Marmaris'te Az Bilinen 9 Yer

Marmaris'te Az Bilinen 9 Yer

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 27 Nisan 2016
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Marmaris'te Az Bilinen 9 Yer
Ülkemizin en popüler tatil beldelerinden biri olan`Marmaris, yerli-yabancı pek çok turistin yaz aylarında tercih ettiği bir yer. Birbirinden şahane koyları, tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri ve gece hayatı ile çoğu kişinin hayran olduğu Marmaris, aslında bünyenizde şok etkisi yaratacak sürprizlerle dolu. Marmaris için ''keşfedilmedik neyi kaldı ki'' diyenlerin ciddi anlamda yanıldıklarını söyleyebiliriz. Zira sizler için sıraladığımız Marmaris gezilecek yerler rotası henüz keşfedilmemiş ya da az kişi tarafından keşfedilmiş yerlerden oluşuyor. Unutmadan, Marmaris otelleri sayfamızı inceleyerek size en uygun oteli bulabilirsiniz.

1- Taşlıca Köyü

marmaris taşlıca köyü

{ad:0} Küçük bir kesim var ki, Marmaris Taşlıca Köyü’ne bir hayli hayranlık besliyorlar. Haklılar da. Doğal güzelliği hiç bozulmamış bir yer olan Taşlıca Köyü, Bozburun Yarımadası’nın bir parçası. Marmaris'in gizli köyleri arasında olan, Taşlıca Köyü’ne geldiğinizde kendinizi Afrika topraklarında hissedebilmeniz de mümkün. Devleşmiş harup ve incir ağaçları o kadar dikkat çekiyor ki, başka bir şey gelmiyor insanın aklına.

2- Piramit Mezarlığı

piramit mezarlığı Ülkemizde ayakta kalabilen tek piramit mezar olma özelliği taşıyor Piramit Mezarlığı. Marmaris Merkez’e 30 km uzaklıktaki Turgut Köyü’nde, bir tepe üzerinde yer alan Piramit Mezarlığı’na yaklaşık bir 10 dakikalık tırmanışla ulaşabiliyorsunuz. M.Ö. 2. yüzyılda savaşçı Diagoras ve karısı Aristomakha için yapılan Piramit Mezarlığı, köylüler tarafından yıllarca türbe olarak biliniyormuş ve gelip burada dua ediyorlarmış. Hatta türbeye de Çağ Baba ismini vermişler.

3- Turgut Şelalesi

turgut şelalesi

Marmaris’in en can alıcı noktalarından biri olan Turgut Şelalesi de Turgut Köyü’nde yer alıyor. Piramit Mezarlığı’ndan 5 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz Turgut Şelalesi, Marmaris’in kalabalığından izole olup, kendinizi bambaşka bir dünyada hissedebileceğiniz bir yer. Toplam 5 şelaleden oluşan Turgut Şelalesi, Marmaris’in saklı kalmış doğal güzelliklerinden biri.

4- Kızılkum Koyu

kızılkum koyu Marmaris’in Adaköy mevkii sınırları içerisinde bulunan bir yeryüzü cenneti Kızılkum Koyu. Marmaris'in gizli saklı güzellikleri arasında olan bu koya ulaşım yalnızca deniz yoluyla sağlanabiliyor, karayla herhangi bir bağlantısı yok. El değmemiş doğasını belki de buna borçlu bu şahane koy. Orhaniye’nin hemen karşısında kalan Kızılkum Koyu’na, yine Orhaniye’den düzenlenen tekne turlarıyla ulaşabilmeniz mümkün.

5- Kızkumu

kızkumu

Yemyeşil çam ormanları, masmavi denizi, sapsarı kumları ile dünyada eşi benzeri olmayan bir yer Kızkumu. Dünyada eşi benzeri yok derken, ciddiyiz. 600 metre uzunluğunda, denizin ortasından geçen kumdan bir yol bulunuyor Kızkumu’nda. Bu doğal oluşum, Kızkumu’nu pek çok efsaneye konu etmiş hatta. Size de bu güzelliği bir an önce keşfetmek kalıyor. {product:824}

6- Orhaniye

orhaniye

Orhaniye’nin az bilinirliliği, kendisine ulaşılabilecek bir yol olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Zira Orhaniye’ye yalnızca Kızkumu’ndan yürüyerek ulaşabiliyorsunuz. Bu şirin bölgeye güzelliğini veren de bu olsa gerek. Ancak şu bir gerçek ki, Orhaniye bundan çok daha fazlasını hak ediyor. Mesela Orhaniye’de şahane bir sahil yolunun var olduğundan gerçekten çok az kişi haberdar.

7- Kızkalesi

orhaniye kızkalesi Hayır, Mersin’deki Kızkalesi’nden bahsetmiyoruz. Burası Marmaris’in Orhaniye mevkiinde yer alan Kızkalesi. "Marmaris’te Kızkalesi mi varmış" diyebilirsiniz. Evet, var. İlk bakışta denizin ortasında devleşmiş bir kaya parçası gibi durduğundan ötürü, pek fazla ilginizi çekmemiş olabilir. Aslında dikkatli bakar, hatta adaya çıkabilirseniz, adanın üzerinde sur kalıntılarının olduğunu görebilirsiniz.

8- Söğüt

söğüt

Marmaris Merkez’e biraz uzakta kaldığından dolayı pek fazla bilinen bir yer değil Söğüt. Bozburun Yarımadası’nın Sömbeki Körfezi’nde bulunan oldukça tenha bir köy olan Söğüt, Ege ve Akdeniz sularının birleşme noktası. Bu nedenle de her iki bölgenin çeşitliliğini de bulabileceğiniz Söğüt, daha çok kafa dinlemek, doğayla baş başa kalmak ve dış dünyadan izole olmak isteyenler tarafından tercih ediliyor.

9- Dişlice Adası

dişlice adası

Datça yolu üzerinde yer alan Dişlice Adası da sadece deniz yoluyla ulaşılan yerlerden biri. Dişlice Adası volkanik bir patlama sonucu oluşmuş. Eğer fırsat bulup da giderseniz, kendinizi Tayland adalarından birinde hissetmeniz olası. Tek fark Dişlice Adası’nın suyu mavi, Tayland’ınki yeşil. Böylesine muhteşem bir güzellik yani anlayacağınız. {search:marmaris-otelleri,Marmaris Otelleri}

Yorumlar

Zehra Baykal 
27.08.2019
Aktur ve daha iyisi Maimai adalarının denizini aratmayan Palamutbükü, Datça tarafında biraz mesafeli Marmaris'e. İkisi de devasal güzellikte, ekleyin az biliniyor oralar.
Fuat Kutluk 
19.08.2016
2016 Mayıs’ında Marmaris’te idim. 4 günlük seyahatimde çoğu yerleri gezemedim. Huzurlu, saygılı, güzel bir ortamı var. Marmaris’e ve halkına teşekkürlerimi bildiriyorum.
Mehmet Eğridere 
09.06.2016
Amos Koyu, Bördübet ve Amazon Koyu da unutulmamalı.
Hasan Küçük 
30.05.2016
Bu güzel yerlere Marmaris Çiftik Koyu’nu da ekleyelim. Mutlaka tavsiye ederim.
Yalçın Diril 
22.05.2016
Bu yerlere mutlaka Bozburun'u da ilave etmelisiniz. Denizi ve her şeyi ile doğallığını koruyarak gelişmiş harika bir yer. Görülmeye ve kalınmaya değer bir yer. Pansiyonları, denizi ve marinası bir harika.
Daha fazla yorum gör