Antalya Piknik Alanları

Paylaş
Mert Bekçi  
Eklenme: 18 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 14 Aralık 2023
Antalya Piknik Alanları

Sadece ülkemizde değil dünyada yaz tatili dendiğinde akla gelen yerlerden Antalya, her sezon ziyaretçilerini bir sürü güzellikle buluşturuyor. Nefes kesici deniz manzaralarından dünyanın en güzel plajlarına, antik kentlerden müzelere, kaliteli restoranlardan hareketli gece hayatına kadar varan her türlü seçeneği burada bulabilirsiniz. Fakat hepimizin hemfikir olacağı gibi yazın yapılabilecek en klasik aktivite dendiğinde akla denize girmekten hemen sonra piknik geliyor. Antalya, diğer tüm olanaklarına ek olarak piknik dendiğinde de ziyaretçilerini üzmeyecek olanaklara sahip. Doğal alanlarda, sevdiklerinizle baş başa, dilerseniz ağaçlık dilerseniz de deniz manzarasına karşı güzel bir piknik yapabilirsiniz. Nereye gideceğinizi daha kolay belirleyebilmeniz için size bu listeyi hazırladık.

{ad:0}

{search:antalya-apartlari,Antalya Apartları}

Sarısu Piknik Alanı

Listemizin ilk sırasında en popüler Antalya piknik rotalarından biri bulunuyor. Merkezi konumda sayılabilecek Sarısu, hem pek çok aktivite seçeneğine sahip hem de ulaşım sıkıntısı bulunmuyor. Araçla gelecek olanlar için büyük bir otopark olduğunu ekleyelim; herhangi bir park sorunu yaşamıyorsunuz. Piknik alanı oldukça geniş ve belediye tarafından işletiliyor. Bölgenin denize kıyısı olduğundan mükemmel bir manzaraya sahip. Aynı zamanda denize yakın yerlerde mangal da yapabilir hem yüzmenin hem de mangalın keyfini çıkarabilirsiniz. Piknik alanında çay bahçesi ve yemek servisi veren tesisler de var. Fiyatları ortalama diyebiliriz lezzetleriyse yiyeceklere göre değişiyor. Çocuklar için oyun alanı ve parklar, mescit, tuvalet ve duş yeteri kadar mevcut. Kalabalık zamanlarda da bir sorun olmuyor. Mesire alanı giriş ücretleri araç başına 60 TL olarak ayarlanmış. Yaya girişler için de 30TL talep ediliyor.

Antalya Sarısu Piknik Alanına Nasıl Gidilir?

Piknik alanı Konyaaltı ilçesi sahilinde, yat limanının hemen arkasında yer alıyor. Antalya Sarısu Piknik Alanı saat 08:00-20:00 saatleri arası açık.

Topçam Mesire Alanı

Eğer Sarısu’ya yakın, daha az kalabalık bir yer isterseniz de Topçam’ı düşünebilirsiniz. İçerisinde uygun fiyatlı büfesi, çay bahçeleri, market, mescit, tuvalet ve duş yer alıyor. Piknik alanındaki sahilden denize de girebilirsiniz. Genel olarak mesire alanının ve sahilinin temizliği gayet iyi durumda. Sahil kısmında mangal da yapılabildiğini ekleyelim, tıpkı Sarısu’daki gibi güzel bir imkan sunuyor. Ayrıca denizinin berraklığı da çok güzel. Günün erken saatlerinde gelirseniz rahatlıkla yer bulabilirsiniz fakat öğleden sonra önünde uzun bekleme kuyrukları oluşuyor. Özellikle yaz aylarında, Antalya’daki her yer gibi, yer bulmak oldukça güç bir hal alabiliyor. Giriş ücreti otomobil için 100 TL. Yayalardan ise 50 TL talep ediliyor. Sahilinin, denizinin ve doğasının güzellikleri düşünülünce ve üstüne piknik ve mangal fırsatı da eklenince ücrete değdiğini söyleyebiliriz. Sarısu Mesire Alanı ile arasında yalınızca 15dk yürüme mesafesi bulunuyor.

Cennet Koyu

Antalya’ya hiç gitmediyseniz bile büyük ihtimalle Cennet Koyu’nu duymuşsunuzdur. Kayalık sahillere ve çarşaf gibi durağan bir denize sahip koy, ülkemizin en çok bilinen yerleri arasında. Muhteşem bir deniz manzarası ve yeşillik alana sahip. Arka taraflarda piknik ve mangal da yapılabiliyor. Bunlara ek olarak dilerseniz kamp da yapabilirsiniz hem çadır kampı hem de karavan için oldukça uygun. Tamamen doğal ve bozulmamış bir alan olduğundan tuvalet ve duş gibi imkanlar maalesef bulunmuyor. Ayrıca mangal ve kamp imkanları da sadece belirli bölgelerde serbest.

{search:antalya-pansiyonlari,Antalya Pansiyonları}

Antalya Cennet Koyu’na Nasıl Gidilir?

Cennet Koyu, Antalya merkezinin 25 km kadar dışında kalıyor. Yaya olarak gitmek isteyenler için 2 saat civarında sürdüğünü ekleyelim. Antalya’dan kalkan otobüslerle Faralya Köyü’ne ulaştığınızda buradan Cennet Koyu’na giden otobüslere binebilirsiniz.

