Haydi Yemeğe İstanbul’un En İyi Vegan Mekanları

Haydi Yemeğe İstanbul’un En İyi Vegan Mekanları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 28 Temmuz 2022
 • Son Güncellenme: 01 Şubat 2024
Haydi Yemeğe İstanbul’un En İyi Vegan Mekanları

Günümüzde vegan yemek seçeneği sunan mekan sayısı artsa bile bütün ürünlerin vegan olduğu, farklı vegan çeşitlerin sunulduğu, yeni vegan lezzetlerin denendiği yer sayısı henüz bir elin parmaklarını geçmiyor.

{ad:0}

Konu İstanbul olunca tabii ki her alanda olduğu gibi sonuç farklı oluyor. İstanbul’un, Türkiye’nin diğer şehirlerine göre bize sunduğu seçenek sayısı artıyor. O zaman hadi gelin İstanbul’un En İyi Vegan Mekanlarını beraber gezelim. Bu arada daha önce derlediğimiz İstanbul’un En İyi Vejeteryan Restoranları sahip mekanları derlediğimiz yazımıza da göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.

Bi Nevi Deli

Haydi Yemeğe İstanbul’un En İyi Vegan Mekanları

Listemize Avrupa yakası vegan restaurantlar arasında olan Bi Nevi Deli ile başlıyoruz. Bi Nevi Deli vegan yemek alternatiflerini bulabileceğiniz bir mekan olmasının yanında size glütensiz, paleo ve keto dostu opsiyonlarda sunuyor. Ayrıca mekanın internet sitesinde bulunan bakkal bölümünden birçok ürüne ulaşabiliyorsunuz. Bitkisel bazlı beslenme üzerine aldıkları eğitimler ile sizlere, sağlıklı, lezzet garantili alternatifler sunuyor. Her gün 10.00- 21.30 saatlerinde Bi Nevi Deli’ de keyifli bir yemeğin tadını çıkarabilirsiniz.

Mahatma Cafe

Mahatma Cafe, Kadıköy vegan mekanlar arasında bulunan rengarenk bir mekan! Ekolojik bütünlüğü benimseyen, mevsiminde yetişen meyve ve sebzeleri tercih eden bu mekanda lezzetli yemek ve tatlıları deneyimleyebilirsiniz. Eğer Kadıköy tarafına yolunuz düştüyse pazar günleri hariç 12.00-21.00 saatleri arasında açık olan Mahatma Cafe’ ye kesinlikle uğramalısınız.

Doğaya Dönüş

Hem ev yemeği tadında hem de vegan bir yemek yiyelim diyorsanız, size en kaliteli vegan restaurantlardan biri olan Doğaya Dönüş’ ü öneririz. Size zengin bir menü sunan Doğaya Dönüş’ te kendinizi esnaf lokantasında hissedebilirsiniz. Teşvikiye bölgesinde iseniz 11.30- 23.30 saatleri arasında vegan biryemek için Doğaya Dönüş’ü tercih edebilirsiniz.

Govinda

Haydi Yemeğe İstanbul’un En İyi Vegan Mekanları

Özellikle farklı vegan lezzetler deneyimlemek istiyorsanız satvik, ayurvedik hint mutfağına hakim olan Govinda tam size göre! Günlük değişen menüsüyle uygun vegan mekanlar arasında olan Govinda size her gün vegan satvik, ayurvedik hint yemekleri sunuyor. Yoga merkezinin içinde sakinliğin ruhunu yansıtan Govinda’ya pazartesi-cuma 12.00-17.00 saatleri arasında misafirlerini bekliyor.

Çiya Sofrası

Vegan yemek seçenekleri eskisine göre artık çok daha fazla! Vegan olmanız her zaman sebze, bakliyat yemeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Çiya Sofrası vegan lahmacun, Antakya meze çeşitleri gibi birçok yöresel vegan yemek çeşidini sizlere sunuyor. Anadolu yakası vegan restaurantlar arasında oldukça tercih edilen Çiya Sofrası’nda farklı vegan yemek çeşitlerini deneyimleyebilirsiniz. Her gün 12.00 -22.00 saatlerinde Çiya Sofrası’nda lezzetli yemeklerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Veganarsist

Kadıköy’de bulunan Veganarsist’ de sizi geniş bir yemek menüsü bekliyor! Vegan burgerden, vegan Adana dürüme kadar aklınıza gelebilecek birçok çeşit mevcut. Veganarsist, restaurant olarak hizmet vermesinin yanında glütensiz ve vegan ürünleri isteyenlere kargo ile ulaştırıyor. Ev yapımı, katkısız ürünlerini deneyimlemek için 10.30-22.30 saat aralığında Veganarsist’e gidebilirsiniz.

Turp Vegan& Vejetaryen Sokak Lezzetleri

Haydi Yemeğe İstanbul’un En İyi Vegan Mekanları

Kadıköy’ün yeni sayılabilecek vegan & vejetaryen mekanlarından biri! Açıkcası vegan & vejetaryen beslenen insanlar da bir süre sonra sadece ev yemekleri ve salata alternatiflerinden bıkabiliyor. Mekanlarda eskiye göre vegan burger, vegan döner gibi seçeneklerin artması sevindiğimiz bir durum halini alıyor. Turp Vegan & Vejetaryen Sokak Lezzetleri hatay dönerinden, vegan fajita dürüme kadar birçok farklı alternatif bulabilirsiniz. Çalışma saatleri 12.30- 22.00 saatleri arasında olan bu mekanı deneyimlemeyi es geçmeyin.

Vegan İstanbul

Açıkcası Vegan İstanbul’un hangi özelliğinden başlayacağımızı bilemiyoruz. Zeytinyağlı yemekler, vegan mantı, fellah köfte, salatalar ne ararsanız var. Ayrıca vegan kek, vegan sütlaç, sakızlı muhallebi gibi çeşitleri ile tatlılarını da özellikle belirtmek isteriz. Beyoğlu'nda faaliyet gösteren Vegan İstanbul’un market bölümünde vegan peynir, bitkisel sütler,turşular hatta glütensiz ürünlere de ulaşabilirsiniz.Pazar günleri hariç 11.00-21.00 saatleri arasında Vegan İstanbul misafirlerini bekliyor.

Community Kitchen

Haydi Yemeğe İstanbul’un En İyi Vegan Mekanları

Mekanın tarzı, işletmecilerinin samimiyeti, yemeklerin lezzeti ile farklı bir ruhu olan vegan dostu mekan, Community Kitchen’a bayılacaksınız. Fatih’te bulunan bu mekan yemeklerinin yanında kahvaltısı için de oldukça tercih ediliyor. Ayrıca haftasonu size açık büfe imkanı da sunuyor. Mekan çarşamba günleri hariç 11.00-22.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Vegan Food Cartel By Veganzza

Avrupa yakası vegan restaurantlar arasında tercihleriniz arasına bu mekanı almalısınız. Beyoğlu’nda olan bu mekanın menüsü o kadar çeşitli ki kendi damak tadınıza göre bir lezzet bulabileceğinizden eminiz. Ayrıca menüsünde, glutensiz yemek çeşitleri, salata ve tatlı alternatiflerine de yer veriyor. Güler yüzlü çalışanları ile tanışmak, çeşitli menüsünü deneyimlemek için 11.00-22.00 saatleri arasında Vegan Food Cartel By Veganzza’ı ziyaret edebilirsiniz.

Benzer Yazılar