindeki birçok turistik noktaya, hem de Tuz Gölü ve Kapadokya’ya yakın konumdaki tesisin hizmeti de güler yüzlü ve ilgili. Kahvaltıdaki el yapımı lezzetleri ve genel hijyen açısından misafirlerince olumlu değerlendirilen otele evcil hayvanınızla da gidebiliyorsunuz. Grand Kırşehir Otel’in aracınızı ücretsiz park edebileceğiniz bir otoparkı da bulunuyor. {product:46387} Tuz Gölü çevresinde bulunan konaklama önerilerimiz şimdilik bu kadar! Tuz Gölü hakkında daha fazla bilgi istiyorsanız Tuz Gölü Hakkında Her Şey yazımızdan yararlanabilirsiniz. Konum avantajları ve verdiği hizmetler açısından diğer Ankara, Kırşehir, Aksaray ve Konya otellerini incelemek isterseniz ilgili şehrin ismine tıklayabilirsiniz. Keyifli keşifler!