İstanbul'da Mangal Yapılacak Yerler

İstanbul'da Mangal Yapılacak Yerler

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 25 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 19 Aralık 2023
İstanbul'da Mangal Yapılacak Yerler

Yeşil alanlar ve doğayla iç içe olan ormanlık alanlarda dinlenmek ve şehir hayatının stresine ara vermek hepimize çok iyi geliyor. Hafta sonları kendimizi doğaya attığımız zamanlarda bu yeşil molaya bir de mangal keyfi eklenince, lezzet ve huzur bir arada oluyor. İstanbul’da mangal yapılan yerler oldukça fazla. Ancak geçen yıl hepimizi üzen orman yangınları sebebiyle, çoğu park ve piknik alanlarında mangal yapılması yasaklanmıştı. Sonbahardan sonra pek çok alanda mangal yasağı kalkmış olsa da, mangal keyfi için yola çıkmadan önce, gideceğiniz piknik alanları hakkında belediyelerden güncel bilgi edinmenizi tavsiye ederiz. İstanbul’da mangal yapılacak alanlar önerilerimizi sizler için sıraladık.

{ad:0}

Belgrad Ormanı

İstanbul'un En Popüler 7 Mangal Alanı

İstanbul’un en büyük ormanlarından olan oksijen deposu Belgrad Ormanı, Sarıyer sınırları içinde yer alıyor. Kayın, meşe ve kestane ağaçlarıyla kaplı olan, yürüyüş parkurları ve muhteşem doğasıyla göz dolduran ormanda, harika bir gün geçirebilirsiniz. Piknik masalarının olduğu piknik alanında ise mangalınızı yakıp, afiyetle yiyebilirsiniz.

Ayvat Bendi Milli Parkı

İstanbul'un En Popüler 7 Mangal Alanı

Belgrad Ormanı içindeki parklardan biri olan Ayvat Bendi Milli Parkı, Eyüp sınırları içinde yer alıyor. Adını Ayvat Deresi üzerine kurulmuş olan tarihi bentten alan park, özellikle hafta sonları yürüyüş ve piknik yapmak için gelen ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor. Buradaki piknik alanlarında semaver ve mangalınızı yakabilir, doğayla baş başa bir gün geçirebilirsiniz.

Göktürk Göleti Tabiat Parkı

İstanbul'un En Popüler 7 Mangal Alanı

Adından da anlaşılacağa üzere Göktürk tarafında yer alan Göktürk Göleti Tabiat Parkı, hem bakir doğası hem de sunduğu eşsiz manzaralarla adından sıkça söz ettiriyor. Meşe ve gürgen ağaçlarının arasında karşınıza çıkan gölet, doğanın güzelliklerini gözler önüne seriyor. Parktaki piknik alanlarında mangal yapmak ise ayrı bir keyifli oluyor.

Beykoz Kaymakdonduran Ormanı

İstanbul'un En Popüler 7 Mangal Alanı

Beykoz’un yemyeşil doğasıyla uyum içinde olan ve tertemiz havasıyla doğa dostu bir seçenek sunan Beykoz Kaymakdonduran Ormanı, Anadolu Yakası’nın en sevilen parkları arasında bulunuyor. Sincaplarıyla meşhur olan parkta güzel bir geçirebilir, piknik alanlarında mangalınızı yakabilirsiniz. Yalnız dikkat; doğada olmak iştah açıyor.

Aydos Ormanı

İstanbul'un En Popüler 7 Mangal Alanı

İstanbul Anadolu Yakası’nda yer alan Aydos Ormanı, şehrin ortasında adeta bir yeşil cennet olarak karşımıza çıkıyor. Kartal, Pendik ve Sultanbeyli sınırlarında bulunan Aydos, muhteşem manzaralar sunan Aydos Tepesi ve Aydos Gölü ile oldukça popüler. Buraya gelmişken gölde balık tutabilir, yürüyüş ya da mangal keyfi yapabilirsiniz.

Pendik Kurnaköy Piknik Alanı

İstanbul'un En Popüler 7 Mangal Alanı

Ömerli Barajı Havzası içinde yer alan Kurnaköy, tertemiz köy havasını piknik alanına taşıyor. Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’na çok yakın bir konumda yer alan Kurnaköy Piknik Alanı’ndaki yürüyüş parkurlarında doğa yürüyüşü yapabilir, yemyeşil bir ortamda mangalınızı yakarak sevdiklerinizle vakit geçirebilirsiniz.

Saklı Göl Şile

İstanbul'un En Popüler 7 Mangal Alanı

Yapay bir baraj gölü olan ve manzarası ve doğasıyla büyüleyen Saklı Göl, Şile’nin en sevilen adreslerinden. Göl kenarında yer alan kahvaltı ve yeme-içme tesisi, yemyeşil bir ortamda harika bir deneyim sunuyor. Göl kenarındaki masalarda mangal keyfi yapabileceğiniz Saklı Göl’de, doğaya hayran olmamak işten bile değil. İstanbul her ne kadar metropol olsa da, içinde barındırdığı yeşil alanlar sayesinde biz İstanbullular biraz da olsa nefes alabiliyoruz. Özellikle bahar ve yaz aylarında içimizi ısıtan güneşi doğada karşılamak, bu deneyime lezzet eklemek ise hepimizi mutlu etmeye yetiyor.

İstanbul piknik alanlarını da keşfedin!

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

Önemli: 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 76. maddesinde yer alan hüküm uyarınca, orman alanları içerisinde 05.07.2023 tarihinden 30.09.2023 tarihine kadar mangal, semaver, ateş yakılması yasaktır.