İzmir'den Eskişehir'e Tren Yolculuğu: Ege Ekspresi Hakkında Her Şey

İzmir'den Eskişehir'e Tren Yolculuğu: Ege Ekspresi Hakkında Her Şey

Paylaş
Mert Bekçi  
Eklenme: 08 Şubat 2023
 • Son Güncellenme: 14 Şubat 2024
İzmir'den Eskişehir'e Tren Yolculuğu: Ege Ekspresi Hakkında Her Şey

İzmir'den Eskişehir'e Treni Yolculuğu: Ege Ekspresi Hakkında Her Şey Meşhur Ankara – Kars arası Doğu Ekspresi’ne alternatif bir başka rota arıyorsanız eşsiz Ege Ekspresi sizlerle! Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesinde sunulan Ege Ekspresi, sizi nostaljik ve uzun bir tren seyahatine davet ediyor. Ekonomik fiyatlar ve konforlu bir yolculuk deneyimini beraberinde getirmesi, İzmir – Eskişehir arasında birbirinden güzel rota ve güzergâhlara sahip olması Ege Ekspresi’ni hiç şüphesiz ki Doğu Ekspresi’nin önemli bir alternatifi hâline getiriyor. Peki bu ekspres hakkında bilmeniz gerekenler neler? Yolculuk ne kadar sürüyor ve rotalarda hangi kentlerden oluşuyor? Trenin iç mekânı ile ilgili hangi önemli bilgiler var? Tüm yanıtlar yazımızda!

{ad:0}

İzmir'e bir gezi planınız varsa İzmir gezilecek yerler ve tarihi mekanları incelemenizi öneririz.

Ege Ekspresi Nedir?

Ege Ekspresi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) Doğu Ekspresi’nden sonraki en popüler hatlarından birine sahip olan Ege Ekspresi, İzmir (Basmane) – Eskişehir / Eskişehir – İzmir (Basmane) arası bir rotaya sahip tren hattıdır. Bu iki kent arasında her gün işleyen bir TCDD treni olan Ege Ekspresi, ekonomik fiyatları ile de bir cazibe alanı oluşturuyor. Böylece uzun süren bir tren yolculuğunu deneyimlemek isteyenler ya da İzmir – Eskişehir arası yolculuk yapması gerekenler Ege Ekspresi’ni tercih edebiliyor. Bir İzmir Eskişehir treni olan ekspres, pulman vagon sistemine sahip olup sefer boyunca farklı pek çok istasyondan geçiyor. Özellikle Ege Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi arasında bir seyahat planınız varsa, bu bölgelerin en meşhur kentlerinden ikisi arasındaki seferleri ile Ege Ekspresi’ni tercih edebilirsiniz. Pulman vagon sistemine sahip olan tren, çeşitli teknolojik sistemler ile de geliştirilmiş durumda. Pulman vagonlardaki koltuklar geriye doğru da yatırılabiliyor ve aralıkları gayet yeterli. Koltukların arasında masalar ve katlanabilir masalar da bulunuyor. Koltuk üstlerinde ise bagaj alanlarını bulabilirsiniz. Bazı koltukların yan taraflarında elektrik prizleri de var. Son olarak vagonun her iki tarafında da tuvalet yer alıyor. İzmir – Eskişehir arası yolculuk ise ortalama 11 saat sürüyor.

Ege Ekspresi Seferleri Ne Zaman Başlıyor?

Ege Ekspresi

Bu Eskişehir İzmir tren hattı her gün işleyen bir sisteme sahip. Dolayısıyla yılın her günü için boş koltuk oldukça Ege Ekspresi bileti bulabilirsiniz. Saat bazında belirtmek gerekirse tren İzmir Basmane’den her sabah 06.50’de, Eskişehir’den ise her gün 08.40'ta kalkıyor. Bu tren hattında her gün bilet bulmak mümkün. TCDD web sitesinden ya da EYBİS mobil uygulaması üzerinden o gün için ya da ileri tarihli bilet alabilirsiniz. Ayrıca 444 82 33 çağrı merkezi üzerinden ve fiziksel olarak her istasyondan da kolayca bilet almanız mümkün.

Ege Ekspresi Durakları

Ege Ekspresi

Ege Ekspresi durakları da en çok merak edilen konulardan biri. İzmir (Basmane) – Eskişehir hattı arasında her gün gidip gelen bu tren farklı pek çok istasyondan geçiyor.

İzmir’den kalkışta sırasıyla duraklar: İzmir Basmane, Çiğli, Menemen, Emiralem, Ayvacık, Muradiye, Horozköy, Manisa, Karaağaçlı, Saruhanlı, Hacırahmanlı, İshakçelebi, Kayışlar, Kapaklı, Akhisar, Sünnetçiler, Çobanhasan, Bakır, Kırkağaç, Soma, Savaştepe, Çalıköy, Soğucak, Çukurhüseyin, Balıkesir (Gökköy), Balıkesir, Dursunbey, Balıköy, Tavşanlı, Kütahya, Alayunt, Sabuncupınar, Eskişehir.

