Marmara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi - Görsel 1
Marmara Üniversitesi - Görsel 2
Marmara Üniversitesi - Görsel 3
Marmara Üniversitesi - Görsel 4
7 Fotoğraf
Çalışma saatleri bilinmiyor
Ücretsiz
Telefon

Marmara Üniversitesi Hakkında

Marmara Üniversitesi; İstanbul ili, Kadıköy ilçesinde yer alan ve 16 Ocak 1883 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan bir devlet üniversitesidir. Türkiye’ nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Marmara Üniversitesi, öğrencilerine dünya standartlarında bir eğitim sağlamaktadır.

Birçok yerleşkesi bulunan Marmara Üniversitesi’ nde; Acıbadem, Anadoluhisarı, Bağlarbaşı, Başıbüyük, Göztepe, Haydarpaşa, Kartal, Pendik olmak üzere Anadolu Yakasında 8, Bahçelievler, Beyazıt, Nişantaşı, Sultanahmet, Şişli ve Tarabya olmak üzere ise Avrupa Yakasında bulunan 6 yerleşkesi ile toplam 14 yerleşke yer almaktadır.

Marmara Üniversitesi, 708’ i profesör olmak üzere toplam 3303 akademik personel ile eğitim vermektedir. Marmara Üniversitesi’ nde kültür merkezleri, öğrenci kulüpleri ve spor tesisler gibi birçok sosyal imkan bulunmaktadır.

Marmara Üniversitesi eğitim-öğretim hayatına; 16 fakülte, 11 enstitü, 5 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 231 lisans programı ve 573 yüksek lisans programı ile eğitim sunmaktadır. Marmara Üniversitesi, bünyesinde bulunan 72 bin öğrenci ile birçok başarıya imza atmaya devam etmektedir.

Şehir merkezinde bulunan ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ na 34 km uzaklıkta bulunan Marmara Üniversitesi’ ne, özel araçlar ve çeşitli toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Yorum / Değerlendirme

Marmara Üniversitesi
hakkında deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?