İzmir'e Yakın En Güzel Kamp Alanları

İzmir'e Yakın En Güzel Kamp Alanları

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 15 Ekim 2020
 • Son Güncellenme: 08 Şubat 2024
İzmir'e Yakın En Güzel Kamp Alanları

Korona’nın dünyaya bıraktığı en derin hissiyatlardan biri de "dört duvar bıkkınlığı" oldu. Aylarca manevra alanı sadece odalar olan evlerimizde camdan bakarak yaşadık. Ama şimdi sonbaharın ılıman havasında biraz doğada koklamanın, çayır çimene yayılmanın zamanı! "Nasıl olacak, nerede olacak" diyorsanız yumuşacık iklimli İzmir’de ve yakın civarında 7 adet kamp yeri önereceğiz size. İster çadırınızla ister karavanınızla ya da sadece bir bavulla gidebileceğiniz bu rotaların "yaşasın yaşam" dedirtecek kadar ruhunuzu dinlendireceğine eminiz!

{ad:0}

1- Karagöl Tabiat Parkı, Menemen

karagöl tabiat parkı

Şehrin kalabalığından uzak ama çok yakınlarında yemyeşil bir kamp alanı burası. Denizden 850 metre yukarıda dupduru bir doğayı kucaklıyor. İzmir kamp yerleri içerisinde göl kenarında çocuklarınızın oynayabileceği oyun alanları, piknik alanları, yakınında da taşınabilir futbol kaleleri olması nedeniyle en çok tercih edilen kamp alanları içerisinde yer alıyor. Tabii amaç sadece çocukları oynatmak değil, zihni dinlendirmek ve ciğerleri oksijenle buluşturmak. Karagöl Tabiat Parkı'na çadırınızı kapıp gelebileceğiniz gibi günübirlik piknik de yapabiliyorsunuz. Bu arada yol konusunda bir hatırlatma da yapalım; geliş yönünüz tamamı asfalt olan Yeni Girne Örnekköy olsun, diğer yollardan Karagöl'e çıkışların çoğu toprak ve bozuk. Aman dikkat!

Kampın Sunduğu Olanaklar

Burada hafta içi ve hafta sonu açık bir restoran, çocuk parkları, ortak kullanımlı tuvalet, kaynak suyuna bağlı çeşmeler, duşlar, restoran, buzdolabı, otopark, günlük mangal kiralama gibi olanaklar bulabiliyorsunuz. Ama W-Fi yok ve çoğunlukla telefon çekmiyor.

2- Gümüldür Tabiat Parkı, Menderes

gümüldür tabiat parkı

75 dönüme yayılan doğal alanları ve tesisleriyle Gümüldür Tabiat Parkı yeşille maviye doymak isteyen aileler için uygun bir kamp alternatifi. Plajı ince kumlu, denizi ise özellikle çocuklu aileleri rahatlatacak şekilde sığ ve güvenli. Kumsalda ayrıca şezlong, şemsiye ve bar gibi donanımlar da düşünülmüş. Hem deniz, hem güneş, hem de doğa; hepsi bir arada! İzmir ücretli kamp alanları arasında bulunan Gümüldür Tabiat Parkı İzmir sıcağından kurtulmak ve nefes almak isteyenler için birebir.

Kampın Sunduğu Olanaklar

Duş, WC, soyunma kabinleri, sahil bar, manav, otopark, deniz malzemeleri ve tekstil ürünleri satan bir dükkan, kasap, pide fırını, bulaşık yerleri, market, restoran. Kamp malzemeleri ve buzdolabı ise ayrıca kiralanabiliyor.

