Doğanın Tadını Kaş'ta Çıkarmak: Kaş'ın En İyi Kamp Alanları

Doğanın Tadını Kaş'ta Çıkarmak: Kaş'ın En İyi Kamp Alanları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 21 Temmuz 2022
 • Son Güncellenme: 31 Ocak 2024
Doğanın Tadını Kaş'ta Çıkarmak: Kaş'ın En İyi Kamp Alanları

Bir tatilden daha fazlasını isteyenlerin durağı olan Kaş, sadece bir tatil beldesi değil tatilcilerin dönerken kalplerini o saklı cennette bıraktıkları bir liman oluyor. Küçük dar sokakları, yerli halkının samimiyeti ve bozulmamış doğal güzelliği ile kendine hayran bırakan bu tatil beldesi, her sezon misafirlerini zevkle ağırlıyor. Hem yeşilin hem de denizin iç içe olduğu bir alanda yerleşim kurulmuş olan Kaş’ta isterseniz deniz tatili yapabilir, isterseniz gece hayatında doyasıya eğlenebilir, isterseniz doğa sporlarına eşlik edebilir ya da isterseniz Likya yolunu yürüyerek bu bölgeyi keşfe çıkabilirsiniz. Oldukça ilgi çekici bir Kaş tatili yapmak için birçok konaklama alternatifi de bulunuyor. Konaklama alternatiflerinden biri olan Kaş kamp alanları, doğanın ve Kaş’ın tüm güzelliklerini sunmak için sizleri bekliyor. Peki, Kaş’ta nerede kamp yapılır diye soracak olursanız ücretli ve ücretsiz kamp alanlarını gelin birlikte inceleyelim. Öncesinde Kamp malzemelerinizi yola çıkmadan şöyle bir kontrol edin, gerekli olan kamp malzemeleri nedir, nasıl bir çadır olmalı, kamp yapmak için nelere ihtiyaç var gibi sorularınızın cevabını Kamp malzemeleri listemizde bulabilirsiniz.

{ad:0}

İnceboğaz Plajı Kamp Alanı

Doğanın Tadını Kaş'ta Çıkarmak: Kaş'ın En İyi Kamp Alanları

Kaş kamp yerleri arasında ilk sıralarda sayılan İnceboğaz Plajı, tertemiz denizi ve yeşilliklerle çevrili sahili ile kamp kurmak için oldukça ideal. Çukurbağ Yarımadası’na giden yol üzerinde yer alan Kaş plajları arasında gösterilen İnceboğaz Plajı’ndaki düzlük alanlara çadırınızı kurabilir ve bu alanda keyifli geçecek tatilinizi başlatabilirsiniz. Ücretsiz giriş imkanı olan plajda denize girerek serinleyebilir, eşsiz manzarasına karşı yemeğinizi yiyebilir ve geceleri gökyüzündeki binlerce yıldızı izleyerek uyuyabilirsiniz. Şehir merkezinden yürüme mesafesinde yaklaşık yarım saat uzaklıkta olan kamp alanı, toplu taşıma ile ulaşıma da sahip. Eğer yürümek istemezseniz şehir merkezine giden minibüsler ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Herhangi bir tesise bağlı olmaması ve ücretsiz bir girişe sahip olması nedeniyle avantajlı olan İnceboğaz Plajı’nda konaklamak isterseniz WC, duş ve soyunma kabini gibi imkanların olmadığını ayrıca yiyeceğinizi de dışardan temin etmeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Bu nedenle şemsiye, havlu ve yiyecek gibi ihtiyaçlarınızı önceden karşılamanız gerekiyor. Fakat eğer isterseniz gün içinde bu alanda yer alan ve özel bir işletme olan Çınar Beach’te makul bir fiyat karşılığında vakit geçirebilir, akşamları ise çadırınızı kurduğunuz İnceboğaz Plajı’na geçebilirsiniz.

Uyuyan Dev Kamp Alanı

Doğanın Tadını Kaş'ta Çıkarmak: Kaş'ın En İyi Kamp Alanları

Kaş ücretsiz kamp alanları içinde bulunan bir diğer yer ise Uyuyan Dev Kamp Alanı’dır. Kaş’ın zirvesinde yer alan ve adını Uyuyan Dev efsanesinden alan bu bölge deniz manzaralı dağ kampı yapmak isteyenler için ideal bir lokasyon oluyor. Özellikle trekking sevdalılarının tercih ettiği Uyuyan Dev Kamp Alanı, burada doğa yürüyüşleri yaparak etrafı keşfetmenize olanak sağlıyor. Kamp çadırınızı istediğiniz her alana ücretsiz bir şekilde kurabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Ulaşımı zor olan kamp alanına yürüyerek ulaşmak neredeyse imkansız. Dağlık bir yerleşime sahip olan Kaş’ın zirvesinde yer alan Uyuyan Dev’e ulaşmak düz yol olmaması nedeniyle kaybolmanıza neden olabilir. O nedenle şehir merkezinden her saat başı kalkan toplu taşıma araçları ile yolculuk yaparak ulaşım sağlayabilirsiniz. Zorlu bir yolculuk olsa da ortalama 20-30 dakikada nefesinizi kesecek eşsiz manzaraya ulaşmış olacaksınız ve aklınızdan geçen ilk cümlenin "bu manzara için değer" olacağına eminiz.

