Seyahatlerinizde Size Eşlik Edecek Uzun Yol Şarkıları

Seyahatlerinizde Size Eşlik Edecek Uzun Yol Şarkıları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 08 Eylül 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Seyahatlerinizde Size Eşlik Edecek Uzun Yol Şarkıları
Seyahatinizde Size Eşlik Edecek Uzun Yol Şarkıları Herhangi bir tatil ya da seyahati planlamak gerçekten çeşitli zorluklar barındırıyor. Yalnızca birkaç günün bile adım adım planlanması insanları strese sokabiliyor. Fakat yine de süreci adım adım ele alıp her anı zenginleştirmek gerçekten önemli. Tabii bu durum her dakikanın tamamen planlı olacağı anlamı taşımıyor. Zira tatilde de hiç planlanmayan ve akışına bırakılması gereken gün ve saatler olmalı.

Seyahat için karar verdiğiniz anda dahi vücudunuz endorfin yani mutluluk hormonunu salgılamaya başlıyor. Bu durum aslında doğrudan ödüllendirme mekanizmasının çalıştığı anlamına geliyor. Yolculuğu keyiflendiren ve çok uzun yolları bile eğlenceli hale getiren şeylerden biri ise müzik. Tatile gitmeden önce uzun yol şarkıları belirlemekte yarar var.

{ad:0}

Havalar sıcak; otomobilin pencereleri kapandı, klimalar açıldı ve telefon bağlantısı gerçekleşti. Evet artık hazırsak müziğin sesini açıp yola çıkabiliriz… Yolları kısaltan şey elbette ki birbirinden güzel, sizi uzaklara anında ışınlayacak yol şarkıları…

Hepsinden önce arabayla uzun yola çıkarken dikkat edilmesi gereken şeyleri de unutmayalım. Bu bağlamda Arabayla Uzun Yola Çıkacaklara 10 Tavsiye başlıklı yazımıza göz gezdirebilirsiniz. Tabii yola çıkarken seyahat uygulamaları da bize eşlik ediyor, Her Gezginin Mutlaka Kullanması Gereken 16 Seyahat Uygulaması başlıklı rehberimiz ilginizi çekebilir.

Müzik ve şarkılar aslında epey kişisel seçimlerden oluşuyor. Dolayısıyla bunu gözeterek olabildiğince farklı türlerdeki müzikleri sizler için seçtik. Aynı zamanda yaş aralığı konusunda da esnek davrandık. 90’lardan tutun, günümüzün popüler parçalarına kadar geniş bir yelpaze de en güzel uzun yol şarkılarını sizler için derledik…

***

Koca Şişko Yaşlı Dünya, -Adamlar

      "…Ben dağıttım evini sen erittin beynimi Gel anlaşalım senle ver gözümün ferini geri, geri, geri, geri, geri…"

Hareketli yol şarkıları ile giriş yapalım. 2014’te çıkan ve hala güncelliğini koruyan bu şarkı oldukça eğlenceli ve aslında modunuzu yükseltmeniz için gayet uygun. Dolayısıyla listenin en tepesine yerleşmeyi hak ediyor…

Sen Anla, -Özlem Tekin

      "...Ben üzülmem sen ağla Dert dinlemem anlat orda burda…"

Özlem Tekin’in Bana Bi’ Şey Olmaz albümünde yer alan Sen Anla şarkısı da yine uzun yolda size eşlik edecek şarkılardan biri. Aradan yıllar geçse de milyonlarca kişide bu şarkının uyandırdığı his bambaşka.

foto

Dünyadan Uzak, -Pinhani

      "…Doydum artık bana müsaade Bir yer bulalım, dünyadan uzak…"

Listemizin şu ana kadarki en yeni çıkan parçalarından biri Dünyadan Uzak, Pinhani. Tam da tatile gidip belki de bazı şeylerden uzaklaşmak isteyenler için ideal bir yol şarkısı. Dünyadan Uzak, bazen her şeyden sıkılıp uzaklaşmak ve yalnızlaşmak isteyen insanlar için…

***

Sevince, -Erkin Koray

      "…Sevincedir günlerin bir başka Durma dostum sen de yer ver aşka…"

Şimdi biraz uzaklara gidelim… Erkin Koray’ın 1976’da çıkan üçüncü albümünden Sevince ile yola devam edelim… İçi kıpır kıpır yapan enerjisiyle yolculuğunuza her daim eşlik edecek bir şarkı.