Eskişehir’den kalkışta ise sırasıyla duraklar: Eskişehir, Sabuncupınar, Alayunt, Kütahya, Köprüören, Tavşanlı, Balıköy, Dursunbey, Selimağa, Balıkesir, Balıkesir (Gökköy), Çukurhüseyin, Soğucak, Çalıköy, Savaştepe, Soma, Kırkağaç, Bakır, Çobanhasan, Sünnetçiler, Süleymanlı, Akhisar, Kapaklı, Kayışlar, İshakçelebi,Hacırahmanlı, Saruhanlı, Karaağaçlı, Manisa, Horozköy, Muradiye, Ayvacık, Emiralem, Menemen, Çiğli, İzmir (Basmane).

2024 Ege Ekspresi Sefer Saatleri

Ege Ekspresi

Ege Ekspresi İzmir (Basmane) Kalkış Saatleri

İzmir (Basmane)

06.50 / Çiğli: 07.20 / Menemen: 07.39 / Emiralem: 07.40 / Ayvacık: 07:58 / Muradiye: 08.11 / Horozköy: 08.21

Manisa

08.28 / Karaağaçlı: 08.41 / Saruhanlı: 08.47 / Hacırahmanlı: 08.51 / İshakçelebi: 08.55 / Kayışlar: 09.06 / Kapaklı: 09.11 / Akhisar: 09.18 / Sünnetçiler: 09.27 / Çobanhasan: 09.32 / Bakır: 09.37 / Kırkağaç: 09.46 / Soma: 09.57 / Savaştepe: 10.20 / Çalıköy: 10.29 / Soğucak: 10.43 / Çukurhüseyin: 11.00 Balıkesir (Gökköy): 11.08

Balıkesir

11.27 / Dursunbey: 12.59 / Balıköy: 14.04 / Tavşanlı: 14.58 / Kütahya: 15.40 / Alayunt: 16.20 / Sabuncupınar: 16.20 / Eskişehir Varış: 17.01

Ege Ekspresi Eskişehir Kalkış Saatleri

Eskişehir

08.40 / Sabuncupınar: 09.23 / Kütahya: 10.03 / Tavşanlı: 10.54 / Balıköy: 11.46 / Dursunbey: 12.58 

Balıkesir

14.36 / Balıkesir (Gökköy): 14.46 /  Çukurhüseyin: 14.54 / Soğucak: 15.12 / Çalıköy: 15.26 / Savaştepe : 15.36 / Soma: 15.59 / Kırkağaç: 16.09 / Bakır: 16.18 / Çobanhasan: 16.23 / Sünnetçiler: 16.28 /  Akhisar: 16.40  Kapaklı: 16.47 / İshakçelebi: 17.03 / Hacırahmanlı: 17.07 /  Saruhanlı: 17.12 / Karaağaçlı: 17.19 

Manisa 

17.40 / Horozköy: 17.46 / Muradiye: 17.46 / Ayvacık: 18.08 / Emiralem: 18.16 / Menemen: 18.28 / Çiğli: 18.45 / İzmir (Basmane) Varış: 19.13

Ege Ekspresi Vagonları Türleri

Ege Ekspresi

Ege Ekspresi treni içerisinde yalnızca pulman vagon sistemi bulunuyor. Pulman ise “yatar koltuk” anlamına geliyor. Dilediğiniz koltuğu seçebileceğiniz trendeki koltuklar geriye doğru yatırılabiliyor. Aralıkları geniş koltuklar, aynı zamanda ergonomik ve konforlu. Koltukların arasında masalar olduğu gibi aynı zamanda katlanabilir masalar da yer alıyor. Bu sayede ortalama 11 saatlik yolculuğunuzda yemek ve atıştırmalıklarınızı da kolay bir şekilde tüketebilirsiniz. Koltuklar üzerinde bulunan bagaj alanları sayesinde valiz ve çantalarınızı da güvenle muhafaza edebilirsiniz. Trenin bazı koltuklarının yan kısmında elektrik prizleri olduğu gibi vagonun iki tarafında da tuvalet yer alıyor. Son olarak İzmir’den kalkan tren no: 32011, Eskişehir’den kalkan tren no bilgileri ise: 72018.

2024 Ege Ekspresi Bilet Fiyatları

Seferdeki farklı istasyonlara göre de 2024 Ege Ekspresi bilet fiyatlarında değişiklikler görebilirsiniz. Ege Ekspresi fiyatları ise başlangıç ve varış rotalarına göre değişkenlik gösteriyor. EYBİS uygulaması üzerinden devam edersek Şubat 2024 için Ege ekspresi fiyatları;

  • İzmir – Kütahya: 265 TL 
  • İzmir – Balıkesir: 155 TL
  • İzmir – Manisa: 60TL
  • Eskişehir – Balıkesir: 190 TL
  • Eskişehir – Manisa: 275 TL
  • Eskişehir – İzmir: 300 TL

