Dünyanın en büyük metropollerinden biri İstanbul gezisi için kapsamlı bir rehberle karşınızdayız. İstanbul seyahatinizi planlayın ve görülmesi gereken en önemli noktaları, popüler İstanbul rotalarını keşfedin.
İstanbul Avrupa'nın en popüler şehirlerinden biri olduğu için pek çok havayolu şirketi, dönemsel indirimler ve kampanyalarla indirimli uçak bileti satışı yapmaktadır. Birkaç ay önceden bilet alarak en uygun fiyattan uçabilir ya da dönemsel indirimleri takip edebilirsiniz.
Yılın her döneminde, İstanbul’da hem aktivite hem de mevsime uygun gezi rotaları bulmak mümkün. Gastro zevkine düşkün kişiler için popüler dünya mutfağı restoranları, doğa ile iç içe olmayı sevenler için şehrin arka bahçeleri yazın tadını çıkarmak isteyenler için de gizli saklı kalmış plajlar gibi keşfedilmeyi bekleyen nice destinasyona sahip bir metropol şehirden bahsediyoruz. Dolayısıyla, yılın hangi döneminde seyahat ederseniz edin; Size hitap eden bir rota bulmanız oldukça muhtemel!
Resmi tatil günleri için seyahat edilebilecek en güzel şehirlerden birisi de İstanbul. Hele ki ilk kez geliyorsanız veya bu seyahatinizde daha önce hiç deneyimlemediğiniz bir rotayı tecrübe edecekseniz bayram atmosferini yaşamak adına güzel bir tercih olacaktır. Seyahat ve konaklama konusunda birkaç ay önceden rezervasyon ve biletleme işlemlerini gerçekleştirmeniz hâlinde tasarruflu bir tatil yapmanız da kuvvetle muhtemeldir. Aklınızda beliren seyahatiniz için otobüs bileti arayışınızı şimdi gerçekleştirmek için buraya tıklayabilirsiniz!
İstanbul seyahati için otel arayışınızı yaparken, pek çok farklı bölgeden ve farklı fiyatlara sahip 4000’e yakın tesisten oluşan İstanbul otelleri listemizi incelemeyi unutmayın! Aile dostu, iş seyahati konseptli, termal, denize sıfır, muhafazakar veya balayı oteli gibi farklı konseptlere apart, pansiyon, bungalov, tatil köyü gibi farklı türlere ve yarım pansiyon, tam pansiyon gibi farklı konaklama tiplerine göre listelenmiş oteller arasında ziyaret amacınız doğrultusunda en doğru tesisleri kolayca tespit edebilirsiniz.
Sadece ülkemizin değil, dünyanın en zengin ulaşım ağlarından birisine sahip olan İstanbul; Farklı ülkeler ve şehirlerden gelecek yolcular için geniş alternatiflere sahiptir. Seyahat rotanızı belirlerken iki önemli etmen var:
Bu iki etmen doğrultusunda İstanbul’da ulaşım sağlayacağınız güzergâhı belirleyebilirsiniz. Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı olmak üzere iki havalimanı, Avrupa ve Anadolu Yakası'nda yer alan otogarlar, tren istasyonları gibi farklı ulaşım araçlarına müsaittir. Bunun yanı sıra şehir içi ulaşımda da metro başta olmak üzere geniş toplu taşıma ağı ile seyahatiniz boyunca rahat ulaşım sağlamanıza olanak tanımaktadır. Ankara, Konya ve Eskişehir gibi şehirlerden hızlı trenle de gelebileceğinizi anımsatır, şahsi aracınızla gelmeyi düşünüyorsanız ya da en uygun seyahat araçlarını tespit etmek isterseniz İstanbul yol tarifi ile mobil cihazlarınızdan gerekli yönergeleri alabileceğinizi belirtiriz.
İstanbul geziniz için, gezmeyi planladığınız rotalar ve gezi amacınız doğrultusunda bir seyahat takvimi çıkarmanız en doğru yöntem olacaktır. Gezi amacınız dönemsel bir etkinlik, balayı, yıl dönümü kutlaması gibi nedenlere dayanıyorsa takviminiz kişisel kriterlerinize göre belirlenebilir. Ancak bir turist gibi şehri keşfetmek istiyorsanız, bunun için oldukça uzun bir zaman dilimine ihtiyaç duyduğunuz aşikardır. Size tavsiyemiz, Avrupa ve Anadolu Yakası'nda belirli güzergâhlar belirleyerek üç ilâ dört günlük farklı seyahatler planlamanızdan yanadır. Günübirlik seyahatler için hazırladığımız rota önerilerimize göz atarak, kendi gezi takviminizi belirleyebilirsiniz!
İstanbul, şehir içi ulaşım konusunda oldukça geniş alternatiflere sahip bir metropol şehridir. Metro, metrobüs, tren, Marmaray, vapur hatları, şehir içi otobüs ve minibüsler gibi pek çok farklı ulaşım aracına sahiptir. Şehir içi ulaşımda unutmamanız gereken en önemli kriter, İstanbulkart sahibi olmaktır. İstanbulkart edinerek ulaşımı en avantajlı biçimde gerçekleştirebilir veya farklı biniş türlerine göre şekillenmiş toplu taşıma kartlarını kullanabilirsiniz.
Siz de İstanbul seyahatinizi planlarken konaklama konusundaki arayışlarınızı da sonuçlandırmak isterseniz şimdi buraya tıklayarak İstanbul Otelleri listesini inceleyebilirsiniz!
İstanbul'da hediyelik alınabilecek eşyalar hiç şüphesiz ki tarihi dokusunu anlatan eşyalar olmalıdır. Kültürel yapısı sayesinde birçok turistin dikkatini çeken, farklı işlemeleri olan yöresel ürünleri, otantik takıları ve süs eşyalarını, anı olarak kalabilecek şehrin minyatür eserlerini satın alabilirsiniz. Sevdiklerinize hediye etmek için veya kendinize bir anı olarak kalması için satın alabileceğiniz eşyaları Kapalı Çarşı'da, Mısır Çarşısı'nda, Ortaköy'de ve Galata'da bulabilirsiniz.
İstanbul Marmara Bölgesi'nde yer alır. Deniz yoluyla veya kara ulaşımıyla ulaşmak mümkündür.
Yapılan araştırmalara göre Los Angeles, Madrid, Şikago kadar güvenli bir şehirdir.
Sultanahmet'e Neden Gitmeli?
Külliyesiyle birlikte İstanbul’un en büyük anıt komplekslerinden biri olan Sultanahmet Camii, 17. Yüzyılda Sultan 1. Ahmet tarafından Mimar Sedefkar Mehmet Ağa’ya yaptırılmış. Cami duvarlarındaki Mavi İznik çinileriyle ünlü olup yabancılar tarafından Mavi Camii (Blue Mosque) olarak da tanınıp biliniyor. 14 yaşında tahta çıkan 1. Ahmet caminin tamamlanmasından bir yıl sonra henüz 28 yaşındayken vefat etmiş. Eşi Kösem Sultan ve iki oğluyla birlikte uyuduğu türbesi ise caminin hemen yanında yer alır. Sultanahmet Camii 1985 yılından beri UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor.
Sultanahmet Camii'ne Nasıl Gidilir?
Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ile ya da Üsküdar / Kadıköy’den kalkan vapurlarla Eminönü’ne geçebilirsiniz. Eminönü’nden T1 tramvay hattını kullanarak Sultanahmet durağında indiğinizde camiyi göreceksiniz. Yürümeyi tercih ediyorsanız Eminönü’nden Gülhane yolunun takip ettiğinizde Sultanahmet’e ulaşmanız yaklaşık 15 dakika sürüyor. Kendi aracınızla gelecekseniz bölgede anıtların bulunduğu birçok alan trafiğe kapalı. Sirkeci’deki otoparkların da çoğu zaman dolu olduğunu hatırlatır ve mümkünse araçsız gelmenizi öneririz.
Sultanahmet Camii Hakkında Önemli Bilgiler
Cami ibadete açık olduğu için namaz vakitlerinde cemaatin dikkatini dağıtmamak adına sessizlik önemli. Ayrıca saygılı olmak açısından iç mekana girerken kadınların başörtüsü takması ve mini etek – şortla girilmemesi isteniyor. Caminin hemen girişinde tedbirsiz gelen kadın ziyaretçilerin uzun etek ve tek parça elbise bulabilecekleri kabinler var. Giydikten sonra aynı yere iade edilen bu giysiler yerine gelirken kendi örtünüzü ve kıyafetinizi getirmeniz hijyen açısından önem taşır. Ayakkabılar camii girişinde çıkarılıyor. Kaldırmak için dolaplar var ama ayakkabılarınızı kapıda bırakmak istemezseniz yanınızda bir poşet bulundurmanızı öneririz. Bu arada camiye girişlerin ücretsiz olduğunu ve turizmin yoğun olduğu dönemlerde de girişinde uzun kuyruklar oluştuğunu söylemeden geçmeyelim.
Ayasofya'ya Neden Gitmeli?
M.S. 537 yılında Bizans döneminde inşa edilen Ayasofya Camii 1985 yılından bu yana UNESCO Kültür Mirasları Listesi’nde olup, dünyanın en çok ziyaret edilen anıtlarından biri. Gökyüzüne asılmış gibi duran büyük kubbesi, muhteşem mozaikleri, 40 penceresi ve 107 sütunuyla 1500 yıldır ayakta duran bu yapı, tarihi gibi mimarisiyle de bir başyapıt. Dünyanın en eski katedrali olma unvanını da taşıyan Ayasofya günümüzde bir cami olarak da ibadete açık.
Ayasofya Camii'ne Nasıl Gidilir?
Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ile ya da Üsküdar / Kadıköy’den kalkan vapurlarla Eminönü’ne geçebilirsiniz. Eminönü’nden T1 tramvay hattını kullanarak Sultanahmet durağında indiğinizde camiyi göreceksiniz. Yürümeyi tercih ediyorsanız Eminönü’nden Gülhane yolunun takip ettiğinizde Sultanahmet’e ulaşmanız yaklaşık 15 dakika sürüyor. Kendi aracınızla gelecekseniz bölgede anıtların bulunduğu birçok alan trafiğe kapalı. Sirkeci’deki otoparkların da çoğu zaman dolu olduğunu hatırlatır ve mümkünse aracınız olmadan gelmenizi öneririz.
Ayasofya Camii Hakkında Önemli Bilgiler
Cami ibadete açık olduğu için namaz vakitlerinde cemaatin dikkatini dağıtmamak adına sessizlik önemlidir. Ayrıca saygılı olmak açısından iç mekana girerken kadınların başörtüsü takması ve mini etek – şortla girilmemesi isteniyor. Caminin hemen girişinde tedbirsiz gelen kadın ziyaretçilerin uzun etek ve tek parça elbise bulabilecekleri kabinler var. Giydikten sonra aynı yere iade edilen bu giysiler yerine gelirken kendi örtünüzü ve kıyafetinizi getirmeniz hijyen açısından en doğru karar. Ayakkabılar camii girişinde çıkarılıyor. Kaldırmak için dolaplar var ama ayakkabılarınızı kapıda bırakmak istemezseniz yanınızda bir poşet bulundurmanızı öneririz. Bu arada camiye girişlerin ücretsiz olduğunu ve turizmin yoğun olduğu dönemlerde de girişinde uzun kuyruklar oluştuğunu söylemeden geçmeyelim.
Yerebatan Sarnıcı'na Neden Gitmeli?
Bizans İmparatoru Justinyen’in M.S. 542’de yaptırdığı Yerebatan Sarnıcı İstanbul’un en mistik yapılarından biri olup, Ayasofya ile aynı dönemde yapılmış eserlerdendir. Sarnıçta suyun içinde yükselen her biri 9 metrelik 336 sütun bulunuyor. Bu sütunlardan 3 tanesi de mitolojide yılan saçlı kadın olarak bahsedilen Medusa başlarıyla daha özel bir ilgi görüyor. Günümüzde yeraltı sarayı olarak gezilen bu gizemli mekan eskilerde şehrin su ihtiyacını karşılamak için kullanılmış. Sütunların büyülü görüntüsü ve akustiğiyle baş döndüren bir atmosfer sunan sarnıç İstanbul Tarihi Yarımada’da mutlaka görün diyeceğimiz yerlerden biridir.
Yerebatan Sarnıcı'na Nasıl Gidilir?
Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ile ya da Üsküdar / Kadıköy’den kalkan vapurlarla Eminönü’ne geçebilirsiniz. Eminönü’nden kalkan T1 tramvay hattını kullanarak Sultanahmet durağında indiğinizde de kısa bir yürüyüşle sarnıca ulaşabilirsiniz. Tramvay'a binmek istemezseniz Eminönü’nden Gülhane yolunu takip ederek yürüdüğünüzde yol 15 dakika sürüyor. Kendi aracınızla gelecekseniz bölgede anıtların bulunduğu birçok alan trafiğe kapalı. Sirkeci’deki otoparkların da çoğu zaman dolu olduğunu hatırlatır ve mümkünse araçsız gelmenizi öneririz.
Yerebatan Sarnıcı Hakkında Önemli Bilgiler
- Yerebatan Sarnıcı’nda Müzekart geçmiyor. Biletinizi kapıdan ya da online olarak satın alabiliyorsunuz. Kapıdan alırsanız kuyruk bekleme ihtimaliniz fazla olduğundan online alternatifini değerlendirmenizi öneririz. 8 yaşından küçük çocuklar için bilet almanıza gerek yok, ücretsiz girebiliyorlar.
- Yerebatan Sarnıcı’nı her gün 09:00 – 17:30 saatleri arasında gezebiliyorsunuz. Bayramların ilk günü ise açılış saat 13:00’de oluyor.
- Sarnıç gezinizde sesli rehber hizmetinden yararlanabiliyorsunuz.
- İçeride zemin kaygan olduğu için topuklu ayakkabı yerine spor ayakkabıyla gelmeniz ve yürürken dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca solunum rahatsızlığı olanlara mekanda nem oranının yüksek olduğunu da hatırlatmış olalım.
Topkapı Sarayı'na Neden Gitmeli?
Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un Fethi sonrasında 1460 – 1478 yılları arasında inşa ettirdiği Topkapı Sarayı, Tarihi Yarımada’nın en şaşalı yapılarındandır. Sarayburnu’nda konumlanan bu heybetli saray yapıldığı tarih itibariyle tam 400 yıl devletin yönetim merkezi olarak kullanılmış ve Osmanlı padişahlarıyla aileleri de bu sarayda yaşamıştır. 700.000 metrekare alana yayılan yatay mimarideki Topkapı Sarayı 1985 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne girmiş. Günümüzde müze statüsünde gezilebilen sarayda Kutsal Emanetler başta olmak üzere paha biçilemez birçok eser sergileniyor. Hasbahçesi, haremi ve ihtişamlı giriş kapılarıyla sizi zaman yolculuğuna çıkaracak Topkapı Sarayı’ndan eşsiz bir Boğaz manzarası da izleyebiliyorsunuz.
Topkapı Sarayı'na Nasıl Gidilir?
Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ile ya da Üsküdar / Kadıköy’den kalkan vapurlarla Eminönü’ne geçebilirsiniz. Eminönü’nden geçen T1 tramvay hattına binip Sultanahmet durağında indiğinizde ve Ayasofya’nın solundan yukarıya doğru yürüdüğünüzde sarayın giriş kapısı olan Bab-ı Hümayun’u göreceksiniz. Tramvay'a binmek istemezseniz Eminönü’nden Gülhane yolunu takip ederek yürüdüğünüzde yol 15 dakika sürüyor. Kendi aracınızla gelecekseniz bölgede anıtların bulunduğu birçok alan trafiğe kapalı. Sirkeci’deki otoparkların da çoğu zaman dolu olduğunu hatırlatır ve mümkünse araçsız gelmenizi öneririz.
Topkapı Sarayı Hakkında Önemli Bilgiler
- Topkapı Sarayı’nı Müzekart ile ücretsiz gezebiliyorsunuz. Müzekartınız yoksa sarayın girişinden bilet alabilirsiniz. 65 yaş üstü ve 18 yaş altındaki ziyaretçilerin ise bilet almasına gerek yok, giriş serbest.
-Saray kompleksine dahil Aya İrini Kilisesi ve Harem bölümlerinde Müzekart geçmiyor, ayrıca bilet alınıyor.
- Topkapı Sarayı 15 Nisan – 2 Ekim tarihleri arasındaki yaz döneminde saat 09:00 18:00 saatleri arasında; 3 Ekim – 14 Nisan tarihleri arasındaki kış döneminde de 09:00 – 17:00 saatleri arasında salı günü hariç her gün gezilebiliyor. Dini bayramların ilk gününde ise saat 13:00’de açılıyor.
- Sarayı gezerken sesli rehber hizmetinden yararlanabiliyorsunuz.
- Sarayda bazı bölümlerin flaş ışıklarının eserlere zarar vermesi nedeniyle fotoğraf çekimine kapalı olduğunu da hatırlatmış olalım.
Dikilitaş'a Neden Gitmeli?
Bir adı da Hipodrom olan Sultanahmet Meydanı Bizans döneminde kentin sosyal alanıymış. Bu alanda konserler verilir, gladyatör sahnelerini anımsatan müsabakalar yapılırmış. Alanın tam ortasında bulunan Dikilitaş ise M.S 390 yılında bulunduğu yere dikilen ve o dönemin sanata bakışını yansıtan eski bir Mısır anıtı. Miladı M.Ö. 1450’li yıllarda Mısır’da başlayan ve İstanbul’a getirilene kadar da Karnak Amon-Ra Tapınağı önünde duran Dikilitaş pembe granitten yapılmış olup, ‘Obelisk’ adıyla da biliniyor. Yaklaşık 19 metre boyundaki bu eser 6 metrelik mermer bir kaide üzerinde duruyor. Nice deprem görmüş geçirmiş ama dimdik ayakta kalmış anıtın ağırlığı ise 200 ton. Dikilitaş’ın 4 yanındaki figürler de İmparator ve ailesini anlatıyor.
