İzmir Piknik Alanları

Paylaş
Mert Bekçi  
Eklenme: 17 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 15 Kasım 2023
İzmir Piknik Alanları

İzmir, yıllardır Ege Bölgemizin en çok ziyaretçi ağırlayan turizm rotası olmaya devam ediyor. Birbirinden güzel ilçeleriyle, köyleriyle ve plajlarıyla ideal bir yaz tatilinin tüm özelliklerine sahip. Turizm sektörü değişse de, farklı illerimiz gelişse de, yeni ihtiyaçlar doğsa da İzmir, popülerliğinden hiçbir şey kaybetmedi. Hala gelişmeye ve ihtiyaçları karşılamaya devam ediyor üstelik, bunu yaparken yöresel değerlerini de korumayı başarıyor. İzmir gece hayatı, su sporları veya İzmir gezilecek yerlerin çeşitliliği hala ziyaretçilerini tatmin ediyor. İzmir, aynı zamanda Ege Bölgemizin muhteşem manzaralarının toplu adresi gibi de düşünülebilir. Doğal alanları, çarşaf gibi durgun denizleri, kanyonları, birbirinden güzel plajları ve daha da fazlasıyla tüm dünyada popüler bir hale geldi. Biz bu yazımızda İzmir’in keşfetmeye değer sayısız güzellikleri arasından piknik alanlarını sizlere sunacağız. Eğer İzmir’de nerede piknik yapılır diye soruyorsanız, listemizden yararlanıp sizin için en uygun piknik rotasını bulabilirsiniz.

{ad:0}

{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}

Sarnıç Piknik Alanı

Listemizin ilk sırasında yer alan Sarnıç, İzmirliler arasında oldukça popüler bir piknik alanı. Alanda mangal yapılabiliyorsunuz, bunun için sabit ızgaralar da mevcut. Aynı zamanda mangal alışverişinizi yapabileceğiniz bir market de alan içerisinde yer alıyor. Çam ağaçlarıyla kaplı ormanda sohbet-muhabbet eşliğinde mangalınızı yapabilirsiniz. Piknik alanının ışıklandırmaları da gayet başarılı ve güvenlik görevlileri düzenli olarak devriye yapıyorlar. Bu sayede gece geç saatlere kadar piknik alanında kalabilirsiniz, gayet güvenli. Sadece birkaç tane köpek piknik alanına girdiğinizde sizi karşılıyor. Fakat merak etmeyin baya alışmışlar. Yemeklere hiçbir şey yapmıyorlar. Gaziemir’de yer alan piknik alanı, nispeten merkezi olduğundan araçla ulaşabilirsiniz. 

İzmir Sarnıç Piknik Alanına Ulaşım

Toplu taşıma kullanarak Sarnıç Piknik Alanı durağından geçen 705, 828 ve 889 numaralı otobüslerden yararlanabilirsiniz.

{search:alsancak-otelleri,Alsancak Otelleri}

İnciraltı Kent Ormanı

Balçova’da yer alan İnciraltı, hafta sonu pikniği için ideal bir yer. Kafa dinleyip yürüyüş yapabilir, isterseniz bisiklet de sürebilirsiniz. Alanda mangal yapılması serbest, kıyı taraflarında mangal için özel olarak ayrılmış taşlık yerler bulunuyor. Mangal yapılmasına izin verilmeyen taraftaysa fazlasıyla masa ve top oynayabileceğiniz geniş alanlar mevcut. Pratik yiyecekleriniz ve termosunuzla güzel bir piknik yapabilirsiniz. Alan kalabalık oluyor. Fakat gayet geniş. Masa sıkıntısı yaşamamak için erkenden piknik alanına gelmenizde fayda var. Alternatif olarak taşınabilir sandalyelerinizi de yanınıza alabilirsiniz. Piknik alanının otoparkı var. Fakat yoğun olduğu zamanlarda yetersiz kalabiliyor. Deniz manzarasına karşı kuş cıvıltıları arasında piknik yapmak istiyorsanız, İnciraltı sizin için uygun olabilir. 

