İstanbul'un En İyi İtalyan Restoranları

İstanbul'un En İyi İtalyan Restoranları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 04 Ocak 2022
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
İstanbul'un En İyi İtalyan Restoranları

İtalyan mutfağı dünyaya mal olmuş bir mutfak. Nefis pizzalarıyla, soslu el yapımı makarnalarıyla, tadı damağınızda kalan tiramisularıyla, yoğun kremalı ve çıtır hamurlu Cannoli tatlısı ile İtalyan mutfağını bu yazımızda keşfe çıkıyoruz. İstanbul'da en iyi pizza nerede yenir? İstanbul'un en iyi İtalyan yemekleri nerededir? Bu ve çok daha fazlasını yazımızda keşfedebilirsiniz.

{ad:0}

Pizzeria il Pellicano, Kadıköy

İstanbul'un İtalyan Gastronomi Noktaları

Kadıköy'ün ara sokaklarında bulunan, İtalyan bir şefin işlettiği minik bir dükkan Pizzeria il Pellicano pizza restoranları arasında ilk sırada yer alıyor. Napoli usulü pizza yapıyor. Açık ve kapalı pizza çeşitleri olan mekanda, pizzalar odun ateşinde pişiyor, incecik açılıyor ve pişince çıtır bir hamura sahip oluyor. Mekanda fiyatlar makul olmakla beraber, hafta sonları işletme bir hayli yoğun. Dükkan çok ufak olduğu için şimdiden uyaralım sıra bekleyebilirsiniz. Bu arada mekan pazartesi günleri kapalı. Anadolu Yakası İtalyan restoranları arasında yer alan Pizzeria il Pellicano’yu mutlaka denemenizi öneririz.

Pizzeria il Pellicano Nerede diye soracak olursanız Kadıköy’ün Moda semtinde, Kadıköy Anadolu Lisesi’nin hemen karşı sokağında yer almaktadır.

Paul’s Homemade Pasta & Lasagna, Kadıköy

İstanbul'un İtalyan Gastronomi Noktaları

Orjinal lazanya severler burayı listelerine alsın! Özellikle lazanya çeşitleri ile ön plana çıkan mekanda Pizza, Makarna gibi diğer İtalyan lezzetleri de mevcut. Kısacası meşhur İtalya yemeklerini bu mekanda bulabilirsiniz. Babası Paul'un izinden giden oğlu Hakan Bey tarafından işletilen bu mekanda seçtiğiniz ek ürünlerle yiyeceğiniz lazanyayı zenginleştirebilirsiniz. Servis edilmesi için yapılan özel güveçler, lazanyanın her daim sıcaklığını koruması için tasarlanmış. Kadıköy Anadolu Lisesi çaprazında bulunan mekanın Lazanya sonrası özellikle Tiramisu tatlısını öneriyoruz.

Paul's Homemade Nerede diye soracak olursanız Kadıköy’de Bahariye Caddesinden Moda’ya doğru giderken Kadıköy Havuz’dan sola dönüp, Fenerbahçe’ye doğru giden yolda ilerlerken hemen sol tarafta dükkanı göreceksiniz.

Kadıköy Kahvaltı Mekanları içeriğimizi de keşfedebilirsiniz.

Nello’s, Şaşkınbakkal

İstanbul'un İtalyan Gastronomi Noktaları

Şaşkınbakkal'da ufacık ve şirin bir işletme olan Nello's, 2018 yılında faaliyete başlamış. Napoli'li olan Nello, Türk eşi ile birlikte bu mekanı açıyor ve kendi anne ve anneannelerinin orijinal tariflerini uygulayarak bir menü oluşturuyor. Ricotta Peynirli Manfredi Makarna, Gnocchi mekanın favorilerinden. Günlük olarak hazırlanan malzemelerle yapılıyor her şey. Ayrıca Nello, sosları kendi orijinal reçetelerine göre taze hazırlıyor.Anadolu Yakası italyan restoranları arasında yer alan Nello’s ‘u mutlaka denemenizi öneririz.

Nello’s Şaşkınbakkal Nerede diye soracak olursanız Bağdat Caddesi’nde Suadiye mevkiine geldiğinizde Halay Sokağı'nın hemen girişinde olduğunu göreceksiniz.

Eataly, Levazım

İstanbul'un İtalyan Gastronomi Noktaları

İtalyan mutfağı denilince İstanbul'da ilk akla gelen mekan Eataly. 8 yıldır Zorlu Center'da faaliyet gösteren oluşum, adeta küçük bir İtalyan kasabasını andırıyor. Eataly'de isterseniz hem İtalyan lezzetlerini tadabilir, İtalya mutfağına ait her şeyi market kısmından evinize veya sevdikleriniz için satın alabilirsiniz. Meşhur İtalya yemeklerini ve lezzetlerini bulabileceğiniz bu mekanda ayrıca İtalyan lezzetlerine dair ücretli olarak Mutfak Atölyeleri düzenleyen mekanda, tadım yaptıktan sonra belki de pizzanın nasıl yapıldığını öğrenmek isteyeceksiniz...

Eataly Nerede diye soracak olursanız Zincirlikuyu’da bulunan Zorlu AVM Center içerisinde zemin katta yer almaktadır.

