Karavanla Tatile Gideceğiniz Sahil Kenarı Kamp Alanları

Karavanla Tatile Gideceğiniz Sahil Kenarı Kamp Alanları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 10 Haziran 2022
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Karavanla Tatile Gideceğiniz Sahil Kenarı Kamp Alanları

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan karavan seyahati, gezilecek yerler açısından hem kolaylık sağlıyor hem de dilediğiniz yerde konaklama imkanı sağlaması bakımından oldukça tercih ediliyor. Çeşitli ışıklandırmalarla, estetik görünüm elde edebileceğiniz Karavan ile bahçe keyfi yapabilir, seyahat esnasında dilediğiniz yerde mola verebilir, tıpkı bir kaplumbağanın ki gibi evinizi sırtınızda taşıya taşıya ilerleyerek yeni yerler görebilirsiniz. Karavan sahibi birçok seyahat severlerin aradığı en önemli şeyler arasında ise sahil bölgelerinin kamp alanları oluyor zira karavan tatilinde her alanda durak noktası belirlemek zorlayıcı faktörlerden biri olabiliyor. Karavanınızı seyahate hazırladıktan sonra Türkiye’de Karavan Kamp Alanları durakları içerisinde sizler için seçtiklerimize göz atmaya ne dersiniz?

{ad:0}

Karavanla Gidebileceğiniz Sahil Kenarı Kamp Alanları

Akdeniz Camping, Muğla

Karavanla Tatile Gideceğiniz Sahil Kenarı Kamp Alanları

Köyceğiz Gölü kenarında bulunan Akdeniz Camping huzurlu ve sessiz doğasıyla ziyaretçilerinin içini sükun dolu bir mutluluğa buluyor. Köy yerlileri tarafından işletilen bu alan samimi, sıcak bir gülümsemeyle maceranızı başlatıyor. Hijyene önem veren ziyaretçiler için pırıl pırıl diyebileceğimiz bir şekilde temizliğe sahip olan Akdeniz Camping’de, Karavanınızı bir kenara çekip birçok imkandan faydalanabilirsiniz. Burada çamaşırlarınızı yıkayabilir, rahatça yemek yiyebilir, bulaşıklarınızı da kamp içerisinde bulunan alanlarda yıkayabilirsiniz. Ayrıca işletme içerisinde bulunan restoran sayesinde her öğün yemek yeme keyfini burada bulabilirsiniz. Akdeniz Camping’te duş, wc, karavanınız için elektrik ve wifi hizmeti de veriliyor.

Altın Kamp, Balıkesir

Karavanla Tatile Gideceğiniz Sahil Kenarı Kamp Alanları

Ziyaretçilerine konfor ve çeşitli imkanlar sunan Altın kamp, camping ve otel bölümü olan, Edremit Körfezi’nde yer alan bir kamp işletmesi. 3500 metre karelik bir alana kurulan, sahile yakınlığı ve yeşil alanı ile yaz tatilinizi eşsiz bir şekilde geçirebilmeniz açısından güzel fırsatlar sunan Balıkesir Altın kamp’ta karavan tatiliniz için aradığınız birçok imkan bulunmaktadır. Aynı zamanda çeşitli spor imkanları, denize sıfır kafe, bar ve restoranı, teraslı TV salonu gibi tesis imkanlarından faydalanarak tatilinizi keyifle geçirebilirsiniz.

Aktur Çadır ve Karavan Kampı, Datça

Karavanla Tatile Gideceğiniz Sahil Kenarı Kamp Alanları

Gerek çadır gerek karavan kampı yapabileceğiniz Datça’nın akla ilk gelen kamp alanlarından biri olan Aktur Çadır ve Karavan kampı ziyaretçilerine harika bir tatil deneyimi yaşatıyor. Denize sıfır olan tesis ulaşım açısından oldukça kolay bulunabilir bir noktada yer alıyor. Kendinize ait karavan ve çadırla konaklama sağlayabilir ve tesisin çeşitli imkanlarından yararlanabilirsiniz. Örneğin iki tane mavi bayrağa sahip sahile konum itibariyle çok yakın, ayrıca tesiste restoran, wc, çamaşırhane, elektrik, buzdolabı, market gibi imkanlar da bulunmaktadır. Tüm bunlar haricinde çam ağaçlarıyla çevrili alanında doğayla iç içe hem yeşilin hem de mavinin verdiği huzurun keyfini çıkarabilirsiniz.

Çubucak Orman Kampı, Muğla

Karavanla Tatile Gideceğiniz Sahil Kenarı Kamp Alanları

Marmaris’te bulunan Çubucak Orman Kampı alanı, bir tabiat park olarak hizmet veriyor. Hisarönü Körfezi’ne nazır olan karavan kamp alanı, güvenli bir şekilde konaklama sağlayabileceğiniz Muğla’da yer alan güzide alanlardan birisi. Kamp sakinlerinin kullanımına açık olarak wc, duş, bulaşıkhane gibi imkanların yanı sıra kafeterya alanında kablosuz internet imkanı da sunuluyor. Tesisin piknik alanı bulunmakla beraber balıkçılık, doğa, tekne gezisi temaları üzerine bolca etkinliği de mevcut. Yaz aylarınızı huzur dolu bir şekilde geçirmek istiyorsanız Çubucak Orman Kampı, Muğla karavan ve kamp alanı arayanlar için ideal bir işletme.

