Sakarya Piknik Alanları

Sakarya Piknik Alanları

Paylaş
Mert Bekçi  
Eklenme: 27 Kasım 2023
 • Son Güncellenme: 07 Şubat 2024
Sakarya Piknik Alanları

Sakarya, birbirinden harika doğa manzaraları, tabiatı ve coğrafyası ile ünlüdür. Bunun yanı sıra İstanbul başta olmak üzere pek çok büyük şehre yakınlığı sayesinde hafta sonları farklı pek çok yerden ziyaretçiyi ağırlar. Kent, meşhur Sapanca Gölü’nde yaylasına, parklarından piknik alanlarına kadar doğal özellikler açısından zengindir. Siz de Sakarya piknik alanlarını içeriğimizde bulabilir, planlamalarınıza başlayabilirsiniz!

{ad:0}

{search:sakarya-otelleri,Sakarya Otelleri}

Sapanca Gölü

Sapanca Gölü, şehrin en önemli doğal noktalarından biridir. Özellikle göl manzaralı bungalov evler de bölgedeki en popüler konaklama seçenekleri arasındadır. Sapanca Gölü kıyısında ise piknik yapabileceğiniz eşsiz pek çok alan var. Sapanca Gölü çevresindeki piknik alanları biraz sınırlı olsa da göl manzarası eşliğinde piknik yapmayı tercih edenler için çok idealdir. Dilerseniz, göl civarında mangalbaşı gibi hizmet veren yerler de var. Buralarda pikniğinizi leziz bir mangal ile taçlandırabilirsiniz. Ayrıca bölgede bir giriş ücreti yoktur. Sapanca Gölü aktivitelerini de keşfedin!

Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı

Bozulmamış doğası ile büyük beğeni toplayan Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı, ziyaretçilerine günübirlik dinlenme alanları sunar. Özellikle piknik, dinlenme, doğa yürüyüşü, yaban hayatı gözlemciliği, çeşitli spor aktiviteleri gibi açık alan etkinlikleri yapabilirsiniz. Park içerisinde kafe, restoran, market hizmetleri de var. Ayrıca bungalov evlerinde kalabilir, bisiklet, ATV, binicilik, mesire alanlarında piknik, kamp gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Sapanca Gölü manzaralı olan Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı’na giriş ücretlidir ve fiyatlar Milli Parklar Genel Müdürlüğünce belirlenir.

Acarlar Longozu

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde yer alan Acarlar Longozu, 1,562 hektarlık bir alandadır. Kentin en önemli turizm noktalarından biri olan Acarlar Longozu, yaz aylarında kurur kışın ise su birikintisi oluşturur. Acarlar Gölü Longoz Ormanı ise birinci derece doğal sit alanıdır ve koruma alanı içerisindedir. Burada otopark, mangal ve semaver gibi hizmetler ücretlendirilir. Ayrıca dilerseniz kamp yapabilir, bungalov evlerde de konaklayabilirsiniz. Kafeterya ve tuvalet hizmetlerinden de yararlanabilir, piknik alanlarında sorunsuz bir şekilde piknik yapabilirsiniz.

{search:sakarya aparlari,Sakarya Apartları}

Maden Deresi ve Şelalesi

Sakarya’nın Kocaali ilçesine bağlı olan Maden Deresi ve Şelalesi, güzel bir kır sofrası kurabileceğiniz bir yerdir. Bölgede bulunan mesire alanları, alabalık tesisleri ve balık restoranlarını tercih edebilirsiniz. Doğanın tam ortasında yemyeşil bir alanın ortasında bulunan Maden Deresi, çevresindeki birbirinden harika ağaçları ile de zengin bir tabiata sahip. Burada piknik yapabileceğiniz alanlardaki masalar, taştan yapılmadır. Bir tesis imkanı olmadığından kamp sandalyesi, yiyecek – içecek, yedek kıyafet gibi gereklilikleri yanınızda bulundurun.

Gölpark

Sapanca Gölü kıyısında yer alan Gölpark; Yürüyüş, dinlenme, mangal ve gezi alanlarına sahiptir. İçerisinde kafeterya, yürüyüş yolları, piknik alanları, çocuk oyun parkları ve seyir iskeleleri vardır. Düğün fotoğrafçılığı için de tercih edilen mekan, güzel bir günbatımı sunar. Bölgedeki piknik alanlarından yararlanabilir, mangal yapabilirsiniz. Piknik alanı dışındaki noktalarda ise yanınızda getirdiğiniz yiyecekler ile masalarda piknik yapabilirsiniz. Dilerseniz, Sapanca Gezilecek Yerler listemizi de inceleyebilirsiniz.