Dikilitaş'a Nasıl Gidilir?
Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ile ya da Üsküdar / Kadıköy’den kalkan vapurlarla Eminönü’ne geçebilirsiniz. Eminönü’nden geçen T1 tramvay hattına binip Sultanahmet durağında indiğinizde anıtı göreceksiniz. Tramvay'a binmek istemezseniz Eminönü’nden Gülhane yolunu takip ederek yürüdüğünüzde yol 15 dakika sürüyor. Kendi aracınızla gelecekseniz bölgede anıtların bulunduğu birçok alan trafiğe kapalı. Sirkeci’deki otoparkların da çoğu zaman dolu olduğunu hatırlatır ve mümkünse araçsız gelmenizi öneririz.
Gülhane Parkı'na Neden Gitmeli?
Nazım Hikmet’in ‘Ben bir ceviz ağacıyım’ şiirinden hatırlayacağınız Gülhane Parkı eski zamanlarda Topkapı Sarayı’nın bahçesiymiş ve adını da güllerden almış. Günümüzde ise rengarenk çiçekleri ve özenli peyzajıyla içinizi açacak bir park olarak hizmet veriyor. Park tarihi açıdan da önemli; Tanzimat Fermanı 1839 yılında Padişah Abdülmecit döneminde bu parkta okunmuş. Atatürk’ün kara tahta başında Latin harflerini tanıttığı fotoğrafını anımsıyorsanız, 24 Kasım 1928’den hatıra o fotoğraf da bu bahçede çekilmiş.
Gülhane Parkı'na Nasıl Gidilir?
Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ile ya da Üsküdar / Kadıköy’den kalkan vapurlarla Eminönü’ne geçebilirsiniz. Eminönü’nden geçen T1 tramvay hattına binip Gülhane durağında indiğinizde parkın kapısını göreceksiniz. Parkın bir kapısı da Sarayburnu tarafında. Tramvay'a binmek istemezseniz Eminönü’nden Gülhane Parkı’na yürüyerek 5 dakikada ulaşmanız mümkün.
Kendi aracınızla gelecekseniz Sirkeci’deki otoparkların da çoğu zaman dolu olduğunu hatırlatır ve mümkünse araçsız gelmenizi öneririz.
Gülhane Parkı Hakkında Önemli Bilgiler
Gülhane Parkı’nı her gün, her saatte ücretsiz gezebilirsiniz.
İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne Neden Gitmeli?
Gül kokulu Gülhane Parkı’nın hemen yanında konumlanan İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde biraz da tarih koklamaya ne dersiniz? Bir milyonu aşan eser sayısı ve kendi de tarihi eser sayılan muhteşem binasıyla baş döndüren müze, sanat kulvarında dünyanın en büyük müzelerinden birisidir. Bir kompleks olarak gezebileceğiniz müzede Çinili Köşk, Arkeoloji Müzesi ve Eski Şark Eserleri Müzesi olmak üzere üç farklı birim bulunuyor. 1869 yılında kurulduğunda ilk adı Müze-i Hümayun olan İstanbul Arkeoloji Müzesi 1891 yılından bu yana da şimdiki binasında hizmet veriyor.
İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne Nasıl Gidilir?
Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ile ya da Üsküdar / Kadıköy’den kalkan vapurlarla Eminönü’ne geçebilirsiniz. Eminönü’nden geçen T1 tramvay hattından Gülhane durağında indiğinizde parkın sağındaki Osman Hamdi Bey Yokuşu sizi müzeye götürüyor. Tramvay'a binmek istemezseniz Eminönü’nden Gülhane Parkı’na yürüyerek 5 dakikada ulaşmanız mümkün.
Kendi aracınızla gelecekseniz Sirkeci’deki otoparkların da çoğu zaman dolu olduğunu hatırlatır ve mümkünse araçsız gelmenizi öneririz.
İstanbul Arkeoloji Müzesi Hakkında Önemli Bilgiler
- İstanbul Arkeoloji Müzesi’ni Müzekartla ücretsiz gezebiliyorsunuz. Müzekartınız yoksa bina girişinden ya da online olarak bilet alabilirsiniz. Güncel giriş ücretini https://muze.gov.tr/ den öğrenebilirsiniz.
- Müze her gün 09:00 – 20:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Gezerken sesli rehber hizmetinden yararlanabiliyorsunuz.
Aya İrini Kilisesi'ne Neden Gitmeli?
‘Kutsal Barış’ anlamına gelen Aya İrini, günümüzde müze olarak gezilebilen bir kilise. Sultanahmet Meydanı’nda, Topkapı Sarayı avlusunda konumlanan kilise Bizans’ın ilk kilisesi, Osmanlı Devleti’nin de ilk müzesi olması nedeniyle önemli. Roma İmparatoru Konstantin tarafından 330’lu yıllarda inşa edilen Ara İrini, Fatih Sultan Mehmet döneminde cephanelik olarak da kullanılmış. Akustiği ve muhteşem atmosferiyle şimdilerde konser salonu olarak da hizmet veren müze her yıl gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Müzik Festivali’nin de adresi.
Aya İrini Kilisesi'ne Nasıl Gidilir?
Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ile ya da Üsküdar / Kadıköy’den kalkan vapurlarla Eminönü’ne geçebilirsiniz. Eminönü’nden geçen T1 tramvay hattına binip Sultanahmet durağında indiğinizde ve Ayasofya’nın solundan yukarıya doğru yürüdüğünüzde Topkapı Sarayı’nı göreceksiniz. Zaten Aya İrini Kilisesi de Topkapı Sarayı’nın avlusunda. Tramvay'a binmek istemezseniz Eminönü’nden Gülhane yolunu takip ederek yürüdüğünüzde yol 15 dakika sürüyor. Kendi aracınızla gelecekseniz bölgede anıtların bulunduğu birçok alan trafiğe kapalı. Sirkeci’deki otoparkların da çoğu zaman dolu olduğunu hatırlatır ve mümkünse araçsız gelmenizi öneririz.
Aya İrini Kilisesi Hakkında Önemli Bilgiler
- Aya İrini Kilisesi’nde Müzekart geçmiyor. Topkapı Sarayı avlusunda olmasına rağmen saray için ayrı, Aya İrini için ayrı bilet almanız gerekiyor. Güncel bilet ücreti bilgisine buradan https://muzeler.org/aya-irini ulaşabilirsiniz.
- Aya İrini Kilisesi’ni Salı günü haricinde her gün saat 09:00 – 18:00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz.
Kapalı Çarşı'ya Neden Gitmeli?
Sadece İstanbul’un değil dünyanın da en büyük çarşısı olan Kapalıçarşı 15. Yüzyıl ortalarında Fatih Sultan Mehmet zamanında yaptırılmış. Hem kubbeli otantik dokusu hem de sayısı 3.600’ü aşan renkli dükkanlarıyla bu çarşı da İstanbul’un mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerinden. Beyazıt, Mercan ve Nuriosmaniye semt sınırlarına yayılan çarşının toplam kapladığı alan 45.000 metrekare. Halıdan tekstil ürünlerine, çiniden çanta ve takıya aklınıza gelen her şeyi bulabileceğiniz Kapalıçarşı günümüzde altın ve döviz piyasasının da nabzını tutuyor. 11 giriş kapısı ve sayısız sokağıyla renkli bir keşif vadeden çarşıda ziyaretçi sayısı bazı günlerde 500 binleri bulabiliyor.
Kapalı Çarşı'ya Nasıl Gidilir?
Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ile ya da Üsküdar / Kadıköy’den kalkan vapurlarla Eminönü’ne geçebilirsiniz. Eminönü’nden geçen T1 tramvay hattına binip Beyazıt durağında indiğinizde Kapalıçarşı’nın Beyazıt kapısını göreceksiniz. Tramvay'a binmek istemezseniz Eminönü’nden Gülhane yolunu takip ederek yürüdüğünüzde yol 20 dakika sürüyor. Aksaray metrosu da Kapalıçarşı’ya gitmek için bir seçenek. Fakat metro çıkışı da Kapalıçarşı’ya yaklaşık 20 dakika yürüme mesafesinde. Kapalıçarşı yakınından geçen otobüs hatları ise şöyle; 28T, 26, 77A, 30D, 39Y, 47E, 47K ve 66.
Kapalı Çarşı Hakkında Önemli Bilgiler
Kapalıçarşı pazar günleri ve dini bayramların ilk günü hariç her gün 08:30 – 19:00 saatleri arasında açık. Çarşıyı ücretsiz gezebiliyorsunuz.
Mısır Çarşısı'na Neden Gitmeli?
Sultan IV. Mehmet’in annesi Hatice Turhan Sultan tarafından 1664 yılında yaptırılan Mısır Çarşısı şehrin en renkli, en egzotik çarşılarından biri. Yapıldığı ilk yıllarda Valide Çarşısı olarak anılan ismi 1800’lü yıllarda Mısır Çarşısı olarak değişmiş. 6 kapılı çarşıda toplam 86 dükkan bulunuyor. Tarihi boyunca birçok yangın geçiren ve her yangından sonra yenilenip tekrar diriltilen çarşıda altın – gümüş takıların yanı sıra, hediyelik eşya, çanta, lokum ve Hindistan - Mısır gibi uzak ülkelerden getirilen çeşit çeşit baharatlar da satılıyor. Mısır Çarşısı Kapalıçarşı’dan daha küçük. Fakat oldukça yoğun olan ziyaretçi sayısı Kapalıçarşı ile yarışacak kadar fazla.
Mısır Çarşısı'na Nasıl Gidilir?
Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ile ya da Üsküdar / Kadıköy’den kalkan vapurlarla Eminönü’ne geçebilirsiniz. Ayrıca T1 tramvay hattı Sirkeci durağı da Mısır Çarşısı’na çok yakın. Eminönü’nde iskelenin tam karşısında Yeni Camii ile bitişik duran Mısır Çarşısı’nı göreceksiniz. Ulaşım için İETT’yi tercih edecekseniz Eminönü’ne giden her otobüse binebilirsiniz.
Mısır Çarşısı Hakkında Önemli Bilgiler
Mısır Çarşısı’nı her gün 08:00 – 19:00 saatleri arasında ücretsiz gezebiliyorsunuz. Çarşı dini bayramlar ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kapalı.
Süleymaniye Camii ve Külliyesi'ne Neden Gitmeli?
Mimar Sinan’ın kalfalık eserim dediği Süleymaniye Camii, mimarisi günümüzde bile aşılamamış çok özel bir yapı. Öyle ki külliyesi 1150’li yıllarda, camisi ise 1557 yılında tamamlanan bu büyük kompleks birçok deprem atlatmasına rağmen bir duvarı bile çatlamamış. Sadelikle ihtişamı birleştiren cami Klasik Osmanlı mimarisinde ve içinde de kandil islerini temizleyen özel bir hava akımı yaratılmış. 4 minareli caminin her minaresi İstanbul’un fethi sonrası tahta geçen 4 padişahı temsilen yapılmış. Ülkemizin en büyük üçüncü camisi olan Süleymaniye’de aynı anda 18.000 kişi namaz kılabiliyor. UNESCO Dünya Mirasları arasındaki bu muhteşem caminin içindeki süslemeleri ve dışındaki muhteşem Boğaz manzarasını de çok beğeneceksiniz. Ayrıca Kanuni Sultan Süleyman ve eşi Hürrem Sultan da caminin bahçesindeki türbede yatıyor.
Süleymaniye Camii ve Külliyesi'ne Nasıl Gidilir?
Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ile ya da Üsküdar / Kadıköy’den kalkan vapurlarla Eminönü’ne geçebilirsiniz. Eminönü’nden Süleymaniye Camii’ne 10 dakikada yürüyerek ya da T1 tramvay hattını kullanıp Gülhane durağında inerek yine kısa bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz. İETT’nin 28, 28T, 399C, 30D, 66, 93 no’lu otobüsleri de caminin çok yakınından geçiyor. Eğer metroyu kullanacaksanız M2 hattında Vezneciler durağında inip yürüyebilirsiniz.
Süleymaniye Camii ve Külliyesi Hakkında Önemli Bilgiler
Cami ibadete açık olduğu için namaz vakitlerinde cemaatin dikkatini dağıtmamak adına sessizlik önemli. Ayrıca saygılı olmak açısından iç mekana girerken kadınların başörtüsü takması ve mini etek – kısa pantolon tarzı giysilerle girilmemesi isteniyor. Caminin hemen girişinde tedbirsiz gelen kadın ziyaretçilerin uzun etek ve tek parça elbise bulabilecekleri kabinler var. Giydikten sonra aynı yere iade edilen bu giysiler yerine gelirken kendi örtünüzü ve kıyafetinizi getirmeniz hijyen açısından en doğru karar. Ayakkabılar camii girişinde çıkarılıyor. Kaldırmak için dolaplar var ama ayakkabılarınızı kapıda bırakmak istemezseniz yanınızda bir poşet bulundurmanızı öneririz. Camiyi ücretsiz gezebiliyorsunuz.
Sultanahmet Meydanı'na Neden Gitmeli?
Tarihi Yarımada’da, içinde Ayasofya ve Sultanahmet Camii gibi birçok UNESCO eserinin olduğu büyük bir alanı kapsayan Sultanahmet Meydanı Bizans döneminde savaş arabalarının yarıştığı Hipodrom, Osmanlı döneminde de At Meydanı olarak adlandırılmış. Cumhuriyet döneminde de burası halka açık bir park haline getirilmiş. Trafiğe kapalı olan bu meydanda Yılanlı Sütun, Alman Çeşmesi, Dikilitaş, III. Ahmet Çeşmesi, Haseki Hamamı gibi tarihi eserler de bulunuyor. Tarihi Yarımada’nın muhteşem rotasını gezdikten sonra bu parkın banklarında dinlenebilir, Ayasofya Camii’nin harika görüntülerini yakalayacağınız fotoğraflar çekebilirsiniz. Sultanahmet Meydanı yaz sezonunda yabancı turistlerin, Ramazan ayında da iftar yapmak isteyenlerin tercih ettiği en popüler parklar arasında başı çekiyor.
Sultanahmet Meydanı'na Nasıl Gidilir?
Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ile ya da Üsküdar / Kadıköy’den kalkan vapurlarla Eminönü’ne geçebilirsiniz. Eminönü’nden geçen T1 tramvay hattına binip Sultanahmet durağında indiğinizde meydanı göreceksiniz. Tramvay'a binmek istemezseniz Eminönü’nden Gülhane yolunu takip ederek meydana 15 dakikada yürüyebilirsiniz. Kendi aracınızla gelecekseniz bölgede anıtların bulunduğu birçok alan trafiğe kapalı. Sirkeci’deki otoparkların da çoğu zaman dolu olduğunu hatırlatır ve mümkünse araçsız gelmenizi öneririz.
Sultanahmet Meydanı Hakkında Önemli Bilgiler
Sultanahmet Meydanı halka açık bir alan ve dilediğiniz zaman dilediğiniz kadar gezebilirsiniz.
Yedikule Zindanları'na Neden Gitmeli?
Tarihi Yarımada’da Sarayburnu’ndan Bakırköy sahiline kadar uzanan ve Yedikule Hisarı olarak da bilinen Yedikule Zindanları, adını yedi kulesinden almış. Bu kulelerin 4 tanesi Bizans döneminden kalmış olup, 3 tanesi de Osmanlı döneminde eklenmiş. M.S. 390 yılında Bizans İmparatorluğu döneminde inşa edilen yapı ilk zamanlarında önemli devlet misafirlerini ağırlamak amacını taşısa da sonraları esirlerin hapsedildiği bir zindana dönüşmüş. Yedikule Zindanları’nın en hüzünlü hikayesi ise Osmanlı döneminde yaşanmış. Kulelerden birinde Genç Padişah II. Osman Yeniçeriler tarafından hunharca katledilmiş. Padişahın katledildiği kule, öldürülen esirlerin atıldığı ve ara ara çığlık seslerinin duyulduğu iddia edilen efsanevi ‘Kanlı Kuyu’su ile günümüzde ziyarete açık. II. Osman’ın türbesi ise Sultanahmet Camii’nin hemen yanında bulunuyor.
Yedikule Zindanları'na Nasıl Gidilir?
Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Yedikule Zindanları’na Marmaray ile ulaşım çok kolay. Kazlıçeşme durağında inip 5 dakika yürüdüğünüzde kendinizi kapısında buluyorsunuz. İETT otobüsüyle gelecekseniz Taksim’den kalkan 80T, Beyazıt’tan kalkan 80B ve Eminönü’nden kalkan BN1, BN2 ile 80 no’lu otobüslere binip Yedikule durağında inebilirsiniz. Özel aracınızla geliyorsanız zindan girişinde bir otopark da mevcut.
Yedikule Zindanları Hakkında Önemli Bilgiler
Yedikule Zindanları’nı rehberli bir turla ücretsiz gezmek için şu adresten Fatih Belediyesi’ne ait online rezervasyon oluşturmanız gerekiyor. Turlar cumartesi ve pazar günleri farklı seanslarda gerçekleştiriliyor. Rezervasyon oluşturmadan katılmak isterseniz ücret ödüyorsunuz.
Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı'na Neden Gitmeli?
Sultan Ahmet Camii ile Ayasofya Camii arasında konumlanan Hürrem Sultan Hamamı tarihi kokusunun yanı sıra, geleneksel Türk hamam kültürünün de en iyi temsilcilerindendir. Hamam 1557 yılında Mimar Sinan tarafından, Sultan Süleyman’ın eşi Hürrem Sultan için inşa edilmiş. Ustasıyla, sultanıyla şaşalı bir tarih temsilcisi olan hamam, çok eski bir Zeus Tapınağı’nın üzerinde yükseldiği için bu yönüyle de önemli. Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı’na rezervasyonla gidip SPA – hamam hizmeti alabiliyorsunuz. Hamamda ayrıca gelin hamamı, damat hamamı gibi özel organizasyonlar da düzenleniyor.
Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı'na Nasıl Gidilir?
