İstanbul'da Ayrı Bir Dünya: Taksim

İstanbul'da Ayrı Bir Dünya: Taksim

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 31 Ağustos 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
İstanbul'da Ayrı Bir Dünya: Taksim

İstanbul'un gözbebeği, 24 saat dolu dolu yaşayan, hayatın içinden akıp giden ve gidenleri kendine mıknatıs gibi çeken bir yerdir Taksim.

Gecesi, gündüzü, sakinliği, kalabalığı her hali başka güzeldir. Yüzyıllık tarihi evleri, şık restoranları, sesinin ve görüntüsünün insana huzur verdiği tramvayı, İstanbul'a tepeden bakan şahane manzaralı kafeleri, Arnavut kaldırımlı ara sokakları, meyhaneleri, tarihi pasajları, ayrı bir dünyanın kapılarını aralayan Fransız Sokağı, Galata'sı, Cihangir'i, Tünel'i, Tarlabaşı, Karaköy'ü ile rengarenktir her köşesi.

Taksim'de olduğunuz her an sonsuz özgürlük duygusunu hissedersiniz iliklerinize kadar. Sanki tüm ezberlerin unutulduğu ve yepyeni bir dilin konuşulduğu bir yerdir. Her dilden ve dinden olanlar saygı içinde uzun yıllardır dostça ve kardeşçe yaşar Taksim'de. Eski Türk filmlerinden fırlamış kadar sahicidir sanki gördüğünüz, dokunduğunuz her şey. Sokaklarda yürürken kiliseleri, camileri, eski evleri gördükçe tarihe yolculuk yapacak ve Taksim'in bir başka yüzünü görmüş olacaksınız.

{ad:0}

Taksim'e geldiyseniz eğer; restore edilmiş eski evlerin kafe - restoran olarak hizmet verdiği Fransız sokağını, eğlencenin kalbinin attığı Asmalımescit, Nevizade, Küçük Beyoğlu ve Çiçek Pasajı'nı, İstanbul'a tepeden bakan büyüleyici Galata Kulesi'ni, Arnavut kaldırımlı sokakları olan Galata'yı, her mahallesi denize açılan Cihangir'i görmeden dönmeyin.