Eski İstanbul Semtleri: Kadıköy

Eski İstanbul Semtleri: Kadıköy

Paylaş
Burak Delibacak  
Eklenme: 07 Nisan 2021
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Eski İstanbul Semtleri: Kadıköy
Kadıköy, İstanbul’da günübirlik ziyaret edilebilecek rotalar içerisinde bambaşka konuma sahip. Özellikle kültürel değerleri, günün her saati canlı atmosferi, enfes manzaralara açılan sahil şeridi ve daha birçok özelliği ile konuklarını adeta mest ediyor. Siz de Kadıköy’e gelip her anı keyif ve hareket dolu bir gün geçirmek isterseniz aşağıda sıraladığımız önerilere göz atabilirsiniz.

O halde gelin başlamadan önce Cemal Süreya'nın dizeleriyle Kadıköy'e bir selam edelim;

"Yeldeğirmeni’nden denize sarpa sararak inen bir sokakta Vakit tamamdır diyorum. Ve sokağın sesi Diyor ki değil daha Vakit var daha..." Merkezi Konumu Kadıköy’e Ulaşımı Ciddi Anlamda Kolaylaştırıyor haydarpaşa

{ad:0} Kendi aracınız olmasa bile Kadıköy’e toplu taşımayı kullanarak rahatça ulaşabilirsiniz. Hatta bulunduğunuz konuma bağlı olarak farklı seçenekleri tercih edebilirsiniz.

Eğer yolculuğunuzun başlangıç noktası Eminönü, Karaköy ya da Beşiktaş ise vapur seferlerinden yararlanabilirsiniz. Beşiktaş’tan ayrıca deniz dolmuşlarına da binebilirsiniz.

Üsküdar ve Taksim’den ilçeye ulaşım konusunda sarı dolmuşlar epey kolaylık sağlıyor. Zaman açısından sıkıntınız yoksa belediye otobüsleri ile İstanbul’un farklı ilçelerinden de Kadıköy’e ulaşabilirsiniz. Moda Sahilinde Yürüyerek Güne Başlayabilirsiniz moda iskelesi

Kadıköy, kendine has güzelliğini fazlasıyla hissettiren bir yer. Ama bize soracak olursanız en iyi manzaraları yakalamak için sabah saatlerinde kıyı şeridinde olmak gerekiyor.

Bu konuda Moda sahili, ilçenin diğer kesimlerine nazaran bir tık öne çıkıyor. Marmara’nın ve adaların enfes manzarası eşliğinde çıkacağınız yürüyüş esnasında mola vermek isterseniz kıyı şeridine yakın konumdaki kafelerden birine oturabilirsiniz. Kahvaltınızı yaptıktan sonraysa rotanızı Moda’nın bugünkü popülaritesini kazanmasında büyük payı olan Barış Manço’nun müze haline getirilmiş evine çevirebilirsiniz.

Yeri gelmişken belirteyim. Moda Sahili’nin en önemli alternatifi olarak Fenerbahçe Parkı öne çıkıyor. Orada da sabah yürüyüşünüzü gerçekleştirebilir, kafelerde zaman geçirebilirsiniz. Kadıköy’ün Simge Yapılarını Ziyaret Ederek Gününüzü Renklendirebilirsiniz sürayya opera

Sabah yürüyüşünü ve kahvaltı faslını tamamladıktan sonra Kadıköy’ün simge yapılarını ziyaret ederek gününüzü daha da renklendirme imkanı bulabilirsiniz. Bu doğrultuda ilçeye deniz yoluyla gelenler, farkında olmadan bayağı güzel başlangıca imza atıyor. Zira gezginleri, göz alıcı güzellikteki Haydarpaşa karşılıyor.

İskele yakınında ayrıca 19. yüzyıl şaheseri Selimiye Kışlası bulunuyor. Kışlanın bir kulesi, Kırım Savaşı’nda yaralıların bakımını üstlenen Florence Nightingale’in adını taşıyan müzeye ev sahipliği yapıyor.

Kadıköy’ün kuzeyindeki iki simge yapının ardından ilçe merkezine yönelebilirsiniz. Böylece Kadıköylülerin gözünde yeri apayrı olan Süreyya Operası’nı, kökenleri 17. yüzyıla dayanan Ayia Efimia Rum Ortodoks Kilisesi’ni ve zarif mimarisi ile konuklarını büyüleyen Osmanağa Camii’ni detaylıca tanıma fırsatına erişebilirsiniz. Tabii camiye giden yol üzerinde yer alan ikonik Boğa Heykeli önünde fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyin.

