Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
2024’ün Yükselen Seyahat Trendleri ve Dikkat Çeken Tercihleri

2024’ün Yükselen Seyahat Trendleri ve Dikkat Çeken Tercihleri

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 03 Ocak 2023
 • Son Güncellenme: 06 Şubat 2024
2024’ün Yükselen Seyahat Trendleri ve Dikkat Çeken Tercihleri

Sağlığı öncülediğimiz, pandeminin gölgesinde geçen yıllar yepyeni oluşumları da beraberinde getirdi. 2023’yi pek çok farklı alışkanlık ve yeni akımlarla geride bırakırken, 2024 yılında bizleri yepyeni bir seyahat anlayışının beklediğini söyleyebiliriz! Peki 2023’ün yükselen seyahat trendleri neler olacak? Gelin, birlikte inceleyelim.

{ad:0}

Set Jetler

2023’ün Yükselen Seyahat Trendleri ve Dikkat Çeken Tercihleri

"Set-Jetters" olarak geçen bu tatil trendi, aslında turistlerin %40’tan fazlasının halihazırda benimsediği bir yaklaşım. Dizi veya filmlerde gördüğü bir mekana dair tatil planı yapıp uygulamaya koymaya set jetler adı veriliyor. Siz de bir düşünün; en son hangi dizinin veya filmin mekanını büyüleyici bulup "Buraya gitmek lazım!" diye içinizden geçirdiniz? 2024'te ilk seyahat edeceğiniz yer neden orası olmasın? Bu konuda tavsiye arayanlar için bazı destinasyonlar:

Gizli Mücevherler

2023’ün Yükselen Seyahat Trendleri ve Dikkat Çeken Tercihleri

Kimsenin ayak basmadığı bir sahil… Lobisinde sizden başka en fazla iki veya üç müşterinin olduğu bir otel… Ya da zaten az odalı bir butik otelin, sizden başka müşterisinin olmadığı bir döneme denk gelmek… Bu düşünceler sizin için cazip geliyorsa siz de gizli mücevherler trendini yakalamaya aday bir seyahat seversiniz demektir! Özellikle tek başına seyahat edenlerin, tatillerinde günü planlamadan akışta yaşamayı tercih edenlerin, yeni keşiflerden heyecan duyanların gizli mücevherlere bayılması kaçınılmaz! 2024’te, çok popüler olan ancak biraz da bu nedenle sıkıcılaşan destinasyonların yerine az kişinin bildiği bölgelerin, mekanların tercih edilmesi bekleniyor.

Üç Yıldızlılar

2023’ün Yükselen Seyahat Trendleri ve Dikkat Çeken Tercihleri

2024 seyahat trendleri öngörülerinde, üç yıldız ve altı tesislere 2024 yılında dünya çapında artan ilginin yeni yılda daha da artacağı yer alıyor. Acaba gerçek gizli mücevherler, üç yıldızlılar olabilir mi? Samimiyetin, mikro turizmin, daha az şeye ihtiyaç duyarak günlük hayatı idame ettirmenin anahtarları belki de üç yıldızlılar ile sizi bekliyordur! 2024 yılındaki seyahatlerinizi planlarken, siz de bu trendi gözetmeyi düşünürseniz Türkiye çapındaki pansiyonlar listemizi inceleyerek kararınızı verebilirsiniz!

Yeni Dalga Sağlık

2023’ün Yükselen Seyahat Trendleri ve Dikkat Çeken Tercihleri

2023 yılı, öngörüldüğü gibi sağlık turizminin ön planda olduğu bir yıldı. 2024 seyahat trendlerinde de sağlık turizmi dikkat çekiyor ancak akla ilk gelen tarzda değil. Yeni dalga sağlık olarak adlandırılan bu seyahat yaklaşımı biraz farklı kapsamlara sahip. Meyve hasadının, insanların enerjilerini ormanla ilişkilendirdiği ‘sylvotherapy’ gibi doğayla iç içe sağlığı hedefleyen içeriklerle şekillenen yeni dalga sağlık trendi 2024’ün gözdesi olacağa benziyor.

Kültür Başkentleri

2023’ün Yükselen Seyahat Trendleri ve Dikkat Çeken Tercihleri

Son iki yıldır artış gösteren bir diğer seyahat reaksiyonu ise doğa koruma alanları ve milli parklara dönük planlanan tatiller. Bu da 2024 seyahat trendlerinde kültür başkentleri olarak dikkat çeken yeni bir akıma işaret ediyor.  Kültür turizminin bir diğer önemli noktası, seyahat edilen şehirler ve bölgeler ile duygusal bir bağ kurulmasını kolaylaştırmasında gizli. İlginizi fazlasıyla çeken, size hitap eden ve sizi ruhsal açıdan da doyuran bir mekana bağlanmamanız mümkün mü?

Çevrimdışı Tatiller

2023’ün Yükselen Seyahat Trendleri ve Dikkat Çeken Tercihleri

Tatilden beklenti, geçtiğimiz yıla kıyasla daha dinlendirici ve daha sakinleştirici bir atmosfere dönüşüyor. Dolayısıyla özellikle yoğun çalışan kesimin 2024 yılı için planladığı tatillerden en büyük beklentileri, teknolojik hayatlarını çevrimdışı moda aldıkları bir zaman dilimi! Tatil dönüşü birikmiş e-postalar, takvimde hain hain sırıtan toplantılar ve gelip çatan ‘deadline’lar hiç şüphesiz kaçınılmaz… Fakat tatilin keyfini çıkarmak için bu yılın sihirli kelimesi "çevrimdışı" olacağa benziyor.

Seyahatin Diğer Adı, Eğlence!

2023’ün Yükselen Seyahat Trendleri ve Dikkat Çeken Tercihleri

Festivalleri, eğlenceli seyahatler için bir vesile olarak gören ve seyahat planlamalarını ilgi duyduğu etkinliklere göre hazırlayanlar hiç de az sayıda değil. 2024’te de festivallerle tatilleri birleştirmek, belirli bir kesim için trend olmaya devam edecek. Eğer siz de festivalleri seviyor ve seyahatlerinizi, sevdiğiniz bölgelerde düzenlenen festivallerle denk getirmeye çalışıyorsanız hazırladığımız 2024 Festival Takvimi sizin imdadınıza yetişecek!

Daha önceki yıllarda olduğu gibi 2024 yılı seyahat trendlerini yakalamak isteyenler için blog sayfalarımıza ipuçlarını yerleştirmiştik. 2025 yılına daha çok var gibi görünse de seyahat trendlerinin nabzını erkenden tutmaya, "Önce Türkiye’yi keşfet!" felsefemizle seyahatlerinizde sizlere eşlik etmeye devam edeceğiz!