Ada Camping, Aydın

Karavanla Tatile Gideceğiniz Sahil Kenarı Kamp Alanları

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi’nin ortak yapımı olan Ada Camping, gençlerin, tatilcilerin ve kamping alanında konaklamak isteyen ziyaretçilerin tercih ettiği mekanlardan birisi. 25 dönümlük bir arazi üzerine Aydın’da kurulan tesiste, 24 karavan ve 15 adet VIP çadır bulunuyor. Dileyenlerin kendi karavan ve çadırlarını getirebileceği tesiste çadır ve karavan için gereken tüm ihtiyaçlarınızı Ada Camping tesisinde sağlayabilirsiniz.

Sahil Kamp, İstanbul

Sahil Kamp İstanbul isminden de anlaşılacağı üzere, gerek karavan gerek çadır kamp alanı arayanlar için İstanbul sınırları içerisinde bulunan en güzide tesisler arasında yer almakta. Metropol kentte oluşuyla yoğun bir ziyaretçi trafiği alan tesis, kapasite açısından oldukça yeterli imkanlara sahip. Elektrik, atık su, temiz su gibi imkanlara sahip olmasının yanı sıra kısa süreli İstanbul’da kamp tatili düşünenler için de ideal bir tesis olacaktır.

Ayrıca, İstanbul'a yakın doğa harikası yerleri de keşfedin!

İkizler Camping, Ordu

Karavanla Tatile Gideceğiniz Sahil Kenarı Kamp Alanları

Akdeniz ya da Ege Bölgesi'nden sıkılmış ziyaretçiler için Karadeniz’in hırçın dalgalarını hissetmeye ne dersiniz? Karadeniz’de sahil kamp konseptine sahip harika alanlardan birisi olan İkizler Camping, Karadeniz’in temiz havasını iliklerinize kadar hissedeceğiniz, aynı zamanda huzurlu bir tatil yapma olanağını da bulabileceğiniz bir kamp alanı. Özel plaj, bankamatik, bulaşıkhane, elektrik, barbekü, mangal gibi imkanlara sahip olması ile tercih edilen kamp alanları arasında. Ayrıca evcil hayvanlarınızla da İkizler Camping alanında rahatlıkla konaklayabilirsiniz.

Bellarofon Karavan & Camping, Antalya

"Gözlerini kapat ve doğayı dinle" sloganıyla işletilen tesis Antalya’nın Kemer semtinde bulunuyor. Sahile ve merkeze yürüme mesafesinde olmasının yanı sıra, karavan kampı için gerekli herşeyi bünyesinde bulunduran Bellarofon Karavan ve Kamp Alanı, aynı zamanda Antalya’nın eşsiz tarihi güzelliklerine de oldukça yakın bir konumda bulunuyor.

Karavanla Tatil Yapacakların Dikkat Etmesi Gerekenler

Karavanla Tatile Gideceğiniz Sahil Kenarı Kamp Alanları

Son olarak karavanla tatil yapmak isteyen seyahat severler için karavanla tatile çıkmadan önce aşağıda sıraladığımız dikkat edilmesi gereken unsurları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. Bunun yanı sıra kamp yapacağınızda gerekli olan ekipmanları derlediğimiz Kamp Malzemeleri Listesi adlı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Karavan Camping Alanı Seçimi: Karavan kamp alanları bakımından seçtiğiniz bölgenin her anlamda beklentinizi karşılaması gerekir. Dolayısıyla ilk olarak hangi alanlardan hoşlandığınızı belirlemeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra kamp yaptığınız alanın güvenli bir bölgede olması da önemli unsurlardan birisi. Daha sakin ve ıssız olmayan mekanları seçmek tatilde karşılaşabileceğiniz tehlikeli durumlardan sizi kurtaracaktır.

Elektrik Ulaşımı: Bir çatı altında olmadığınızdan elektrik ulaşımı karavan kampında en önemli unsurlardan birisi oluyor. Genellikle kamp tesisleri bu konuda imkan sunabiliyor fakat elektrik ulaşımından uzak noktalar seçmeniz tatilinizi zehir edebilir. Dolayısıyla karavan kampının en önemli noktalarından biri olan elektrik ulaşımına oldukça dikkat etmenizi öneririz.

Karavanla Tatile Gideceğiniz Sahil Kenarı Kamp Alanları

Güneşten Korunma: Genellikle doğayla iç içe bol ağacın bulunduğu gölgelik alanları seçmenizde fayda var çünkü karavan bir araç olarak ısıyı çok hızlı bir şekilde içeri alabilir bu da oldukça bunaltıcı bir tatil geçirmenize neden olabilir. Bu nedenle kamp alanı seçerken bol yeşillikli ve ağaçlıklı bir bölgede olmasına dikkat edebilirsiniz.

Yeterli Depo: Kamp yaptığınız alanın bir benzin istasyonuna yakın olması, sürprizlerle karşılaşmanızı engelleyecektir. Dolayısıyla yakıt problemi yaşamamak için seçtiğiniz alanın bir benzin istasyonuna yakın olması ya da park ettiğiniz alanda deponuzun mümkünse tamamen dolu olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Yurt dışını da karavanla gezmek istiyorsanız, Türkiye'ye yakın karavan yerleri listemizi de keşfedin!