Heyecanın Dibine Vurabileceğiniz 18 Rafting Parkuru

Heyecanın Dibine Vurabileceğiniz 18 Rafting Parkuru

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 22 Eylül 2014
 • Son Güncellenme: 25 Kasım 2023
Heyecanın Dibine Vurabileceğiniz 18 Rafting Parkuru

Bir botun içinde sularla kapışmak birçok insana ürkütücü gelebiliyor olabilir. Ancak rafting adrenalin meraklılarının tutkunu olduğu bir spor. Ülkemizde rafting yapabilmek için pek fazla alternatif bulunmadığını düşünenler ciddi anlamda yanılıyorlar. İşte heyecanın dibine vurabileceğiniz 18 rafting parkuru.

{ad:0}

Çoruh Nehri - Artvin

artvin coruh rafting

Artvin’de bulunan ve Kaçkar Dağları’ndan inen Çoruh Nehri, sadece Türkiye’de değil, dünyada da ilk 10 arasına girmiş bir parkur. 169 km uzunluğunda olan parkuru daha çok profesyonel raftingciler tercih ediliyorlar. Ayrıca Artvin'e kadar giderseniz, meşhur Şavşat ilçesini de gezmeden dönmeyin!

{search:artvin-otelleri,Artvin Otelleri}

Fırtına Vadisi - Rize

rize firtina rafting

Rize’de bulunan Fırtına Vadisi, 23 km uzunluğunda bir parkura sahip. Dünya Doğayı Koruma Vakfı WWF’nin koruma altına aldığı Fırtına Vadisi, Ayder Yaylası’na kadar ulaşabiliyor. Parkur, ortalama 1 saatte tamamlanıyor.

{search:rize-otelleri,Rize Otelleri}

Dalaman Çayı – Muğla

mugla dalaman rafting

Muğla’da bulunan Dalaman Çayı, 12 km uzunluğunda bir parkura sahip. Rafting tutkunlarının gözdesi haline gelen parkur zorluk derecesine göre iki kısımdan oluşuyor ve bu sayede amatörleri hem de profesyonelleri ağırlayabiliyor.

{search:mugla-otelleri,Muğla Otelleri}

Melen Çayı – Düzce

duzce melen rafting

Düzce sınırlarında bulunan Melen Çayı, 16 km uzunluğuna bir parkurdan oluşuyor. İstanbul ve Ankara’ya 2,5 saat mesafede olması sebebiyle, özellikle hafta sonu fazlasıyla tercih ediliyor.

İkizdere Nehri – Rize

rize ikizdere rafting

Rize’de bulunan İkizdere Nehri, özellikle acemiler için fazlasıyla uygun. 25 km uzunluğunda olan parkur, ortalama 1,5 saatte tamamlanıyor.

Munzur Çayı – Tunceli

tunceli munzur rafting

Tunceli’de Munzur Ovası’nda bulunan Munzur Çayı, diğer rafting parkurlarına nazaran biraz tehlike içeriyor. Bunun nedeni ise parkurda teknik bir çalışma yapılmadığı için zorluk derecesi ve engeller bilinmiyor. 20 km uzunluğunda bir parkura sahip olan Munzur Çayı, buna rağmen amatörlerin vazgeçilmezi.

{search:tunceli-otelleri,Tunceli Otelleri}

Köprüçay – Antalya

abtalya korucay rafting

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı olan Köprüçay, en az tehlike içeren parkurlar arasında yer alıyor. Yaklaşık 12 km uzunluğunda bir parkura sahip olan Köprüçay, 1 saat gibi bir sürede Karabük Köprüsü’nde sona eriyor. Köprüçay ünlülerinde tercih ettiği bir parkur olarak göze çarpıyor.

{search:antalya-otelleri,Antalya Otelleri}

Bekili Deresi – Denizli

denizli bekili rafting

Eski Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu tarafından keşfedilen Bekili Deresi, amatör raftingciler için pek uygun değil. 9,5 km uzunluğundaki parkur, 2 saat gibi bir sürede kat ediliyor.

Zamantı Irmağı – Kayseri

kayseri zamanti rafting

Kayseri’nin Yahyalı sınırları içerisinde yer alan Zamantı Irmağı, daha çok profesyoneller tarafından tercih ediliyor. 21 km uzunluğundaki parkur, 2 saatte tamamlanıyor.

Barhal Çayı – Artvin

artvin barhal rafting

Artvin’de bulunan Barhal Çayı, 18 km uzunluğunda bir parkura sahip. Zorluk derecelerine göre 4 parkurdan oluşuyor ve parkur ortalama 2 saatte tamamlanıyor.

Manavgat Çayı – Antalya

antalya manavgat rafting

Antalya’da bulunan Manavgat Çayı, zorluk derecesi en yüksek olan parkurlardan biri. Bu nedenle amatörler için biraz riskli.

Göksu Nehri – Mersin

mersin goksu rafting

Mersin’de bulunan Göksu Nehri, yavaş akımlı olması nedeniyle yeni başlayanlar için oldukça ideal bir parkur. Göksu Nehri, yaklaşık 90 km uzunluğunda bir parkura sahip.

Dragon Çayı – Mersin

mersin dragon rafting

Bir diğer ismiyle Anamur Çayı olarak bilinen Dragon Çayı Mersin’de bulunuyor. Yaklaşık 10 km uzunluğunda bir parkura sahip olan Dragon Çayı’nın dere yatağındaki taşlara ve ağaç köklerine dikkat etmek gerekiyor.

{search:mersin-otelleri,Mersin Otelleri}

Dim Çayı – Antalya

antalya dim rafting

Antalya’nın Alanya ilçesine 6 km mesafede bulunan Dim Çayı, yeni başlayanlar için oldukça ideal bir parkur. Çevresinde pek çok piknik alanı bulunan parkur, 5,5 km uzunluğunda. Alanya ucuz oteller açısından her bütçeye hitap ediyor. Dilerseniz Bir gece Alanya'da konaklayabilirsiniz.

Alara Çayı – Antalya

antalya alara rafting

Antalya’da bulunan Alara Çayı, Uçansu Şelalesi’nden çıkıyor. Alara Çayı, 70 km uzunluğunda bir parkura sahip.

Değirmendere – Trabzon

rabzon değirmendere rafting

Trabzon’nun Maçka ilçesinde bulunan Değirmendere, 2008 yılında 1.’si düzenlenen Maçka – Sümela Rafting Şenliği ile adını duyurdu. Oldukça güçlü bir akıntıya sahip olan Değirmendere’de, en az Melen Çayı kadar zevkli bir parkur.

Trabzon gezilecek yerler listesini de keşfedin!

{search:trabzon-otelleri,trabzon Otelleri}

Tortum Çayı - Erzurum/Artvin

erzurum tortum rafting

Erzurum ve Artvin’in ortasında kalan Tortum Çayı, Çoruh Nehri’nin aksine daha durgun olması sebebiyle özellikle yeni başlayanlar için ideal bir parkur.

Hala Raftingden Korkanlar İçin; Eşen Çayı – Antalya


antalya esen rafting

Antalya ve Muğla arasında yer alan Saklıkent Kanyonu’nda bulunan Eşen Çayı’nda, tek kişilik şişme botlar üzerinde rafting keyfi yaşayabilirsiniz.