Antalya Macera Ormanı 

Antalya’nın merkezine yakın bir yerde piknik yapmak isterseniz Macera Ormanı sizin için doğru adres olabilir. İçerdiği aktivite imkanlarıyla ister ailenizle, ister eş dostla, ister yalnız olun herkese hitap eden özelliklere sahip. Öncelikle çay bahçesi, restoran ve kafe gibi pek çok sosyal tesise sahip. Çocuklar için oyun parkları, küçük bir lunapark ve çarpışan arabalar yer alıyor. Oturabileceğiniz bolca çimenlik alanın da olduğunu ekleyelim. En büyük özelliğiyse içerisindeki hayvanat bahçesi. Aslan, kaplan ve lama gibi pek çok hayvanı görebilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Macera Ormanı’nda mangal için ayrılmış özel alanlar da mevcut. Sabit ızgaralar bulunuyor bu yüzden yanınızda sadece tel ve kömür getirmeniz yeterli olacaktır. Orman alanının ucuna doğru yürürseniz, Antalya’nın şehir manzarasıyla da karşılaşabiliyorsunuz. Fotoğraf çekmek ve manzara keyfi sürmek için güzel bir yer. Haftanın her saati kalabalık olduğundan piknik yapacaksanız erkenden gitmenizi öneririz. Macera Ormanı’nın giriş ücreti yok, yalnızca tesislere para ödüyorsunuz. 

Antalya Macera Ormanı’na Nasıl Gidilir?

Toplu taşımayla ulaşım sağlamak için Sigorta durağından geçen T1A tramvayından faydalanabilirsiniz.

Kadriye Beach Piknik Alanı

Antalya’nın dışında, Kumköy ve Belek arasında yer alan Kadriye Piknik Alanı, bahar ayları için huzurlu ve sakin bir piknik fırsatı sunuyor. Tertemiz çam ağaçlarının kokusu, kuş sesleri, sincaplar, denize iki adımlık uzaklığı, oyun parkı, otoparkı, çeşmeleri… Kısacası ne ararsanız bulabileceğiniz bir piknik alanı. Mangal alanlarının kalitesi gayet iyi. İstediğiniz gibi yemeğinizi pişirebilir ve mangal keyfini yaşayabilirsiniz, aradaki boşluklar insanları ve sizi rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanmış. Tesis aynı zamanda çocuklar için aktivite imkanı da sunduğundan, ailecek gitmek için uygun. İçerisinde yemek yiyebileceğiniz ve çay-kahve içebileceğiniz sosyal tesisler mevcut. Giriş için araç başına 70 TL ücret alınıyor.

Antalya Kadriye Beach Piknik Alanı’na Nasıl Gidilir?

Antalya merkezine 30 km uzaklıkta olan Kadriye Beach’e dolmuş seferleri düzenleniyor. Boğazkent istikametine giden BA22 hattındaki otobüslerden yararlanabilirsiniz. Deniz Cd. Durağında indiğinizde 25 dk yürüme mesafesinde kalıyor. Sahip olduğu manzaralar ve sunduğu konfor düşünülünce, mesafeye değdiğini söyleyebiliriz.

Kepez Belediyesi Sosyal Tesisler Ve Mesire Alanı

Antalya’nın merkezinden uzaklaşmadan piknik yapmak için Kepez Belediyesi’nin sosyal tesislerini de tercih edebilirsiniz. Belediye işletmesi olduğu için fiyatlar özel işletmelerin altında, yani ekonomik bir şekilde gününüzü geçirebilirsiniz. Sosyal tesislerin içi aslında büyük bir park gibi tasarlanmış. Antalya’nın şehir manzarası eşliğinde yürüyüş yapabileceğiniz alanlar, oturup kitap okuyabileceğiniz banklar ve yiyip içebileceğiniz kafeler mevcut. Eğer piknik yapmak isterseniz çardakları kullanabilir veya direkt çimlere oturabilirsiniz. Çocuklar için özel olarak ayrılan bir oyun alanı da var, bu yüzden aileler sıklıkla tercih ediyor. Bölge içerisinde ateş yakılmasına müsaade edilmiyor, bu yüzden yiyeceklerinizi önceden hazırlayıp yanınızda getirebilirsiniz ya da tesisin içerisinde bir şeyler yiyebilirsiniz. Şehrin çok dışında olmasa da harika bir doğa atmosferi var, tertemiz havayı hissetmek ve gökyüzünü izlemek çok keyifli oluyor. 

Kepez Belediyesi Sosyal Tesisler Ve Mesire Alanı’na Nasıl Gidilir

Sosyal tesislerin bulunduğu alan zaten Antalya merkezine çok yakın bir konumda yer alıyor. Özel aracınızla Antalya Otogarı’ndan Zeytinpark’a dümdüz giden D650 yolunu takip edebilirsiniz. Eğer toplu taşıma kullanmak isterseniz de merkezden kalkan DC79, DM85 veya SD20 araçlarına binebilirsiniz. 

{search:antalya-otelleri,Antalya Otelleri}