Bir Lezzet Yolculuğu: Urla Gastronomi Rotası

Bir Lezzet Yolculuğu: Urla Gastronomi Rotası

Paylaş
Merve Aygün Engin  
Eklenme: 09 Eylül 2021
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Bir Lezzet Yolculuğu: Urla Gastronomi Rotası
Kendine has bakir doğası, Ege mutfağının en lezzetli mutfak kültürüne sahip restoranları ve dillere destan bağ yolu ile Urla, İzmir’in en beğenilen beldelerinden. Buraya yolu düşen herkesin memnun ayrıldığı, hem damak tadı hem de kültür ve sanat anlamında ziyaretçilerine pek çok şey katan Urla, yılın dört mevsimi keşfedilmeyi bekliyor.

Urla’da keşfedilecek çok şey var ancak biz bu yazımızda lezzete ve mutfak kültürüne odaklandık. Urla Gastronomi Rotası, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla seçilen bu rotalar Urla’da yer alan yedi restorandan oluşuyor. Burada asıl amaçlanan, yerel ürünler kullanarak ülkenin en iyi gastronomi rotasını oluşturmak. Her biri birbirinden leziz seçenekler sunan bu yedi restoranı sizler için kaleme aldık. Keyifli okumalar!

{ad:0} {search:urla-otelleri,Urla Otelleri}

1 - Beğendik Abi

Bir Lezzet Yolculuğu: Urla Gastronomi Rotası

Urla’nın tarihi dokusunu kaybetmemiş sokaklarında gezerken karşınıza çıkan bu güzel mekan, sizi ihtişamlı kapısı ve içeriden gelen mis gibi yemek kokularıyla karşılıyor. Urla Malgaca Pazarı’nda yer alan Beğendik Abi, sadece ülke genelinde değil, yurt dışında da adından söz ettiriyor. Ege mutfağının en ünlü yemeklerinden enginar dolması, yöresel sebze yemekleri ve Urla güveci gibi lezzetlerin yanı sıra et ve sebze yemeklerinden de leziz seçenekler sunan restoranda yemek yemenin zevkine varacaksınız.

2 - Lief Urla

Bir Lezzet Yolculuğu: Urla Gastronomi Rotası

Lief Urla, bir konsept yaratmak için değil, sakinlik ve dinginlik ihtiyacıyla ortaya çıkmış bir patiseri ve çiçek butiği. Flemenkçe’de sevimli, şirin, tatlı gibi anlamlara gelen Lief kelimesi, kesinlikle mekanı ve bu mekanda olmanın verdiği konfor hissini yansıtıyor. Yerel malzemelerle ve müthiş bir birikimle ortaya çıkan Fransız pastalarını tadabileceğiniz mekanda, hem ağzınızı hem de ruhunuzu tatlandıracak, Urla’da olmaktan mesut olacaksınız.

3 - Od Urla

Bir Lezzet Yolculuğu: Urla Gastronomi Rotası

Urla Gastronomi Rotası denilince ilk akla gelen mekanlardan olan Od Urla, zeytin ağaçlarının içinde karşılıyor sizi. Tarladan sofraya konseptiyle, mevsimine göre şekillenen menüsü tamamen yerel malzemelerden oluşan yemekleri içeriyor. O mevsim tarlada ne varsa menüde de o ürünlerden oluşan yemekler bulunuyor. Restoranın şef koltuğunda daha önce Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış olan Osman Sezener yer alıyor. Hal böyle olunca da hem lezzet hem de doğa buraya gelen herkese adeta bir şölen yaşatıyor.

4 - Seyhan Et

Bir Lezzet Yolculuğu: Urla Gastronomi Rotası

Yerli besiciliğe verdiği önemle bilinen ve senelerdir kasap olarak hizmet veren Seyhan Et, bakış açısını kasap & restaurant konseptiyle yeniden yorumluyor. Burası etin her çeşidini tadabileciğiniz, et yemeklerinin tadına varabileceğiniz en doğru adres. Mekanda lezzet yolculuğuna çıktıktan sonra dilerseniz kasap bölümünden de alışveriş yapabilir, damak tadınıza hitap eden bu lezzetleri evinize götürebilirsiniz.

5 - Teruar Urla

Bir Lezzet Yolculuğu: Urla Gastronomi Rotası

Zeytin ağaçları ve üzüm bağlarının arasında, yemyeşil bir doğada bulunan Teruar, yerel ürünler kullanarak oluşturduğu menüsü ve leziz yemekleriyle ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Sade ve etkili sunumları ile hem göze hem de damak zevkine hitap eden mekanda zamanın nasıl akıp geçtiğini anlayamayacaksınız. Özel reçeteler ile hazırlanan ve yöreye özgü pek çok tadı barındıran mekan sizi her anlamda mutlu edecek.

6 - Vino Locale

Bir Lezzet Yolculuğu: Urla Gastronomi Rotası

Bulunduğu topraklara özgü mimariye uygun olarak inşa edilen mekan, daha ilk baştan çizgisini belli etmiş. Yöreye, yerele ve samimiyete duyduğu saygı ve sevgiyi menüsüne de yansıtan mekanda Ege ve Akdeniz mutfağından pek çok lezzete doyacaksınız. Tarih kokan bir ambiyansta hem doğanın gücünü tatmak hem de leziz yemekler eşliğinde sohbete doymak için Vino Locale sizleri bekliyor.

7 - Yengeç

Bir Lezzet Yolculuğu: Urla Gastronomi Rotası

Urla iskelede eski bir taş binada bulunan Yengeç, deniz ürünleri ağırlıklı menüsüyle dikkat çekiyor. Farklı farklı mezeler ve Ege bölgesine özgü deniz mahsulleri sunan mekan, denize nazır konumuyla Urla’nın eşsiz doğasını adeta yemeklerine katıyor. Organik ve yerel malzemeler kullanılan mekanda lezzet yolculuğunun Urla’ya çok yakıştığını tekrar deneyimlemiş olacaksınız. {product:142} Şirin Urla sokaklarında doğaya, denize ve lezzete doymak, tarihle iç içe olmak kesinlikle yaşanması gereken bir deneyim. Hem Urla ve çevresindeki koyları keşfetmek hem de gastronomi turu atmak için Urla her daim ziyaretçilerini bekliyor. Daha detaylı bir Urla gezi rehberi için ise Urla'da Dört Dörtlük Tatil Deneyimi Yaşamak İsteyenlere Öneriler yazımıza da mutlaka bir göz atın.

Ne dersiniz? Uzun sohbetler eşliğinde leziz yemekler tatmak için Urla’ya gidelim mi? Tabii ki!

Yorumlar

Seyhan Ahen 
22.09.2021
Son yıllarda Urla'ya bu tarz restoranların açılmasını ilgiyle takip ediyorum. Zamanında yıllar önce Urla'ya ilk gidişime çok sevmiştim. Sanırım son yıllarda özellikle İstanbul'dan gelen insanlar sebebiyle de böyle bir oluşum söz konusu oldu. Elinize sağlık, en kısa sürede bir kaç yeri denemek istiyorum :)