Saydığım tüm bu simge yapılara ek olarak Kadıköy gezilecek yerler listenize Göztepe’deki İstanbul Oyuncak Müzesi’ni ekleyebilirsiniz. Müze, çocuklara eğlenceli anlar yaşatmak konusunda eşsiz. Hatta koleksiyonu sayesinde yaşı otuzun üzerindeki ziyaretçilerinin çocukluk anılarını canlandırmaktan da geri kalmıyor. Kadıköy Sokaklarında Farklı Alışveriş Fırsatları Sizleri Bekliyor antika kadıköy

Birçoğu tarihi öneme sahip simge yapılara yönelik turunuzu tamamlamanızın ardından Kadıköy’deki alışveriş fırsatlarına yoğunlaşabilirsiniz. Mesela koleksiyon değeri olan antikaların ya da nadir bulunan kitapların arayışı içerisindeyseniz Tellalzade Sokağı’ndaki dükkanları gezebilirsiniz.

El emeği ve ustalık kokan objelerden hoşlananlar içinse en iyi fırsatlar, Sanatçılar Sokağı’nda keşfedilmeyi bekliyor. Kadıköy’ün kültürel zenginliğinin aynası niteliğindeki sokaktaki dükkanların birçoğunda seramik sanatçıları ve heykeltıraşlar faaliyetlerini sürdürüyor.

Tabii konu alışveriş olunca ilçenin deyim yerindeyse kalbinin attığı Bağdat Caddesi ile Kadıköy Çarşısı’nı da es geçmemek gerekiyor. Bir Şeyler Yemek İçin Kadıköy Çarşısı’ndaki Mekanları Tercih Edebilirsiniz kadıköy meyhane

Aslında "Kadıköy’de nerede, ne yenir?" sorusuna verilebilecek birçok cevap var. Ama gezilecek yerlerin ve yapılabilecek aktivitelerin yoğunluğu göz önüne alındığında, Kadıköy Çarşısı’ndaki mekanlar en ideal seçenekleri oluşturuyor.

Çarşı ve çevresinde dürümcüsünden pizzacısına, vegan restoranından balık lokantasına kadar envai çeşit mekan sizleri bekliyor. Eğer çarşıda size uygun bir yer bulamazsanız Moda ve Bağdat Caddesi’ndeki seçeneklere odaklanabilirsiniz

Açlığınızı bastırdıktan sonra ağzınızın tatlanması için Baylan’a gidebilirsiniz. İstanbul’un en eski pastanelerinden biri olan Baylan, günümüz ekonomik koşulları gereği kalitesini bir tık aşağı düşürmüş durumda. Ama buna rağmen ürünlerinin lezzeti halen daha ortalamanın çok çok üzerinde. Kadıköy’de Eğlenmek için İki Farklı Seçeneği Değerlendirebilirsiniz tramvay kadıköy

Kadıköy, yıllardır İstanbul’un gece hayatı konusunda en önemli merkezleri arasında yer almayı sürdürüyor. İlçenin bu yönünü tanımak isterseniz, bütçeniz doğrultusunda iki farklı seçeneği değerlendirebilirsiniz.

Eğer gezi bütçenizi geniş tuttuysanız, Bağdat Caddesi’ndeki eğlence mekanlarına yönelebilirsiniz. Buradaki çoğu işletmede, hizmet kalitesi ödenen paranın hakkını veriyor. Daha ekonomik fırsatları değerlendirmenin peşindekilere ise Kadife Sokak’taki barları önerebiliriz. Yalnız ekonomik dediğim için sakın sokak boyunca birbiri ardına sıralanan mekanların kötü oldukları sonucunu çıkarmayın. Aksine her biri konuklarına klasik Kadıköy eğlencesi yaşatmak konusunda rakipsizler.

Eğlenmek için Kadife Sokak’a giderseniz, ilçe tarihinde yeri doldurulamayacak kadar özel olan Rexx Sineması’na selam vermeyi sakın unutmayın. {product:761}

Yorumlar

Tulay Bijici 
22.04.2021
Harika yerler evet cok begendim tekrar gezmek cok istiyorum sayfanizida begendim tessekur ediyor