İstanbul’da En İyi Makarna Nerede Yenir?

İstanbul’da En İyi Makarna Nerede Yenir?

Paylaş
Gülnur Sağlam  
Eklenme: 04 Ocak 2022
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
İstanbul’da En İyi Makarna Nerede Yenir?

Filmlere, şiirlere, kitaplara ve daha nicesine ilham olan bir şehir İstanbul. Büyüleyici güzelliği ile insanı kendine çeken, gecesi başka gündüzü bir başka güzel şehir. Farklı kültürlerin birbiriyle harmanlandığı bu şehrin her köşesinde ayrı bir sanat eseri yatıyor. Kendine has dokusu ile ön plana çıkan İstanbul, her dönemin şehri olmayı başarıyor. Mevsim geçişleriyle ayrı bir karaktere bürünen şehrin sokaklarında kendinizi atabilir, her köşesinde bulunan yemek mekanlarında eşsiz lezzetler tadabilirsiniz. Tıpkı kültüründe olduğu gibi yemeklerinde de İstanbul, tüm güzellikleri harmanlamayı başarıyor. İstanbul’da makarna tutkunlarına birbirinden farklı seçenek sunan bir seçki hazırladık biz de. Adı, tadı ve kokusuyla aklınızı başınızdan alan makarnaları ve bulunduğu yerleri keşfe çıkmaya ne dersiniz?

{ad:0}

Eski Bir Köşkte İtalya Havası: Aida Vino e Cucina

İstanbul’da En İyi Makarna Nerede Yenir?

Moda’nın en nevi şahsına münhasır İtalyan restoranı Aida Vino e Cucina’da makarnanın en lezzetlisini yiyebilirsiniz. Üç katlı eski bir köşk üzerine kurulan bu İtalyan restoranı daha pek çok lezzeti önünüze seriyor. Farklı makarnaların ve sosların sizi karşıladığı bu mekana bayılacaksınız. Hatta ortamı ve manzarayı gördükten sonra makarnaları bile unutabilirsiniz. Aida Vino e Cucina’da hangi makarnayı denemeli diyorsanız kesinlikle Taze Porçini Mantarlı Pappardelle‘yi tatmalısınız. Lezzetli makarnaları ile ağzınızı şenlendiren bu mekan aynı zamanda canlı piyano dinletisi eşliğinde yemek yemenizi de sağlıyor.

Gözlerden Uzak ve Leziz Bir Seçenek: La Scarpetta

İstanbul’da En İyi Makarna Nerede Yenir?

Rotanızı, Etiler’de gözlerden uzak ve bahçesiyle içinizi açan açan bir mekana çevirmeye ne dersiniz? Lezzetli bir makarna yemek için gittiğiniz La Scarpetta’da ortamın büyüsüne kapılabilir, zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız bu mekanda İtalyan mutfağının en lezzetli örneklerini tadabilirsiniz. Görsel bir şölen sunan La Scarpetta yaklaşık 1.000 şaraplık kavıyla da konuklarını memnun etmeyi başarıyor. La Scarpetta’ya gidenlerin çoğu buranın Carbonara Soslu Gragnano Spaghetti’sine bayılıyor. Her dönem hizmet veren bu mekana gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Ev Yapımı Tadında: Paps İtalian

İstanbul’da En İyi Makarna Nerede Yenir?

Taze taze yapılmış hamurun kokusun ve dokusunu yerinde denemek istemez misiniz? Paps İtalian, Karaköy’de yer alan ve lezzetiyle damak çatlatan makarna mekanlarından biri. Ev yapımı ıspanaklı fettuccine ve daha fazla seçeneği Paps İtalian farkı ile deneyimleyebilirsiniz. Farklı bir şekilde servis edilen fettuccine adaçaylı tereyağı ve parmesan peyniri eşliğinde sunuluyor. Hem makarna hem de et tadı arıyorsanız Paps İtalian makarna çeşitleri tam size göre. Mekanın en beğenilen lezzetlerinden biri olan Paccheri alla Genovese et ile makarnayı harmanlıyor. Paccheri alla Genovese ile birlikte 10 saat kısık ateşte pişen dana eti servis ediliyor. Açık havada ve huzurlu bir alanda yemek yemek istiyorsanız rotanızı Paps İtalian’a çevirebilirsiniz.

İtalya’daymışsınız Gibi Hissettiren Bir Mekan: Antica Locanda

İstanbul’da En İyi Makarna Nerede Yenir?

Antica Locanda, Arnavutköy’ün göbeğinde yer alan ama buna rağmen müthiş sakinlik sunan bir mekan. Huzurun hakim olduğu Antica Locanda adeta kendinizi İtalya’da gibi hissediyorsunuz. Dekorundan mekandaki tablolara ve lezzetlerine kadar her şeyiyle İtalyan esintileri taşıyor. Makarna ile meşhur olan bu mekanda farklı makarna türlerini ve deniz mahsulleri ile servis edilen seçenekleri bulabilirsiniz. Deniz Mahsullü Linguini ise burada kesinlikle denemeniz gereken lezzetlerden biri. Ayrıca siyah trüf ezmesi ve parmesan peyniri kremalı ev yapımı Tagliolini da denemeyi unutmayın. Hazır buraya gelmişken farklı yerleri gezmek isterseniz Keşif Rehberi’nden Arnavutköy Gezi Rehberi yazısına bakmanızı öneririz!

Samimi Bir Mekan Arayanlara: Nello’s Italian Restaurant

İstanbul’da En İyi Makarna Nerede Yenir?

Nello’s Italian Restaurant’a girdiğiniz andan itibaren müthiş bir samimiyetle karşılaşıyorsunuz. Bağdat Caddesi’nin İtalyan restoranı olan Nello’s İtalian Restaurant, samimi ve butik bir restoran arayanlar için keyifli bir alan sunuyor. Lezzeti ve dekorasyonu ile sizi kendine çeken bu mekanda İtalya’nın atmosferini hissedebilirsiniz. Nello’s İtalian Restaurant’ta ne yemeli diyorsanız muhteşem ragu soslarının başrolü kaptığı lazanyayı mutlaka deneyin. Lazanyanın eşsiz lezzetinden sonra midenizde yer kalırsa diğer makarnaları da deneyebilirsiniz. Klasik bir İtalyan tarifi ile sizi karşılayan Polpette siparişi verirseniz, minik köftelerin ve domates sosunun eşlik ettiği spagettiye bayılmamanız mümkün değil. Deniz mahsüllü bir makarna severseniz kalamar, karides, midye eti ve kum midyeli bileşenlerinden oluşan seçenekleri deneyebilirsiniz. 

Şimdiden sizlere afiyet olsun! Daha fazla İstanbul Tarihi Lokantaları ile ilgili bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz. 

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}