Babanızla Birlikte Keşfedebileceğiniz Rotalar

Babanızla Birlikte Keşfedebileceğiniz Rotalar

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 13 Haziran 2022
 • Son Güncellenme: 06 Şubat 2024
Babanızla Birlikte Keşfedebileceğiniz Rotalar

Babanızla geçireceğiniz kaliteli zaman, özellikle de birlikte yeni yerler keşfetmek, unutulmaz anılar yaratmanın en güzel yollarından biri. Bu blog yazısında, babanızla birlikte keşfedebileceğiniz, hem eğlenceli hem de öğretici olacak rota önerisinde bulunuyoruz. İster doğa tutkunu olun, ister tarih meraklısı, bu rotalar her babanın ve çocuğunun ilgisini çekecek türden. Birbirinden farklı bu seyahat önerileriyle, babanızla geçireceğiniz zamanı daha da özel kılabilir, birlikte yeni yerler keşfederek aranızdaki bağı güçlendirebilirsiniz. 

{ad:0}

Aydın

Rota önerilerimizi herkesin gittiği kalabalık ve pahalı tatil yerleri olarak belirlemek istemedik. Bunun yerine çok keşfedilmemiş ve herkesin gitmediği bir rota önerisini sizlere sunacağız. Babalar günü için gezilebilecek yerler listemize Aydın ile başlamak istiyoruz.Ege’nin güzel deniziyle buluşabileceğiniz bir tatil planlarsanız, sizler için Aydın’ı şiddetle öneriyoruz. Aydın, plajları ve denizi ile ünlü olmasının yanı sıra antik kentleriyle de meşhur bir şehirdir. Gezebileceğiniz müzelerle Aydın gezisinde hem kültürlenip hem de tatil yapma şansı yakalamış olabilirsiniz. Babanız tarihten hoşlanıyor ise bu müzeler ve antik kentler ilgisini çekecektir. Bu müzelere Aydan Arkeoloji Müzesi, Karacasu Etnografya Müzesi, Tales Matematik Müzesi, Yörük Ali Efe Müzesi gibi örnekler verebiliriz. Tüm müzeleri gezmek istediğinizde Aydın’da müze gezmek ve tatil yapmak için ayrı ayrı geniş bir zaman yaratmanız gerekebilir. Aydın Otelleri ₺200’den başlayan pansiyonlar ya da bütçenize göre ₺6000’ye varan geniş bir yelpazeye sahip. Aydın’ da gezip görülecek çok fazla müze ve antik kent olduğundan burada en az 5 gün konaklamanızı öneriyoruz.

{search:aydin-otelleri,Aydın Otelleri}

Antakya

Bir sonraki rota önerimiz de Antakya. Antakya denilince çoğu insanın aklına ilk gelen şey yemekleridir. Çok da haksız sayılmazlar. Antakya’da uygun fiyatlı ve lezzetli yemeklerle karnınızı doyurabilirsiniz. Hatay'da Ne Yenir? Keşif Rehberi’mizden okuyabilirsiniz. Maneviyata önem veren bir babanız varsa Antakya’da dini ve kutsal yerler gezilecek yerler arasında en önemlileri. Bunların yanı sıra Antakya’da Harbiye Şelalesi çok ilgi gören yerlerden bir tanesi. Antakya Uzun Çarşı babanızla gezinizde kendinize hatıra kalabilecek birçok hediyelik eşya alabileceğiniz bir yer. Babayla tatile çıkmışken anneye de ufak bir hediye götürmeden olmaz diye düşünürseniz buraya mutlaka uğrayın. Babalar günü hediyesini de buradan almayı tercih edebilirsiniz. Antakya Otelleri ortalama ₺300’den başlar ve bu otellerde belli bir kalitededir. En yüksek fiyatlı oteller ortalama ₺3000’dir. Türkiye’de gezip görülmesi gereken en önemli yerlerden biri olan Antakya, Hatay Gezi Rehberimiz sayesinde babanızla geçireceğiniz bu vakit oldukça kıymetli ve unutulmaz olacak. 

