Ankara Piknik Alanları

Paylaş
Mert Bekçi  
Eklenme: 13 Kasım 2023
 • Son Güncellenme: 27 Kasım 2023
Ankara Piknik Alanları

26.897 km²lik bir alana sahip olan Ankara, ovalık bir alandadır. Yaklaşık %28’lik alanı ormandan oluşan başkentin florası, 99 familyadan 495 cinse ait 1365 çiçekli bitki türünden oluşuyor. Büyük bir bölümü bozkırlarla kaplı olan Ankara’da popüler pek çok tabiat köşesi var. İşte öne çıkan Ankara piknik alanları!

{ad:0}

Atatürk Orman Çiftliği

1925 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurdurulan çiftlik tarıma da öncülük eden yerlerden. Çiftlikte müze ve sergi binası da var. Bu kültür sanat noktalarının yanı sıra burada Atatürk’ün bir dönem kaldığı evi de ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca yöresel ve organik ürünler satın alabilir, birçok bitkiyi yakından inceleyebilirsiniz. Ankara Yeni Mahalle’de bulunan Atatürk Orman Çiftliği’nde mangal yasaktır.

Toplu Ulaşım

Atatürk Orman Çiftliği’ne EGO B1, B2, 519 numaralı otobüslerle ulaşabilirsiniz.

Kartaltepe Kent Ormanı Mesire Alanı

Ankara’nın Keçiören beldesinde yer alan Ankara Kartaltepe Kent Ormanı çok popüler bir piknik alanıdır. Geniş bir mesire alanının karşınıza çıktığı ormanda açık ve kapalı mangal alanları, çardaklar, restoran, tuvalet olanakları mevcut. Ayrıca alanda şelale de var ve göl içerisinde deniz bisikleti ile dolaşabilirsiniz. Bölgede ek olarak hayvanat bahçesi, go kart pisti, dağ kızağı, futbol sahası da bulunuyor. Alkol getirmenin yasak olduğu alana, özellikle hafta sonları aileler akın ediyor. 

Toplu Ulaşım

Etlik yönüne giden otobüslere binip son durakta inerek Kartaltepe Kent Ormanı’na ulaşabilirsiniz.

Çınaraltı Piknik Alanı

Ankara’nın Alacaatlı mevkiinde bulunan Çınaraltı Piknik Alanı, özellikle hafta sonları oldukça yoğun. Ayrıca piknik alanında mangal alanlarının yanı sıra işletme de var. Bu işletmede kahvaltı yapabilirsiniz. Açık alanda mevcut olan çardaklar, ve semaver hizmeti de var. Alanda at binme, trambolin gibi keyifli aktivite imkanları da sunuluyor.

Toplu Ulaşım

Çınaraltı Piknik Alanı’na Yenimahalle tarafından 592, 596, 598 numaralı otobüslerle gidebilirsiniz.

Yeşildere Mesire Alanı

Ankara’dan biraz uzaklaşmak isterseniz buraya gidebilirsiniz. Yemyeşil bir alan üzerine kurulu olan Yeşildere Mesire Alanı’nda mangal yapabilir, çam ağaçlarının dinlenebilirsiniz. Bölgede oturma alanları, banklar, kamelyalar, mangal alanları, çocuklar için oyun alanları bulunuyor. Ek olarak buradaki tesiste kahvaltı yapabilir, mangal için malzeme getirmediyseniz tesisten tedarik edebilirsin. 

Toplu Ulaşım

Yeşildere Mesire Alanı’na 548, 577-3 numaralı otobüslerle gidebilirsiniz.

Yakacık Mesire Alanı

Ankara’nın Keçiören bölgesindeki Ankara Yakacık Mesire Alanı, büyük bir çevreye yayılması lunapark imkanı sunması ile özellikle çocuklu aileler için çok popüler. Mangal ve barbekü imkanı da sunan alanda, ağaçların gölgesi altında dinlenebilirsiniz. Burası büyük bir alana kurulu olduğu için araç park etme sorunu da neredeyse yok. 

