İzmir’in Birbirinden Güzel Plajları

İzmir’in Birbirinden Güzel Plajları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 25 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 06 Şubat 2024
İzmir’in Birbirinden Güzel Plajları

Yaz mevsimi denilince akla gelen en güzel üçleme Deniz-Kum-Güneş oluyor. İstanbul’a yakın olması nedeniyle en çok tercih edilen tatil beldeleri arasında yer alan İzmir, tarihi güzelliklerinin yanı sıra doğal güzelliklere sahip olması ile de tercih noktaları arasında yer almakta. İster soğuk kaynağa sahip suları, isterseniz turkuaz renkte denizi, isterseniz ünlü beachleri, isterseniz mavi bayraklı İzmir halk plajları ile İzmir’de denize girilecek seçenek çok. Türkiye’nin Ege sahilleri birbirinden güzel plajlarla hem yerli hem de yabancı ziyaretçileri her sene olduğu gibi bu sene de ağırlayacak. İsterseniz gelin tatilinizi planlamadan önce İzmir denize girilecek en güzel plajlar listemizi bu yazımızda beraber inceleyelim.

{ad:0}

Kum Denizi Plajı, Urla

İzmir’in Birbirinden Güzel Plajları

Urla Belediyesi tarafından işletilen Kum Denizi Plajı, İzmir şehir merkezine yaklaşık 38 km uzaklıktadır. Kum denizi plajına araba veya toplu taşıma ile gidebilirsiniz. Plaj, hem aileler hem de gençler tarafından oldukça talep görüyor. Kum Deniz Plajı’nın ince kumları, soğuk suyu, temizliğinin keyfini çıkarırken plajda bulunan kafeterya ve plaj hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz. Urla son yıllarda gerek Urla Gastronomi Rotası sayesinde, gerekse güzel otelleri nedeniyle oldukça tercih edilen popüler bir İzmir ilçesi. 

{search:urla-otelleri,Urla Otelleri}

Ilıca Plajı, Çeşme

İzmir’in Birbirinden Güzel Plajları

İzmir denildiği zaman ilk akıllara gelen yerlerden biri Çeşme- Ilıca Plajı! İzmir’e 80 km ve Çeşme merkeze 12 km olan Ilıca plajı, genelde insanlar tarafından termal suları içinde bulundurduğu mineraller ile şifalanmak amacıyla tercih ediliyor. Plaj, termal sulara yakınlığı sayesinde sadece yazın değil ilkbahar ve sonbahar aylarında da tercih edilen yerler haline geliyor. Ilıca plajının denizi yıl boyunca dalgalı olmasına rağmen sığ olması özelliğiyle size güvenli ve keyifli bir deneyim sunuyor.

Ilıca plajına giriş ücretsiz fakat şezlong ve şemsiye kullanmak isterseniz ayrıca kiralamanız gerekiyor. İnce kumları ve berrak denizinin keyfini çıkarmanın yanında voleybol ve su sporları ile de zaman geçirebilirsiniz. Çeşme Ilıca Plajı’na hem özel aracınız ile hem de toplu taşıma ile gidebilirsiniz.

{search:cesme-otelleri,Çeşme Otelleri}

Ürkmez (Akvaryum) Plajı, Seferihisar

İzmir’in Birbirinden Güzel Plajları

Berrak, tertemiz, balıkları bile görebileceğiniz bir denizin keyfini çıkarmak istiyorsanız ünlü Seferihisar Ürkmez (Akvaryum) Plajı’nı deneyimlemelisiniz! Gündüz plajın derin sularını , akşam üstü ise gün batımı manzarasını deneyimleyebileceğiniz huzurlu bir Seferihisar tatili sizi bekliyor. Girişi ücretsiz olan Akvaryum Plajı’nda isterseniz şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz. Ürkmez (Akvaryum) Plajı’ da mavi bayraklı plajlarımızdandır. Çevresindeki Seferihisar Otelleri’nde yerinizi ayırtarak Seferihisar Gezilecek Yerleri keşfedebilir, tatilinizin birkaç gününü huzur içinde geçirmeyi tercih edebilirsiniz. {search:seferihisar-otelleri,Seferihisar Otelleri}

Halk Plajı, Foça

İzmir’in Birbirinden Güzel Plajları

Masmavi, serin denizin keyfini çıkarmak için özel araba veya toplu taşıma ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bir adres istiyorsanız size mavi bayraklı Foça Halk Plajını öneririz. En yakın sahil arasında yer alan, yazın yerli ve yabancı pek çok turistin tercih yeri olan Foça da vakit geçirdikten sonra kendinizi kolaylıkla denize atabilirsiniz. Plaja giriş ücretsiz olsa da yoğunluktan şezlong ve şemsiye bulmakta sıkıntı çekmemek için tedarikli gelmeyi unutmayın. Deniz'in derin ve soğuk olduğunu da ekstra belirtmemiz de fayda var. Yiyecek ve içecek için plajın etrafındaki büfe ve restoranlardan faydalanabilirsiniz. Foça Gezilecek Yerler’i merak ediyorsanız, Foça Rehberimizi okumanızı tavsiye ederiz. {search:eski-foca-otelleri,Eski Foça Otelleri}

Ağapark Plajı, Aliağa

İzmir’in Birbirinden Güzel Plajları

Aliağa Belediyesi tarafından işletilen mavi bayraklı Ağapark Plajı tertemiz denizi, sosyal alanları ile keyifli vakit geçirmek için oldukça yoğun tercih ediliyor. Girişi makul bir ücrete sahip olan Ağapark Plajı’nın şezlong ve şemsiye imkanlarından da faydalanabilirsiniz. Hem serinleyip denizin tadını çıkarayım hem de sakin, keyifli bir gün geçireyim istiyorsanız özel aracınız veya toplu taşıma ile Ağapark Plajına gidebilirsiniz.