3- Kalemlik Orman Parkı, Menderes

kalemlik orman parkı

Özdere mevkiinde bulunan çadır kampı 22 hektarlık bir alanda kurulu ve kıyı şeridine paralel konumlanıyor. Orman içinde meşe, kızılçam ağaçları arasında kuş sesleriyle uyandıran bir atmosfere sahip kampın 3 ayrı bölgesindeki kayalık koylardan denize girebiliyorsunuz. Ama çocuklu bir aileyseniz ayrıyeten 14 Evler Kumsalı'na bağlanan 1 kilometrelik kumlu bir sahili de var. Kamp 200 çadır kapasiteli ve yaz aylarında tamamen doluyor. İzmir ücretli kamp alanları arasında oldukça tercih edilen kamp alanlarından birisi Kalemlik Orman Parkı.

Kampın Sunduğu Olanaklar

WC, duş, otopark, mangal alanı, yürüyüş yolu, çocuk parkları, elektrik, su, market, piknik alanları, klima, et-balık restoranı, sahilde şezlong.

4- Hipocamp, Gümüldür

hipocamp

Mavi Bayrak ödüllü tertemiz bir denize girmek, çam ağaçları arasında gölgelenmek ve doğayla iç içe ama tüm kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek tesislerle yakın olmak için Gümüldür’de bulunan Hipocamp'ı tercih edebilirsiniz. Burada dilerseniz çadırda dilerseniz ahşap bungalovlarda kalabiliyor ya da karavanınızda konaklayabiliyorsunuz. İzmir ücretli kamp alanları içerisinde tercih edebileceğiniz bir işletme Hipcamp.

Kampın Sunduğu Olanaklar

Hipocamp’ın 60.000 metrekarelik bir alana yayılan bol yeşilli, bol mavili bir alan olduğunun da altını çizelim. Mini bir marketi, restoranı, kafesi, ücretsiz elektrik bağlantısı, tuvalet ve duş imkanı var. İstenirse kasa kiralanabiliyor ve 24 saat güvenlik hizmeti veriliyor. Çocuklu ailelere uygunluğu ve alışveriş – ören yerlerine yakınlığı da en cezbedici özelliklerinden. Çadırda kalıyorsanız mutfağı ve yemek hazırlama alanları, karavanda konaklıyorsanız deşarj ünitesi de mevcut.

5- Deniz Çadır Kamp, Bademli

deniz çadır kamp

Kamp kuruluşunda ve kurulduktan sonra hiç ağaç kesilmemiş. Doğayı sevip koruyan bu kampta asırlık zeytin ağaçları ve bir dolu fıstık çamı var. Dikili’nin Bademli Köyü’nde konumlanan Deniz Çadır Kamp, 11.000 metrekarelik denizle bütünleşmiş bir alana yayılıyor. Bademli’nin en güzel koylarına yakın olması nedeniyle bisikletle veya yürüyerek keşfe çıkmanız da mümkün. Ege Denizi’nin sakinliğinde huzura bulanmak ve doğayı anlayıp dinlemek için ideal bir seçenek.

Kampın Sunduğu Olanaklar

WC, duş, mangal, bulaşık yıkama alanları, yemek ve kahvaltı için tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir büfe, elektrik – su, aydınlatma, buzdolabı, otopark. Kampta elektrikli mutfak gereçleri kullanımına izin yok, bu yüzden LPG’li cihazlar kullanılıyor. Evcil hayvanınız varsa onu da alıp gelebiliyorsunuz.

6- Mona Glamping Caravan Suites, Seferihisar

mona glamping caravan suites

Mis gibi mandalina kokan Sığacık'ta Teos Antik Kent'e , kumsala ve Kale içi'ne yürüyerek gidebileceğiniz mesafede farklı bir kamp Mona Glamping Caravan Suites. Farkı ne diye soruyorsanız burada çadırı siz kurmuyor, içi konforla donatılmış yerleşik çadırlarda konaklıyorsunuz. Ya da doğa içine park etmiş otel odası gibi bir karavanda kalıyorsunuz. Yalnız şunu da belirtelim ki çadırlar sadece 16 Mayıs – 30 Eylül arasında kurulu, karavanlar ise her daim yerinde. Butik bir glamping projesi olan Mona, havalimanına da çok yakın. İzmir kamp yerleri arasında temizlik ve hijyene önem verenlerin mutlaka değerlendirmesi gereken bir işletme, Mona Glamping.