Kendinizi başka bir yüzyılda hissedeceğiniz keyifli anlar sunan Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı’na Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız, Marmaray ile ya da Üsküdar / Kadıköy’den kalkan vapurlarla Eminönü’ne geçebilirsiniz. Eminönü’nden T1 tramvay hattını kullanarak Sultanahmet durağında inerek hamama ulaşabilirsiniz. Yürümeyi tercih ediyorsanız Eminönü’nden Gülhane yolunun takip ettiğinizde Sultanahmet’e ulaşmanız yaklaşık 15 dakika sürüyor. Kendi aracınızla gelecekseniz bölgede anıtların bulunduğu birçok alan trafiğe kapalı. Sirkeci’deki otoparkların da çoğu zaman dolu olduğunu hatırlatır ve mümkünse araçsız gelmenizi öneririz.
Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı Hakkında Önemli Bilgiler
Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı’na gelmeden önce bu adresten online rezervasyon oluşturabilirsiniz. 08:00 – 22:00 saatleri arasında hizmet veren hamamda ücretler seçmiş olduğunuz hizmete göre değişkenlik gösteriyor.
Ortaköy Büyük Mecidiye Camii'ne Neden Gitmeli?
Ortaköy’de boğaz kıyısında konumlanan Büyük Mecidiye Camii, hemen önündeki Ortaköy Meydanı ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün görüntüsüyle kombinlenince İstanbul’u anlatan en güzel kartpostallardan birine dönüşüyor. Osmanlı’nın son dönemlerinde, Padişah Abdülmecit döneminde yapılan cami Barok tarzında. İnşası 1854 yılında tamamlanan caminin mimarı da Çırağan Sarayı ve Dolmabahçe Saat Kulesi gibi Boğaz’daki birçok yapıda imzası bulunan Nikoğos Balyan. Beyaz kesme taştan yapılmış Büyük Mecidiye Camii’nin iki minaresi var ve ‘harim’ ve ‘hünkar’ olmak üzere iki ayrı bölümden oluşuyor. Geniş pencereleri ise İstanbul Boğazı’nın tüm renklerini içeriye çekiyor. Yüzyıllık tarihinde büyük yangınlar geçirip büyük onarımlar gören caminin son restorasyonu 2014 yılında yapılmış.
Ortaköy Büyük Mecidiye Camii'ne Nasıl Gidilir?
Büyük Mecidiye Camii’ne deniz yoluyla gelecekseniz Şehir Hatları vapurlarının Anadolu yakası ve Avrupa yakasından Ortaköy seferleri var. Ayrıca Beşiktaş İskelesi’nde inip ağaçlıklı güzel bir yoldan Ortaköy’e 20 dakikada yürüyerek gidebilirsiniz. https://www.sehirhatlari.istanbul/tr/ Boğaz rotalı Eminönü ve Taksim’den gelen İETT otobüsleri de Ortaköy’den geçiyor.
Ortaköy Büyük Mecidiye Camii Hakkında Önemli Bilgiler
Ortaköy Büyük Mecidiye Camii ibadete ve ziyarete açık olup, ücretsiz ve biletsiz olarak gezilebiliyor. Namaz vakitlerinde cemaatin dikkatini dağıtmamak için sessiz olunması gerekiyor. Kadın ziyaretçilerin camiye girerken başörtü takması ve camiye şort – mini etekle girilmemesi isteniyor. Gelirken yanınızda önlem olarak başınızı ve omuzlarınızı örtmek için bir şal getirebilirsiniz. Ayakkabılar camii girişinde çıkarılıyor. Kaldırmak için dolaplar var. Ama ayakkabılarınızı kapıda bırakmak istemezseniz yanınızda bir poşet bulundurmanızı öneririz.
Dolmabahçe Sarayı'na Neden Gitmeli?
Dolmabahçe Sarayı 1843 – 1856 tarihleri arasında Sultan Abdülmecid tarafından inşa ettirilmiş batı mimarisinde bir yapı. Yapının mimarı ise dönemin ünlü mimarlarından Garabet Amira Banyan ile oğlu Nikoğos Balyan. Boğaz kıyısında, Kabataş’tan Beşiktaş’a uzanan sahil yolunda konumlanan saray, Osmanlı döneminde Sultan Abdülmecid’den sonra gelen padişahlar tarafından da devlet yönetimi için kullanılmış. Ama sarayı İstanbul’un en özel gezi rotasına dönüştüren ve her 10 Kasım’da girişinde uzun kuyruklar oluşturan özelliği büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün burada vefat etmiş olması. Şu an Saray Koleksiyonları Müzesi işleviyle kapılarını açan Dolmabahçe Sarayı, muhteşem sanat eserleri ve tarih yolculuğunda Atamızla buluşturan nostaljik atmosferiyle sizi bekliyor.
Dolmabahçe Sarayı'na Nasıl Gidilir?
Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ile ya da Üsküdar / Kadıköy’den kalkan vapurlarla Beşiktaş’a geçebilirsiniz. Beşiktaş iskelesinden yürüdüğünüzde Dolmabahçe Sarayı’na ulaşmanız yaklaşık 5-10 dakika sürüyor. Taksim ve Eminönü tarafından Beşiktaş’a gelen İETT otobüsleri ve dolmuşlarla da saraya gelebiliyorsunuz.
Dolmabahçe Sarayı Hakkında Önemli Bilgiler
- Dolmabahçe Sarayı pazartesi günleri ve dini bayramların ilk günlerinde kapalı, diğer günlerde 09:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
- Selamlık, Saray Koleksiyonları ve Harem bölümlerinden oluşan sarayda Müzekart sadece Harem bölümünde geçerli. Diğer bölümleri gezmek için bilet almanız gerekiyor.
Beylerbeyi Sarayı'na Neden Gitmeli?
15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası'ndaki ayaklarında konumlanan Beylerbeyi Sarayı, saray binası ve köşklerden oluşan 3000 metrekarelik bir kompleks. Osmanlı Padişahı Abdülaziz tarafından dönemin ünlü mimari Sarkis Balyan’a yaptırılan sarayın inşası 1865 yılında tamamlanmış. Hem Osmanlı hem de batı Barok mimarisinden izler taşıyan sarayı padişahlar uzun süre yazlık olarak kullanmış ve başta Alman İmparatoru II. Wilhelm ile Fransız İmparator Napolyon’un eşi olmak üzere pek çok yabancı konuk da burada ağırlanmış. Sarayın bahçesine girer girmez karşılaşacağınız heykeller, peyzajlı bahçeler ve havuzlarla mekanın yazlık havasını hissedebiliyor, Boğaz manzarasının eşsiz güzelliğine de doyamıyorsunuz.
Beylerbeyi Sarayı'na Nasıl Gidilir?
Üsküdar’a bağlı Beylerbeyi semtinde bulunan ve adını da bulunduğu semtten alan Beylerbeyi Sarayı’na gelmek için en pratik yol Üsküdar’a gelmek. Saray ile Üsküdar iskelesinin mesafesi yaklaşık 3,5 km olup isterseniz yürüyebilir, isterseniz dolmuş ya da İETT otobüslerine binip Beylerbeyi durağında inebilirsiniz. Şehir Hatları vapurları da günün belirli saatlerinde Beylerbeyi İskelesi’ne uğrayabiliyor. Vapur saatlerini öğrenmek için bu siteye göz atabilirsiniz.
Beylerbeyi Sarayı Hakkında Önemli Bilgiler
- Beylerbeyi Sarayı pazartesi günleri ve dini bayramların ilk günlerinde kapalı, diğer günlerde 09:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
- Beylerbeyi Sarayı’nı Müzekart ile ücretsiz gezebilir, Müzekartınız yoksa girişinden bilet alabilirsiniz. 18 yaş altı ve 65 yaş üstü ziyaretçiler sarayı bilet almadan da gezebiliyor. Beylerbeyi Sarayı’nın giriş ücretine sesli rehber hizmeti de dahil.
- Beylerbeyi Sarayı’nın iç mekanlarında fotoğraf çekilmesine izin verilmiyor.
Anadolu Hisarı'na Neden Gitmeli?
İstanbul’un Anadolu Yakası'nda, Boğazın iki kıtayı birleştiren en dar yerinde konumlanan Anadolu Hisarı’nın bir adı da Güzelce Hisar. 1395 yılında Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid tarafından inşa ettirilen hisar, İstanbul Boğazı'ndan geçen yabancı gemileri denetlemek amacıyla yapılmış. Planı beşgeni andıran ve 7.000 metrekarelik devasa bir alan kaplayan hisarın beş burcu ve 3 kapısı var. Hisarın burçlarından Boğaziçi’nin muhteşem manzarasını izleyebiliyor, tam karşısındaki Rumeli Hisarı’na da göz kırpabiliyorsunuz. Çevresi yalılarla örülü Anadolu Hisarı’nın hemen yanından da Göksu Deresi denize dökülüyor. Hisar’a gelmişken dere etrafındaki çay bahçelerinde oturabilir, kahvaltı yapabilirsiniz. Hisarın karşısındaki ara sokaklar da eski evleri ve nostaljik atmosferiyle keşfe değer.
Anadolu Hisarı'na Nasıl Gidilir?
Beykoz ilçesine bağlı Anadolu Hisarı’na İETT otobüsleriyle gelecekseniz Kadıköy’den kalkan 15F; Üsküdar’dan kalkan 15, 15T, 15P; Ümraniye’den kalkan 11H hatlarını kullanarak Anadolu Hisarı durağında inebilirsiniz. Deniz yoluyla gelecekseniz İstanbul Şehir Hatları vapurlarıyla da ulaşım mümkün. Vapur saatlerini öğrenmek için buraya göz atabilirsiniz. Özel aracınızla geliyorsanız bölgede ücretli otoparklar da mevcut.
Anadolu Hisarı Hakkında Önemli Bilgiler
Anadolu Hisarı’na giriş ücretsiz. Ziyaret saatleri konusunda da bir kısıtlama bulunmuyor.
Rumeli Hisarı'na Neden Gitmeli?
Şehrin Avrupa Yakası'nda, Anadolu Hisarı’nın tam karşısında konumlanan Rumeli Hisarı’nın İstanbul’un fethine katkısı büyük. Fatih Sultan Mehmet’in fetih öncesi Karadeniz’den gelebilecek muhtemel saldırıları önlemek için 1452’de yaptırdığı hisar boğazın da en dar yerinin tam kıyısında olup, Boğazkesen Hisarı olarak da tanınıp biliniyor. Yapımı 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan hisar birçok İstanbul depremi atlatmış olsa da tüm cüssesiyle hala ayakta duruyor. Rumeli Hisarı 30 dönümlük bir alanda yer alıyor ve 3 büyük kulesiyle dünyanın en büyük burçlarına ev sahipliği yapıyor. 2000’li yılların başına kadar konserlerin düzenlendiği bu etkileyici mekanı bugün bahçesinde sergilenen toplar ve güllelerle müze olarak gezebiliyorsunuz.
Rumeli Hisarı'na Nasıl Gidilir?
Sarıyer ilçesi sınırlarında bulunan Rumeli Hisarı’na ulaşım için; Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ile ya da Üsküdar / Kadıköy’den kalkan vapurlarla Beşiktaş’a geçebilir; Beşiktaş sahil şeridi üzerinden gelen 22, 22RE, 40T, 40, 42T otobüslerine binebilir, Rumeli Hisarı durağında inebilirsiniz. Rumeli Hisarı’na İstanbul Şehir Hatları vapurlarıyla da gelebiliyorsunuz. Vapur kalkış saatleri için buradan bilgi edinebilirsiniz.
Rumeli Hisarı Hakkında Önemli Bilgiler
- Rumeli Hisarı müze statüsünde olduğu için Müzekartla gezebiliyorsunuz. Müzekartınız yoksa kapıdan bilet alabiliyorsunuz. En güncel bilet fiyatları için buraya göz atabilirsiniz.
- Rumeli Hisarı pazartesi günleri haricinde her gün 09:00 – 19:00 saatleri arasında gezilebiliyor.
Büyükada Aya Yorgi Kilisesi'ne Neden Gitmeli?
Büyükada’daki Aya Yorgi Kilisesi, adanın en güzel manzara seyir noktası olmasının yanı sıra aynı zamanda bir dilek dileme köşesi. 23 Nisan ile 23 Eylül tarihlerinde kiliseye çıkan yokuşu çıplak ayakla ve hiç kimseyle konuşmadan çıkan ziyaretçilerin yarı hacı olacağına, aynı zamanda dileklerinin de kabul olacağına inanılıyor. Neden özellikle bu tarihlerde gidelim diyorsanız, 23 Nisan Ortodoks mezhebinde Yorgo isim günü, 24 Eylül ise bir aziz olan Aya Thekla’yı anma günü. 1909 yılında kullanılmaya başlayan kilise Patrikhane kayıtlarına göre aslında daha da eski, ilk inşa ediliş tarihi 1751’miş. Tepesinde çan kulesi olan iki katlı bu küçük kilisenin hemen yanında da manzarasını çok seveceğiniz bir kır lokantası var.
Büyükada Aya Yorgi Kilisesi'ne Nasıl Gidilir?
Büyükada’ya İstanbul Şehir Hatları vapurlarıyla; Dentur Avrasya, Prenstur ve Mavi Avrasya tekneleriyle ulaşabilirsiniz. Adalar’a giden vapurlar Eminönü’nden, Kabataş’tan, Beşiktaş’tan, Bostancı ve Kartal’dan kalkıyor. Gidiş süreleri ise kalkış yerinin uzaklığına göre 1,5 saat ila yarım saat arasında değişiyor. Vapur kalkış saatlerinin güncel listesine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Büyükada Aya Yorgi Kilisesi Hakkında Önemli Bilgiler
- Aya Yorgi Kilisesi’ni Pazar hariç haftanın her günü 08:00 – 16:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Pazar günleri 09:00 – 12:15 saatleri arasında ayin yapıldığı için içeriye ziyaretçi alınmıyor. Ayin sonrası saat 16:00’ya kadar gezilebiliyor.
- Kiliseye giriş ücretsiz.
- Kiliseye dilek dilemek için gidiyorsanız yanınıza bir ip makarası da almanızı öneriyoruz. Ritüele göre yokuşun başında makaranın ipini bir yere bağlayıp yukarıya ipi çekerek çıkanların kısmetlerinin açılacağı da söyleniyor. Bizden söylemesi!
Sent Antuan Katolik Kilisesi'ne Neden Gitmeli?
İstanbul’un en büyük Katolik kilisesi olan Sent Antuan Katolik Kilisesi 1912 yılında Fransisken tarikatına bağlı Katolik keşişler tarafından yaptırılmış. İtalyan Neo-gotik tarzda bir mimariyle kırmızı tuğlalardan inşa edilmiş kilisenin iç planı da Latin Haçı şeklinde. Sent Antuan Katolik Kilisesi Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde olup, caddenin en spesifik noktalarından olan Galatasaray Lisesi’ne de oldukça yakın. Sadece Hristiyanların değil, her dinden her dilden ziyaretçilere açık olan kilisenin iç atmosferi ve bahçesi de oldukça etkileyici.
Sent Antuan Katolik Kilisesi'ne Nasıl Gidilir?
Sent Antuan Katolik Kilisesi’ni görmek için öncelikle Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne gelmeniz gerekiyor. Anadolu yakasından geliyorsanız Marmaray ya da Üsküdar – Kadıköy’den yapacağınız deniz ulaşımıyla Beşiktaş veya Kabataş’a gelip otobüsle Taksim’e geçebilirsiniz. Taksim’e metroyla gelmek için M2 hattını kullanabilirsiniz. Taksim İstanbul için çok merkezi bir nokta olup, tüm semtlerden İETT otobüsleriyle gelmeniz mümkün. İstiklal Caddesi’ne çıkmak için Karaköy – Beyoğlu arasında işleyen füniküleri de tercih edebilirsiniz.
Sent Antuan Katolik Kilisesi Hakkında Önemli Bilgiler
- Sent Antuan Katolik Kilisesi’ni pazar günleri saat 10:00 – 19:00 arasında, salı hariç diğer günlerde de saat 08:00 – 19:00 arasında gezebiliyorsunuz. Salı günü kilise saat 11:30’da açılıyor.
- Kiliseye ücretsiz giriliyor.
- Ayin saatlerinde cemaati rahatsız etmemek için sessiz olmanız isteniyor. Kilisede fotoğraf çekimine izin verilmiyor.
- Kilisede mum yakabiliyor, yardım kutusuna bağış kabul ediliyor. Yılbaşına yakın yapılan Noel süslemeleri için gerçekten görmeye değer.
Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi'ne (Beyoğlu) Neden Gitmeli?
Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde yapılan ve 14 Eylül 1880 tarihinde ibadete açılan Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi Taksim’de Sıraselviler Caddesi’nin arkasına gizlenmiş İstanbul’un en büyük Ortodoks kilisesi. Taksim’in eski ve yeniyi birleştiren silüetinde 19. Yüzyılı temsil eden kilise haç planlı mimarisi ve 2 çan kulesiyle çok estetik görünürken, büyük bahçesi de yeşilliği ve sakinliğiyle huzur veriyor. Aya Triada adı ise ‘Kutsal Üçleme’ anlamına geliyor. Kilisenin hemen yanında da Rum okulu bulunuyor.
Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi'ne (Beyoğlu) Nasıl Gidilir?
Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi Beyoğlu İstiklal Caddesi’nin hemen girişinde, yeni yapılan Taksim Camii’nin hemen karşısında konumlanıyor. Eğer Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ya da Üsküdar – Kadıköy’den bineceğiniz vapur - motorlarla Beşiktaş veya Kabataş’a gelip otobüsle Taksim’e geçebilirsiniz. Taksim’e metroyla gelmek için M2 hattını kullanabilirsiniz. Taksim İstanbul için çok merkezi bir nokta olup, tüm semtlerden İETT otobüsleriyle gelmeniz mümkün. İstiklal Caddesi’ne çıkmak için Karaköy – Beyoğlu arasında işleyen füniküleri de tercih edebilirsiniz. Kiliseye gelmeniz için füniküler sonrası yaklaşık 20 dakika yürümeniz gerekiyor.
Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi (Beyoğlu) Hakkında Önemli Bilgiler
- Beyoğlu Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi sadece hafta içi 16:00 – 17:00 saatleri arasında, 1 saatliğine gezilebiliyor.
- Kiliseye ücretsiz giriliyor.
Fatih Camii ve Külliyesi'ne Neden Gitmeli?
Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettikten sonra yaptırdığı ilk cami olan Fatih Camii’nin yapımına 1462 yılında başlanıp 1469’da da ibadete açılmış. 16 adet medrese, kütüphane, ibadethane, şifahane gibi birçok bölümden oluşan kompleks yapı 1766’daki büyük İstanbul depremiyle tamamen yıkılmış. Yeniden inşa edilmesine rağmen bu defa da büyük Marmara depreminde çok hasar gören cami uzun bir onarım sürecinden sonra en son 2012 yılında tekrar kapılarını açmış. Fatih Camii’ne tarihi önem kazandıran unsurlardan biri de ilk Türkçe ezanın burada okunması. Türk – İslam mimarisinde özel bir yere sahip cami inşa edildiği yerin Bizans’ın en kutsal alanlarından birİ olması açısından da özel. İstanbul’daki külliyelerin en büyüğü olan Fatih Külliyesi’nin bir köşesinde de Fatih Sultan Mehmet’in türbesi bulunuyor.
Fatih Camii ve Külliyesi'ne Nasıl Gidilir?
Fatih Camii ve Külliyesi Fatih ilçesinin Fevzi Paşa Caddesi’nde konumlanıyor. Eğer Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ya da Üsküdar – Kadıköy’den bineceğiniz vapur - motorlarla Eminönü’ne geçebilir, buradan da 32, 36KE, 336E, 37E ve 90 numaralı İETT otobüslerine binerek camiye ulaşabilirsiniz. Taksim’den kalkan 87 nolu otobüs de sizi Fatih Camii’nin yakınında indiriyor. Metroyu tercih edecekseniz Yenikapı – Kirazlı hattının Vatan – Emniyet durağında inip yaklaşık 15 dakika yürüdüğünüzde camiye ulaşabiliyorsunuz.
Fatih Camii ve Külliyesi Hakkında Önemli Bilgiler
Cami ibadete açık olduğu için namaz vakitlerinde sessiz olunması önemli. Ayrıca saygılı olmak açısından iç mekana girerken kadınların başörtüsü takması ve mini etek – şortla girilmemesi isteniyor. Bu sebeple ziyarete gelirken yanınızda başınızı ve omuzlarınızı örtecek bir şal getirmenizi öneriyoruz.
Ayakkabılar camii girişinde çıkarılıyor. Kaldırmak için dolaplar var. Ama ayakkabılarınızı kapıda bırakmak istemezseniz yanınızda bir poşet bulundurmanızda da yarar var. Camiyi günün her saati ücretsiz gezebiliyorsunuz.
Sveti Stefan Kilisesi'ne (Demir Kilise) Neden Gitmeli?
İstanbul’un Balat semtinde, Haliç kıyısında konumlanan Sveti Stefan Kilisesi’nin bir adı da Demir Kilise. Yapıldığı zeminin betonarme bina inşasına müsait olmaması nedeniyle 500 ton demir kullanılarak yapılan kilise taşıdığı ismin hakkını da fazlasıyla veriyor. Demir Kilise’nin planı da haç şeklinde olup açıldığı yıl olan 1859 yılından bu yana Bulgar Ortodoks cemaati burada ibadet ediyor. Kilisenin 40 metre yüksekliğindeki kulesinin çanları Rusya’da dökülmüş. Bina montajında kullanılan demirler de Viyana’da dökülüp gemilerle İstanbul’a taşınmış.
Sveti Stefan Kilisesi'ne (Demir Kilise) Nasıl Gidilir?
Fener ve Balat arasındaki Demir Kilise’ye Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ya da Üsküdar – Kadıköy’den bineceğiniz vapur - motorlarla Eminönü’ne geçebilir, buradan 399B, 399C, 55T, 99, 99A, 36CE, 44B otobüslerine binerek Fener durağında inebilirsiniz. Metrobüs ulaşımınI tercih ediyorsanız Ayvansaray – Eyüp durağında inip kısa bir yürüyüşle kiliseye ulaşabilirsiniz. Taksim’den kalkan 55T nolu otobüs de kilisenin önünden geçiyor.
Sveti Stefan Kilisesi (Demir Kilise) Hakkında Önemli Bilgiler
Sveti Stefan Kilisesi’ni haftanın her günü saat 09:00 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz. Pazar günleri sabah 09:05’de başlayan ayin boyunca da ziyaretlerde kısıtlanma uygulanıyor.
Kiliseye girerken ücret ödemiyorsunuz.
Eyüp Sultan Camii'ne Neden Gitmeli?
Müslüman aleminde ikinci Kâbe hürmeti gören Eyüp Sultan Camii, İstanbul’un fethinden 5 sene sonra, 1458’de yapılmış. Birden fazla mimarın emeğiyle külliye şeklinde tasarlanan cami zamana direnemeyince de 1798 yılında III. Selim yerine yeni bir cami yaptırmış. Günümüze kadar gelen ve ara ara restorasyon geçiren cami de işte bu cami. Osmanlı padişahlarının bahçesinde kılıç kuşandığı camii şimdilerde yerli – yabancı turistlerin vazgeçilmez şehir rotalarından. Bahçesindeki koca çınar ağacı ve yapılışına dair efsaneler camiye mistik bir atmosfer katarken, burada okunan sabah ezanlarını dinlerken kuşların bile sustuğu söyleniyor. Eyüp Sultan Camii Ramazan aylarında her zamankinden daha fazla ziyaretçi ağırlıyor.
Eyüp Sultan Camii'ne Nasıl Gidilir?
Eyüp Sultan Camii’ni gezmek için Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ile ya da Üsküdar / Kadıköy’den kalkan vapurlarla Eminönü’ne geçebilirsiniz. Eminönü’nden kalkan 47, 47Ç, 47N ve 47E otobüslerine binerek cami durağında inebilirsiniz. Camiye Taksim’den kalkan 36T ve 54HT no’lu otobüslerle de gelebilirsiniz. Ulaşımda metrobüsü tercih ediyorsanız Eyüp durağında indikten sonra biraz yürümeniz gerekiyor. Eyüp Sultan Camii’ne deniz yoluyla da gelebilir, sefer saatlerini buradan öğrenebilirsiniz.
Eyüp Sultan Camii Hakkında Önemli Bilgiler
Cami ibadete açık ve hemen yanındaki Eyüp Sultan Türbesi’ni de gün boyunca ziyaret edebilirsiniz. Namaz vakitlerinde ziyaretlerinizi daha sessiz yapmanız gerekiyor. Ayrıca saygılı olmak açısından iç mekana girerken kadınların başörtüsü takması ve mini etek – şortla girilmemesi isteniyor. Caminin hemen girişinde tedbirsiz gelen kadın ziyaretçilerin uzun etek ve tek parça elbise bulabilecekleri kabinler var. Giydikten sonra aynı yere iade edilen bu giysiler yerine gelirken kendi örtünüzü ve kıyafetinizi getirmeniz hijyen açısından en doğru karar. Ayakkabılar camii girişinde çıkarılıyor. Kaldırmak için dolaplar var. Ama ayakkabılarınızı kapıda bırakmak istemezseniz yanınızda bir poşet bulundurmanızı öneririz. Bu arada camiye girişlerin ücretsiz olduğunu ve turizmin yoğun olduğu dönemlerde de girişinde uzun kuyruklar oluştuğunu söylemeden geçmeyelim.
Rami Kütüphanesi’nin bulunduğu yerde 18. yüzyılın ortalarında Osmanlı Devleti tarafından bir kışla inşa edilmiştir. Bu kışla, zaman içinde farklı amaçlarla kullanılmıştır. 19. yüzyılda, kışla içinde bir hastane, bir askeri okul ve bir silah deposu bulunmaktaydı. 20. yüzyılda ise, kışla Cumhuriyet döneminde de askeri amaçlarla kullanılmaya devam etmiştir. 1970’li yıllarda ise, kışla terk edilmiş ve harabe haline gelmiştir.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2010 yılında Rami Kışlası’nın restorasyon çalışmalarına başlamıştır. Aslına uygun bir şekilde yenilenen kışla binası, 2023 yılında Rami Kütüphanesi olarak hizmete açılmıştır. Rami Kütüphanesi, 250 yıllık tarihi mirası koruyarak, İstanbul ve Türkiye’nin bilgi evrenine açılan önemli bir merkez haline gelmiştir.
Rami Kütüphanesi, İstanbul’un en büyük kütüphanesidir. Kapalı alanı 36 bin metrekare olan kütüphane, 4 bin 200 kişiye aynı anda oturma imkanı sağlamaktadır. Ayrıca, kütüphane çevresindeki 51 bin metrekarelik yeşil alan ile dünyanın en büyük peyzajlı kütüphanesi unvanına sahiptir. Rami Kütüphanesi, zengin ve çeşitli bir koleksiyona sahiptir. Kütüphanede basılı ve nadir eserlerin yanı sıra elektronik kaynaklar da bulunmaktadır. Kütüphane koleksiyonu, her yaştan ve ilgi alanından ziyaretçinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.
Rami Kütüphanesi, sadece bir kitap okuma yeri değil, aynı zamanda bir yaşam alanıdır. Kütüphane içinde seminer salonları, sergi salonları, erişilebilir kaynaklar merkezi, okuma salonları, atölyeler, multimedya bölümü, kafeler ve kitap satış yeri gibi farklı bölümler bulunmaktadır. Bu bölümlerde düzenlenen konuşmalar, seminerler, sergiler ve diğer sunumlar ile ziyaretçiler hem bilgi edinme hem de eğlenme fırsatı bulmaktadır. Rami Kütüphanesi, ayrıca sürdürülebilirlik politikası ile de örnek bir kurumdur. Kütüphane binası ve peyzaj tasarımı çevreye duyarlı bir şekilde yapılmıştır. Kütüphane çalışanları ve ziyaretçileri arasında çevre bilinci oluşturmak için çeşitli uygulamalar yapılmaktadır.
Rami Kütüphanesi'ne Nasıl Gidilir?
Rami Kütüphanesi’ne ulaşmak için farklı seçenekler vardır. Kütüphane üç farklı girişe sahiptir: Bayrampaşa Girişi, Eyüp Girişi ve Rami Girişi. Ziyaretçiler bu girişlere toplu taşıma araçları veya özel araçları ile ulaşabilirler.
Toplu taşıma araçları ile ulaşmak için;
Bayrampaşa Girişi: Metrobüs ile Bayrampaşa-Maltepe durağında inip yürüyerek veya minibüs ile metro ile Sağmalcılar durağında inip yürüyerek veya minibüs ile ulaşabilirler.
Eyüp Girişi: Otobüs ile Eyüp Sultan Camii durağında inip yürüyerek veya minibüs ile; teleferik ile Eyüp-Piyer Loti durağında inip yürüyerek ulaşabilirler.
Rami Girişi: Otobüs ile Rami Kışlası durağında inip yürüyerek ulaşabilirler.
Özel araçları ile ulaşmak için;
Bayrampaşa Girişi: E-5 karayolundan Bayrampaşa-Maltepe çıkışından girip kütüphaneye ulaşabilirler.
Eyüp Girişi: Edirnekapı’dan Eyüp Sultan Camii yönüne doğru ilerleyip kütüphaneye ulaşabilirler.
Rami Girişi: Edirnekapı’dan Rami Kışlası yönüne doğru ilerleyip kütüphaneye ulaşabilirler.
Rami Kütüphanesi,haftanın her günü ücretsiz olarak ziyarete açıktır.
Kütüphanenin okuma salonları 24 saat boyunca aralıksız hizmet vermektedir. Diğer bölümler ise sabah 09:00’da açılıp akşam 18:00’de kapanmaktadır.
Rami Kütüphanesi Hakkında Önemli Bilgiler
Rami Kütüphanesi’nde farklı yaş gruplarına ve ihtiyaçlara göre tasarlanmış beş ana bölüm bulunmaktadır. Bunlar;
Bebek ve Çocuk Kütüphanesi
Bu bölüm, 0-12 yaş arası çocuklara ve ailelerine yönelik bir kütüphanedir. Bu bölümde, çocukların gelişimine uygun kitaplar, dergiler, oyunlar, oyuncaklar ve diğer materyaller bulunmaktadır. Ayrıca, çocukların yaratıcılıklarını geliştirmek için atölyeler, etkinlikler ve gösteriler düzenlenmektedir.
Gençlik Kütüphanesi
Bu bölüm, 13-18 yaş arası gençlere yönelik bir kütüphanedir. Bu bölümde, gençlerin ilgi alanlarına ve akademik ihtiyaçlarına uygun kitaplar, dergiler, elektronik kaynaklar ve diğer materyaller bulunmaktadır. Ayrıca, gençlerin sosyalleşmeleri ve kendilerini ifade etmeleri için atölyeler, etkinlikler ve gösteriler düzenlenmektedir.
Yetişkin Kütüphanesi
Bu bölüm, 18 yaş üstü ziyaretçilere yönelik bir kütüphanedir. Bu bölümde, ziyaretçilerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak kitaplar, dergiler, elektronik kaynaklar ve diğer materyaller bulunmaktadır. Ayrıca, ziyaretçilerin bilgi edinmeleri ve eğlenmeleri için seminerler, sergiler ve sunumlar düzenlenmektedir.
İhtisas Kütüphaneleri
Bu bölümde, belirli konularda uzmanlaşmak isteyen ziyaretçilere yönelik üç ayrı kütüphane bulunmaktadır. Bunlar;
Atatürk İhtisas Kütüphanesi: Bu kütüphane, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı, eserleri ve fikirleri hakkında bilgi edinmek isteyen ziyaretçilere yöneliktir. Bu kütüphanede, Atatürk ile ilgili basılı ve nadir eserlerin yanı sıra elektronik kaynaklar da bulunmaktadır.
Yazma Eserler Kütüphanesi: Bu kütüphane, Türk ve İslam kültürünün yazılı mirasını incelemek isteyen ziyaretçilere yöneliktir. Bu kütüphanede, Türkçe, Arapça, Farsça ve diğer dillerde yazılmış binlerce el yazması eser bulunmaktadır.
Şifahane: Bu kütüphane, sağlık bilimleri alanında uzmanlaşmak isteyen ziyaretçilere yöneliktir. Bu kütüphanede, tıp tarihi, sağlık politikaları, sağlık hizmetleri ve sağlık eğitimi gibi konularda kitaplar, dergiler, elektronik kaynaklar ve diğer materyaller bulunmaktadır.
Rami Kütüphanesi’nde Farklı Dillerde Kitaplar Bulabilirsiniz
Kütüphanenin koleksiyonu, Türkçe, Arapça, Farsça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça ve diğer dillerde yazılmış binlerce eser içermektedir. Özellikle Yazma Eserler Kütüphanesi’nde, Türk ve İslam kültürünün yazılı mirasını yansıtan nadir ve değerli el yazması eserler bulunmaktadır. Ayrıca kütüphanede elektronik kaynaklar da mevcuttur. Bu kaynaklar arasında, farklı dillerde e-kitaplar, e-dergiler, e-gazeteler ve veri tabanları yer almaktadır. Rami Kütüphanesi’nin zengin ve çeşitli koleksiyonu sayesinde, her dilde ve her konuda bilgi edinme imkanı bulabilirsiniz.
Artistanbul Feshane'ye Neden Gitmeli?
İstanbul'un tarihi dokusunu modern sanatla buluşturan Artistanbul Feshane, şehrin kültür ve sanat hayatına yeni bir soluk getirdi. Hem yerli hem de yabancı sanatseverlerin ilgi odağı olan bu mekân, tarihi dokusuyla da ziyaretçilerini büyülüyor. Yaklaşık 200 yıllık bir geçmişe sahip olan Feshane, 1827 yılında fes üretimi amacıyla imalathane olarak hayatına başladı. Yıllar içerisinde çeşitli tekstil ürünlerinin imalatında kullanılan bu tarihi yapı, zamanla fabrika, Sanayi Sıbyan Mektebi ve son olarak da kültür sanat merkezi olarak değerlendirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde restore edilen bu tarihi yapı, Artistanbul Feshane adıyla sanatseverlere kapılarını açtı. Hafta sonu daha çok yoğun olacağından hafta içinde ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz.
Artistanbul Feshane'ye Nasıl Gidilir?
Haliç Köprüsü'nün hemen yanı başında bulunan bu sanat merkezine, Eyüpsultan yönüne giden toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabilirsiniz. Tramvayla gelmek isteyenler için Feshane durağı, merkeze sadece 250 metre uzaklıkta. Denizyolu ile seyahat edenler ise Eyüp İskelesi'nde inerek 500 metre yürüyüşle sanat merkezine ulaşabilir.
Açık adres: Nişanca, Zalpaşa Cd, Pk. 34050 – Eyüpsultan / İstanbul
Artistanbul Feshane'yi, Pazartesi günleri hariç haftanın her günü saat 10.00 ile 18.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla restore edilen mekâna girişler tamamen ücretsizdir.
Artistanbul Feshane Hakkında Önemli Bilgiler
Artistanbul Feshane, sanatın ve kültürün izinden gidenler için ilgi çekici bir seçenek sunuyor. Mekânda gerçekleşen etkinliklere katılarak unutulmaz deneyimler yaşamak mümkün. Kaliteli zaman geçirmenin en iyi yolunu sunan Feshane, geçmişe nazaran daha üst düzey etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Geniş ve ferah bir yer olması kadar modern ve klasik dokunuşları da bir arada sunuyor.
Konserlerden etkinliklere, filmlerden çocuk programlarına, kişisel gelişimlerden markalaşmaya dair birçok programı bulabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantı üzerinden tüm etkinliklere ulaşabilirsiniz.
Artistanbul Feshane Programları
Galata Kulesi'ne Neden Gitmeli?