Doğançay Şelalesi

Deniz seviyesinden 600 metre yükseklikte olan Doğançay Şelalesi, bozulmamış doğası ile harika bir tabiata sahiptir. Şelaleye giden yol, yürüyüş-trekking parkuru olarak da kullanılır. Sakarya Geyve’de bulunan şelalenin yolu ise genel olarak zorlu kabul edilir. Zorlu bir yürüyüş parkuru olduğu için dikkat etmenizde yarar var. Bir giriş ücretinin olmadığı Doğançay Şelalesi’nde yalnızca kafeteryanın yanındaki otoparka ücret verirsiniz. Herhangi bir giriş ya da güvenlik olmadığı için Doğançay Şelalesi’ne gideceğiniz günü iyi seçin ve yanınıza almanız gerekenleri ihmal etmeyin.

{search:sakarya pansiyonlari,Sakarya Pansiyonları}

Dilerseniz, Piknik Malzemeleri Listesi içeriğimizi de inceleyin.

Keremali Gölü

Keremali Yaylası olarak da bilinen bölge aynı zamanda Keremali Dağı’nın da bulunduğu yerdedir. Sakarya'nın Akyazı ilçesinden yaylaya doğru tırmanarak gidebilirsiniz. Yolun son 5 – 10 km’si asfalt olmasa da otomobil gidebilir. Yayla, Keremali Dağı üzerinde yer alan dört yayladan biridir. Piknik, yürüyüş, bisiklet sürüşü, dağcılık, fotoğrafçılık ve koşu gibi aktivitelere imkan tanıyan bölge, aynı zamanda Sakarya’nın en yüksek noktalarından birinde konumlanır. Ayrıca çadır kampı için de ziyaretçi akınına uğrayan bölgede herhangi bir tesis veya işletme yok. Bu nedenle tedarikli gitmenizde yarar var.

Kent Park

Sakarya Kent Park kent merkezinde, 160 bin metrekare alandadır. Enkazın yeşillendirilmesi ile oluşturulan Kent Park, yaklaşık 4 bin 500 metre karelik yürüyüş alanına sahiptir. Burada 14 bin metrekare göletin olması da doğal ortamı zenginleştiriyor. Faaliyette olan 2 büfe ve 1 kıl çadır mevcuttur. Kıl çadırın içerisinde sedirler vardır. Ayrıca parkta tenis kortu, kapalı yüzme havuzu gibi mekanlar da bulunur. Özellikle kent sakinleri, günübirlik piknik aktiviteleri, doğal ortam etkinlikleri için Kent Park’ı sıklıkla tercih eder.

Kuzuluk Tabiat Parkı

Sakarya Akyazı’da bulunan Kuzuluk Tabiat Parkı, piknik, dinlenme, doğa yürüyüşü, yaban hayatı gözlemciliği, çeşitli spor aktiviteleri gibi açık alan etkinliklerinin yapılabildiği bir yerdir. Parkın içerisindeki mesire alanında piknik ve spor yapabilirsiniz. Çeşme, tuvalet, kamelya, mescit, yürüyüş yolu gibi bölümlerden oluşan Kuzuluk Tabiat Parkı içerisinde mangal ve barbekü hazırlama alanları da vardır. Her mevsim tercih edilen yerlerden biri olan Kuzuluk Tabiat Parkı’na giriş ise ücretlidir ve fiyatlar Milli Parklar Genel Müdürlüğünce belirlenir. 

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı

Sakarya Adapazarı’nda yer alan Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı, 67 hektar alana, 2.400m sahil uzunluğuna sahiptir. Gölün derinliği ise 3 – 8 metreleri arasındadır. Gölde günümüze kadar yapılan çalışmalarda 154 kuş türü tespit edilmiştir. Yeme – içme imkanlarının mevcut olduğu parkta piknik, dinlenme, doğa yürüyüşü, yaban hayatı gözlemciliği, çeşitli spor aktiviteleri gibi açık alan etkinlikleri yapılabilir. Giriş ise ücretlidir ve fiyatlar Milli Parklar Genel Müdürlüğünce belirlenir. 

Sakarya’nın Keşfedilmesi Gereken Doğal Güzellikleri içeriğimizi de keşfedin!

{search:sapanca-otelleri,Sapanca Otelleri}