Ege Ekspresi Rota ve Aktivite Önerisi

Ege Ekspresi

Ege’nin İncisi İzmir’de unutulmaz bir tatil planlıyorsanız ve nostaljik bir yolculuk yapmak istiyorsanız Ege Ekspresi’ni tercih edebilirsiniz. Çeşme, Alaçatı, Selçuk, Bergama, Foça, Dikili, Seferihisar gibi meşhur İzmir tatil yerlerinden birinde İzmir otel rezervasyonunuzu ayarladıysanız, birbirinden güzel ve tarihi manzaralar sunan Ege Ekspresi ile yolculuğa çıkabilirsiniz. Huzurlu ve doğanın içerisinde bir Çanakkale tatili için de yine Ege Ekspresi’ne binebilir, Ayvacık’ta inebilirsiniz. Çanakkale’nin güzide ilçelerinden Ayvacık, tarihi dokusu ve doğal güzellikleri sayesinde gözlerden ırak bir tatil için çok ideal. Manisa da içerisinde hem tarihi hem doğal değerleri ile öne çıkıyor. Ege Bölgesi’nde bilmediğiniz bir kentte güzel bir tatil yapmak için de Manisa istasyonunda inebilir, Gölmarmara ya da Akhisar ilçelerini keşfetmeye gidebilirsiniz.

Ve tabii ki Balıkesir! Marmara ve Ege Denizi’ne kıyısı bulunan Balıkesir, doğanın içerisinde eşsiz bir tatil kenti. Aynı zamanda çok eski dönemlere kadar uzanan tarihi ile de keşfedilecek pek çok noktaya sahip. Sıcak ve Akdeniz iklimi ile geçen havası sayesinde de Mayıs – Eylül arasında eşsiz bir yaz tatili vadeden Balıkesir, antik kentlerinden Kaz Dağlarına, Cunda Adası’ndan müzelerine kadar meşhur pek çok noktaya sahip. Mükemmel bir Balıkesir tatili için Ege Ekspresi’ne binebilir, konforlu ve nostaljik tren seyahatinin ardından tatilinize başlayabilirsiniz. Son olarak Eskişehir’e gelmişken de şehrin ortasından geçen Porsuk Çayı’nda tekne gezintisi yapabilir, tarihi Odunpazarı Evleri’ni ziyaret edebilir, Sazova Parkı’nda keyifli bir gün geçirebilir, Atlıhan Çarşısı’ndan lüle taşından yapılmış ürünler alabilirsiniz. Eğer öğrenciyseniz ve tatildeyken bile birkaç saat de olsa ders çalışmanız gerekiyorsa, Eskişehir’in En Güzel Ders Çalışma Mekanları yazımıza göz atmanızı öneririz.

Ege Ekspresi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Daha iyi bir tatil ve yolculuk deneyimi için Ege Ekspresi hakkında sıkça soruların soruları da yanıtlamak istedik:

Ne zaman gitmeli? 

Varış noktanızın iklimine göre bir tarih belirlemeniz mümkün. Buna göre; örneğin İzmir’e Mayıs – Eylül ayları arasında gidebilir, eşsiz İzmir tatil bölgelerinde huzur dolu tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eskişehir ise özellikle Aralık’tan Şubat’a kadar çok soğuk olduğu bu tarihler arasında değil, yaz mevsiminde gidebilirsiniz.

Hangi vagonu tercih etmeli?

Ege Ekspresi’nde yalnızca pulman vagon var. Dilediğiniz koltuğu seçerek seyahat edebilirsiniz.

Tütün kullanımı 

Kapalı alanlarda tütün kullanımı ve sigara içmek yasak olduğu için yolculuk boyunca dumansız hava sahası uygulanıyor.

Tuvalet

Vagonun her iki tarafında da tuvalet bulunuyor. Dolayısıyla bu konuda herhangi bir problem söz konusu değil.

Yemek 

Ege Ekspresi’nde yemekli vagon bulunmuyor, yalnızca pulman vagon sistemi yer alıyor. Yolculuğa çıkmadan önce yeme içme ihtiyaçlarınızı temin etmenizi öneririz.

Evcil hayvanla seyahat 

Küçük evcil hayvanlarınız (kuş, kedi, balık, küçük köpek vb.) ile beraber Ege Ekspresi’ne binebilirsiniz. Bunun için sizin oturacağınız koltuğun yanındaki koltuğun boş olması gerekiyor. Yanınızdaki bu boş koltuğu tam standart bilet ücreti üzerinden %15 indirimli olarak evcil hayvanınız için satın alabilirsiniz. Bunun için gerekenler şartlar ise şu şekilde: Kafes büyüklükleri dizinizin üzerinde taşınabilecek ağırlık ve hacimde olmalı. Evcil hayvanınız kafesi içinde olmalı, seyahat edilecek vagon ve koltukta hiçbir hasar ve kirliliğe sebep vermemeli. Taşınan hayvanların kokuları ve gürültüleri diğer yolcuları rahatsız etmemeli. Taşınan hayvanların kimlik kartı ve veteriner sağlık raporu seyahatiniz esnasında yanınızda olmalı. (Kedi ve süs köpeklerinde belediye tarafından verilen sağlık karnesi geçerlidir.)