İstanbul’un siluetinde önemli bir yer tutan Galata Kulesi 2013 senesinde UNESCO Dünya Mirasları Geçici Listesi’ne seçilmiş çok özel bir kule. Özel diyoruz; Çünkü hem efsaneleriyle hem de 17. Yüzyıl'daki Hezarfen Ahmet Çelebi’nin yaptığı uçuş denemesiyle hatırı sayılır bir popülerlik kazanmış. M.S. 508 yılında Bizans İmparatoru Justinianos’un yaptırdığı Galata Kulesi’nin boyu Cenevizliler döneminde biraz daha uzatılmış. Restore edildiği 2020 yılına kadar birçok onarım geçiren ve müze işleviyle hizmet veren 9 katlı kule yaklaşık 70 metre yüksekliğinde. Kulenin 7 katının asansörlü, son iki katının da merdivenli olduğunu söylemeden geçmeyelim.
Galata Kulesi'ne Nasıl Gidilir?
Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ile ya da Üsküdar / Kadıköy’den kalkan vapurlarla Eminönü’ne geçebilirsiniz. Eminönü’nden Karaköy’e gelip, oradan da Bankalar Yokuşu’nu takip edip yürüyerek kuleye ulaşabiliyorsunuz. Yenikapı – Hacıosman metrosunun Şişhane durağı ve Taksim İstiklal Caddesi de Galata Kulesi’ne yakın noktalar. Aracınızla geliyorsanız Tarlabaşı’ndaki otoparklara park edebilirsiniz.
Galata Kulesi Hakkında Önemli Bilgiler
- Galata Kulesi’ni Müzekart ile gezebiliyorsunuz. Müzekartınız yoksa giriş için bilet almanız gerekiyor. Bilet için kapıda kuyruk beklemek istemiyorsanız bu adresten online olarak e-bilet satışı da var. https://muze.gov.tr/ETicket Öğretmenler ve 18 yaş altı öğrenciler kuleyi ücretsiz gezebiliyor.
- Galata Kulesi’nin ziyaret saatleri ise saat 08:30 ile 23:00 arası. Bilet satışı saat 22:00 itibari ile sona eriyor.
Kız Kulesi'ne Neden Gitmeli?
Kız Kulesi’nin ne zaman yapıldığı kesinlik kazanmasa da bulunan kanıtlar Atinalı Alkibiades tarafından M.Ö. 410’da yapıldığı yönünde. O zamanlar denizden geçen gemilerin vergi ödediği bir istasyon konumundayken, Bizans döneminde savunma binası, Osmanlılar döneminde de Mehter takımı gösterisinin yapıldığı bir mekan olarak kullanılmış. Çok yakın zamanda Kültür Bakanlığı tarafından restore edilen kule günümüzde bir anıt eser. İstanbul’u bir de denizin ortasından, efsaneleriyle ünlü Kız Kulesi’nden izlemeye ne dersiniz?
Kız Kulesi'ne Nasıl Gidilir?
Kız Kulesi’ne, Anadolu Yakası'nda Üsküdar Salacak’tan 09:00 – 19:00 saatleri arasında kalkan teknelerle; Avrupa Yakası'nda da Galataport’tan 11:00 – 12:30 – 14:15 – 15:30 – 17:00 saatlerinde kalkan özel teknelerle ulaşabilirsiniz.
Kız Kulesi Hakkında Önemli Bilgiler
- Kız Kulesi’nde Müzekart geçerli değil. Biletinizi sahilde, teknelerin kalktığı noktalardan alabiliyorsunuz. Öğrenci ve 70 yaş üstü için biletler indirimli. Güncel bilet fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.
- Kız Kulesi konum itibariyle Boğaz’ın esintili noktasında. Giderken yanınıza şal almayı unutmayın. Kulenin içindeki restoranda yemek yiyebilir, bir şeyler içebilirsiniz.
- Bilet ücretini sadece kuleyi görmek için ödüyorsunuz, aktivite ve yeme – içme dahil değil.
Eyüp Pierre Loti Kahvesi'ne Neden Gitmeli?
Pierre Loti 1876’da görevli olduğu gemiyle İstanbul’a gelen ve şehre kalbini kaptıran bir Fransız subayı. Ama biz onu en çok da yazar kimliğiyle tanıyıp biliyoruz. Hasköy ve Eyüp’te uzun süre yaşayan Türk dostu Pierre Loti 1920 yılında resmen ‘İstanbul’un Fahri Hemşerisi’ kabul edilmiş. Eyüp’te denizi gören bir noktada konumlanan bu mütevazi kahve ise Pierre Loti’nin her gün uğradığı ve dillere destan aşkı Aziyade Hanım ile buluştuğu yermiş. Eski adı Rabia Hatun Kahvesi olan bu kahve, yazarın ve büyük aşkının anısına bugün Pierre Loti Kahvesi olarak anılıyor. Peki büyük aşkın sonu ne oldu diyorsanız, bu hikayenin sonu maalesef hüzünle bitiyor. Pierre Loti ülkesine dönüyor ve tekrar İstanbul’a geldiğinde Aziyade Hanım’ın öldüğünü öğreniyor. Eyüp Pierre Loti Kahvesi Altın Boynuz Haliç’in panoramik manzarasını tepeden izliyor.
Eyüp Pierre Loti Kahvesi'ne Nasıl Gidilir?
Pierre Loti Kahvesi Eyüp’ün tepesinde konumlanıyor. Eminönü istikametinden Eyüp’e giden otobüslere binebilir ya da Şehir Hatları vapurları tarifesine göz atarak vapurla da ulaşabilirsiniz. Gelirken metrobüs kullanmayı tercih ediyorsanız, Ayvansaray durağında inip yürümeniz gerekiyor. Eyüp’e Topkapı ve Edirnekapı’dan kalkan minibüslerle de gidebiliyorsunuz. Eyüpsultan Camii yakınından teleferikle tepeye, kahvenin olduğu yere çıkabiliyorsunuz. Ama eski mezarlıklar arasındaki Arnavut kaldırımlı yoldan yürüyerek de giderim diyorsanız yolun biraz yokuş olduğunu da hatırlatalım.
Eyüp Pierre Loti Kahvesi Hakkında Önemli Bilgiler
Ünlü yazarın romanlarında sık sık bahsettiği Pierre Loti Kahvesi’nin en önemli özelliği nostaljisi ve manzarası. Bir İstanbul klasiği olan kahvede açık alanda ve kapalı mekanda oturabiliyorsunuz. Saat 08:00’den itibaren kahvaltı da dahil yiyecek içecek servisi alabiliyor, eşsiz manzaranın keyfini gece saat 24:00’e kadar çıkarabiliyorsunuz.
Yoros Kalesi'ne Neden Gitmeli?
İstanbul Boğazı’nı tepeden izleyen Yoros Kalesi Marmara Denizi’nin Karadeniz’e kavuştuğu noktada, Anadolu Kavağı’nda konumlanıyor. İstanbul’daki tek Bizans Kalesi olan Yoros Kalesi’nin tarihinde 100 yıl himayesinde kaldığı Cenevizliler de geniş yer tutuyor. Hemen karşı kıyısındaki Rumeli Kavağı İmros Kalesi ile Boğaz giriş çıkışını denetleme görevi üslenen kalenin doğudan batıya uzunluğu ise yaklaşık 500 metre. Duvarlarında Yunanca yazıtlar bulunan kalede 2013 ve 2014 yıllarında yapılan kazılarda çıkan tarihi eserlerin çalınması o günlerin en sansasyonel haberlerinden biri olmuş.
Yoros Kalesi'ne Nasıl Gidilir?
Yoros Kalesi’ni görmek için ilk önce Beykoz ilçesine bağlı Anadolu Kavağı’na gitmeniz gerekiyor. Kavağa gitmenin en kolay ve en manzaralı yolu da şehir hatları vapurlarını tercih etmek. Vapur sefer saatleri hakkında bilgi sahibi olmak için burayı tıklayabilirsiniz. Vapurdan indiğinizde yaklaşık 1 km’lik bir yokuş tırmanışıyla kaleye ulaşabilirsiniz. İETT otobüsleriyle ulaşım düşünüyorsanız Üsküdar’dan kalkan 15A no’lu otobüs Anadolu Kavağı’na gidiyor. Özel araçla gidişlerde ise otopark sorunu yaşamıyorsunuz.
Yoros Kalesi Hakkında Önemli Bilgiler
Yoros Kalesi’ne giriş ücretsiz olup, otopark için de ücret ödemiyorsunuz. Kaleden boğazın ve üçüncü köprünün manzarasını izleyebiliyor, dilerseniz piknik de yapabiliyorsunuz.
Miniatürk'e Neden Gitmeli?
Çocuklarınızla eğlenceli bir kütür turu yapmak için ideal rota olan Miniatürk, Beyoğlu’nda, Haliç kıyısında konumlanıyor. 60.000 metrekarelik büyük bir alana kurulu parkta Anadolu’dan, İstanbul’dan ve ülke sınırları dışındaki Osmanlı eserlerinden oluşan 137 parça maket anıt yer alıyor. 15.000 metrekarelik alan kaplayan 1/25 ölçekli bu maketlerin yanında parkta 40.000 metrekarelik yeşil alan, 2.000 metrekarelik bir havuz, restoran – kafe, hediyelik eşya dükkanı ve 500 araç kapasiteli bir otopark da var. Parkta İstanbul’u simülasyon helikopter turuyla da gezebiliyorsunuz.
Miniatürk'e Nasıl Gidilir?
Miniatürk’e Anadolu Yakası'ndan gelecekseniz Marmaray’la önce Yenikapı’ya, Yenikapı’dan da M2 metro hattına aktarma yaparak sonrasında 36T otobüsüne binmek alternatiflerden biri. Diğer alternatif ise Üsküdar – Kadıköy’den kalkan vapurlarla Eminönü’ne gelip buradan da 47, 47E, 47N,47Ç otobüslerinden birine binmek. İsterseniz Metrobüs’le Halıcıoğlu durağına gelebilir, buradan 41ST no’lu otobüse de binebilirsiniz.
Miniatürk Hakkında Önemli Bilgiler
Miniatürk’te Müzekart geçerli. Müzekartınız yoksa güncel bilet fiyatlarına buradan ulaşabilir, E- bilet kolaylığından da yararlanabilirsiniz.
İstiklal Caddesi'ne Neden Gitmeli?
İstanbul’un belki de en ünlü caddesi olan İstiklal Caddesi, şehrin gezi rotasının olmazsa olmazlarından. Taksim Meydanı’ndan başlayıp Tünel’e kadar devam eden cadde 1,4 km uzunluğunda olup, sağlı sollu dükkanları ve ışıl ışıl ara sokaklarıyla yaşamın nabzını tutuyor. Nostaljik sinemalardan, modern alışveriş merkezlerine, otantik pasajlardan gurme lokantalara kadar her şeyi bulabileceğiniz caddede her dilden her dinden insanla da karşılaşabiliyorsunuz. Cumhuriyetin ilanıyla İstiklal Caddesi adını alan bu nostaljik cadde 19. yüzyılda Paris sokaklarına benzetildiği için Grande Rue de Pera olarak da anılıyormuş. 1917 Ekim Devrimi ile İstanbul’a gelen Beyaz Rusların da İstiklal Caddesi’nin dokusunda çok etkili olduğu söyleniyor. İstiklal Caddesi’nde Mısır Apartmanı, Narmanlı Han, Çiçek Pasajı, Atlas Pasajı ve Hüseyin Ağa Camii gibi eskilerin ruhunu hissedeceğiniz yerleri görmek için de zaman ayırmanızı öneriyoruz.
İstiklal Caddesi'ne Nasıl Gidilir?
Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne Taksim Meydanı’ndan giriliyor. Caddenin sağında yeni yapılan Taksim Camii ve Fransız Konsolosluğu, solunda da Sıraselviler Caddesi’nin girişi yer alıyor. Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ya da Üsküdar – Kadıköy’den bineceğiniz vapur - motorlarla Beşiktaş veya Kabataş’a gelip otobüsle Taksim’e geçebilirsiniz. Taksim’e metroyla gelmek için M2 hattını kullanabilirsiniz. Metronun Taksim durağında indiğinizde zaten İstiklal Caddesi’nin de girişine gelmiş oluyorsunuz. Taksim İstanbul için çok merkezi bir nokta olup, tüm semtlerden İETT otobüsleriyle gelmeniz mümkün. İstiklal Caddesi’ne çıkmak için Karaköy – Beyoğlu arasında işleyen füniküleri de tercih edebilir, Taksim – Tünel arasında işleyen nostaljik tramvay ile caddeyi yürümeden de turlayabilirsiniz. Özel araçla geliyorsanız cadde trafiğe kapalı olduğu için civardaki özel otoparklara park edebilirsiniz.
İstiklal Caddesi Hakkında Önemli Bilgiler
İstiklal Caddesi günün 24 saati yaşayan bir cadde, istediğiniz saatte gezebilirsiniz.
Balat'a Neden Gitmeli?
İstanbul’un en eski semtlerinden olan Balat, Tarihi Yarımada’nın batısında konumlanıyor. Fatih ilçesine bağlı olan bu nostaljik semtte eski mahalle turşucularından geleneksel fırınlara, gazozcudan şekerciye eskiyi yad ettiren birçok detay da sizi bekliyor. Cumbalı ahşap evlerle çevrelenmiş sokakları, Osmanlılar döneminden kalmış tarihi yapıları, kiliseleri – sinagoglarıyla Balat’ı soluksuz gezebiliyorsunuz. Demografik yapısı İstanbul’ın fethinden sonra şekillenmeye başlayan Balat Musevi vatandaşların yerleşim yeriyken, hemen yanı başındaki Fener semti de Rumların yerleşim yeri olmuş. Fener Rum Patrikhanesi ve içindeki Aya Yorgi Kilisesi, kırmızı cephesiyle hemen fark edilen Fener Rum Okulu, iki sokağı kestirme yoldan birleştiren Merdivenli Mektep Sokak, İstanbul’un fethinden sonra varlığını sürdüren tek kilise olan Meryem Ana Rum Ortodoks Kilisesi, Kiremit Caddesi Evleri ve Merdivenli Yokuş Sokak Balat’ta mutlaka görülmeli. Balat kahvaltı mekanları ve kahve dükkanlarıyla da oldukça popüler.
Balat'a Nasıl Gidilir?
Eğer Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız Marmaray ya da Üsküdar – Kadıköy’den bineceğiniz vapur - motorlarla Eminönü’ne geçebilir, buradan 399B, 399C, 55T, 99, 99A, 36CE, 44B otobüslerine binerek Balat durağında inebilirsiniz. Bir diğer alternatif de Üsküdar’dan direkt Balat’a uğrayan vapurlara binmek. Bu vapurların sefer saatlerine buradan bakabilirsiniz. Metrobüs ulaşımını tercih ediyorsanız Ayvansaray – Eyüp durağında inip kısa bir yürüyüşle Balat’a ulaşmanız mümkün. Taksim’den kalkan 55T no’lu otobüs de Balat durağından geçiyor. Özel araçla gelmeyi düşünüyorsanız etrafta küçük otoparklar var, pek güvenli olmasa da sokak aralarına da park edebiliyorsunuz.
Balat Hakkında Önemli Bilgiler
Fener ve Balat birlikte gezebileceğiniz semtler. Giderken yanınızda profesyonel fotoğraf makinesi götürürseniz harika kareler yakalayabilirsiniz. Semt sokaklarının tadını yürüyerek çıkarabilirsiniz. Bu yüzden rahat spor ayakkabılar giymenizi tavsiye ediyoruz.
Bağdat Caddesi'ne Neden Gitmeli?
İstanbul Anadolu Yakası'nın en popüler yerlerinden olan Bağdat Caddesi, kısaca ‘Cadde’ olarak da anılıyor. Dünyaca ünlü markalara ait dükkanları, gurme restoranları ve kafeleriyle cıvıl cıvıl bir sokak atmosferi bulacağınız cadde Kadıköy Kızıltoprak’tan başlayıp Maltepe Cevizli’ye kadar 9 km uzanıyor. Şık insanlar, lüks mekanlar ve tek şeritli akan trafiğiyle Bağdat Caddesi özellikle de hafta sonları için en favori şehir rotalarından. Osmanlı döneminde namazgahlar, saraya yakın paşaların oturduğu konaklar ve hayrat çeşmelerle süslü cadde, günümüzde de dünyanın en iyi alışveriş merkezleri arasında 4. Sırayı kapmış.
Bağdat Caddesi'ne Nasıl Gidilir?
Marmaray’ın Suadiye Durağı Bağdat Caddesi’ne çok yakın, indiğinizde kısa bir yürüyüşle ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca Kadıköy’den kalkan dolmuşlarla da ulaşım mümkün. Özel araçla gitmek istiyorsanız caddeyi kesen sokaklarda ve Kadıköy Belediyesi’nin işlettiği otoparklara park edebilirsiniz.
Bağdat Caddesi Hakkında Önemli Bilgiler
Bağdat Caddesi günün her saati aktif bir cadde. Dilediğiniz zaman dilediğin kadar gezebilirsiniz.
Sortie Club'a Neden Gitmeli?
Muhteşem Boğaz manzarası eşliğinde, elit bir ambiyans ve gastro düzeyi yüksek bir menünün keyfini çıkarmak için Sortie tercih edilmeli.
Sortie Club'a Nasıl Gidilir?
Kuruçeşme'de yer almaktadır. Ortaköy'den 12 dakikalık yürüme mesafesine sahip olan Sortie'nin yakınında M2 metrosu ve Eminönü vapuru başta olmak üzere pek çok farklı ulaşım aracının durakları bulunmaktadır.
Klein'a Neden Gitmeli?
70'li yılların popüler As Sineması'nın yerine açılan Klein, tarihi dokuyu güncel dokunuşlarla harmanlayarak oldukça marjinal bir mimari ortaya koymuş. Bu mimariye tanık olmak ve tabii kıyasıya eğlenmek için Klein tercih edilmeli.
Klein'a Nasıl Gidilir?