Mimoza Koyu, Karaburun

İzmir’in Birbirinden Güzel Plajları

İzmir Plaj yerleri denilince ilk akla gelen bölgelerden birisi sessiz ve sakinliği ile bilinen Karaburun bölgesi. İster İzmir halk plajları, isterseniz İzmir ücretli plaj yerleri tercihiniz olsun Karaburun bölgesi samim atmosferi ve yeterli seçenekleri ile sizi büyüleyecek. İzmir’in sakin plajları içerisinde yer alan Mimoza Koyu, Karaburun merkezinde ve çakıl taşlı bir plaja sahip. Dalgasız ve rüzgarsız olması ile bilinen plaj çevresinde ufak tefek işletmeler olduğu için de oldukça sakin bir tatil deneyimi sunuyor. Karaburun’a gitmişken Bodrum, Dolungaz, Mordoğan Koylarına da uğramanızı tavsiye ederiz. Karaburun Plajları  okuyarak seyahatinizi kolaylıkla planlayabilirsiniz. {search:karaburun-merkez-otelleri,Karaburun Merkez Otelleri}

Yenifoça Halk Plajı, Yeni Foça

İzmir’in mavi bayraklı plajları arasında yerini alan Yeni Foça Halk Plajı girişi ücretsiz. Foça civarında iseniz denize girilebilecek en ideal yerlerden. Baştan söyleyelim ücretsiz olduğu için biraz kalabalık oluyor, yaz mevsiminde sabah saatlerinde gitmek en ideali. Hazır Yeni Foça'ya gelmişken Eski Foça’ya da geçerek gezebilir, güzel bir balık yiyebilirsiniz. Eski Foça Gezilecek Yerler Rehberi’mizi okuyarak planlarınızı yapabilirsiniz.

Pissa Koyu, Dikili

İzmir’in Birbirinden Güzel Plajları

İzmir halk plajları arasında yer alan Pissa Koyu, sessizlik ve sakinlik arayanlar için birebir. Nedeni ise plajın bakir olması ve civarında hiçbir işletme bulunmaması. İzmir’in pek bilinmeyen koyları içerisinde olan Pissa Koyu, tertemiz bir denize ve bembeyaz kuma sahip. Çevresinde herhangi bir işletme olmadığı için buraya anca şahsi aracınızla ve tedarikli olarak gelmeniz gerekiyor. Kendi şemsiyenizi, havlunuzu, sandalyenizi ve hatta yiyecek ve içeceklerinizi getirmeniz gerekiyor. Yolu biraz dar ve bozuk. Gitmeden önce yol kontrolü yapmanız gerekiyor. Dikili Plajları  okumadan tatilinizi planlamayın! {search:dikili-otelleri,Dikili Otelleri}

Demircili Koyu, Urla

İzmir’in Birbirinden Güzel Plajları

Beach kulüp istemeyen, sessiz ve sakin bir plaj arayanlar için Demircili Koyu isabetli bir seçim olacak. Urla merkeze 24 km uzaklıkta olan Demircili koyu, İzmir’in pek bilinmeyen koyları arasında. Birkaç işletmeye sahip olan koyda şemsiye, duş, yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmeler mevcut ama çok fazla bir beklentiye de girmeyin. Daha çok kamp yapmayı seven ve karavan ile gezen insanlar tarafından tercih ediliyor Demircili Koyu. Urla Tatil Rehberi’mizi okumadan seyahat planlarınızı yapmamanızı tavsiye ediyoruz.

Yassıca Ada (Alman Adası)

İzmir’in günübirlik tatil cennet iolarak bilinen Yassıcıada, son dönemlerde popüler olan İzmir plaj yerleri arasında. İzmir’in Urla ilçesine bağlı olan adaya ulaşım İzdeniz İşletmelerinin vapurları ile Karşıyaka, Üçkuyular ve Konak İskelelerinden hareketle sağlanıyor. 6 Temmuz’da seferler başlayacak ve günübirlik İzmir plajları arasında denemek isteyeceğiniz bir bölge sizleri bekliyor. Plajda belediye tarafından işletilen işletmeler olduğu gibi kendi yiyecek ve içeceklerinizi de getirerek plajı kullanabilirsiniz. Masmavi ve el değmemiş koylardan birine sahip olan Yassıca Ada’ya mutlaka bu yaz yolunuzu düşürmenizi tavsiye ederiz.

Akkum Plajı, Seferihisar

İzmir’in Birbirinden Güzel Plajları

Ufak ve samimi bir tatil beldesi olan Seferihisar’da küçük bir koy olan Akkum Plajı, bölge sakinleri tarafından oldukça tercih edilen bir koy. Tertemiz ve serin deniz severlerin mutlaka keyif alacağı Seferihisar Akkum Plajı çevresinde birçok işletme bulunmakta. Günübirlik gidebileceğiniz gibi Seferihisar’da bir gece kalarakta kendinizi şımartabilirsiniz. Seferihisar Gezilecek Yerler Rehberi’mizi Keşif Rehberi’mizden okuyabilirsiniz.

İzmir Denize girilecek yerler elbette bu plajlarla sınırlı değil şüphesiz ki İzmir plaj bakımından oldukça zengin bir il. İzmir Gezilecek Yerler'i merak ediyor, güzel bir tatil düşlüyorsanız Neredekal.com üzerinden İzmir Otelleri'ne göz gezdirebilir, sevdiklerinizle keyifli bir tatil için şimdiden harekete geçebilirsiniz.

{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}