{search:antakya-otelleri,Antakya Otelleri}

Kıbrıs

Babamı yurtdışına çıkartmak istiyorum ama çok da uzak bir yere gitmek istemiyorum diyorsanız da Kıbrıs önerebileceğimiz en iyi seçenek. Kıbrıs turistlerin akın ettiği hareketli bir yer. Beraber eğlenmeyi seven bir baba-kız/oğul iseniz Kıbrıs tam sizlik! Yavru vatanda hiç yabancılık çekmeyeceğinizden emin olabilirsiniz. Girne Kalesi, Bellapais Manastırı, Salamis Antik Kenti, İkon Müzesi, Othello Kalesi mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında. Kıbrıs Plajları sayfamız sizi babalar gününü Kıbrıs’ta geçirmek konusunda heyecanlandıracaktır. Kıbrıs’ta Otel fiyatları ise Türkiye’den çok farklı değil. Yine ₺300 ortalama bir fiyatla bir pansiyon tutabilirsiniz, bütçenize göre ₺5000’ye varan güzel otelleri de tercih edebilirsiniz. Konaklamanızla ilgili olarak daha çok otelde mi vakit geçirirsiniz yoksa dışarıda mı bunu iyi düşünün. Eğer lüks ve otel seven bir babaya sahipseniz bu kez elini cebine atacak olan sizsiniz. 

{search:kibris-otelleri,Kıbrıs Otelleri}

Şanlıurfa

Türkiye’deki görülmesi gereken güzel şehirlerden birisi de Şanlıurfa. Şanlıurfa’nın 19 Haziran’da oldukça sıcak olacağının bilincinde yola koyulmak en mantıklısı olacaktır. Güneydoğunun en sıcak şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’ya giderken sıcak için ekstra bir hazırlık yapmak gerekebilir. Bu sizi endişelendirmesin. Şanlıurfa gezinizi dolu dolu bir 3-4 güne sığdırmanız mümkün. Dünyanın konuştuğu Göbeklitepe Şanlıurfa sınırlarında yer alıyor. Burayı merak etmeyen var mıdır bilmiyorum ama babanız buraya özel olarak meraklıysa ona vereceğiniz en büyük hediye bu olur diye düşünüyoruz. Bunun yanı sıra Halepbahçe Mozaik Müzesi görülmesi gereken yerlerden biri. Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Şanlıurfa Kalesi, Mevlid-i Halil Camii’yi de görmenizi tavsiye ederiz. Şanlıurfa için bir rehbere ihtiyaç duyarsanız Şanlıurfa Gezi Rehberi yazımız sizi daha detaylı bir şekilde aydınlatacaktır. Şanlıurfa Otelleri ₺300’den başlıyor ve üst limiti çok düşük. Gerçekten güzel bir otelde ortalama ₺1500’ye konaklayabilirsiniz. Tüm verdiğimiz otel fiyatları tek geceliktir. 

{search:sanliurfa-otelleri,Şanlıurfa Otelleri}

Nevşehir

Ünlü peri bacaları, sıcak hava balonları ve zengin tarihi ile Kapadokya, babanızla beraber unutulmaz bir macera yaşayabileceğiniz bir yer. Sabahın erken saatlerinde balon turuna çıkarak gün doğumunu izlemek, bu seyahatin en özel anlarından biri olabilir.

{search:kapadokya-otelleri,Kapadokya Otelleri}

İzmir

Antik dünyanın en önemli kentlerinden biri olan Efes, tarihe meraklı babalar için ideal bir destinasyon. Celsus Kütüphanesi ve Büyük Tiyatro gibi etkileyici yapılarıyla dikkat çeker.

{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}

Babanızın ilgi alanına göre doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle sizleri büyüleyecek önerilerimizin her birine birgün yolunuzun düşmesini dileriz. Ülkemizde keşfedilmeyi bekleyen binlerce güzellik, gizli bir miras var. Hiç aklınıza gelmeyecek bir şehirden beklenmedik bir şekilde etkilenebilirsiniz. İnsanlığın keşfedilmiş tarihinin başladığı Mezopotamya toprakları Türkiye’de ve sizler tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Bu keyfi babanızla yaşayabilenlerdenseniz şanslısınız. Kaç yaşında olursak olalım babalarımızdan dinleyeceğimiz ve öğreneceğimiz daha çok hikaye var. Bir ömrü gölgesinde geçirdiğimiz babalarımızın tek bir gününü onların istediği ve görmeyi arzuladığı yerlerde geçirebilirsek ne mutlu bize…

Babanızla Birlikte Keşfedebileceğiniz Rotalar

Türkiye göbekli babalarımız için olabildiğince zengin bir yemek kültürüne sahip. Babalarımızın göbeklerini şişirmeyi, onların nazını çekmeyi, bir yandan merakla gezerken bir yandan da bol bol dinlenip keyif yapmayı ihmal etmeyelim. Seyahatsever babalara Babalar Gününde Alınabilecek En Güzel Hediye Önerileri için bu yazımızı okuyarak ilham alabilirsiniz.Çok mutlu bir babalar günü dileriz.