Erzurum Kayak Merkezleri

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 14 Kasım 2023
 • Son Güncellenme: 01 Şubat 2024
Erzurum Kayak Merkezleri

Kayak turizminin gözde yerlerinden olan Erzurum, konukseverliği, güler yüzlü hoşsohbet Dadaşları ve tarihi – doğal güzellikleri bir yana, Palandöken Dağı’nın sunduğu beyaz cennet de mutlaka gezilip görülesi. Onlarca alternatif sunan Erzurum otelleri, şehir içi kolay ulaşımı ve amatör – profesyonel herkese hitap eden kayak merkezleriyle aile tatilleri için de çok uygun bir tatil rotası. Erzurum kayak merkezlerinde bu kış için tatil planınızı gerçekleştirmeye ne dersiniz?

{ad:0}

{search:erzurum-otelleri,Erzurum Otelleri}

Erzurum Kayak Merkezleri

3.271 metre yüksekliğindeki Palandöken Dağları Erzurum’un güneyinde konumlanıyor. Palandöken’de kar yağışı ekim ayında başlıyor ve nisan ayı ortasına kadar da sürüyor.

Palandöken Dağları’nın 25 kilometre genişlik ve 70 kilometrelik uzunluğundaki alanı 1993’te Kış Turizm Merkezi ilan edilmiş. Bu alanın içinde ise Palandöken Kayak Merkezi adıyla da bilinen Erzurum Boğazı, Kandilli ve Konaklı yaylalarından oluşan 3 kayak merkezi mevcut.

Kandilli Kayak Merkezi

Adını ilk kez 2011’de burada düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile duyuran Kandilli Kayak Merkezi 160 hektarlık bir alana yayılıyor. Kış oyunlarının kayaklı koşu ve biatlon müsabakalarına ev sahipliği yapan merkezde pistlerin rakımları da 1.713 ila 1.767 metre arasında değişkenlik gösteriyor. Kandilli Kayak Merkezi en çok da profesyonel kayakçılara hitap ediyor. Merkezin içinde ısınma – test - sprint alanları, sporcular için ayrılmış kabinler, seyirci bölümleri ve çadırlar da var.  Kandilli Kayak Merkezi sadece kış aylarında değil, yılın tüm mevsimleri açık.

Kandilli Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir? 

Erzurum’un Aşkale ilçesine bağlı Kandilli Kayak Merkezi şehre yaklaşık 38 km mesafede olup, şehir merkezinden kalkan toplu ulaşım araçlarıyla ya da merkeze ait servislerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

{search:erzurum-apartlari,Erzurum Apartları}

Konaklı Kayak Merkezi 

Konum olarak Erzurum’un merkezine yakın bir noktada bulunan Konaklı Kayak Merkezi de 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın düzenlendiği merkezlerden biri. Burada hem profesyonel hem de amatör sporcular kayabiliyor. Toplam 450 hektarlık alan kaplayan kayak merkezinin yaklaşık 300 hektarı sadece kayak pistlerine ayrılmış. İniş yönleri kuzeydoğu – kuzeybatı olan pistlerin en alt noktası 2.200 metre, en üstteki pistler ise 3.185 metre yükseklikte. Toplamda 16 pisti olan merkez on dört bin kayakçıyı aynı anda ağırlayacak kadar büyük. Alp disiplini branşlarında tüm sporculara açık merkezdeki pistler ise Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından tescilli, erkekler ve kadınlar için süper büyük – büyük kategorileri ve farklı yükseklikleriyle hizmet veriyor.

{search:erzurum-pansiyonlari,Erzurum Pansiyonları}

Konaklı Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir? 

Konaklı Kayak Merkezi Erzurum’a 18 kilometre mesafede. Erzurum Çat yolunu takip ettiğinizde yaklaşık 30 dakikalık bir sürüşle ulaşabiliyorsunuz. Merkeze şehir içinden kalkan belediye otobüsleri de gidiyor.

Palandöken Kayak Merkezi

Ülkemizin en popüler ve en büyük kayak merkezlerinden olan Palandöken Kayak Merkezi şehrin merkezine sadece 6 kilometre uzaklıkta. Dünya üzerinde şehir merkezine bu denli yakın bir kayak merkezi ise neredeyse yok gibi. Üstelik konaklama seçeneği de çeşitli. Şehir merkezinden kayak merkezine ulaşım kolay olduğu için hem Erzurum merkezi otelleri hem de Palandöken otelleri konaklama seçenekleri arasında. 

New York Times tarafından dünyanın en güzel 41 kayak merkezi içinde ve listenin 18. sırasında gösterilen Palandöken Kayak Merkezi’nde kayak yapmak için ille de profesyonel olmanıza gerek yok. Merkezin yedisi kolay, sekizi orta – zor, dördü doğal pist olan 19 pisti arasında mutlaka size uyan bir pist bulunuyor. Bu pistlerden 3 tanesi ise slalom ve büyük slalom alanında FIS onaylı uluslararası yarışma pisti statüsünde. Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin 5.6 kilometrelik bölümü gece kayağı için aydınlatılmış. Merkezdeki tüm pistler uzunluğu ve dikliğiyle hem ülkemizde hem de dünyada özel bir yer tutuyor.

{search:palandöken-bungalov-evleri,Palandöken Bungalov Evleri}

2011 senesinde 25. Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları’nın, 2018 yılında da Snowboard Dünya Kupası’nın düzenlendiği yer olan merkez aklınıza gelen kar sporlarının tümünü kapsıyor. Buz hokeyi, short track, yamaç paraşütü, buz pateni, buz tırmanışı, paintball ve kayakla atlama alanlarıyla tatilinize keyifli aktiviteler katarken kaliteli toz kar yapısıyla da beyaza doyuyorsunuz. Üstelik zipline yapabiliyor, kar şenliklerinde çılgınca eğlenebiliyorsunuz.

Palandöken Dağları’nın en yüksek noktası 3.176 metre yükseklikteki Büyük Ejder Tepesi ve 3095 metre yükseklikteki Küçük Ejder Tepesi. 10 telesiyej, 2 baby lift, 1 teleski, 1 gondol lift donanımıyla hizmet veren merkezde gondol liftle 1000 metre tırmanarak Ejder Tepesi’ne ulaşabiliyorsunuz. Alp disiplinindeki Snowboard ve serbest kayak için uygun yapıdaki tepe pistleri suni karlama ve çığ önleyici sistemiyle her daim sporcuları bekliyor. Palandöken Kayak Merkezi’nde kayak – dağ evi ve beş yıldızlı dahil olmak üzere 5 adet konaklama tesisi bulunuyor.

Palandöken Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir?

Palandöken Kayak Merkezi ile Erzurum Havalimanı arası 15 kilometre. Merkeze başka bir şehirden uçakla geliyorsanız, direkt merkeze giden servis araçlarıyla ortalama 40 dakikada ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Şehir merkezinden gidişlerde ise belediye otobüsleri ve dolmuşları kullanabiliyorsunuz.

Erzurum keşfe açık bir şehir. Şehirde yapılacak aktiviteler elbette yalnızca kayak ile sınırlı değil. Kışın dondurucu havasına rağmen içinizi ısıtacak birçok şeyle karşılaşacağınız, harika yerlerle tanışacağınız ve Erzurum'un meşhur yemekleri ile ağırlanacağınız şehre gitmeden önce Erzurum'da yapılacak aktiviteler  hakkında alternatif bilgiler edinerek şehirdeki vaktinizi en verimli şekilde değerlendirebilirsiniz. {search:palandöken-kayak-otelleri,Palandöken Kayak Otelleri}