Harbiye'de bulunmaktadır. Taksim'e yürüme mesafesinde olan Klein'a İstanbul Avrupa Yakası'nda Taksim güzergâhlı pek çok şehir hattıyla ulaşabilirsiniz. Anadolu Yakası'ndan ise, Kadıköy'den kalkan Taksim dolmuşlarına binerek Taksim'e geçebilir ve yürüyerek Klein'a ulaşabilirsiniz.
Nardis Jazz Club'a Neden Gitmeli?
"Nerede o eski jazz kulüpleri?" diye düşünenler varsa, Galata Kulesi'nin yakınındaki Nardis Jazz Club ideal cevaptır. Siz de iflah olmaz bir Jazz severseniz, İstanbul'da gidebileceğiniz en doğru destinasyonlardan birisi tam da burasıdır.
Nardis Jazz Club'a Nasıl Gidilir?
Taksim'e vardıktan sonra Galata Kulesi yönünde ilerleyerek Nardis Jazz Club'a kolayca ulaşabilirsiniz.
Salon IKSV'ye Neden Gitmeli?
Fark yaratan kaliteli ses sistemiyle konser keyfini üst seviyeye taşıyan Salon İKSV'ye, sırf bu nedenle en az bir konser için gitmek gerek!
Salon IKSV'ye Nasıl Gidilir?
Şişhane'de bulunan Salon İKSV'ye Taksim güzergâhına giden her toplu taşıma aracıyla, Şişhane durağında inmek suretiyle ulaşılabilir.
Akbank Sanat'a Neden Gitmeli?
Periyodik olarak yenilenen, yenilikçi sanata dönük ağırlık veren sergi akışı ve dönem dönem gerçekleştirdikleri sinema gösterimleriyle Akbank Sanat yeni nesil sanatçıları takip edebileceğiniz merkezî bir konum adeta!
Akbank Sanat'a Nasıl Gidilir?
Taksim meydanına çok yakın olan Akbank Sanat'a, meydana ulaştıktan sonra yürüyerek üç dakikada varabilirsiniz.
Akbank Sanat Hakkında Önemli Bilgiler
Kontenjan ile gerçekleştirilen sinema gösterimleri için önceden arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekebilir.
Casa Botter'a Neden Gitmeli?
İstanbul'un ilk asansörüne ev sahipliği yapan Botter Apartmanı'nın tarihi dokuya uygun yenilenerek sergi salonu olarak açılması, en çok sanat severleri sevindirmiş olsa gerek! Siz de yeni eserleri, yenilikçi yaklaşımları tarihi dokunun eşlik ettiği büyüleyici bir atmosferde takip etmek için Casa Botter'i ilk fırsatta ziyaret etmelisiniz.
Casa Botter'a Nasıl Gidilir?
Şişhane'ye yakın bir konumda bulunan Casa Botter'e Taksim'e ulaştıktan sonra yürüyerek Galatasaray Lisesi yönünde ilerleyip ulaşabilirsiniz.
Zorlu PSM'ye Neden Gitmeli?
Zorlu PSM'nin sadece bir konser mekânı olduğunu söylemek, burada düzenlenen diğer etkinliklere haksızlık olur. A'dan Z'ye eğlencenin ve aktivitelerin merkezi hâline gelen Zorlu PSM; Bu gücünü en çok da görkemli konser salonu sayesinde elde ediyor. Harika bir akustiğe sahip olan salonda en az bir konsere gitmeli, tiyatrodan diğer aktivitelere varan geniş yelpazedeki etkinliklere kadar takip edebilirsiniz.
Zorlu PSM'ye Nasıl Gidilir?
Beşiktaş'ta yer alan Zorlu PSM'ye Gayrettepe Metro durağına geçerek ulaşabilirsiniz.
Ormanlı Köyü'ne Neden Gitmeli?
Adrenalin tutkunlarının aklına gelen ilk etkinliklerden birisi yamaç paraşütü, bu konudaki ilk mekân ise hiç şüphe yok ki Ölüdeniz. Yamaç paraşütü tutkunuzu tatmin etmek ve Ölüdeniz'den sonra aklınıza bir lokasyonun daha gelmesi için Çatalca'da yer alan Ormanlı'ya mutlaka uğramalısınız!
Ormanlı Köyü'ne Nasıl Gidilir?
Sadece yamaç paraşütü ile değil ATV safari ve kamplarla da adrenalin ve doğa tutkunları için ideal bir destinasyon olan Ormanlı Köyü'ne nasıl ulaşabileceğinizi ve burada yapabileceğiniz aktiviteleri detaylı biçimde Ormanlı Köyü yazımızda ele almıştık.
Dive İstanbul'a Neden Gitmeli?
Adrenalin denilince aklınıza su sporları geliyorsa, Dive İstanbul'un eğitimlerinden etkinliklerine kadar geniş seçeneklerle sunduğu aktiviteleri mutlaka tecrübe etmelisiniz!
Dive İstanbul'a Nasıl Gidilir?
Bostancı'da bulunan Dive İstanbul'a Marmaray ile Bostancı durağına ulaşarak veya Anadolu Yakası'ndan Bostancı güzergâhına giden ulaşım araçlarıyla ulaşabilirsiniz.
Dive İstanbul Hakkında Önemli Bilgiler
Ziyaret etmeden önce 0 (532) 682 37 55 numaralı telefondan kendilerini arayıp takvimleri ile ilgili detaylı bilgi almanızı öneririz.
Forestanbul Macera Park'a Neden Gitmeli?
Türkiye'nin en büyük açık hava alanına sahip macera parkı olan Forestanbul Macera Park'a, 7'den 70'e herkese hitap eden aktiviteleri sayesinde geniş arkadaş grubu veya ailenizle keyifli vakit geçirmek için gidebilirsiniz!
Forestanbul Macera Park'a Nasıl Gidilir?
Taşdelen Mesire Alanı'nda yer alan Forestanbul Macera Park'a ulaşmak için Çekmeköy'deki Taşdelen durağına giden toplu taşıma araçlarını kullanabilir, bu duraktan 10 dakikalık yürüme mesafesiyle parka ulaşabilirsiniz.
Forestanbul Macera Park Hakkında Önemli Bilgiler
İstanbul'daki macera parklarının tamamını listelediğimiz yazımıza bu adresten ulaşabilirsiniz.
Cookistan İstanbul Cooking Classes'a Neden Gitmeli?
İki kız kardeş tarafından kurulan ve günümüzde geniş bir eğitimci kadrosuna sahip olan Cookistan'ın ana misyonu, ülkemizin yemek kültürünü global düzeyde tanıtmak. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı programa sahip olan Cookistan İstanbul Cooking Classes; yemek yapmayı keyifli bir şölene dönüştürmeyi isteyen herkes için uygun bir tercih olacaktır. Üstelik çocuklu ebeveynler için de sınıflarda belli sayıya kadar çocuk katılımına izin vermeleri de ayrı bir jest...
Cookistan İstanbul Cooking Classes'a Nasıl Gidilir?
Kurtuluş'ta yer alan Cookistan'a, Harbiye Askeri Müze'ye ulaştıktan sonra yürüyerek beş dakikada ulaşabilirsiniz.
Cookistan İstanbul Cooking Classes Hakkında Önemli Bilgiler
Gitmeden önce bilgi almak veya doğrudan sınıflara kayıt yaptırmak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
Sanat Akademi'ye Neden Gitmeli?
Dilerseniz ilgi alanlarınız doğrultusunda uzun kurslar alabildiğiniz, dilerseniz günlük Workshop'lara katılarak rutinlerinizin dışına çıktığınız bir gün geçirebildiğiniz Sanat Akademi'yi hayatına sanatın farklı branşlarından bir detay kazandırmak isteyen herkes tercih edebilir!
Sanat Akademi'ye Nasıl Gidilir?
Bakırköy'de yer alan Sanat Akademi'ye, Marmaray'ın Bakırköy durağında inip otobüsle varabilir veya doğrudan Bakırköy yönüne giden otobüslerin İncirli durağında inip sekiz dekika yürüyerek ulaşabilirsiniz.
Sanat Akademi Hakkında Önemli Bilgiler
Kurslar hakkında detaylı bilgi almak veya workshop takvimini öğrenmek için +90 (850) 532 33 44 numaralı telefondan kendilerine ulaşabilirsiniz!
Atölye Arası'na Neden Gitmeli?
Bir mimar ve bir iç mimar tarafından, sürdürülebilirlik prensipleri merkeze alınarak kurulan ahşap atölyesi Atölye Arası; kimyasal maddeler kullanmadan ahşap işlemeyi öğrenmek isteyen herkes için tam isabet bir tercih! Siz de dünyaya katkı sunan bir zanaat edinmek istiyorsanız, Atölye Arası'nın kapıları size sonuna kadar açıktır. Üstelik paylaşımlı atölyeler ile malzeme teminini yapan Atölye Arası'nın rehberliğinde kendi üretimlerinizi de yapabilirsiniz.
Atölye Arası'na Nasıl Gidilir?
Ümraniye'de yer alan Atölye Arası'na, Taşköprü durağına ulaştıktan sonra 4 dakikalık yürüme mesafesiyle varabilirsiniz.
Atölye Arası Hakkında Önemli Bilgiler
Paylaşımlı atölyeler, atölyeler ve tasarım konusunda bu adresten bilgi alarak kayıt yaptırabilirsiniz.
Fener ve Balat'a Neden Gitmeli?
Tarihi evleri, dokuları ve rengarenk yapılarıyla; Fener ve Balat semtlerinin arnavut kaldırımlı sokakları başlı başına fotojenik sonuçlar sunabilecek güçte! Fener Rum Erkek Lisesi, Bulgar Kilisesi ve Fener Rum Patrikhanesi ise bölgenin en meşhur yapılarından...
Fener ve Balat'a Nasıl Gidilir?
Marmaray ile Fatih durağına geçtikten sonra yürüyerek iki dakikalık mesafede Fener ve Balat'a ulaşabilirsiniz!
Fenerbahçe Parkı'na Neden Gitmeli?
Aslında anakaraya bağlanmış küçük bir ada olan Fenerbahçe Parkı içindeki nostaljik kafeteryasıyla, rengarenk ağaçları ve bitmek tükenmek bilmez gibi görünen kedileriyle günün nasıl geçtiğini anlayamayacağınız kadar baş döndürücü!
Fenerbahçe Parkı'na Nasıl Gidilir?
Kadıköy Vapur İskelesi'nden Fenerbahçe yönüne giden toplu taşıma araçlarına binerek bu durakta inebilir veya Sirkeci - Halkalı banliyö treninin Feneryolu durağında inerek parka ulaşabilirsiniz.
İstanbul Welcome Card'a Neden Gitmeli?
Otobüs ve tekne ile, İstanbul'un tarihi mekânlarında doyasıya geçireceğiniz bir tura ne dersiniz? Eğer cevabınız "Evet" ise Boğaz ile karayı bir araya getiren İstanbul Welcome Card'ı denemenizi öneririz.
İstanbul Welcome Card'a Nasıl Gidilir?
Karaköy Bankalar Caddesi'nde merkez ofisi bulunan İstanbul Welcome Card ile yüz yüze iletişim kurmak için Avrupa Yakası'nda Karaköy güzergâhlı tramvay'a binebilir ya da Taksim'e ulaşıp yürüyerek Karaköy'e kadar inebilirsiniz.
İstanbul Welcome Card'ı Hakkında Önemli Bilgiler
Doğrudan rezervasyon yaptırmak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
Vira Vira'ya Neden Gitmeli?
İster evlilik teklifi veya yıl dönümü kutlaması, ister kalabalık bir arkadaş veya aile seyahati olsun; İstanbul'un dillere destan Boğaz'ını güzergâh olarak seçen bir tekne turu güzel tercih olacaktır. Vira Vira ile geniş seçenekler ve farklı fiyatlarla tekne kiralama işleminizi kolayca yapabilirsiniz!
Vira Vira'ya Nasıl Gidilir?
Merkez ofisi Ataşehir'de olan Vira Vira'ya bu adresten kolayca ulaşabilir ve kiralama işleminizi hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.
Galata Köprüsü'ne Neden Gitmeli?
Dizi ve filmlerde sık karşılaşılan bir sahnedir: Fonda Galata Köprüsü, elde olta… Rastgele! Siz de balık tutmak için İstanbul'da akla ilk gelen yeri tercih etmek isterseniz adresiniz Galata Köprüsü…
Galata Köprüsü'ne Nasıl Gidilir?
Galata Köprüsü'nü, Karaköy veya Eminönü'ne ulaştıktan sonra kolayca bulabilirsiniz.
Tuzla Güzelyalı Sahili'ne Neden Gitmeli?
Akıntının fazla olmadığı, dolayısıyla palamut ve lüfer gibi balıkların tutulabileceği bir destinasyon arıyorsanız Tuzla Güzelyalı Sahili tam size göre. Üstelik sakin, sessiz ve huzurlu olmasıyla da tam kafa dinlemelik bir nokta…
Tuzla Güzelyalı Sahili'ne Nasıl Gidilir?
Sirkeci - Halkalı banliyö trenine binerek Güzelyalı durağında indikten sonra beş dakika yürüyerek Tuzla Güzelyalı Sahili'ne ulaşabilirsiniz.
Şile'ye Neden Gitmeli?
Levrek, eşkina ve kefal gibi balıkların yılın her döneminde avlanabildiği, palamut sezonunda ise en rahat noktalardan birisi olan Şile'de en büyük sorun, bölgenin bu konuda yüksek popülariteye sahip olması ve en çok tercih edilen balıkçılık destinasyonları arasında gelmesi...
Şile'ye Nasıl Gidilir?
Marmaray'ın Üsküdar durağında indikten sonra gelen toplu taşıma araçlarından Şile güzergâhına gidenlere binebilirsiniz.Plajlar
Uzunya Plajı'na Neden Gitmeli?
Karadeniz kıyılarına doğru konumlanmış, hem kumluk plaj alanına hem de çimenli bir bölgeye sahip olan Uzunya Plajı şahsi araçlarıyla gelenler için bir otoparka da sahip.
Uzunya Plajı'na Nasıl Gidilir?
Kilyos'ta yer alan Uzunya Plajı'na Sarıyer'e ulaştıktan sonra Plaj Yolu Caddesi'ni takip ederek varabilirsiniz.
İmrenli Köyü Sahili'ne Neden Gitmeli?
Şile'deki pek çok plaj arasında en çok popüler olan destinasyonlardan biri, İmrenli Köyü Sahili. Bunun nedeni ise bölgede pek çok işletmenin bulunması. Dolayısıyla sahilde geçireceğiniz bir gün boyunca, ihtiyaç duyduğunuz her şeyi kolayca edinebilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Marmaray'ın Üsküdar durağında indikten sonra gelen toplu taşıma araçlarından Şile güzergâhına gidenlere binebilirsiniz.
Önemli Bilgiler
Şile ve Kilyos'ta yer alan ve nispeten az bilinen plajları derlediğimiz yazımıza göz atarak daha çok destinasyon öğrenebilirsiniz:
Neden Gitmeli?
Yaz aylarında gerçek bir tatil koyuna dönüşen Riva, Karadeniz'de yer alan Eşek Adası ve Soğan Adası'nı da içeren sınırlarıyla, sessizliğin ve huzurun sözlükteki karşılığı gibi adeta. Ancak sezonun tam ortasında giderseniz, plajın oldukça kalabalık olacağını not olarak düşelim. Şahsi aracınızla geldiyseniz, bölgedeki ıssız koyları keşfedebilirsiniz!
Nasıl Gidilir?
Beykoz'dan hareket eden 137 numaralı otobüslerle, Riva'ya kolayca ulaşabilirsiniz.
Önemli Bilgiler
İstanbul'un girilebilecek 7 plaj bölgesini derlediğimiz yazımız, size daha geniş seçenekler de sunacaktır!
Neden Gitmeli?
Sadece İstanbul'un değil, ülkemizin önde gelen binicilik merkezlerinden olan Kemer Country Atlı Spor Kulübü; Doğanın tam içindeki merkezi ve Balkanların en büyük kapalı manejine sahip tesisleriyle profesyonel veya hobi amaçlı at sporlarına merak salan herkes için öncelikli tercihtir.
Nasıl Gidilir?
Metrobüs ile Edirnekapı durağında inip, Ravza Sitesi'ne giden otobüslere binerek Eyüpsultan'daki Kemer Country Atlı Spor Kulübü'ne ulaşabilirsiniz. Eyüp güzergâhlı pek çok toplu taşıma aracı da binicilik merkezine sizi ulaştıracaktır.
Neden Gitmeli?
1956 yılında kurulan, Türkiye'nin en eski binicilik kulüplerinden biri olma özelliğini taşıyan İstanbul Atlı Spor Kulübü; Sportif bilince sahip bireylerin yetiştirilmesi misyonunu hâlâ sürdürüyor. Siz de tarihi bir atmosferde, ilk günkü bilinçle atlı spor faaliyetlerini sürdüren bir kulüpte vakit geçirme ayrıcalığını tatmak isterseniz, İstanbul Atlı Spor Kulübü sizi bekliyor olacaktır.
Nasıl Gidilir?
Yenikapı - Hacıosman metrosunun İTÜ - Ayazağa İstasyonu'nda indikten sonra sekiz dakikalık bir yürüyüş ile İstanbul Atlı Spor Kulübü'ne varabilirsiniz.
Önemli Bilgiler
3-6 yaş ve 7-13 yaş arası sunulan Pony Club dersleri hakkında bilgi almak için
0 (212) 286 38 43 numaralı telefondan kulübe ulaşabilirsiniz.
Neden Gitmeli?
Mimar Brigitte Weber'in tasarladığı, 42 bin metrekarelik bir alana yayılan SIEC; açık havadaki tasarım detayları ve doğayı özümsemiş tarzıyla günün nasıl geçtiğini anlamayacağınız binicilik merkezlerinden birisi. Tabii, hiç şüphesiz ki atların baş döndürücü coşkuları da günün keyfini artıracak unsurlar arasında.
Nasıl Gidilir?