Como Bakery, Beşiktaş

İstanbul'un İtalyan Gastronomi Noktaları

Eataly'de yıllarca çalışmış bir şefin artık kendi dükkanımı işletmeliyim diye yola çıktığı ufacık ve şirin bir dükkan Como Bakery. Türkiye'nin ilk Sicilya usulü Cannoli(Kanoli) ve Tiramisu temsilcisi olan mekan, 2018 yılında Beşiktaş'ta açıldı. Sicilya'nın meşhur bol kremalı ve çıtır mı çıtır hamurundan yapılan bir tatlı olan Cannoli(Kanoli), bu dükkanda çeşit çeşit. Kendi yorumlarını da katarak farklı Cannoli tatlıları çıkaran şef, meraklıysanız size bu tatlının nasıl yapıldığını da anlatıyor. Ayrıca orijinal Sicilya usulü tiramisu da alışageldik tiramisu tariflerinden çok çok farklı.

Como Bakery Nerede diye soracak olursanız, Beşiktaş Akaretler caddesinde ilerlediğinizde Sinanpaşa’da Köşeli Sokağı'nın hemen başında göreceksiniz.

Ristorante il Padrino, Caddebostan

İstanbul'un İtalyan Gastronomi Noktaları

İtalyan mutfağı denilince yılların eskitemediği, İtalyan lezzetlerini hala ilk günkü gibi sunan Ristorante il padrino, İstanbul'un en eski ve popüler İtalyan restoranlarından birisi. Geniş bir İtalyan mutfağına sahip olan mekanda, makarnalar el yapımı, pizzalar oldukça lezzetli ve geniş bir şarap listesi mevcut. Sevdiklerinize şık bir yemek yemek istediğinizde bu adres aklınıza gelebilir.Anadolu Yakası italyan restoranları arasında bir çınar olan Ristorante il Padrino’yu mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Ristorante il Padrino Nerede diye soracak olursanız Bağdat Caddesi’nde ilerlerken Caddebostan yolu üzerinde sol tarafta olduğunu göreceksiniz.

Trattoria La Scarpetta, Etiler

İstanbul'un İtalyan Gastronomi Noktaları

2014 yılından beri Etiler'de faaliyet gösteren İtalyan restoranı, şık ve özellikle iş yemeklerine hitap eden bir restoran konseptinde. İtalyan mutfağına dair lezzetlerin yanı sıra şarküteri alanında da geniş bir yelpazeye sahip. Günlük olarak taze yapılan makarna çeşitlerinden tutun da, mevsim sebzelerine göre hazırlanan pizza ve yemekler arasından hangisini seçeceğiniz konusunda kafanız karışabilir, bizden söylemesi.

Trattoria La Scarpetta Nerede diye soracak olursanız Etiler Nispetiye Caddesi’nde ilerlediğinizde Dilhayat Sokak'ta olduğunu göreceksiniz.

Zucca Pizza, Kurtuluş

İstanbul'un İtalyan Gastronomi Noktaları

İtalya'daki lezzetli pizzaları aratmayan bir mekandayız. Pizza restoranları arasında Avrupa Yakası pizza restoranları arasında yer alan Zucca, geniş bir İtalyan mutfağı menüsüne sahip. Klasik pizzalardan, İtalyan mantısına, daha hafif yemeyi tercih edenler için hazırladıkları salata menüsünden tutun da, et severleri de düşündükleri geniş bir menüye sahipler. Klasik 4 peynirli pizza ve parmesan tekerinde harmanlanıp, pesto sosuyla enfes hale gelen Pizza Pesto'yu öneririz.

Zucca Pizza Nerede diye soracak olursanız Osmanbey metro çıkışında yer alan Dolapdere Caddesi paralelinde Baruthane Caddesi üzerinde olduğunu göreceksiniz.

De Mario, Etiler

İstanbul'un İtalyan Gastronomi Noktaları

1993'ten beri faaliyet gösteren De Mario, Napoli'den özel olarak getirilen odun fırınına sahip olması onu farklı ve lezzetli kılıyor. Leziz pizzalar yanında, güzel ekmekler de tadabileceğiniz mekanda her şey günlük hazırlanıyor ve sezona göre menü yenileniyor. 1993'ten beri şehrin en iyi İtalyan restoranları arasında olması elbette tesadüf değil.

De Mario Nerede diye soracak olursanız Etiler Nispetiye Caddesi’nde ilerlediğinizde Dilhayat Sokak'ta olduğunu göreceksiniz.

Bonus: Say Cheese, Kadıköy

İstanbul'un İtalyan Gastronomi Noktaları

Son zamanların en popüler mekanlarından biri olan Say Cheese, önünde her daim kuyruk olan bir sokak lezzetleri mekanı. Sadece makarna yapımı olan mekanda, tüm makarnalar el yapımı ve günlük olarak taze açılıyor. Hatta siz sıra beklerken nasıl makarna yapıldığını izleyebilirsiniz. Makarnanın lezzetini özel kılan ise parmesan tekerinde harmanlanması ve sonrasında seçeceğiniz ek malzemelerle eşsiz bir lezzete dönüşmesi. Ayaküstü lezzet mekanı olarak sayılabilecek Say cheese, kaliteli ve en iyi İtalyan makarnasını yiyebileceğiniz taze mekanlardan birisi.

Kadıköy Say Cheese Nerede diye soracak olursanız, Bahariye Caddesi üzerinde ilerlerken Aya Triada Rum Kilisesi yanından döndüğünüzde kilise bahçesi karşısında mekanı göreceksiniz.

İstanbul'da En İyi Makarna Nerede Yenir? başlıklı içeriğimizi de inceleyin!

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

Yorumlar

Önder 
05.01.2022
Moda'da sadece İtalyan tatlıları yapan Chocca'nın listede olmaması eksiklik. 2016'dan beri cannoli yapıyorlar ayrıca. tiramisuları da orjinal tarifi ile kendi mascarponeleri ile yapıyorlar