İzmir İnciraltı Kent Ormanı Ulaşım

Toplu taşıma bakımından 6dk yürüme mesafesiyle en yakın durak olan Engelliler Eğitim Merkezi’nden geçen 486 ve 811 numaralı otobüslerden yararlanabilirsiniz. Alternatif olarak Üçkuyular iskelesine sefer düzenleyen vapurlardan da yararlanabileceğinizi ekleyelim.

Karagöl Tabiat Parkı

Doğa harikası Karagöl Tabiat Parkı, sevdiklerinizle piknik yapmak için güzel bir yer. 35 dekarlık su yüzeyiyle Karagöl’ün manzarasını süslediği alan sakin bir piknik yapmak ve kafa dinlemek için ideal rotalardan. Şehrin biraz dışında yer aldığından uzaklaşmak için de uygun. Alanda piknik yapılabiliyor. Fakat yerde ateş yakmak yasak. Bu yüzden mangalınızı yanınızda getirmeniz gerekiyor. Yaz ayları haricinde hafta sonları diğer yerlere kıyasla daha sakin bir yapıda olduğunu da söyleyebiliriz. Gölün etrafında bolca masa mevcut ve tuvaletler ücretsiz. Yürüyüş yapabileceğiniz bir parkur ve oyun alanları da piknik alanında yer alıyor.

{search:karagol-otelleri,Karagöl Otelleri}

İzmir Karagöl Tabiat Parkı Ulaşım

Toplu taşımayla ulaşım için Postacılar durağından geçen 147 ve 258 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz.

Homeros Vadisi

Homeros Vadisi, İzmir’in yanı başında bulunan güzel bir doğa alanı. İçerisinde pek çok kahvaltı alanı mevcut ve vadi tam burada ikiye ayrılıyor diyebiliriz. Homeros Vadisi’ne yaklaştığınızda Homeros 1 ve 2 tabelalarıyla karşılaşıyorsunuz. Birinci tabela sizi kahvaltı mekanlarının olduğu alana götürürken, ikincisi yemyeşil vadinin içerisindeki piknik alanına götürüyor. Büyük masalarda veya çimenlerde dilediğiniz gibi piknik yapabilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Alanda tuvalet ve içme suyunuzu karşılayabileceğiniz çeşmeler mevcut. Aynı zamanda yürürken karşınıza çıkan küçük şelalelerde fotoğraflar çekilebilirsiniz. Homeros Vadisi’ne giriş için herhangi bir ücret bulunmuyor ve ulaşımı oldukça kolay. Sadece piknik alanına giden yolun biraz yokuşlu olduğunu belirtelim.

İzmir Homeros Vadisi Ulaşım

Toplu taşımayla ulaşım sağlamak için Sarmaşık durağından geçen 365 numaralı otobüsleri tercih edebilirsiniz.

Buca Gölet Piknik Alanı

Çocukların doyasıya eğlenebileceği bir yer arıyorsanız Buca’yı listenize ekleyebilirsiniz. İçerisinde çocuklar için orijinal oyuncaklarla dolu parklar ve küçük bir lunapark yer alıyor. Hamburger, pizza gibi klasik lezzetleri sunan işletmelerse tüm alana yayılıyor. Anlayacağınız çocukları eğlendirirken bol oksijenli doğa eşliğinde piknik yapabileceğiniz, tam bir hafta sonu rotası. Orman içerisinde yer alan yapay Buca göleti etrafındaki çimenlerde vakit geçirebilirsiniz. Son olarak çocuklar için eşsiz bir deneyim olan Buca Ters evi de denemenizi tavsiye ederiz. Ters dönmüş büyük ev içerisinde oyunlar oynayabilir, keyifli vakitler geçirebilirler.

İzmir Buca Gölet Piknik Alanı Ulaşım

Buca merkeze 7 km uzaklıkta yer alan bölgeye ulaşım gayet kolay. Toplu taşıma tercih edecekseniz de İzmir Hasan Ağa’nın önünden kalkan dolmuşlardan yararlanabilir veya Yeşildere’den geçen 36, 200 ve 515 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz.