Alibeyköy'den Eyüp güzergâhına giden toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşılabilmektedir. Metrobüs ile Edirnekapı'da indikten sonra Eyüpsultan güzergâhlı araçlara binip Bahçeler durağında indikten sonra 15 dakikalık bir yürüyüşle de ulaşılabilir.
Önemli Bilgiler
Her Perşembe düzenlenen çalışma parkurları veya dünyaca ünlü hocalar ile sunulan klinikler hakkında 0 (212) 286 38 43 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.
Neden Gitmeli?
Dünya denizlerinde yaşayan balık türlerini görme imkanı sunan, 16 farklı tema ve 1 adet yağmur ormanı içeren İstanbul Akvaryum; Köpek balıkları ve vatozlarla birlikte dalış yapma olanağı da sunmasıyla İstanbul'da bu alanda öncelikli tercih edilen destinasyonlardan birisi.
Nasıl Gidilir?
Florya'da yer alan İstanbul Akvaryum'a Sirkeci - Halkalı banliyö treninin Florya Akvaryum durağında inerek kolayca ulaşabilirsiniz.
Önemli Bilgiler
2 yaşa kadar ücretsiz girilmekte olan İstanbul Akvaryum'u hafta içi 10.00 - 19.00, hafta sonu ise 10.200 - 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Neden Gitmeli?
Şehrin keşmekeşinden uzakta, 3000 hektarlık bir alanda sürüngenler, memeliler ve kuşlarla dolu bir gün geçirmek isteyenler; İstanbul'un en büyük tabiat parkında çocuğuna doğa aşkını tattırmayı arzulayanlar için Polonezköy Hayvanat Bahçesi doğru bir tercih olacaktır.
Nasıl Gidilir?
Kavacık'tan geçen 137 numaralı otobüsün Polonezköy Muhtarlığı durağında indiğinizde, 15 dakikalık bir yürüme mesafesinin ardından Polonezköy Hayvanat Bahçesi'ne ulaşabilirsiniz.
Önemli Bilgiler
Çocuklar ve yetişkinler için olmak üzere iki ayrı biletlendirme yapılmaktadır.
Neden Gitmeli?
Memeliler, balıklar, sürüngenler, kuşlar ve eklem bacaklılar olmak üzere beş gruptan oluşan Jungle Park; yüzü aşkın canlının arasında safari turu yapmak isteyenler için her daim hazır ve nazırdır.
Nasıl Gidilir?
M7 metrosu, Eyüp'e giden minibüs ve otobüs seferleriyle Jungle Park'a ulaşabilirsiniz.
Önemli Bilgiler
Yaş kriteri olmaksızın kişi başı biletlendirme yapılmaktadır. Otopark ise ücretsizdir.
Neden Gitmeli?
Kayalık kıyılar, ana tank, ormanlar, nehirler, şelaleler, penguen adası, timsah krallığı ve hayal adası bölümlerinden oluşan Emaar Akvaryum; 20 bin üstündeki canlıya ev sahipliği yapmaktadır. Siz de dünyanın en büyük timsahlarından birisini görmek isterseniz, sualtı hayvanat bahçesi konseptli bu mekânı ziyaret edebilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
M4 metrosu, Marmaray, Göztepe güzergâhına giden dolmuş ve otobüslerle Emaar Akvaryum'a ulaşılabilir.
Önemli Bilgiler
0-3 yaş çocuklar ücretsiz girebilmektedir. Yetişkin, çocuk, 65 yaş üzeri, öğrenci ve öğretmen şeklinde farklı bilet tarifeleri bulunmaktadır.
Neden Gitmeli?
Avrupa'nın en büyük eğlence merkezleri arasında gelen Legoland'ın, 2015'ten bu yana faaliyet gösteren İstanbul şubesi çocuklar için eğlenceli ve öğretici faaliyetler ortaya koyuyor. Üstelik çocuklar 4 boyutlu The Lego Movie maceralarını da izleyebiliyor! Çocuklarının keyifli vakit geçirmesini isteyen ebeveynler için önemli bir destinasyon.
Nasıl Gidilir?
Bayrampaşa'daki Forum İstanbul'da yer alan Legoland Discovery Centre'a 32, 32A ve 32T numaralı otobüsler ya da Halkalı-Yenikapı hattındaki metro ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Önemli Bilgiler
Legoland, yaş kategorisine göre dört ayrı bilete sahip. Ayrıca uyaralım: 14 yaşından büyükler, yanlarında 14 yaş altı bir çocuk olmadan Legoland'ı ziyaret edemiyor.
Legoland hakkında detaylı bilgi için tıklayın.
Neden Gitmeli?
Avrupa'nın en büyük eğlence merkezi olan Moi Park, 12 bin metrekarelik bir alanda yer alıyor. Özellikle 4 - 10 yaş arası çocuklara hitap etse de 30'a yakın eğlence alanıyla ailecek keyifli vakit olanağı sunan Moi Park; şen şakrak bir gün geçirmek isteyenler için tercih edilebilir!
Nasıl Gidilir?
Mall of İstanbul'a ulaşan otobüs seferleri veya Yenikapı'dan binilecek Bağcılar metrosuyla Kirazlı durağında aktarma yaparak Başakşehir metrosuna geçmek suretiyle ulaşılabilmektedir.
Önemli Bilgiler
Girişte aldığınız karta TL yükleterek parktaki aktivitelere katılabilir ve aletleri kullanabilirsiniz.
Neden Gitmeli?
Çocukları meslekler hakkında bilinçlendirmek, finansal okuryazarlık ve özgüven gibi yetişkinlerin dahi sorun yaşadığı konularda bilgi sahibi olmalarını sağlama misyonu taşıyan Kidzania; çocuğu için özel bir gelecek inşa etmeye çalışan ebeveynlerin öncelikli adreslerinden birisi!
Nasıl Gidilir?
Kidzania, Akasya AVM'nin içinde bulunmaktadır. Tavşantepe metro hattına bindikten sonra Ünalan'da inip Akasya AVM çıkışına yönelerek Kidzania'a ulaşabilirsiniz.
Önemli Bilgiler
Kidzania'ya yetişkin girişi ile çocuk girişi arasında bilet ücreti farkı bulunmaktadır.
Neden Gitmeli?
Huzurlarınızda, Anadolu Yakası'nın ilk tema farkı! Bovling, sinema ve akvaryumun da dahil olduğu 28 farklı üniteden oluşan Tuzla Korsan Adası'nda özellikle 12 bin deniz canlısının yer aldığı Korsan Adası Akvaryum çocukların büyük ilgisini çekiyor...
Nasıl Gidilir?
Minibüs, Marmaray ve İETT'nin Tuzla güzergâhlı / duraklı seçenekleriyle ulaşılabilmektedir.
Önemli Bilgiler
Tuzla Korsan Adası yetişkinler için ayrı, 12 yaş ve üstü çocuklar için ayrı, 3 - 12 yaş arası çocuklar için ise ayrı bir fiyatlandırma politikası uygulamaktadır.
Neden Gitmeli?
Tepetaklak poz verdiğiniz, karmaşık silindir ve sonsuzluk odasıyla keyifli vakit geçirdiğiniz; Akıl dolu bir seyahat peşindeyseniz adresi veriyoruz: Museum of Illusions İstanbul! Adı üstünde, illüzyon dolu bir gün vaat ediyor!
Nasıl Gidilir?
İstiklal Caddesi'nde, Narmanlı Han'da bulunan müzeye Taksim'e giden herhangi bir toplu taşıma aracıyla kolayca ulaşabilirsiniz.
Önemli Bilgiler
Yetişkinler, 5-16 yaş arası çocuklar, öğrenci bileti, aile bileti, öğretmen bileti ve 65 yaş üstü için farklı fiyatlandırma politikası uygulayan müzede 0-4 yaş arası ücretsizdir.
İstanbul sokak lezzetleriyle birbirinden meşhur tatlarıyla da fark yaratan bir şehir olarak ziyaretçilerini karşılıyor. Ayak üstü hemen her sokak başında bir sokak lezzetine rastlamanız mümkün. Kokoreç, kestane, mısır, kumpir, balık ve üstüne helva, midye dolma... Bu lezzetlerden en çok tercih edilenlerden olan kumpiri, balığı ve helvayı ise yiyebileceğiniz yerleri sizler için derledik;
Patatesin kumpir'e dönüşme hikayesi Yugoslavya'da başlayıp günümüzde her memlekette kendisine yer bulan bir yiyecek haline gelmiştir. En doyurucu sokak lezzetlerindendir. İçine istenilen sebze, meze malzemelerinden konulmasıyla seçici damak tadı olan hemen herkese hitap edecek çeşitliliği bulunur. İstanbul'da kumpir'i ise en güzel Tarihi Ortaköy Kumpircisi'nde yiyebilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Ortaköy lokasyon olarak oldukça rahat ulaşılabilir bir noktada kalmaktadır. Anadolu Yakası'ndan vapurla Beşiktaş'a gelebilir. Oradan yürüyerek ulaşabileceğiniz gibi otobüs ile de ulaşmanız mümkündür. Avrupa Yakası'ndan gelirseniz de bulunduğunuz lokasyondan otobüsle, metro veya metrobüsle beşiktaşa kadar gelebilir, buradan ulaşım sağlayabilirsiniz.
Balığın en lezzetlisinin sokakta ayak üstü yenilen veya salaş mekanlardan yenilen balıklardan olduğunu biliyoruz! Buna en leziz örneklerden birisi ise Karaköy Meşhur Balıkçı Mehmet Usta. En meşhur lezzeti ise Balık Dürüm'dür. Denemeden geçmeyin!
Nasıl Gidilir?
Karaköy Meşhur Balıkçı Mehmet Usta'ya Eminönü'nden ulaşım mümkün. Metro, tramvay kullanarak lokasyona gelebilirsiniz. Ana caddede inebilir, zira ara bir sokakta yer alan bu küçük restorana araç girmediğinden yürüyerek ziyaret edebilirsiniz.
İstanbul'da balık yedikten sonra üzerine dondurmalı irmik helvası yemenin tam zamanı! Bunun en iyi adresi de Helvacı Ali'dir. Fındık ve fıstıkla süslenen dondurmalı irmik helvasını denemeyi ihmal etmeyin.
Nasıl Gidilir?
Beşiktaş'ta bulunan Helvacı Ali'ye, otobüs, marmaray ve metroyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Anadolu Yakası'ndan gidiyorsanız da vapurla Beşiktaş'a geçebilirsiniz.
Türk mutfağının doyurucu kahvaltı menülerini bilmeyen millet yoktur. Hemen hemen her turistin merak ettiği kahvaltı kültürümüzü İstanbul'da deneyimleyecek mekanları sıraladık.
Beşiktaş kahveciler sokağı'nda birbirinden farklı kahvaltı mekanlarında Türk mutfağına özgü birçok lezzetin olduğu nefis bir kahvaltı yapabilirsiniz. Mekanlarının önünde uzun kuyrukların oluşturulduğu yerde geniş kahvaltı menülerinden sipariş verebilirsiniz. Pişi'lerinin tadına bakmayı mutlaka unutmayın.
Nasıl Gidilir?
İstanbul’un her bir noktasından ulaşmak mümkündür. Otobüs, minibüs, metro veya vapur ile Beşiktaş Meydanı'na ulaşmak mümkün. Beşiktaş meydanına geldikten hemen sonra ise Kartal Heykeli'nden Çelebioğlu sokağına kolayca ulaşabiliyorsunuz.
Spesial kahvaltılarıyla meşhur olan Teşvikiye'de bulunan Çeşme Bazlama Kahvaltı, doyurucu kahvaltı menüleriyle yiyenleri mest ediyor. Serpme kahvaltıları, özel soslarla hazırlanan farklı tatlar, küçük veya büyük ölçekli kahvaltı menüleri uzun uzun kahvaltı sofralarını seven herkesin ilgisini çekiyor. Özellikle çökelek kavurmasını ve karamelize soğanlı patatesi mutlaka denemelisiniz. Hergün günün herhangi bir saatinde yoğunluk yaşayan mekanı arayıp önden mutlaka yer ayırmalısınız.
Nasıl Gidilir?
Nişantaşı Teşvikiye'de yer alan mekana, taksim'den dolmuş, taksi minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Beşiktaş'tan ise otobüsler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
Aşşk Kahve Kuruçeşme, birbirinden renkli menüleriyle dikkat çekiyor. Bowl, geleneksel kahvaltılar, spesial tabaklar olmak üzere, spor sonrası kahvaltı yapanların da bir numaralı tercihlerinden oluyor. Manzarasıyla meşhur olan mekanı yoğunluğu sebebiyle daha önceden arayıp rezervasyon yaptırarak ziyaret edebilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Kuruçeşme'de bulunan Aşşk Kahve Kuruçeşme'ye otobüs ve metro aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Cadde'de park yeri bulunabilmesi zor olduğundan aracınızla gitseniz de otopark'a park etmenizi öneririz.
İstanbul'un her damak tadına ve her yemek tarzına hitap ettiğini sağlıklı ve fit restoranlarıyla da hatırlatmak gerekiyor. Sıklıkla Ortaköy ve Kadıköy civarlarında bulabileceğimiz bu restoran, sağlıklı ve fit atıştırmalıklarıyla deneyenlerin vazgeçemedikleri mekanlar olarak akıllarda kalıyor.
Be light kitchen restoran, salataları ve detoks içecekleriyle spor sonrası sağlıklı beslenmek isteyenlerin uğrak yeri oluyor. Detox paketiyle meşhur olan mekan, kişiye özel beslenme için hazırlanan diyet listelerindeki yemek listelerini aratmayan menüleri hizmetinize sunuyor.
Nasıl Gidilir?
Beşiktaş'ta yer alan işletmeye, otobüs, minibüs veya metro ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
İnkase restoran Kalamış'ta misafirlerine hizmet sunuyor. Sebze yemeklerinden oluşan karışık tabaklarıyla meşhur olan mekanın birbirinden farklı damak tadına hizmet eden lezzetleri bulunuyor. Büyük ölçekli tabaklarına sığdırılan kahvaltılar ve sebze yemekleri doyuruculuğuyla da ziyaretçilerinden tam not alıyor. Sağlıklı bir öğün deneyimlemek isterseniz mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Nasıl Gidilir?
Kadıköy'den hızlıca ulaşım mümkündür. Metro, metrobüs veya otobüs tercih edebilir, Kalamış'taki bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.
Vegan, Veteteryan ve Glutensiz Restoran da günümüzde birçok kişi tarafından özellikle tercih edilir. Bu restoranlara en güzel örnekleri ve İstanbul'da ziyaret edebileceğiniz mekanları aşağıda bulabilirsiniz.
Zencefil, vegan ürünlerden yapılan lezzetlerin çoğunlukta olduğu bir mekandır. Birbirinden lezzetli, farklı tat deneyimler edinebileceğiniz Zencefil, oldukça tatlı bir atmosfere sahiptir. Taksim'e çok yakın olmasıyla, kolay bir lokasyonda yer almaktadır.
Nasıl Gidilir?
Otobüs, metrobüs veya marmaray kullanarak ulaşmanız mümkün. Taksim'de yer alan mekana kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Healin, glutensiz ürünleri ve vegan ürünleriyle meşhur olan mekanlardan biridir. Teşvikiye'de yer alan mekana sağlıklı atıştırmalıklar, günlük vegan öğünleri tüketmek isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Smoothie ve detoks içecekleriyle de ayak üstü uğrayabileceğiniz hızlıca tüketip, rutin hayatınıza devam edebileceğiniz atmosferde bir mekandır.
Nasıl Gidilir?
Teşvikiye'nin en işlek caddelerinden birinin üzerinde konumlanmıştır. Nişantaşı'ndan ve istiklal caddesi'nde ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs, dolmuş ve minibüsler aracılığıyla kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
İstanbul tarihi tatlıcılarıyla da Osmanlı'dan kalan geleneklerini sürdüren bir şehirdir. Baklavaları, şerbetli tatlılarıyla tüm ülkeye ve oradan da dünyaya yayılan şöhreti su götürmez bir gerçektir. Bu tarihi tatlıcılardan en çok rağbet görenleri sizler için derledik.
Yıllardır aynı semtte tek şube olarak hizmet veren Karaköy Güllüoğlu, birbirinden lezzetli baklava çeşitleriyle müdavimlerin uğrak noktası oluyor. Gelen turistlerin de sıklıkla ziyaret ettiği mekan, eski bir pastane havası tadında. Sarıyer'de bulunan mekana uğramadan İstanbul'da baklava yedim demeyin!
Nasıl Gidilir?
Sarıyer'de bulunan Karaköy Güllüoğlu'na metro, marmaray, otobüs veya vapur ile ulaşmanız mümkün. Günün her saatinde vasıta bulabilirsiniz.
Tarihi Sarıyer Muhallebicisi, muhallebi çeşitleriyle ünlü olan İstanbul'un başka bir tarihi tatlıcısıdır. Karaköy'de yer alır. Sütlü tatlı çeşitleri oldukça rağbet görür. Kazandibi, su muhallebisi, sütlaçları, deneyenlerin birden çok sipariş verdiği tatlı türlerindendir.
Nasıl Gidilir?
Tarihi Sarıyer Muhallebicisi'ne deniz yoluyla vapur ile ulaşabilirsiniz. Otobüs, metro ve tramvay kullanarak da ulaşmanız mümkündür. Beşiktaş'tan Sarıyer'e hareket eden otobüsleri kullanabilir veya Anadolu Yakası'ndan geliyorsanız vapur ile Sarıyer ilçesinde yer alan tatlıcıya kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Baylan pastanesi trüf pastasıyla ünlü meşhur tatlıcılardan biridir. Atmosferinin 1970'li yıllardan kalma hissi yarattığı yer, Galataport ve Kadıköy olmak üzere iki şubede hizmet vermektedir. Sütlü tatlılarının dikkat çektiği pastane özellikle iş çıkışı akşam saatlerinde önünde uzun kuyrukların oluşmasına sahne olan bir lezzete sahiptir.
Nasıl Gidilir?