Toplu Ulaşım

Keçiören’den kalkan 226 ve 227 numaralı otobüslerle mesire alanına gidebilirsiniz.

Aluçdağı Tabiat Parkı

Ankara’nın Çamlıdere bölgesindeki Aluçdağı Milli Parkı’nda doğa yürüyüşü yapabileceğiniz pek çok parkut ve dinlenebileceğiniz piknik alanları var. Piknik alanlarında belirli bölgelerde mangal yapabilirsiniz. Buradaki tesis imkanlarından da faydalanabilirsiniz. Parkta kano, olta balıkçılığı gibi aktiviteler de sunuluyor. Ayrıca Aluçdağı Tabiat Parkı kamp için de çok ideal. Kamp yapmayı düşünüyorsanız, kamp çantası hazırlama rehberini de inceleyin.

Toplu Ulaşım

Ankara-Bolu yolundan ilerleyip, Çamlıdere mevkiinde tabelaları takip ederek, milli parka ulaşabilirsiniz.

Ankara Gezilecek Yerler içeriğimizi de keşfedin!

Mogan Gölü

Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Mogan Gölü, kentin önemli tabiat simgelerinden biri. Denizi anımsatan görüntüsü ile de başkentin en sevdiği piknik alanları arasında. Göl çevresinde çeşitli dinlenme alanları, seyir alanları, piknik alanları, kafeteryalar var. Ek olarak pek çok spor faaliyetini de deneyimleyebilirsiniz. Göl manzara ile çok sevilen Mogan, çocuklu ailelerin de tercihi oluyor. 

Toplu Ulaşım

Mogan Gölü’ne Kızılay ya da Ulus’tan 101,108, 177 numaralı otobüslerle varabilirsiniz.

Ahlatlıbel Atatürk Parkı

Ankara şehir merkezinde piknik yapmak istiyorsanız buraya gidebilirsiniz. Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda kafeterya, restoran ve piknik alanları mevcut. Çankaya’da konumlanıyor park, çocuklar için oyun alanları ile de donatılıyor. Bunun yanı sıra yürüyüş yapabileceğiniz parkurları, bisiklet sürebileceğiniz özel yolu ile de park şehir merkezinden çok uzaklaşmadan tabiat köşenize çekilebileceğiniz bir yer.

Toplu Ulaşım

Ahlatlıbel Atatürk Parkı’na ulaşımı otobüs ya da metro ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca Çankaya’dan yürüyerek de alana ulaşabilirsiniz.

Üreğil Millet Bahçesi

Ankara’nın Mamak ilçesinde konumlanan, Üreğil Millet Bahçesi geniş bir alana yayılıyor. Kamelya, barbekü alanları, çocuk oyun parkları, at binme alanı, yapay göletler, yiyecek tesisleri, yürüyüş ve bisiklet yolu gibi olanaklardan yararlanabilirsiniz. Burası bir vadi içerisinde konumlandığı için havası oldukça temizdir.

Toplu Ulaşım

Üreğil Millet Bahçesi’ine Kızılay’dan kalkan ve Mamak yönüne giden otobüslerle kolayca ulaşım sağlayabilirsin.

Portakal Çiçeği Parkı

Ankara şehir merkezinde yer alan park, Atakule manzaralıdır. Daha sessiz ve sakin bir piknik düşünüyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Portakal Çiçeği Parkı’nda çocuklar ve evcil hayvanları olanaklar gayet yeterli. Bölgede pikniğin yanı sıra yürüyüş parkurları, spor aletleri gibi olanaklar da var. Parka giderken kendi yiyecek ve içeceğinizi de götürebilirsiniz. Ayrıca civardaki marketlerden de yararlanabilirsiniz.

Ankara’ya trenle gitmeyi düşünüyorsanız yüksek hızlı tren bilet fiyatlarını da öğrenin.

{search:ankara-otelleri,Ankara Otelleri}