Uyuyan Dev Kamp Alanı’na çadır kurmak isteyenlerin önceden hazırlıklı olması gereken bazı noktalar bulunuyor. Bu alanda herhangi bir tesisin olmaması nedeniyle WC, duş, soyunma kabini ve yiyecek gibi ihtiyaçların giderilmesini sağlayacak bir alternatif bulunmuyor. Bu nedenle temel ihtiyaçları sağlamak için önceden hazırlıklı gelmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Akşamları kamp ateşi etrafında geçireceğiniz keyifli saatler ile Kaş’tan unutulmaz anılarla döneceksiniz.

Ücretsiz kamp alanları hakkında daha detaylı bilgi almak için ekonomik kamp rehberimizi mutlaka incelemelisiniz.

Harnup Camping

Doğanın Tadını Kaş'ta Çıkarmak: Kaş'ın En İyi Kamp Alanları

Kaş çadır kamp alanları seçeneklerinden bir diğeri ise Büyükçakıl Plajı etrafında yer alan Harnup Camping’tir. Kaş’ın en kolay lokasyona sahip kamp alanlarından biri olan Harnup Camping, bir tarafında deniz bir tarafında ise alabildiğine yeşilliklerle çevrili olması nedeniyle size yıllarca anlatacağınız bir kamp tatili deneyimi sunuyor.

Harnup Camping sadece çadır kampına müsait bir alana sahip olduğu için Kaş karavan kamp alanları içinde yer almamaktadır. Bu nedenle de karavan tatilcileri için uygun bir lokasyan değildir. Fakat çadır kampı yapmak isteyenler tesisin tüm imkanlarından makul bir ücret karşılığında faydalanabiliyor. Tesisin sunduğu kiralık çadır, banyo, WC, Wifi erişiminin yanı sıra ortak bir mutfak olanağı da bulunuyor. Ortak mutfağı kullanarak kendi yemeğinizi hazırlayabileceğiniz gibi eğer isterseniz tesisin kahvaltı servisinden de yararlanabilirsiniz.

{search:kas-otelleri,Kaş Otelleri}

Can Mocamp

Doğanın Tadını Kaş'ta Çıkarmak: Kaş'ın En İyi Kamp Alanları

Binlerce misafir ağırlamış zeytin ağaçları içinde 1985 yılından beridir hizmet veren Can Mocamp, Kaş’ın ilk kamp tesislerinden biridir. Kaş şehir merkezine 1,5 kilometre uzaklıkta yer alan kamp alanı, tatilin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bir plaj ve sessizlik içinde stres atacağınız bir doğa vadediyor. Çadır kurulabilmesinin yanı sıra bu kamp alanının ilgi çekici yanlarından bir diğeri ise farklı türde bungalov evler ile de her türlü isteği göre hizmet vermesidir. Fakat bu tesis karavan kampı için uygun olmamaktadır. Tesis içinde yer alan WC, duş, sıcak su gibi imkanların yanı sıra restoran ve bar gibi kullanım alanlarından da belirli bir ücret karşılığında faydalanabilirsiniz.

Tüm bunların yanında tesisi diğer kamp alanlarından ayıran bir diğer özelliği de tesis içinde yer alan scuba, yoga ya dad seramik kurslarına katılarak sosyalleşebilir ve farklı alanlarda deneyim kazanabilirsiniz. Kamp kültürüne yeni alışan biri iseniz Can Mocamp’ın sizin için güzel bir deneyim olacağından emin olabilirsiniz. Ayrıca yeni başlayanlara özel kamp tavsiyeleri listemizden de yararlanarak kamp öncesi bilmeniz gereken her detayı öğrenebilirsiniz.

Doğanın Tadını Kaş'ta Çıkarmak: Kaş'ın En İyi Kamp Alanları

Her anın tadını doyasıya çıkaracağınız bu tesiste eşsiz bir kamp tatili yaşarken bir sonraki geliş tarihinizi belirleyeceğinize emin olabilirsiniz.