Anadolu Yakası'ndaysanız Kadıköy'de bulunan şubeye metro, metrobüs, otobüs veya minibüs ile varabilmeniz mümkün. Avrupa Yakası'ndaysanız ise Galataport şubesine, Tophane'den veya Karaköy'den yürüyerek gidebilir, otobüs veya minibüs kullanarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Osmanlı'dan kalma çay ve kahve kültürünü yaşatan birbirinden geleneksel kahvecilerin olduğu İstanbul'da tarihi kahvehaneleri sizler için derledik.
Kocamustafapaşa'da yer alan Tarihi Emirgan Kahvesi'nin tadına bakmadan İstanbul gezisine devam etmeyin. Mutlaka uğrayıp bir çay için veya türk kahvesini tadarak gezinize devam edin.
Nasıl Gidilir?
Otobüs, minübüs veya metro aracılığıyla Emirgan'a ulaşabilirsiniz. Buradan da yürüyerek Emirgan'a ulaşmanız mümkün. Daha sonra tarihi Emirgan Kahvesini ziyaret edebilirsiniz.
Fatih'te semt kahvehanesi olarak yer alan mekanlardan birisidir. Sık sık demlenen çayları sayesinde her daim taze çay bulabileceğiniz bir kahvehanedir. Fatih'i gezerken durup dinlenip bir mola vermek isterseniz mutlaka uğrayıp çayınızı içebilirsiniz. Ortasında havuzunun olmasıyla meşhurdur. "Havuzlu Kahve" olarak da bilinir.
Nasıl Gidilir?
Fatih'te yer alan bu kahvehaneye otobüs, minibüs ve metro ile ulaşabilirsiniz.
Demli çayıyla meşhur eski ve otantik yapısıyla dikkat çeken bir başka kahvehane olan İstanbul Kahvehanesi, kahvehane kültürünün günümüze kadar gelebilmiş örneklerinden biridir. İçerisinde el sanatları merkezi bulunan yerde soluklanıp birer çay, kahve içebilir veya serin osmanlı şerbetinin tadına bakabilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Sirkeci'den tramvay ile ulaşmanız mümkündür. Otobüs, metro, minibüs ile de şehrin hemen her yerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.
Eski İstanbul kahvehane kültürünü deneyimledik, yeni nesil kafeleri de gezip görmek isterseniz diye burada sizler için bir de yeni nesil kafeler başlığımız var.
Grön Coffee, Caddebostan'da bulunur ve enfes brownie pastasıyla meşhurdur. Cadde'de gezip dinlenip tatlı bir şeyler yemek isterseniz, mutlaka ziyaret etmelisiniz. Rezervasyon yaptırmanıza gerek kalmadan günün herhangi bir saati gidebilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Marmaray ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Kadıköy'den otobüsler aracılığıyla da varmanız mümkün.
Noir Pit, İstanbul Modern'e ve Pera'ya yakın olmasıyla bilinir. Lokasyon olarak gezi sırasında en çok tercih edilen kafelerden birisidir. Moda ve Beyoğlu'nda iki farklı işletmesi bulunur. Kahvesiyle meşhur'dur. Klasik kahveler başta olmak üzere birçok yeni nesil kahvelerle özellikle gençlerin damak tadına hitap eden geniş bir menüsü olsa da butik bir kahvecidir.
Nasıl Gidilir?
Moda'da bulunan şubesine Kadıköy'den tramvay ile veya otobüs ile gidebilirsiniz. Yürümek isterseniz Heykel'in oradan Moda'ya ulaşabilirsiniz. Beyoğlu'nda olan şubesine hemen her yerden otobüs, marmaray, metro veya minibüsler aracılığıyla kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Cup Of Joy, yeni nesil kafelerden biridir. Fit tatlılarıyla meşhur olan mekan, özellikle sağlığına dikkat eden ama tatlı krizlerine de çözüm olan bir menü sunar. Sevenlerin müdavimi olduğu birçok tatlı çeşidiyle, Zorlu Center ve Nişantaşı'nda iki şubesi vardır.
Nasıl Gidilir?
Minübüs, metro, otobüs ve marmaray kullanarak ulaşabilirsiniz. Taksim'den minibüsler aracılığıyla Nişantaşı'ndaki şubeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
İstanbul ocakbaşı kebapçıları, restoranlarıyla da meşhur şehirlerden biridir. Et'in kültürümüzdeki inkar edilemez gerçekliğinden dolayı yemek kültüründe sıklıkla tercih edilen bir damak tadıdır.
Zübeyr Ocakbaşı, Taksim'de yer alan ünlü bir ocakbaşı'dır. Kuzu şiş ile meşhur olan ve et-tavuk yemeyi seven birçok insan için uğrak bir yerdir. Sıklıkla dolu olan mekana özellikle gelmeden önce mutlaka rezervasyon yapmalısınız.
Nasıl Gidilir?
Minibüs, marmaray, metro veya otobüsle şehrin her yanından ulaşabilmeniz mümkün.
Şişli'nin ulaşımı en kolay lokasyonlarından birinde yer alan Güler Ocakbaşı, Kaşarlı Fıstıklı Kebabıyla meşhurdur. Birbirinden lezzetli yemekleri olan Güler Ocakbaşı'nda günün her saati sıra ve yoğunluk olabilmektedir. Bu sebeple ziyaret etmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız.
Nasıl Gidilir?
Taksim'den Şişli'ye minibüs ile ulaşmak mümkündür. Marmaray, metro kullanarak da şehrin herhangi bir yerinden kolaylıkla ulaşım sağlayarak nefis ocakbaşı kültürünü yerinde deneyimle şansını elde edebilirsiniz. İstanbul gezinize eklemeyi unutmayın.
Victoria 1958, en sevilen ve sıklıkla yoğun ziyaretçilere maruz kalan bir mekandır. Birbirinden farklı yöresel, geleneksel yemeklerin yanı sıra pastırma turşusu'yla ünlüdür. Beyoğlu'nda yer alan mekanı, ziyaret edeceğiniz zaman rezervasyon yaptırmalısınız.
Nasıl Gidilir?
Taksim'den tramvay ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca metro, metrobüs, otobüs kullanarak da Victoria'ya gelmeniz mümkündür.
İstanbul'u gezerken meyhane kültürünü deneyimlemeden olmaz! Bu kısımda tarihi meyhaneler nerededir, nasıl gidilir sizlere kısaca bahsettik;
Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi, birbirinden lezzetli mezeleriyle meyhane kültürünü deneyimlemek isteyen herkesin eşsiz havasını solumasını sağlıyor. Beyoğlu'nda yer alan Cumhuriyet Meyhanesine muhakkak rezervasyon yaptırarak gidebilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Taksim'den, İstiklal caddesinden yürüyerek ulaşabileceğiniz gibi başka semtlerden gidiyorsanız; Otobüs, minibüs, tramvay, metro kullanabilirsiniz.
Mükellef Karaköy, en gözde mekanlardan biridir. Karaköy'deki birçok meyhaneden biridir. Mezeleri ve ara sıcaklarının tazeliğiyle dikkat çeker. Kalabalık mekanlardandır, rezervasyon yaptırılmalıdır.
Nasıl Gidilir?
Metro, marmaray, metrobüs veya vapur ile gidilebilir.
İnciraltı Meyhanesi, rezervasyon yaptırarak gidebileceğiniz Üsküdar'da yer alan tarihi meyhanelerden biridir. Günlük taze mezeleriyle dikkat çekiyor. Anadolu Yakası'nda yer alan Üsküdar'ın meşhur meyhanelerinden olan İnciraltı meyhanesini mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Nasıl Gidilir?
Avrupa Yakası'ndan gidiyorsanız Vapur ile direkt Üsküdar'a gelebilirsiniz. Anadolu Yakası'ndan ise otobüs, metro, minibüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Türk kültürüne ait mutfağımızı ve kebaplarımızı deneyimlemek isteyen hemen herkesin tercih edebileceği restoranları aşağıda sizler için derledik. İstanbul gezinize bir mola verebilir bir ziyafet çekebilirsiniz.
Çiya Sofrası, Kadıköy'de bulunan mekana günün istediğiniz bir zamanı gidebilirsiniz. Rezervasyon gerektirmez. Lezzetli kebaplarını deneyebilirsiniz. Türk Mutfağı'nın geleneksel lezzetlerinden tadabilir, mezelerden ara sıcakların genişliğine kadar her yemeği tam yerinde yemenin keyfini yaşayabilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Avrupa Yakası'ndan vapur ile Kadıköy'e gidebilir, oradan minibüs veya otobüslerle ulaşabilirsiniz. Marmaray, metro, tramvay da yine kullanabileceğiniz başka vasıtalardır.
Develi restoran, Etiler'in tam göbeğinde yer alan nezih bir kebap restoranıdır. Şehrin birçok semtinde şubesi bulunsa da sıklıkla ziyaret edilen en meşhur mekanlardan birisi burasıdır. Yoğun ve müdavimlerinin sık sık ziyaret ettiği bir restoran olmasından dolayı gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız. Yöresel kebaplar başta olmak üzere tavuk ve ciğer yemeklerini de bulabilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Marmaray, metro, metrobüs kullanabilirsiniz. Kendi, kişisel aracınızla da gidebilir, cadde üzerinde park edip, mekanda dilediğiniz kadar vakit geçirebilirsiniz.
Hünkar Lokantası, kebaplarıyla meşhur olan İstanbul turunuza yemek molası verdiren meşhur bir restorandır. Osmanlı Mutfağı'yla meşhur olan, sizi Osmanlı döneminin eşsiz lezzetlerine götüren mekan, birbirinden farklı kebaplarıyla da dikkat çekiyor. Taze sebze yemeklerinden, doyurucu et menülerine kadar birçok lezzeti deneyimleyebilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Etiler'de bulunan mekan, oldukça merkezi bir konumdadır. Bu yüzden metro, marmaray, otobüs veya minibüs aracılığıyla kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Yerel ve geleneksel lezzetlerden bahsettik. Hamburger gibi tüm dünyaca tanınan, bilinen ve doyurucu olan bir lezzetten bahsetmesek olmaz. İstanbul bu konuda da sizlerin karnını doyurmak için en çok tercih edilen ve lezzetleriyle bilinen üç mekanı sizlere sunuyor.
Zula, Zorlu Center ve Vadi İstanbul'da yer alan şubeleriyle bilinen meşhur hamburger restoranıdır. Doyurucu büyüklükte olması ve lezzetli soslarıyla dikkat çeker. Rezervasyon yaptırmanıza gerek kalmadan günün her saati ziyaret edip yemek yiyebilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Zorlu Center ve Vadi İstanbul'da yer almaktadır. Metro, Marmaray veya otobüsle gidilebilir.
Akali Hamburger, Etiler'de bulunan başka bir hamburger mekanıdır. Büyük hamburgerleri sayesinde doyurucu bir menü sunuyor. İstanbul'da 4 mekanı bulunan yer, lezzetli soslarıyla da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Nasıl Gidilir?
Kadıköy, Fişekhane, Suadiye, Akaretler'de bulunan şubelerine Marmaray, metro, minibüs veya otobüsler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
Akaretler ve Suadiye'de bulunan mekan, lezzetli hamburgerleriyle İstanbul gezinize doyurucu bir mola vermenizi sağlıyor.
Nasıl Gidilir?
Vapur, metro, marmaray veya minibüs kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.
Dünya mutfaklarının eşsiz yemeklerinin bulunduğu şehir olan İstanbul, İtalyan mutfağına ait yemekleriyle de dikkat çekiyor. Bu restoranlara gelin birlikte bakalım.
Da Mario, pizzalarıyla ünlü bir italyan restoranıdır. Birbirinden farklı boyutlarda ve farklı tatlarda çeşitli pizzaları bulunur. Etiler de bulunan bu mekana rezervasyon yaptırmadan gitmemenizi öneriririz. Oldukça yoğun ve kalabalık bir mekandır.
Nasıl Gidilir?
Etiler'de yer alan Da Mario'ya, Marmaray, metro, otobüs ve minibüs ile gidebilirsiniz.
Cecconi's, Beyoğlu'nda yer alan pizza restoranlarından biridir. İtalyan Mutfağı'nın esintilerini sonuna kadar taşır. Otantik bir bahçesi bulunur. Gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız.
Nasıl Gidilir?
Taksim'den kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Tramvay, metro, metrobüs aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
Paper Moon, enfes İtalyan Mutfağı'nın bir diğer adresidir. Birbirinden lezzetli pizzalarıyla ünlüdür. Özel hamuru ve özel soslarıyla İstanbul lezzet turunuza yenilik katabilecek kalitededir. Mutlaka deneyin, restoran rezervasyonla kabul ettiği için rezervasyon yaptırmayı unutmayın.
Nasıl Gidilir?
Tramvay, otobüs ve minibüs kullanabilirsiniz. Etiler'de yer alan Paper Moon, işlek bir cadde üzerindedir.
İstanbul her mutfağın lezzetlerini barındıran bir şehir olarak Uzakdoğu Mutfağına da aşina'dır ve birbirinden lezzetli restoranlara sahiptir. Gelin birlikte bakalım.
Akaretler'de bulunan mekan, rezervasyonla hizmet veren bir restorandır. Uzakdoğu mutfağına yönelik menüleriyle dikkat çeker. Özellikle Suşi'leriyle dikkat çeker.
İtsumi, Japonca'da beşinci anlamında kullanılan kız çocuklarına verilen bir isimdir. İstanbul'da Levent'te yer alan restoran için rezervasyon yaptırmanıza gerek kalmadan gidip ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz. Uzakdoğu Mutfağı'nın tüm lezzetlerini size sunar.
Nasıl Gidilir?
Beşiktaş'tan kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Minibüs kullanabilir veya otobüs ile ulaşabilirsiniz. Marmaray, metro veya otobüsler aracılığıyla da şehrin herhangi bir bölgesinden ulaşım sağlayabilirsiniz.
inari Omakase, iç dekorasyonuyla ve geniş menüsüyle dikkat çeken Uzakdoğu Restoranlarından biridir. Eşsiz lezzetleri sayesinde damak tadınıza hitap eder.
Nasıl Gidilir?
Etiler'de bulunur. Rezervasyon gerektirmediği için günün herhangi bir saatinde metro, otobüs, metrobüs ile ulaşabilirsiniz.
Hint Mutfağı, birbirinden farklı baharatlarıyla tanınan bir mutfak'tır. Bu mutfağın hiç şüphesiz, İstanbul'da bulunan restoranları da yerinde ziyaret etmişsiniz gibi bir atmosfer sunar.
Fusion Indian Reastaurant, Florya'dan geçerken dahi sokağın Hint baharatlarıyla donatıldığını düşünün. Burası öyle bir yer. Birbirinden lezzetli Sığır Vindaloo, Murg Chatpata ve Tikka Masala'yı mutlaka deneyin.
Nasıl Gidilir?
Marmaray, metro, metrobüs kullanarak erişebilmeniz mümkündür. Ayrıca minibüs ve otobüs kullanarak da Florya'ya varabilirsiniz.
Dubb Indian Restoran, şehrin en cazip bir başka Hint Restoranıdır. Çeşitli baharatlarla hazırlanan et yemekleri sıklıkla tercih edilir.
Nasıl gidilir?
Marmaray, metro, metrobüs veya otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Şişli'de yer alan mekana, Taksim'den ulaşım sağlamanız da mümkündür.
Et, tava ve pilav yemekleriyle meşhur olan İran Mutfağı'nın şüphesiz İstanbul'da da bulunan birbirinden lezzetli iki mekanı vardır. Gelin birlikte inceleyelim.
Türk damak tadına yakınlıklarıyla bilinen İran Mutfağı, birbirinden lezzetli yemekler sunar. Bunlardan en önemlisi de kendi özel baharatlarıyla hazırladıkları et yemekleridir. Asuman Restoran'ı ziyaret edebilir, Fatih'te bulunan bu güzide mekanda İran yemeklerini tadabilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Marmaray, metro, metrobüs kullanabilirsiniz. Otobüs aracılığıyla da Fatih'e ulaşabilirsiniz.
İran Mutfağı'nın göz dolduran kebaplarını, etli sulu yemeklerini burada bulabilirsiniz. Kağıthane'de bulunan mekana, rezervasyon yaptırmanız gerekmez. Dilediğiniz saatlerde gidip İran Mutfak lezzetlerinden deneyebilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Marmaray, metro, metrobüs ve otobüs kullanarak ulaşabilirsiniz.
En az İran Mutfağı kadar Türk damak tadına yakınlığıyla bilinen Suriye Mutfağı'nın birbirinden lezzetli yemekleriyle İstanbul'da iki güzel restoran'da yiyebilirsiniz.
Beşiktaş'ta bulunan Antakya Mutfağı, Hatay lezzetleri ve Suriye lezzetlerinin karışımı bir ambians sunar.
Nasıl Gidilir?
Anadolu Yakası'ndan gidiyorsanız, vapur ile Beşiktaş'a geçebilirsiniz. Herhangi bir semtten geliyorsanız, metro, metrobüs, otobüs kullanabilirsiniz.
Saruja Restoran, Suriye lezzetlerini bulabileceğiniz bir başka restoran olarak karşımıza çıkar. İstanbul gezinizde farklı mutfakların farklı tatlarını deneyimlerken, Suriye Mutfağı lezzetlerini de bu restoran'da tadabilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Başakşehir'de bulunan bu restoran'a metro,metrobüs, otobüs veya minibüs aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
Tahin Restoran, Beyrut, Lübnan mutfağının İstanbul'daki isimlerinden biridir. Manakish başta olmak üzere birçok lezzeti deneyimleyebilirsiniz. Karaköy ve Nişantaşı olarak iki farklı şubesi bulunur.
Nasıl Gidilir?
Karaköy ve Nişantaşı şubelerine, metro, otobüs, tramvay veya minibüs aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
Arada Beyrut, Beyrut yemeklerinin en lezzetli en tazesini bulabileceğiniz bir mekandır. Spesial salatalarıyla da gelenleri mest eden bir restoran olarak bilinir.
Nasıl Gidilir?
Beyoğlu'nda bulunan restorana, tramvay, otobüs veya metrobüs ile ulaşabilirsiniz.