Kampın Sunduğu Olanaklar

Aslında kampın sağladığı olanaklar tek bir tanımın içinde, "otelde olan burada da var, ama sunumu farklı." Banyolar ve tuvaletler ortak kullanım değil, çadırların önünde ve karavan tipinde. Yemeğinizi kendiniz yapabiliyor, kampın kafesinden de isteyebiliyorsunuz. Mangal, otopark ve Wi-Fi da mevcut.

7- Kayser Kaya Camping, Şirince

kayser kaya camping

Ege'nin en güzel köylerinden Şirince'nin tek kamp alanı burası. Köyün en tepesinde konumlanan kamptan tarihi evlere tepeden bakıp, ciğerlerinize çam kokan mis gibi havasını doldurabiliyorsunuz. Bungalov veya çadır seçeneklerinden hangisini seçerseniz seçin, kampın içindeki yüzme havuzunu kullanabiliyorsunuz. Köye 1 km uzakta olmanız yeme içme alternatiflerinizi çoğaltıyor ve Şirince'nin adı gibi şirin atmosferini keşfetmenizi sağlıyor. İzmir kamp yerleri içerisinde hoşunuza gideceğini ve keyifli zaman geçireceğinizi düşünüyoruz Kayser Kaya Camping alanında.

Kampın Sunduğu Olanaklar

WC, duş, otopark, ortak kullanım alanları, havuz, elektrik, su, Wi-Fi ve kahvaltı. Yemek yapacak alan mevcut değil ama bir kafesi var ve öğünlerinizi dilerseniz burada yiyebiliyorsunuz.

Yıldız dolu gökyüzü, nefis bir doğa ve kuş sesleri eşliğinde nice güzel tatillere derken kamp yapacağınızda gerekli olan ekipmanları derlediğimiz Kamp Malzemeleri Listesi adlı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar

Devrim Cine 
29.08.2021
Herkese çadır aldirdilar işi bilenler de bilmeyenler de kamp atiyor. Bu acemi kampcilarin sayesinde fiyatları tavan yaptılar. Çoğu yerde mangal yakilmiyor. Mekana giriş para, araca para, Çadıra para, mangal yakacaksan para, şezlong şemsiyeye para. Topladinmi git otelde kal daha ucuz. Adamlar Corona sayesinde zengin oldular .Devlet kamp yaptırmıyor Bizler lisanlı dagcilariz kamp yapmanın adabini usulünü biliriz. Gittiğimiz yeri temiz tutarız. Ama Kamp yapmaya başlayan kişiler ne yapacaklarını bilmediğinden her yere zarar veriyorlar ateslerini sondurmuyorlar. Kamp yaptıkları yerleri copleriyle baş başa birakiyorlar. Bunların eğitimini almadan kamp a başlamayın. Sevgili admin sizlerde bu tür para tuzağı içerisinde olan kamp alanlarının reklamını yapmayın lütfen Bu reklamlar sayesinde adamlar zengin oldu
Nurdan özlü 
24.10.2020
Fiyatlar uçmuş Bozdağ Gölcük'te Elmas kampta çadırımı kurdum bıraktın gidince hazır oluyor günlük 25 TL kendi cadırınıza elektrik te içinde giriş parası yok kaç kişi isterseniz kalıyorsunuz yaz için mükemmel bir yer kışında hafta sonları açık gruplara hafta içi de açıyorlar tavsiye ederim
Mustafa AKSOY 
16.10.2020
Fiyatlar çok yüksek sonuçta kamp yeri buraları lüks otel değil ben de kamp yapan birisi olarak kamp alanının dışında kamp yapmayı tercih ediyorum