Hepsine Ne Fena, -Büyük Ev Ablukada

      "...Ayaklarınız göl olsun, başınız deniz Sonra vurun kafanızı nereye isterseniz…"

Tarzımızı biraz daha farklılaştıralım ve bu kez de yolculuğunuza Büyük Ev Ablukada eşlik etsin, şarkı ise Hepsine Ne Fena.

Senden, Benden, Bizden, -Athena

      "...Eğer dans etmek istersen kırık kalpler salonunda Bana hiç bir zaman dönme arkadaşça ya da dostça…"

90’larda yaşayanların aşina olduğu bu şarkı biraz daha hareketli şarkılar dinlemek istediğinizde devreye giriyor. Bu parça belki de ‘eskilerden’ olduğu için insanı alıp uzaklara götürebiliyor.

***

Biz Akdenizliyiz, -Ayna

      "...Vur gitarin teline teli dinle Ellerin ellerime…"

Şarkının ismine hiç takılmayın; zira Akdeniz’e doğru yola çıkmamış olsanız da bu şarkı modunuzu yükseltiyor ve sesi istemsizce yükseltmenizi sağlıyor. Ayna’nın muhteşem enerjisinin yansıdığı harika bir şarkı.

Pervane, -Mirkelam

      "...Bir gördüm kelebek eski kaldı, Bir döndün dağları bahar aldı…"

Yine eski şarkılardan bir diğeri, 1998’de Mirkelam Joker albümünden çıkan Pervane! Mirkelam mizahı ve keyif veren melodiler bir arada…

Öyle Kolaysa, -Mabel Matiz

      "...Öyle kolaysa gel başımdan kaldır at sevdanı Dertli saz bu boşa çalınmaz çaldığın reva mı?..."

Mabel Matiz’in bundan 4 yıl önce çıkardığı Maya albümünün en güzel parçalarından biri, Öyle Kolaysa ile yola devam edelim… Öyle Kolaysa, sorgulayan; anlam arayışına giren, çok seven ama asla vazgeçemeyen bir insanın hikayesi gibi sanki.

Şarkı Söylemek Lazım, -Sezen Aksu

      "...Dil yetmeyince göz görmeyince gönül hissetmeyince kırılınca camdan kalp, dönüp yalnızlığa kitlenince…"

Türkçe popun en fazla dinlenen şarkılarından biri, Sezen Aksu ve Şarkı Söylemek lazım… 2002’de çıkan bu albüm aslında hala güncelliğini koruyor…

***

Bodrum, -Yüzyüzeyken Konuşuruz

      "...Yıllar geçmiş tek nefeste Ruh bedende pür hevesle öğüt veriyor, öğüt veriyor…"

Akustik Travma albümünden Bodrum ile Yüzyüzeyken Konuşuruz’u konuk ediyoruz şimdi de. Günümüzde oldukça sevilen grubun genellikle şarkıları uzun yollarda size eşlik edecek türden.

İmkansızım, -Ezhel

      "...Çıktı lanet kadın teki vicdansızın Oo, derdim neydi, derdinden başka…"

2017 çıkışlı Ezhel - İmkansızım da yine listede yer verdiğimiz eğlenceli Türkçe şarkılardan bir diğeri.

Senden Daha Güzel, -Duman

      "...Kimselere de bakmadım aklımdan geçen Kimseyi tanımadım ben senden daha güzel…"

Duman’ın eskimeyen parçası Senden Daha Güzel olmazsa olmazdı… Belki de camları açıp bağıra çağıra söylemek lazım bu şarkıyı, hakkıdır…

Kara Sevda, -Barış Manço

      "...Nasıl anlatsam bilemiyorum, gözlerim kararıyor, tepe taklak oldu dünya tersine sanki…"

Mançoloji 1 albümünde yer alan Kara Sevda, arabada nostalji seven herkesi fazlasıyla mutlu edecektir…

***

Gelelim yabancı şarkı listesine…

  • Mark Ronson (ft. Bruno Mars) - Uptown Funk
  • Eminem - Lose Yourself
  • U2 - Song for Someone
  • Amy Winehouse - Back to Black
  • Rihanna - Shut Up and Drive
  • Prince - Little Red Corvette

Evet; uzun yolda size eşlik edecek, hoşça vakit geçirmenizi sağlayacak ve yolları kısaltacak şarkıları listeledik. Müzik seçimleri aslında tamamen kişisel seçimlerden oluşuyor. Fakat biz biraz daha listeyi geniş tutup farklı türlerdeki parçalara da yer verdik. Yazımızda değindiğimiz tüm müziklere Neredekal.com spotify playlist’imiz üzerinden ulaşabilir, playlistimizi kendi müzik kütüphanenize kaydedebilirsiniz… Şimdiden iyi yolculuklar dileriz!