Bu Yaz Bursa’da Keşfedeceğiniz Yerler

Bu Yaz Bursa’da Keşfedeceğiniz Yerler

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 25 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Bu Yaz Bursa’da Keşfedeceğiniz Yerler
Yazın başlangıcıyla beraber tatil sezonu da açılmış bulunmakta. Bu süreçte ziyaretçilerin en merak ettiği konulardan birisi de yeni yerler keşfetmek. Özellikle birçok şehre yakınlığıyla bilinen Bursa yeşilliğiyle yazları cıvıl cıvıl bir hal alıyor, dolayısıyla gezi açısından da oldukça elverişli şehirlerimizden birisi. Bu yazımızda Bursa gezilecek yerler listemizi sizler için derledik. Yaz aylarının en çekici lokasyonlarından birisi olan Bursa için keşfedilmeyi bekleyen yerler şu şekilde:

Bursa Kapalı Çarşı

Bu Yaz Bursa’da Keşfedeceğiniz Yerler

{ad:0} Bursa’nın sembolik tarihi yapılarından birisi olan Kapalı Çarşı, Osmanlı Dönemi zamanında yapılan Tahtakale ve Emir Hanı arasındaki çarşıdır. Ulu Camii ve Orhan Camii’nin hemen altında bulunuyor. Civar illerden yoğun bir ziyaretçi trafiği alan Kapalı Çarşı’nın tarihi dokusu günümüze dek bozulmamıştır. Ortalama 130 dükkana sahip olan çarşıda giyimden meşhur bursa havlularına, kuyumculardan ev ürünlerine kadar birçok alanda hizmet vermektedir.

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi

Bu Yaz Bursa’da Keşfedeceğiniz Yerler

Türkiye’nin tek Anadolu Arabaları Müzesi niteliği taşıyan müze, at arabası parçaları, tekerlekleri işleyen bir galeriye sahiptir. Umurbey Mahallesi’nde bulunan eski bir ipek fabrikasının restorasyonuyla açılan müzede, geçmişte kullanılan at arabalarının günümüzdeki arabalara evrilmesinin hikayesi anlatılmaktadır. Hem gezmeyi hem de bilgi edinmeyi sevenler için harika bir kültürel etkinlik düzenlenebilir. {product:2564}

Bakacak Seyir Tepesi

Uludağ’ın zirvesine konumlanan Bakacak Seyir Tepesi, 1720 metre yükseklik üzerindedir. Özellikle yaz aylarında, görünen Marmara Denizi’nin harika manzarası görenleri büyülemektedir. Temiz dağ havası almak isteyenler ve huzuru hissetmek isteyenler için harika bir nokta atışı olacak Bakacak Seyir Terası.

Bursa Teleferik

Bu Yaz Bursa’da Keşfedeceğiniz Yerler

1963 yılında kullanıma açılan teleferik, ülkemizin ilk teleferik hattı olma özelliği taşıyor. 144 kabin kapasitesi ve güvenli yolculuk sağlayan teleferik hattının kabinlerinde, 8 kişilik kapasite bulunuyor. Her türlü hava koşulunda kesintisiz hizmet sağlayan hat, Bursa’nın ayaklarınız altında olduğu harika bir yolculuk deneyimi yaşatıyor.

Kale Sokak

Bu Yaz Bursa’da Keşfedeceğiniz Yerler

Hisar ilçesinde bulunan bu tarihi sokak, Bizans dönemin ait kale ve duvarların aynı zamanda tarihi Bursa evlerinin bulunduğu harika bir yapıya sahip. Sokaklarında gezerken geçmişe yolculuk yapabileceğiniz, tarihte yaşayan insanları hissedebileceğiniz nadide sokaklardan birisi. {product:6214}

Bursa Botanik Bahçe

Bu Yaz Bursa’da Keşfedeceğiniz Yerler

Kent ve doğa yaşamının harmanlandığı nadide güzelliklerden birisi olan Bursa Botanik Bahçesi, adeta bir oksijen deposudur. 400 dönümlük alana sahip olan park botanik araştırmalarına ve çeşitli bilimsel araştırmalara da açık bir noktadadır. Buraya gittiğinizde 150 tür ağaç, 76 tür çalı, 27 çeşit gül ve 20 tür örtücü bitki görebilirsiniz. İçinde konaklayabileceğiniz konaklar, oteller ve çeşitli sosyal alanlar bulunuyor. Yaz tatilinizi doğal bir noktada geçirmek için harika alanlardan birisi olan Bursa Botanik Bahçe ziyaretçilerini doğanın kollarıyla kucaklıyor.

Reşat Oyal Kültür Parkı

Bu Yaz Bursa’da Keşfedeceğiniz Yerler

Özellikle yaz aylarında Bursa halkının akın ettiği Reşat Oyal Kültür Parkı, hem doğayı hissetmek hem de doyasıya eğlenmek için harika alanlardan birisi. Park içerisinde harika bir lunapark bulunmakla beraber, dinlenmek için kafeler, banklar, aynı zamanda seyyar satıcılar da bulunuyor. Yazları cıvıl cıvıl olan kültür parkı yıllardır ziyaretçilerine hizmet vererek samimi ambiyansı ile büyülemeye devam ediyor.

Altunkum Plajı

Bu Yaz Bursa’da Keşfedeceğiniz Yerler

Deniz, kum, güneş üçlüsünün vazgeçilmez olduğu yaz aylarında Altınkum Plajı sakin denizi ile ziyaretçilerini karşılıyor. Bursa’nın Mudanya ilinde olan bu plajda soyunma kabinleri, duş olup yürüme mesafesinde yeme-içme mekanları, konaklayabileceğiniz pansiyon ve oteller bulunuyor. {product:4953}

Kumsaz Plajı

Bu Yaz Bursa’da Keşfedeceğiniz Yerler

Mudanya ve Gemlik şeritleri arasına konumlanan plaj, 300 metre uzunluğa sahip. Kum yapısı ince olup deniz seviyesi sığ özelliktedir dolayısıyla denize girmek isteyen herkes tercih edebilir. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından iyi kalite unvanı alan plajda; tuvalet, duş, soyunma kabinleri, voleybol sahası, büfeler, etkinlik alanları ve kafeler bulunuyor. Şehir merkezine 40 km uzaklıkta olmasından ötürü merkeze olan ulaşımı minibüs ve otobüslerle sağlayabilirsiniz.

Sansarak Kanyonu

Bu Yaz Bursa’da Keşfedeceğiniz Yerler

İznik’te yer alan Sansarak Kanyonu, manzara severler için harika rotalardan birisi. Dere içerisinde yaklaşık 4 saatlik bir yürüyüşle buraya ulaşabilirsiniz. Bu yürüyüş boyunca çok sayıda şelale, göletlere rastlayacak bu doğa harikaları sizi huzurda hissettirecek. {product:26835} Bonus: Bursa'ya gelmişken Nilüfer ilçesinde bulunan Dream & Cook Bakery mekanını güzel pastalar, mevsimine göre yapılan dondurmalar, leziz kruvasanlar yemek isteyen ya da Bursa'ya gelmişken güzel bir kahvaltı yapmak isteyenler için öneririz.

Bursa'da Nerede Kalınır?

Bu Yaz Bursa’da Keşfedeceğiniz Yerler

Yaz mevsiminde her yer cıvıl cıvılken Bursa seyahatiniz için birbirinden farklı ve her bütçeye uygun Bursa Otellerini Neredekal.com üzerinden inceleyebilir, Bursa seyahatinizi kolaylıkla planlayabilirsiniz. {search:bursa-otelleri,Bursa Otelleri}