Kaynaklar

Orman kokusu ve mis çiçekleri ile Buca’daki Kaynaklar, İzmir’in en huzur verici piknik alanlarından biridir. Genelde hafta sonu hınca hınç dolu olduğunu belirtelim. Ayrıca Kaynaklar’da kendin pişir kendin ye de yapabilirsiniz. Sınırsız alternatif mangal mekanına sahip olan Kaynaklar’da hamak keyfi de yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra Kaynaklar, kampçılar için de ideal bir yer.

Buca Gezilecek Yerler listemizi de keşfedin!

İzmir Kaynaklar’a Ulaşım

Kaynaklar ile İzmir kent merkezi arasında yaklaşık 25 km’lik bir mesafe var. 35 dakikalık kısa bir yolculuk sonunda kent merkezinden Kaynaklar’a ulaşabilirsiniz. Araçla kent merkezinden Kaynaklar’a giderken Yeşildere ya da Buca çevre yolunu kullanabilirsiniz. Toplu taşıma olarak ise 177 numaralı otobüsü kullanabilirsiniz.

Çiçekliköy

İzmir’in Bornova ilçesinde yer alan Çiçekliköy, kentin akciğeri olarak da biliniyor. Bölgede pek çok restoran, organik ürünlerin sunulduğu köy kahvaltıları var. Şehir hayatından kaçmak isteyen İzmirlilerin tercih ettiği Çiçekliköy, büyük bir ormana sahip. Ayrıca Çiçekliköy, pazar kahvaltıları için de ideal.

İzmir Çiçekliköy’e Ulaşım

Çiçekliköy, Manisa – İzmir kara yoluna 2 km mesafede bulunuyor. Ayrıca Bornova ilçe merkezine ortalama 6 km uzaklıkta. Ayrıca 316 numaralı otobüs bölgenin yakınından geçiyor.

Balçova Teleferik

İzmir’in en eski mesire alanlarından olan Balçova Teleferik, uzun süredir kapalıydı. Ancak 2016 yılından itibaren hizmete açıldı. Balçova Teleferik’te harika bir piknik yapabilirsiniz. Ayrıca teleferik ile 3-4 dakikada dağın zirvesine ulaşabilirsiniz. Teleferik, saatte 1200 yolcu taşıyabiliyor. Alanın doğu tarafında körfez manzaralı harika bir seyir terası da var. Ayrıca bölgede kontrollü mangala izin veriliyor. Ziyaretçiler, kendileri için yakılan mangallarda, yanlarında getirdikleri et çeşitleri ve şarküteri ürünlerini kendileri pişirebiliyorlar.

İzmir Balçova Teleferik

Bölge, İzmir Alsancak’a yaklaşık 13 km uzaklıkta bulunuyor. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden özel aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca 480 numaralı otobüs bölgenin yakınından geçiyor.

{search:balcova-otelleri,Balçova Otelleri}

Güvendik Park

İzmir’in en doğal hali ile hizmet sunan mesire alanlarından biridir. Urla ilçesinin Çeşmealtı bölgesine bağlı bulunan Güvendik; Doğaseverlerin sadece piknik için değil, kamp yapmak için de tercihidir. 15 hektarlık alanda kurulu Güvendik İzmir’e yaklaşık 55 kilometre mesafededir. Bölgede piknik üniteleri, su ve WC gibi imkanlar da var. Arzu ederseniz, Urla'nın En İyi Yemek Mekanları içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.

İzmir Güvendik Park’a Ulaşım

Güvendik’e gelmek için Üçkuyular Terminali’nden Çeşme otobüslerine binebilirsiniz. Özel aracınız ile gidecekseniz Güvendik, Alsancak’a yaklaşık 46 km uzaklıktadır. İzmir – Çeşme otoyolu üzerinden bölgeye ulaşabilirsiniz.

İzmir gezilecek yerler listesini de keşfedin!

{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}