Mavi Tur Valizi Nasıl Hazırlanır?

Mavi Tur Valizi Nasıl Hazırlanır?

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 23 Haziran 2020
 • Son Güncellenme: 07 Şubat 2024
Mavi Tur Valizi Nasıl Hazırlanır?

Şehirden kaçışın ve izole tatilin belki de en keyifli adreslerinden biri mavi yolculuk. O koy senin bu koy benim derken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız bu seyahatte biriktireceğiniz anılar yıllarca hafızanızdan silinmez. Üstelik mavi yolculuğa çıkarken tıpkı aklınızdaki tüm sıkıntıları bırakacağınız gibi valizinizdeki ağır yükleri de bırakırsınız. Çünkü tekne seyahatleri fazla eşyaya asla gerek duymaz. Böylesine eşsiz bir deneyimi yaşamaya karar verdiyseniz, gelin mavi tur valizi nasıl hazırlanır birlikte bakalım.

{ad:0}

Mümkün Olduğunca Sade Kıyafetler Seçin

 

sade kıyafetler

Valizinizi hazırlamaya koyulmadan önce mavi tur çantanızın klasik bir tatil valizinden farklı olması gerektiğini bilmeniz önemli. Bu nedenle bize sorarsanız aklınızda ne varsa öncelikle onları yarıya düşürün. :) Az ve öz eşya almayı kabul ettiyseniz şimdi gerçekten mavi tur valizinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Mümkün olduğunca sade kıyafetlerden oluşan bir çanta bu yolculuğun ilk kuralıdır. Yani çantanıza daha çok bikini, mayo, şort, elbise ve tişört koymalısınız. Giyemeyeceğiniz abartılı kıyafetler size yalnızca yük olur.

Yanınıza Güneşten Korunmanızı Sağlayacak Ne Varsa Alın

 

güneş koruyucu

Siz zaten bunu çok iyi biliyorsunuz ancak biz yine de hatırlatmak istedik. Mavi tur seyahati demek güneş demek. Her ne kadar güneş ışınları sayesinde günlük D vitamini ihtiyacımızı karşılasak da güneşin en tepede olduğu saatlerde uzun süre zararlı ışınlara maruz kalmamak adına güneş koruyucular oldukça önemli. İşte bu sebeple yanınıza güneş kremleri, güneş gözlüğü, şapka ve bir de uzun kollu ince bir keten gömlek alarak bu sorunu çözebilirsiniz. Güneş çarpması ile ilgili rehber içeriğimizi de inceleyin.

Doğru Ayakkabı Şart

 

tekne turu valiz hazırlama

Mavi yolculuklarda dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise ayakkabılar. Teknede giymek üzere yanınıza asla topuklu ya da çok sert tabanlı ayakkabılar almamalısınız. Çünkü bu durum düşündüğünüzden tehlikeli hale gelerek, pek çok kazaya sebebiyet verebilir. Bu nedenle daha çok tabanı yumuşak ve kaymayan terlik ya da sandalet alarak kendinizi rahat hissedebilirsiniz.

Tekne Dışındaki Hayatı da Unutmayın

 

mavi yolculuk valizi

Mavi turda giyebileceğiniz ayakkabı çeşitlerinden bahsettik. Ancak bu yolculuklarda her ne kadar zamanınızın neredeyse tamamını teknede geçirseniz de arada sırada karaya çıkmak isteyeceksinizdir. Bu nedenle karada daha rahat edebilmeniz ve yürüyüşler yapabilmeniz adına yanınıza bir çift spor ayakkabı almanızı tavsiye ederiz. Üstelik bu sayede olası bir tırmanma durumunda hazırlıklı olabilirsiniz.

Akşam Serinliğini Göz Ardı Etmeyin

 

mavi tur valizi

Denizin ortasında kimi akşamlar hava bir hayli serinliyor. Özellikle yaz günü hazırlıksız olabileceğinizi düşünerek bu hatırlatmayı yapmak istedik. Çünkü gün içinde giydiğiniz kıyafetleriniz bu havada sizi ısıtmaya yetmez. Peki ne yapabilirsiniz? Eşofman altı, üstü ve bir de sizi ısıtacak ince bir ceket alarak bu sorunu çözmeniz mümkün.

Havlu Yerine Peştamal Tercih Edin

 

peştamal

Bunu çantanızda yer kaplayan havlulardan kurtulmak için harika bir yöntem olarak düşünebilirsiniz. Çantanızı hem daha ağır hale getiren hem de diğer eşyalarınızdan kısmak durumunda bırakan havlular yerine peştamal almak harika bir çözüm. Üstelik gün içerisinde peştamalin kuruyup yeniden kullanılabilir duruma gelmesi havludan çok daha hızlı oluyor. Size bu konuda verebileceğimiz son tavsiye ise yanınıza yedek peştamal almanız yönünde. Teknenin rüzgarıyla peştamal kaybedenlerin sayısı da çok oluyor. :)

Valiziniz Mutlaka Küçük Boy Olsun

 

tekne turu valiz boyu

Mavi tur teknelerinin kamaralarını bir otel odası gibi düşünmeyin. İşte bu nedenle her şeyin mümkünse en küçük boyutunu tercih edin. Buna yanınıza alacağınız valiz de dahil. Tabi eğer kendi yaşam alanınızı daraltmak istemiyorsanız. Çünkü çok büyük valizler seyahatiniz boyunca odanızda hareket edemeyecek kadar dar bir alana sebebiyet verebilir.

Yanınızda Minik Bir İlk Yardım Çantası Bulundurun

 

tekne turu ilk yardım çantası

İçinde bulunduğunuz teknede olası kazalara karşı önlem olabilecek bir ilk yardım çantası mutlaka bulunuyordur. Fakat yine de yanınızda kendi çantanızı bulundurmanızda fayda var. Bunu sadece büyük yaralanmalar için düşünmeyin. Çantanın içerisinde aynı zamanda ağrı kesicinize ya da mide ilacınıza yer verebilirsiniz.

Güncel seyahat trendlerini de inceleyebilirsiniz.

Su Geçirmez Çantalar Hayat Kurtarır

 

su geçirmez çanta

"Yok canım ben öyle atlamam, zıplamam." demeyin. Eğer imkanınız varsa yanınıza su geçirmez çantalardan mutlaka alın. Telefonunuzu ve paranızı su geçirmez çantanın içine koyarak sonradan çok üzülmenize sebep olacak kazalardan da kendinizi korumuş olursunuz. Hatta bu çantalar teknelerin kıyıya çok yanaşamadığı alanda yüzerek karaya çıkmanız gerekmesi durumunda da tam anlamıyla hayat kurtarıyor.

Mavi turlar için en güzel rotalardan biri olan Fethiye koyları hakkında da tüm merak ettiklerinizi keşfedin!

Yorumlar

Göksel Ödev 
01.07.2020
Türk kadınladırımız sağolsun herşeyi topladıkları için çıkarken biraz zor ama imkansız değil :) eşimle paylaştım bu yazıyı umutluyum ?
Ayse Era 
30.06.2020
Sizin söyledikleriniz bir küçük carry-on’a sığar mı? Bir deneyin bakalım?