Kadıköy Salı Pazarı Nerede, Nasıl Gidilir, Hangi IETT Durağında?

Kadıköy Salı Pazarı Nerede, Nasıl Gidilir, Hangi IETT Durağında?

Paylaş
Alper Kaya  
Eklenme: 12 Temmuz 2023
 • Son Güncellenme: 22 Ağustos 2023
Kadıköy Salı Pazarı Nerede, Nasıl Gidilir, Hangi IETT Durağında?

Pazaryerlerini gezmek, tezgâhlar arasında dolaşırken fiyat kıyaslamalarını yaparak alışveriş listesini şekillendirmek; Bazen de tezgâhlardan göz hakkı icabı birkaç meyveyi tatmak… Bütün bunlar size tanıdık geliyorsa, Kadıköy Salı Pazarı mutlaka keşfetmeniz gereken bir destinasyon!

{ad:0}

Peki Kadıköy Salı Pazarı’na Nasıl Ulaşabilirsiniz?

Kadıköy Salı Pazarı’nın Yolculuğu

Çok eskiden anımsayanlar vardır, Kadıköy Salı Pazarı ilk olarak Kuşdili mevkiinde kuruluyordu. Ancak aradan geçen yıllarda bölgeye olan rağbetin artışı, pazarı taşınmaya zorladı. 2008 yılında Hasanpaşa’da kurulmaya başlayan pazar; Bir süre sonra benzer sorunlarla karşılaşınca 2015’te Merdivenköy’e taşınmıştı.

Fakat bir süredir, asıl olması gereken yerde kuruluyor.

Kadıköy Salı Pazarı Nerede Kuruluyor?

Kadıköy Salı Pazarı, Uzunçayır’da kuruluyor.

Kadıköy Salı Pazarı'na Nasıl Gidilir?

Kadıköy Salı Pazarına Nasıl Gidilir?

Kadıköy Salı Pazarı'na ulaşmak için, tahmin edebileceğiniz üzere öncelikle bulunduğunuz konumdan Kadıköy’e ulaşmanız gerekiyor. Kadıköy’e vapur, metro, metrobüs, Marmaray, otobüs ve minibüs ile ulaşabilirsiniz. Bulunduğunuz ilçeye göre Kadıköy’e en rahat ulaşma yolunu bulabilirsiniz. Kadıköy’e vardıktan sonra seçenekleriniz değişiklik gösteriyor. Eğer metrobüs ile ulaşım sağlıyorsanız Uzunçayır durağında inmeniz gerekiyor. Burada indikten sonra en popüler tabirle "Kime sorsanız" pazarın yerini size gösterecektir. Ancak siz, kalabalığı takip ederek de pazarı bulabilirsiniz.

Farklı bir ulaşım yoluyla Kadıköy’e geldiyseniz Fikirtepe güzergâhına giden mavi minibüslere binerek Kadıköy Salı Pazarı'na ulaşabilirsiz. Yürüyerek de pazara ulaşmak mümkündür. Yürümeyi seviyorsanız ve hava şartları da müsaitse sizin için oldukça keyifli bir rota olacaktır.

Kadıköy Salı Pazarı'nda Neler Bulabilirsiniz?

Yüz yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Kadıköy Salı Pazarı, ilk günlerinden bu yana özellikle bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği bir alışveriş kültürü inşa etmiş. Ünü kısa sürede bölgede yayılan pazar için eski dönemlerde dâhi başka semtler ve çevredeki şehirlerden gelenler olmaya başlamış. Bu tablo, günümüzde de pek değişmiş sayılmaz…

Salı ve Cuma Günleri Düzenlenen Kadıköy Salı Pazarı'nda Neler Bulabilirsiniz? 

Kadıköy Salı Pazarında Neler Bulabilirsiniz

Meyve Sebze

Tabii ki akla ilk gelen seçenek, meyve ve sebzeler. Salı günleri kurulan Kadıköy Salı Pazarı, bu konuda geniş seçenekler sunuyor. Meyve ve sebze tezgâhları, cuma günü olan pazara kıyasla çok daha fazla sayıda oluyor. Tabii fiyatların marketlere göre daha uygun olduğunu söylemeye gerek duymuyoruz.

Kıyafet

Pazar alışverişinde ikinci büyük pay, kıyafetlerden yana olur. Giyim ve tekstil ürünleri, pazar ziyaretçilerinin en çok ilgi gösterdiği ürünlerdendir. Cuma günleri kurulan Kadıköy Salı Pazarı, bu konuda güzel alternatiflere sahip. İhraç fazlası olan kıyafet, çanta, kumaş, ayakkabı gibi tekstil alanındaki ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz renkli bir adresiniz var!

İkinci El Eşya

Cuma günü kurulan Kadıköy Salı Pazarı, giyim kuşam alışverişinin yanı sıra ikinci el eşyalarla da rağbet görüyor. Nostaljik esintiler taşıyan tezgâhlar arasında gezerek eski, antika eşyalar arasında koleksiyonunu yaptığınız temalarda parçalar bulabilir; “Nerede o eski günler?” dediğinizde aklınıza ilk gelen şeylere rastlayabilir, eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz! Kadıköy Salı Pazarı, salı ve cuma günlerinin vazgeçilmez adresleri arasında! Siz daha ziyaret etmediyseniz, önümüzdeki hafta mutlaka yolunuzu Kadıköy’e düşürün deriz.

Peki İstanbul’da, özellikle Kadıköy civarında nerede kalınır? O sorunun cevabı da bizde! Kadıköy Otelleri listemizi şimdi inceleyin, sizin için en iyi tesisi keşfedin.